Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 3 ay önce katılmış bulunduğum RevelatioN grubunu tanıtmak adına bir başlık açtım. Gerçekten yaratıcı ve orjinal fikirlerin yanı sıra kaliteli kayıtlar, çalmaktan ve içinde olmaktan çok büyük keyif aldığım grup. 2007 yılında Gallipoli 1915 EP albümünü tamamen kendi imkanlarıyla , prodüksiyonuyla ve dağıtımıyla çıkaran Ankara'lı grup. Tarzı Thrash / Progressive / Metal. Gallipoli 1915 EP Albümünün Ana konsepti 1. Dünya Savaşı, içeriği de seri halinde Gelibolu'yu anlatan 3 şarkı ve 3 konsept dışı şarkı. Tracklist : 1 - A History of a Man 2 - 14-950 3 - Until The End 4 - Gallipoli 1915 Part I: The Graceless New World 5 - Gallipoli 1915 Part II: Blood and Pain 6 - Gallipoli 1915 Part III: Falling Tears Grup şu an Dark Hope Albümünün kayıtları ile uğraşıyor ( bu albümden bir iki şarkı myspace de var ) Şarkılar sıra ile dinlendiğinde albümün bütün şarkıları bir hikayeyi tamamlıyor sonunda. Tracklist : 1 - Dark Hope 2 - One Year Before 3 - The Truth 4 - True Lies 5 - The Dark Room 6 - A History of a Man 7 - The Beginning 8 - Awakening From Cyrpt 9 - No Justice 10 - Dark Clouds Move In 11 - Fallen Angel 12 - Fall of Man Benim için en güzel yanı müziğin Türk ezgilerini içeriyor olması ve bunu tırt gruplar gibi yapmıyor olması. Bunların yanı sıra myspace de olan ve olmayan eski oyun müziklerinin coverları var (Myspace de Castlevania - Wicked Child cover ı var mesela ). Bir şarkı için bile 5 kişi çok fazla emek harcıyor, bu yüzden vay Türk'müş vay Ankara grubuymuş iş çıkmaz diye ön yargıyla bakmadan bir kere dinleyip yorum yaparsanız sevinirim. Official Website : http://www.revelation1.com Myspace : http://www.myspace.com/revelationturkey (Myspace de 6 full şarkı var , official da grup hakkında bilgi var ama dinlenecek şarkı yok henüz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 turk ezgilerini iceriyor neden sarkı isimleri yabancı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Çünkü şarkıların sözleri de yabancı, ben de ilk başta Türkçe olmasını istemiştim ama bu tarza Türkçe gitmiyo güzel olmuyo yani. Belki Pentagramın Gündüz Gece cover ı gibi bişeyler veya o tarz Türkü coverları var öyle bişeyler olsaydı haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Şarkılar için harcanan emeğin ne boyutlarda olduğunu bilemem. Fazla diyorsan fazladır, doğrudur. Sevdiğiniz şeyi yapıyorsunuzdur, en iyisidir, doğrudur. devam da etmelisiniz. myspaceteki şarkılarınızı dinledim. beğendiğim tek bir özellik bile bulamadım. eleştirebileceğim çok şey var. ama tek bir tanesi üzeride durayım. enstrüman kullanımını, konsepti, vokalleri vs. herşeyi geçtim. bu yaptığınız şeyin progresif olmakla uzaktan yakından alakası yok. bunların aynısı daha önce yüzlerce, binlerce kere denendi, yapıldı. sizin şarkılarınızda da, progresif olmanın gereği olan, bir ilerleme göremedim ben. kolay kolay görecek birinin de çıkabileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Güzel sektirmişin :) progresif deyince hayvan gibi sololar anlaşılacaksa sadece eyvallah , sound olarak genel enstrüman kullanımı olarak gayet trash progressive arası ki yani sadece ordaki şarkılardan oluşmuyor, baya trash veya progresif olarak ayrılabilecek şarkılar da var. Enstrüman kullanımı olarak kimsenin bi hata yaptığı yok yani gayet herkes işini yapıyor ama beğenmemiş olabilirsin yaratılan şeyi ona bi şey diyemem. Konsepti geçtim demişsin yani onu da anlamadım, yani 1.Dünya savaşını seçmek mi yanlıştı ? Vokalleri de beğenmemiş olabilirsin ona da bişey diyemem zevk meselesi ama yine de arkadaşımızın iyi çalıştığını söylemek isterim, kendini geliştirmek açısından daha iyi olacaktır zamanla. Yorumun ve zamanın için teşekkür ederim edit : Bu arada tarzın ne olduğundan çok ortaya çıkmış müzik üzerinde ve bunu geliştirmek için ne yapılabileceği ile ilgili yorumlar iyi olur. Mesela vokalleri beğenmedim şöyle olsaymış daha iyi olurdu gibi. Yani beğenmediğiniz noktaları açıklarsanız bizim için daha yapıcı olur Yine teşekkür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Dinledim. Progressive olmadığına katılıyorum. Besteler teknik olarak yeterince iyi değil ayrıca. Müzik teorisi ile daha çok uğraşmanız lazım. Vokal'i de sevmedim. Bunun dışında yorum yapamam, trash demişsin, arsivimde bir tane bile trash yok, sevmem hiç, size iyi ya da kötü yapmışsınız demem doğru olmaz. İşte tek söyleyebileceğim Vokal'inizin ses eğitimi alması gerektiği, bestelerin teknik olarak (progressive bir bakış açışıyla) yetersiz olduğu. Fallen Angel'ın giriş riffini sevdim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Öncelikle teşekkürler, Ben progressive deyince hani kullan enstruman çeşitliliği , bu kullanılanların tonu ve kısacası şarkının işlemeye açıklığını anlıyorum ama belki yanlışımdır. Belki hayvan gibi gitar klavye sololu şarkılar progresif oluyodur neyse tarzın isminin bi önemi yok benim için zaten ayırmayı da sevmem , metal işte :) Yani progresif bakış açısını bırakalım o zaman , ben ortaya çıkan sound ı ve müziği seviyorum , hani geliştirilmesi gereken yönleri de var haklısınız. Peki Chastise'in bi yorumu var. Bunlar denendi , yapıldı gibi. Ben ilk dinlediğimde gruba girmeden kendine bi has tarzı olduğunu düşünmüştüm. Bazı trash gruplarının etkisi görülüyo ama ortaya yeni bir şey çıkmış gibi düşünmüştüm. Mesela denenmiş , yapılmış olan nedir size göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 en sinir olduğum olaylardan biri bu. "progresif denince hayvan gibi sololar mı bekleniyor?" nedir. "etkilendikleri" listenizde yer alan opethin hiç bir hayvani solosu yoktur (son albümdekiler hariç), gayet de progresiftir. bir şeyleri ilerletmiştir. kendine prog sıfatı yakıştıracak grubun, önce müzik yaptığı türün basmakalıplıklarından kurtulması gerekir bence. size prog noktasında getirdiğim eleştri de buydu. prog denince aklınıza dream theater, symphony x falan gelmesin direk. geçtim derken de, ona yönelik yapacağım eleştrileri geçtim anlamında söylemiştim. o zaman yapayım. riffleriniz tekrarlardan ibaret. ve bana göre de sıkıcı olunca daha da çekilmez oluyor. bass line neredeyse yok gibi, neredeyse hiç bir grubun önem vermediği, ama bence üzerinde daha fazla durulması gereken bişey. vokal konusunda gergeye katılıyorum tamamen. davullar da o rifflerin üzerine özensizce oturtulmuş sadece. tekdüze bir uyumdan ibaret. bu kadar "rörör" girmek istemezdim, sonuçta grupta herkesin bir uğraş verdiği açık. ama bu uğraş bana hitap etmemiş sadece. hem de hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Bu daha yapıcı oldu bu konuyu arkadaşlarla da konuşup , üzerine düşmeye çalışıcam. edit : geçmeyin, eleştirin yani alınmak değil sonuçta birşeyler yapmaya çalışıyosak olumsuz eleştiri bizi geliştirecek olumlu eleştiriden çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Yok, progresive'in solo ile hızla ilgisi yok. Bir Mind's Eye'ın albümlerine, Flower Kings'e falan bakarsan anlarsın ne kastettiğimi. Ayrıca o gruplardan çok şey de öğrenilebilir. Şimdi yazacağım şeyler elbette ne yaparsanız ben daha çok beğenirim. Forum'dan az çok müzik zevkimi, neler yapmayı, dinlemeyi sevdiğimi biliyorsundur. Ona göre dikkate al. Biraz çeşitlilik arıyor benim kulaklarımda. Bu haliyle sıkıcı, ayrıca tahmin edilebilir. Müzikte en sevmediğim şey ne olacağını tahmin edebilmek. Şaşırtılmak istiyorum ben. Farklı şeyler yapın, kalıpları, dizileri bozun. En önemlisi müziğiniz tek başına ayakta durabilecek melodiler taşısın. Duygular yüklensin, soyutlansın. Nasıl anlatabilirim bunu tam olarak bilmiyorum aslında. Güzel riffler var, evet, ama riff melodi değildir. melodinin bir gelişimi, gitişatı ve bitişi olur. Bunların hepsinin olduğu melodiler olunca foreshadowing and reprise fırsatları çıkar ortaya. Bunlar yok, bu yüzden kesinlikle progressive değil. Vanden Plas dinleyin biraz, dinlediğim ama progressive diyebileceğim en metal grup onlar. Fikirler edinirsiniz. Özellikle riff ve melodi ilişkişine dikkat edin onlardaki. (Kendileri çok şey isteyen bir grupdur ama, iyi bir sistemle, flac falan dinlemezseniz çok şey koybolur) Tek bir şarkının içindeki değişik riffler aynı iskeletten yapımış gibi duruyor genelde. Bu da kötü. Farklı ama benzer, akraba riffler kullanırsanız daha başarılı olur bence. Teori çalışmanız lazım bunun için de. basit armoniden başlayın en azından bir counterpointe kadar gidin yani. Zaten az biraz da olsa counterpoint bilgisi olmadan çok sesli beste yapılamaz! En azından yapılan müzik progressive olmaz ve benim gibi klasik batı eğitimli bir kulağı asla tatmin etmez. Zaten benim gibi biri de punk gibi, trash gibi müzikleri dinleyemez. Dediğim gibi, söylediğim herşey ne yaparsanız ben daha çok beğenirim. Size önerim albüm çıkarmadan önce , eğer dediklerim size uyuyorsa, biraz daha beklemeniz ve kendinizi geliştirmeniz. Blind Guardian'ın ilk albümünü ve Night at the Opera'yı dinlerseniz eğitimin ne kadar büyük bir fark yarattığını çok net görebilirsiniz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Ayırdığın zaman ve yorum için teşekkürler , bana faydası dokundu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Her ne kadar bu tarz artık neredeyse hiç dinlemiyor olsam da hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Teknik eleştirileri benden iyi anlayanlar zaten yapmış, progresiflik konusunda da gereği söylenmiş, geçiyorum onları =P Vokal arada kendisini zorluyor gibi geldi ama onun dışında sesi hoşuma gitti abinin, bir de sanki geliştirebilirmiş gibi geliyor. Mevcut hali iyi de daha iyi olabilirmiş gibi geldi gelecekte =) iyi şanslar diliyorum size. Ankara'dan daha eli yüzü düzgün gruplar çıkıyor genelde, ne yalan söyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Sevindim beğenmene olumlu eleştiri almak da hoş oldu teşekkür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 ben beğendim valla ne yalan söyliyim. teknik olarak tabii ki eksik çok da genel olarak sevdim yani tarzı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar