Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 şu aralar türkiye geneli olarak bakarsak tasarımcılarmı yoksa kodcularmı aranan konumda hiç böyle bi araştırma okuyan yada sizin görüşleriniz nelerdir. Karar veremedim nereye açsam diye /= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 ikisi bir arada güzel bence fakat tasarim isinide herkes yapamaz biraz yaratici olmak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Ya evet onu düşündüm hani . Çizimle uğraşıyorum fln kodlamadanda nefret ediyorum . Hani flash hem kodlama hem tasarım içeriyo die actionscripte başliyim dedim ama öyle sıkıcıki yani baydı baydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 flash ta iyiysen actionscript ide bilmen lazim ama programciysan grafik bilmen gerekmiyor zaten hem grafikci hem programci olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Istemedigin kadar programci, istemedigin kadar tasarimci mevcut. Ama sadece adlari programci ya da tasarimci. Turkiye'de bu sifatlari kendine yapistiran kisi cok ama isin hakkiyla yapan oldukca az. Yolda cevirecegin 100 kisiden 75'i PHP biliyorum diyor. Bilmeyen 25'ine de 15 gunde ogretirsin ama yazdiklari kodlarla ne kadar ileri gidersin orasi cok mechul. En basit ornek; ortalikta dolasan bir kontor script'i var. 600 sitenin catir catir calistigi sunucuya 4 site daha ekleyince bu script'i kullanan ugrasmadigimiz dert kalmadi. Limiti koyup kisitlamak kolay ama calissin diye ugrasirsan isin zor. O kadar kotu kodlanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 tasarimci tasarlayamadigin anda bitebilme ihtimalin var surekli bi yaraticilik ve ilham kaynagi gerektiriyo, ama programciya gore ilhamini buldugu anda yada ne yaptigina karar verdigi anca isi daha kolaydir. kodlamada ise ac kalmazsin kitap okudugun surece ve kendini guncel tuttukca her yerde is bulursun. cunku yaptigin is bellidir. seni digerlerinden ayiran, kodlama hizin ve izledigin kodlama standartlari olacaktir. Flash konusunda ise, Action Script bilmeden flash bilirsen anda 3 saniyelik reklam banner i yaparsinki hazir template ler sayesinde zaten 20 30 dolara aliyo adamlar cat koyuyo sitelerine. Bu isi cok ucuza yapan sirketler var, Ama programlamada aldigin birseyi istedigin sekle sokma isini yaptigin icin sende fark yaratan bi is oluyo. O yuzden actionscript i ogren derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 di cok guzel aciklamis. degisik bir perspektiften "cok iyi tasarimci mi olmak istersin yoksa cok iyi programci mi?" deseler hic dusunmeden tasarim derdim. super tarasim yapan adamlarin o isi yaparken aldiklari zevki gectim, ben yaptiklari seylere bakarken orgazmik duygular yasiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 aynen. tasarım çok ayrı çok daha zevkli bir dünya bana göre. bu işlerden çok da anlamayan biri olarak (özellikle kodlama kısmından) tasarımcılara çok özendiğimi söylemek isterim. [bi site vardı amerikalı bir tasarım grubunun, hatırlayan varsa bu boşluğa onun linkini koysun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 amerikanmıydı o yaw http://www.saizenmedia.com ı diyorsun heralde . Ya olaya kişisel orgazm olarak bakmaktan çok kazandırısına baktığımızda mesela bu siteye ben mail atmıştım statik bir mmorpg sitesini 7bin dolar dinamik olanını 9bin dolara yapıyorlar.Hadi kodlamadan çakmadığımızı varsayalım genede o mükemmel resimlere çizimlere 7bin dolar alıyoruz ondaki kodlamada her yeni başlayanın ( benim bile bildiğim dfg) kodlamalar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Olaya sadece tek yonuyle bakiyosun. Onlarin yaptigi siteler gorselligi on planda tutmaya calisiyor. Bu zaten onlarin tasarim odakli is yaptiklarini gosteriyor. Buna karsilik yazilim tabanli sitelere bakarsan, emin ol durum cok daha farkli olur. Isini yine 7k'ya yapan yazilimci, ozel tema istendiginde de fiyati 9k'ya ceken yer mevcuttur. Biraz daha genis bakis acisi kazandirmasi acisindan sunu belirteyim; her site public degildir. Sadece belli bir hedefe yonelik siteler vardir. Bir firmanin internal olarak kullandigi sistem mesela. Tasarimi sabittir; sen istesen de yeni bir tasarim ekleyemezsin. Istenen algoritmayi mevcut tasarimda uygulaman gerekir ki bu gibi yerlerde 9k 10k falan degil dogrudan 50k'lik isler de gelir. Ikinci bir nokta ise, sitenin tasarlanmasini ana is olarak dusunun, sonrasinda eklenecek kucuk ikonlar vs. bunlar yan is olsun. Programlamada da sitenin sifirdan tasarlanmasi (programin tasarlanmasi) ve uygulanmasi ana is olsun, sonradan sisteme entegre edilecek baska uygulamalar, sayfalar, sistemler de yan is olsun. Ana isleri karsilastirdiginizda gorsellik, programlamadan daha on planda olsun. Ancak yan islerde programlamanin cok daha on planda ve cok daha fazla para getirecegini dusunuyorum. Su iki paragrafin ozu, para bir karsilastirma unsuru degildir. Bu nedenle maliyete gore birine digerinden daha fazla ihtiyac duyulmaz. Her firmaya dinamik site gerekmez; her firmaya gorsel tasarim gerekmez; her firmaya statik site olmaz; her firma programlama agirlikli site istemez. Yani nasil ki sitenin dinamik olmasi vazgecilebilir bir unsursa, gorsel olarak 'tek' olmasi da vazgecilebilir bir unsurdur. Bu nedenle tasarim ve programlama arasinda "<", ">", "=" gibi bir iliski bulunmaz. Ihtiyac vardir, bu ihtiyacin karsilanmasi vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Kaldi ki 7k profesyonel cogu site icin ucuz. 120k lik moda sitesi vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 kariyer seçimini tamamen para üzerine mi yapacaksın? öyleyse noter falan ol. (ne? absürd mü geldi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Yok o manada değil demek istediğim orda bi firma vardı diyince yukardaki arkadaş onumu diyo diye linkini koyup bide edindiğim bi bilgiyi(adamların o siteyi kaça yaptıklarını) paylaştım . Yoksa olaya para olarak bakmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar