senko Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 fakir porsche'u Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 sipeyskeyk said: Ekmek said: Cons said: ahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 GEd said: 2016 da çıkacak panamera-2 de şöyle atraksiyon bir sistem olacak. Daha sonra cayennede de olacak bu sistem. Cayenne-3 de sanırım panameradan 2 ay sonra falan geliyordu. Kısacası GPS den data alarak onundekı yola gore araçı ayarlıyor. Pro test pilotları bile sisteme karşı kaybetmişler :) Benzin tasarrufu yapılan olay. 1 Litre azaltıyor videoda söylenene göre. Sürücü uzun yolda sadece direksiyonu çevirecek, bi de lazım olursa frene basacak yani. Gazı, vitesi en optimal duruma göre kendi ayarlıyor yanlış anlamadıysam. Enteresanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 2016 cok gec ya 2000lerde de yapilabilirdi eminim bu hede hodo ama araba sektorunun hizli ilerleyisini bi sekilde yavaslatmak lazim tabii sdffs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 2007 de başlandığı düşünülürse bu sistemin geliştirilmeye 2016 baya çok aslında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 anlamadim, onunu ayarlamaktan kasit? hizlanip yavaslayabilen cruise controller gunumuzde tampon altinda lazer destekli bir tarayici sistem kullaniyor. GPS biraz sakat olmaz mi? zira kesintisiz GPS sinyali bazi bolgelerde cok zor, ozellikle turkiye de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 nedir olayi bunun birileri anlatsin, hakkaten merak ettim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 araba kendi kendine gidicek benim anladığım. almancam yok resimlerine baktım xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 volvo nunda benzer bir gps tabanli sistemi var miydi? yoksa ayni isi baska bir sekilde mi yapacakti onlar? galiba onlarinkinde araclar birbiri ile haberlesecekti yolda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 GPS ile olacak iş değil zaten, tünele falan girdin mi işi biter öyle olsaydı :D Mercedes de benzer bi teknoloji üstüne çalışıyodu ya. Sanırım stereoskopik + IR kamerayla ya da lidar falan ile önündeki yolu sürekli olarak ölçüyo, fren dağılımı, güç dağılımı, süspansiyon sertliği vs. ayarları yapıyo anlık olarak. Videodan tahmin ettim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 senko said: 2016 cok gec ya 2000lerde de yapilabilirdi eminim bu hede hodo ama araba sektorunun hizli ilerleyisini bi sekilde yavaslatmak lazim tabii sdffs 2016 iyi,o zamana kadar para biriktirip alabilirim fakir porşunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Car2Car haberleşme o, araç araçla yani. Ondan farklı bu, ingilizcede link vardı uzun uzun porschenın kendı sıtesınde ama bulamadım sımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 zaten 30-40 sene sonra insanlara araba surdurmeyecekler surenleri de yaka paça döverler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 30-40 sene sonra türkiyede hala ; MANUEL VİTESTEN ŞAŞMAM AGAA ÇAKAL KASA HANİİ ;) diyenlerr olucaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Mr_Hand said: GPS ile olacak iş değil zaten, tünele falan girdin mi işi biter öyle olsaydı :D Mercedes de benzer bi teknoloji üstüne çalışıyodu ya. Sanırım stereoskopik + IR kamerayla ya da lidar falan ile önündeki yolu sürekli olarak ölçüyo, fren dağılımı, güç dağılımı, süspansiyon sertliği vs. ayarları yapıyo anlık olarak. Videodan tahmin ettim sadece. mercedes bunu bir adim oteye mi tasiyor bu arada? ayni mantigin daha gelismisi falan mi? http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_cruise_control_system bu arada google in kendi kendine giden arabasi gps ile mi yapiyordu o olayi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 GPS + kamera sistemi falandı o da. edit: Yalnız o sistemle etrafındaki objeleri tanımlayıp tepki vermesi ayrı yolun koşullarını tanımlayıp kullanıma göre ayarlama yapması ayrı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Selam, Scenic IV yerine Scenic XXVII'i beklesem daha iyi olacak gibi :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Namessar said: Mr_Hand said: GPS ile olacak iş değil zaten, tünele falan girdin mi işi biter öyle olsaydı :D Mercedes de benzer bi teknoloji üstüne çalışıyodu ya. Sanırım stereoskopik + IR kamerayla ya da lidar falan ile önündeki yolu sürekli olarak ölçüyo, fren dağılımı, güç dağılımı, süspansiyon sertliği vs. ayarları yapıyo anlık olarak. Videodan tahmin ettim sadece. mercedes bunu bir adim oteye mi tasiyor bu arada? ayni mantigin daha gelismisi falan mi? http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_cruise_control_system bu arada google in kendi kendine giden arabasi gps ile mi yapiyordu o olayi? googleı bılmıyorum. Araba firması olmadığına göre sağa sola standart birşeyler yaptırtmışlardır. Ama şöyle bir şey var Continin : First Automotive Supplier to Receive Testing License for automated driving in Nevada http://www.conti-online.com/generator/www/com/en/continental/pressportal/themes/press_releases/categoryNavigation_overview_press_en.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRustme Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 230 sonra direksiyon fazla titriyor panamera yapalım derken aerodinamiği bozmuşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Google hem kamera hem gps ne varsa hepsini kullaniyor Mercedes in falan google a yaklasmasi zor cunku google daki r&d mantigi ve teknoloji si yok onlarda 300,000 mil i gecti google yaris modu Bile var Tek kazasi adamin biri arkadan carpmis o GEd said: Namessar said: Mr_Hand said: GPS ile olacak iş değil zaten, tünele falan girdin mi işi biter öyle olsaydı :D Mercedes de benzer bi teknoloji üstüne çalışıyodu ya. Sanırım stereoskopik + IR kamerayla ya da lidar falan ile önündeki yolu sürekli olarak ölçüyo, fren dağılımı, güç dağılımı, süspansiyon sertliği vs. ayarları yapıyo anlık olarak. Videodan tahmin ettim sadece. mercedes bunu bir adim oteye mi tasiyor bu arada? ayni mantigin daha gelismisi falan mi? http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_cruise_control_system bu arada google in kendi kendine giden arabasi gps ile mi yapiyordu o olayi? googleı bılmıyorum. Araba firması olmadığına göre sağa sola standart birşeyler yaptırtmışlardır. Ama şöyle bir şey var Continin : First Automotive Supplier to Receive Testing License for automated driving in Nevada http://www.conti-online.com/generator/www/com/en/continental/pressportal/themes/press_releases/categoryNavigation_overview_press_en.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 amerikan yoluna ai ben de yazarım sıkıysa tr yollarına yapsınlar bu arada ilk sayfada ne saçma post atmışım lan ne düşünmüşüm acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar