Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 İşletim sistemini titiz kullanmayı bilmek, yeri geldiğinde bahar temizliğini yapabilmek, çök-free bir Os için en önemli şey. İster Linux, ister BeOS, ister Windoze, ister başka bişey olsun.. Olay %99 sizde bitiyor.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 şöyle en ucuzundan bir anakart aldın mı çökmelerin keyfinden geçilmiyor hani. Hangi işletim sistemini kaç kez kurarsan kur, misss...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Hayatımda 1 kez göçürttüm xp'yi o da anakart inf'si yüklerken. Sanırım yanlış dosyaydı :D Direk mavi ekran gelmişti ve bir daha açılmamıştı. Sonradan hiç çökmedi. Benim rekor uptime 12 saat. Internetteydim. Dialup olduğu için bilgisayarı açık brakamıorum yoksa çökene kadar açık brakcam artık bir aymı olur 1 günmü olur bilemem. Tabi driver update'e denk gelirse mecburen restart çakacaz :D En kastırıcı şeyler tabiki driverlar. Arkasında bu codec olayları gelio. TV kartı, ses kartı, ekran kartı, modem çakışmasa bile birbiri ile uyumlu olmayabilio. Software Modemler çok kastırır. [signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 17 Mayıs 2004 14:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 bilgisayar açık kaldığı zmn we internete de bağlıysa neden çöksün ki durduk yere?(ha tabi wirüs, worm gibi olayları saymazsak) bunun için sdc bi neden olabilir o da windows temp dosyalarını biriktire biriktire hdd nin tamamını doldurursa çökebilir sistem. ki şu anki 80gb lık hdd lerle mümkün deil bu olay[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Criminal2, 17 Mayıs 2004 02:21 tarihinde demiş ki: said: Arkansis, 17 Mayıs 2004 01:12 tarihinde demiş ki: Burada wormdan bahseden kim ? Internete bağlıyken worm harici olaraktan xp sapıtıyor. Ben firewall ile giriyorum internete makinanın ömrü 2 gün ... tahmin:topraksız kasa kullanıyorsundur... :) doğru mu ? hhehehe pencereler açık içeriye hırsız giriyor ama penguenimin elinde balta var bişi olmuyor =D[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Qui, 17 Mayıs 2004 12:03 tarihinde demiş ki: İşletim sistemini titiz kullanmayı bilmek, yeri geldiğinde bahar temizliğini yapabilmek, çök-free bir Os için en önemli şey. İster Linux, ister BeOS, ister Windoze, ister başka bişey olsun.. Olay %99 sizde bitiyor. allah yapısı değil tabi ki bu işler. Sen önlemini alsan bile bir aksilik çıkabiliyor bunuda göz önünde bulundurmak lazım.[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Arthur_HellsFire, 17 Mayıs 2004 09:40 tarihinde demiş ki: Bilgisayarı bön bön firewallsuz virus programsız bırakmakta bi kullanıcı hatasıdır sonuç itibari ile yapılması gereken şeyler yapılmassa çöker mesela bana ne bi sasser ne bi worm hiç bişey giremedi hayır abi bilgisayara giren çıkan yok worm ile alakası yok sistem kendi kendisini self terminate ediyor . Bakın çok ilginç kendisini imha ediyor yahu . Geçende makinanın başında cd yazıyorum 3. gün 12 saat olmuş açık kalalı. Elektrik gitmedi bişi olmadı , çat oto restart kasadan. 4. gün sonra yine aynısı , ben dahil pek çok kişinin başına geliyor bu olay... veyahut restart atmasa bile kendi kendisine kitlenyior , explorer ı bozuyor yeniden açmak zorunda kalıyoruz , programlar 4 gün sonra açılırken saçma hatalar verebiliyorlar (windowsun kendi tool ları)[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum [Bu mesaj Arkansis tarafından 17 Mayıs 2004 15:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Kaliteli RAM'da lazm tabi stabil bir sistem için Ç:D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 oto restartın kaynaklanma sebepleri 1. voltage oynaması 2 bilgisayarın sıcaktan su kaynatması doğaldır restart o kadar zama açık kalmış iyi bi cooler olsa restart olayıda olmaz edit: ek olarak kitlenme olayı mutlaka olur hiç bir program kodu kusursuz değil :-) [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 17 Mayıs 2004 16:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Düşün, amd 'nin yanında gelen coolermaster fanı var bende. Dün UD agent (kanser araştırma hedesi) çalışıo, firewall var, internetteyim dosya indiriorum. Birde digiturk'u ekran kartına bağladım 640x480 25 fps capture yapıorum :D Bu arada bu asus power director saçma bişi ya çöküo, hdd'ye dosya kayıt edio, sil deince silmio. Programı kapatınca silebiliosun dosyayı anca. Bazen windows'u kapatıp açılana kadar silinmio dosya. Yaşasın nandub ve yandaşları.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 şimdi sen o makinaya güzel bir format atsan, o dediklerinin hiç biri en az 1 ay boyunca olmaz. bunu her windows kullanıcısı bilir, hatta "aaa formatı geldi bunun" diye bir söz vardır :) e demekki, sen (yada biz hepimiz) öle bir kullanıyorsun ki, register kayıtları şişio, bir ton hede yüklemişsin onların libraryleri şişio vs. vs. (ki biz bunu formatsız temizlemeye bahar temizliği diyoruz) ha nedir biraz araştırıcı olacak insan, google gibi bir tool var elimizde; windows system clean vb. şeyler zor değil, yada unwanted / unexpected reboot falan .. bunun yanısıra, properties de bir yerde, makinaya bişi olursa bas kafasına reboot u diye bişi var, ondan da olabilir ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Valla ben WinXPme ayda bir restart atıyorum. O da ya program yüklemişimdir ya da win update yapmışımdır. Onun dışında pek olmuyor ama göçmez mi derseniz göçer. Bir kere bir işletim sistemine çok fazla bir şeyler yükleyip siliyorsanız onun göçmesi de muhtemeldir. Açıkcası bugune kadar kullandığım en iyi windows versiyonu XPdir. Bunun için de Linux' a teşekkür etmeliyiz diye düşünüyorum. Göçmeyen işletim sistemi kavramına gelince evet göçmeyen işletim sistemi var. Mesela OS/2 yi göçertemezsiniz. Saçmalamadığınız sürece tabii. Bu arada Linux' u da çok zor göçertirsiniz. Ancak XWindowu göçertirsini ki onu da kapatıp açınca bir şeyciği kalmaz. Ama işletim sistemini adam gibi kurduysan çok zor göçertirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Arthur_HellsFire, 17 Mayıs 2004 16:38 tarihinde demiş ki: oto restartın kaynaklanma sebepleri 1. voltage oynaması 2 bilgisayarın sıcaktan su kaynatması doğaldır restart o kadar zama açık kalmış iyi bi cooler olsa restart olayıda olmaz edit: ek olarak kitlenme olayı mutlaka olur hiç bir program kodu kusursuz değil :-) [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 17 Mayıs 2004 16:40 tarihinde değiştirilmiştir] hmm voltaj sorunu yok , kesintisiz güç kaynağı var. kasanın üzerinde 5 tane fan var , şasi (kasa ) içi sıcaklık 24 işlemci ısısı 48 (maksimum 65 gördü korkmuyorum) peki birisi bana açıklasın penguen haftalarca ayakta kalıyor of demiyor , pencereden neden soğuk giriyor ? Windows işletim sistemlerini bill gates ve mühendisleri neden doğru düzgün yapmıyor ? tek neden para mı ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 ghaldszar Evet paşam bu zaman kadar en iyi microsoft işletim sistemi bencede xp. Şu saçmalıkları olmasa daha da iyi olacaktı.[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar