Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDMI Kablo üzerinden TV'ye ses

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Forumlarda fink attım, kimse pek anlamamış bu kanuyu, ben de anlamadım. Aylarca notebook'dan sadece görüntü yollayıp BERBAT kulaklık çıkışından büyük anfiye ses çıkartıp film izledim. Kulaklık çıkışı adı üzerinde kulaklık bağlamak için. Koca anfiye gidince hiçbirşeye benzemiyor ses.

Sonra gene forumlarda birşey gördüm, KAYITTAN YÜRÜTME AYGITLARI diye bi ayardan, SPDIF seçince, TV'den aniden ses gelmeye başladı, hem de gaayet net, gürültüsüz.

SOnra bir acil update geldi vistaya ve bu sayfadan SPDIF kayboldu, Tekrar da açamıyorum. Yabancı forumlarda GOM Player'ın audio ayarlarından çözebilenler olduğunu okudum ama nafile.

Bu konuyu hakikaten anlayan bilen var mıdır?
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
mumChamber, belki de tüm internetteki en iyi açıklamayı yapmışsınız, ama o son pencerede artık bende SADECE "hoparlörler" var. devre dışı bırakılmışları da göster dedim. YOK!!.. eskiden vardı artık yok..

Ara ara bulamıyorum delireceğim. Bi update sonrası uçtular.
Mesaj tarihi:
aygıt yöneticisine bak, ekran kartının hd audio codeci silinmişolabilir belki? üstünde soru işareti falan olan herhangi bir aygıt var mı diye. kartın ne bide onu söylersen driver linki verebiliriz, son driverları baştan kurup denersin.
Mesaj tarihi:
Ekran kartı?? hmm ben gerçekten bu yeni nesil şeyleri anlamıyorum.

Ekran kartım, NVIDIA GeForce 8600M GS
ses, Conexant High Definition SmartAudio HD2

Eskiden çok sayıda şey yazıyordu bub ses altında, ama ekran kartının altında sesle ilgili bişey varmıydı anımsamıyorum.
Mesaj tarihi:
Offff ya çok saçma bi yöntemle çözdüm. Ocak 2008 tarihli sürücü sürümünü yükledim. Yeni sürümden bir öncekini. Sorun çözüldü...

Hiç inanmadan çaresizlikten bir de bunu deneyeyim dedim. Umarım geçici değildir...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
laptoptan hdmi kablo ile hdtv özelliği bulunan philips tv ye görüntü aktaracam. aktaracağım görüntü 720p olsa mesela, hdmi kablonun kalitesi ne kadar şey değiştirir ?
Mesaj tarihi:
şöyle söylilyeyim, ya HİÇ görüntü alamazsın ya da AYNİ görüntüyü alırsın. Kaliteli ve kalitesiz arasında fark sadece 0,1 - var veya yok. Ayni şeyi esata external kablo için de söylerim. Ya aktarır ya aktarmaz. Aktarırsa esata hızında aktarır.
  • Yeni Oluştur...