Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkindalik

Alseven

Öne çıkan mesajlar

Ben daha fazla olacağını düşünüyorum. %3-5 bile olsa eminim daha fazla çıkar.

aquila said:
dinlemekle anlamak cok farkli seyler. dikkat etmeden gecer gider isi olan, kulak versen bile vay anasini adam negzel caliyo der devam edersin.

Bin kişi geçerken olan olay:

"Kemancı çalmaya başladıktan ancak üç dakika kadar sonra, ilk kez orta yaşlı bir adam kemancıyı fark edip, yavaşlar ve birkaç saniye sonra da gitmek zorunda olduğu yere yetişmek üzere yine hızla yoluna devam eder. "

"Çaldığı 45 dakika boyunca kemancının önünde sadece 6 kişi, çok kısa bir süre durur. 20 kişi duraklamadan, yürümeye devam ederek, para verir. Kemancı çaldığı süre içinde 32 dolar toplar. Çalmayı bitirdiğinde ise sessizlik hâkim olur ve kimse onun durduğunu fark etmez, alkışlamaz."

Adamı anlamayı geçtim dinleyen bile olduğu şüpheli yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Klasik müzik zaten anlaşılması biraz zordur derler ve çaba gerektiren bir müzikdir anlamak için. Birde insanlar işe yetişmeye çalışırken veya iş için sağa sola koştururken yani kafalarında o kadar tilki gezinirken orda durup çalınan müziği fark etmemeleri gayet normal.

Ordaki güzelliği fark etmek için öncelikle adamların kafalarının rhata olması lazım. Yani biraz zorlama bir deney olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
Alseven said:
Algıda seçicilik

Genç bir çiftçi hayatında ilk defa büyük şehire gitmişti.
Binaların yuksekliği ve insanların çokluğundan şaşkına dönmüştü.

ve günün geri kalanını "bu binalara ne kadar beton gitmiştir" diye düşünerek geçirdi.

lol
said:
Genç çiftçi cırcır böceğini buluncaya kadar cırlak sesi takip etti, onu buldu ve eline aldı,"Tamam! işte burada!"

cırcır böceklerinin yerini bulmak insanların sadece kulakla bulması zor bişi aslında. uydurma bi hikaye gibi bu sanki. stridulitrum olarak geçen ses çıkarma hedesinde yansıtıladığı için bu ses böceğin yerini sadece kulakla bulmak kasar.. gözle tayin etmeye çalışmanız -insan olarak- daha mantıklı olacaktır.. gerçi gündüzleri değil geceleri ses yapalar ama o da ayrı bi şi işte.. lol ama çıkan sesin sayısından hava sıcaklığını bulabilirsiniz. 25sn de çıkan cırcırlama sayısını 3e bölün 4ekleyin. hava sıcaklığı bu kadardır işte..

her neyse işte..

neden banlandı sorusuna cevap "hakkettiği için" olmalıdır. zaten hakketmeyen banlanır mı yahu? =D

metro'da keman çalan birisine ilgi gösterilmemesi normal. kapımın önünde 10senedir oturan dilenci değişse ve süper şekilde dilenci kılığına sokulmuş oprah winfrey veya ne bileyim başka bi türk şişko ünlü kadın koysanız ben de farketmem. bakmıyorum zaten ona. adamların orada bulunma sebebi sadece ulaşım olduğu için ona odaklı gitmişler sadece ve zaman bazlı hareket etmişler. tek amaç, gideceği yere uygun zamanda ulaşmak.. çoluk çocuk gibi işsiz güçsüz tayfası bakmış işte sadece lol
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
25sn de çıkan cırcırlama sayısını 3e bölün 4ekleyin. hava sıcaklığı bu kadardır işte..

baya ilginçmiş, tabi gerçekse.

"Vızır vızır ötenler erkek oluyor.
14 saniye’de kaç kere ses çıkardığını hesaplıyoruz.
Bulduğumuz sayıya 38 ekliyoruz.
Bu bize fahrenheit cinsinden sıcaklığı veriyor.
Aslında bu yeni keşfedilmiş olay değil. Amerikalı bir fizikçi olan Amos Dolbear tarafından 1897 yılında keşfedilmiş ve Dolbear yasası olarak biliniyor. Bkz: Dolbear’s Law"

Kaynak: Biyoturk.org

wikideki Dolbear's Law

(N=number of chirps per minute)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...