Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tasarım Kodlama

Draenyth

Öne çıkan mesajlar

Istemedigin kadar programci, istemedigin kadar tasarimci mevcut. Ama sadece adlari programci ya da tasarimci.

Turkiye'de bu sifatlari kendine yapistiran kisi cok ama isin hakkiyla yapan oldukca az. Yolda cevirecegin 100 kisiden 75'i PHP biliyorum diyor. Bilmeyen 25'ine de 15 gunde ogretirsin ama yazdiklari kodlarla ne kadar ileri gidersin orasi cok mechul.

En basit ornek; ortalikta dolasan bir kontor script'i var. 600 sitenin catir catir calistigi sunucuya 4 site daha ekleyince bu script'i kullanan ugrasmadigimiz dert kalmadi. Limiti koyup kisitlamak kolay ama calissin diye ugrasirsan isin zor. O kadar kotu kodlanmis.
Sosyal ağlarda paylaş

tasarimci tasarlayamadigin anda bitebilme ihtimalin var surekli bi yaraticilik ve ilham kaynagi gerektiriyo,
ama programciya gore ilhamini buldugu anda yada ne yaptigina karar verdigi anca isi daha kolaydir.
kodlamada ise ac kalmazsin kitap okudugun surece ve kendini guncel tuttukca her yerde is bulursun. cunku yaptigin is bellidir. seni digerlerinden ayiran, kodlama hizin ve izledigin kodlama standartlari olacaktir.

Flash konusunda ise, Action Script bilmeden flash bilirsen anda
3 saniyelik reklam banner i yaparsinki hazir template ler sayesinde zaten 20 30 dolara aliyo adamlar cat koyuyo sitelerine.
Bu isi cok ucuza yapan sirketler var,
Ama programlamada aldigin birseyi istedigin sekle sokma isini yaptigin icin sende fark yaratan bi is oluyo.

O yuzden actionscript i ogren derim.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanmıydı o yaw

http://www.saizenmedia.com ı diyorsun heralde . Ya olaya kişisel orgazm olarak bakmaktan çok kazandırısına baktığımızda mesela bu siteye ben mail atmıştım statik bir mmorpg sitesini 7bin dolar dinamik olanını 9bin dolara yapıyorlar.Hadi kodlamadan çakmadığımızı varsayalım genede o mükemmel resimlere çizimlere 7bin dolar alıyoruz ondaki kodlamada her yeni başlayanın ( benim bile bildiğim dfg) kodlamalar var
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya sadece tek yonuyle bakiyosun. Onlarin yaptigi siteler gorselligi on planda tutmaya calisiyor. Bu zaten onlarin tasarim odakli is yaptiklarini gosteriyor. Buna karsilik yazilim tabanli sitelere bakarsan, emin ol durum cok daha farkli olur. Isini yine 7k'ya yapan yazilimci, ozel tema istendiginde de fiyati 9k'ya ceken yer mevcuttur.

Biraz daha genis bakis acisi kazandirmasi acisindan sunu belirteyim; her site public degildir. Sadece belli bir hedefe yonelik siteler vardir. Bir firmanin internal olarak kullandigi sistem mesela. Tasarimi sabittir; sen istesen de yeni bir tasarim ekleyemezsin. Istenen algoritmayi mevcut tasarimda uygulaman gerekir ki bu gibi yerlerde 9k 10k falan degil dogrudan 50k'lik isler de gelir.

Ikinci bir nokta ise, sitenin tasarlanmasini ana is olarak dusunun, sonrasinda eklenecek kucuk ikonlar vs. bunlar yan is olsun. Programlamada da sitenin sifirdan tasarlanmasi (programin tasarlanmasi) ve uygulanmasi ana is olsun, sonradan sisteme entegre edilecek baska uygulamalar, sayfalar, sistemler de yan is olsun. Ana isleri karsilastirdiginizda gorsellik, programlamadan daha on planda olsun. Ancak yan islerde programlamanin cok daha on planda ve cok daha fazla para getirecegini dusunuyorum.

Su iki paragrafin ozu, para bir karsilastirma unsuru degildir. Bu nedenle maliyete gore birine digerinden daha fazla ihtiyac duyulmaz. Her firmaya dinamik site gerekmez; her firmaya gorsel tasarim gerekmez; her firmaya statik site olmaz; her firma programlama agirlikli site istemez. Yani nasil ki sitenin dinamik olmasi vazgecilebilir bir unsursa, gorsel olarak 'tek' olmasi da vazgecilebilir bir unsurdur. Bu nedenle tasarim ve programlama arasinda "<", ">", "=" gibi bir iliski bulunmaz. Ihtiyac vardir, bu ihtiyacin karsilanmasi vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...