Greeny Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Efem, güvenlik kameralarını bağlayacağımız bir bilgisayar lazım. Bu bilgisayarın ayrıca Antalya sıcağında çalışması lazım. Ekran kartıymış, ses kartıymış, monitörüymüş fln önemli değil. Bilgisayar sadece açık kalacak ve HDD sine o anki görüntü kaydedilecek kısaca. Düşündüğüm şu durki, hem maliyetten kaçınıp hem de gereksizliğinden dolayı ekran kartı almayayım diyorum. Onboard olur hem, ekran kartı ısındı derdim olmaz. Kasayı nasıl seçmeyelim? Hani çok çok pro birşeye gerek yok. Ne gibi modifikasyonlar yapmalıyım (ucuz olacak tabi). Discuss plox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Guvenlik softwarei oneren de olursa iui olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Yancı istemiyorum topakıma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Al topaani basina cal ozamn:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?6,3610490 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Oha allah belamı verecek hehe eyw edit: vermeyecek. bu topak az elektrik kullanımı için :( benim için elektrik geri planda. hardware i nasıl yapayım ısınmasın bozulmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 bilgisayarı havadar bir yere koyup, içindeki fan sayısını arttırabilirsin. yan paneline fan takılan kasalardan seçebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Yani parçaları ve fanları uygun takılmış her PC 7/24 açık durabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 benim laptop 7/24 açık göt kadar fanlara rağmen ve 2 senedir bi sorun yok tabi istanbuldayım ama pek farketmez heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Her PC duramaz demiyorum zaten, bilmem gereken birşey varmı bilg müh öğrencisi arkadaş termal macun sür fln dedi de ondan hani sizden de bi öneri varsa alayım dedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Bazı güvenlik kamerası kartları işlemci seçebiliyor. AMD ile problem çıkaran kartlar var piyasada. Kullanacağınız sistemin CPU uyumunu mutlaka önceden araştırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 o az güç tüketen pc olayı bence çok iyi. sonuçta az güç tüketimi demek az ısınmak demek. az ısınmak demek daha uzun ömür demek fanların daha az çalışması daha aza tozlanması demek vs... ayrıca 7/24 açık bir pc için en ideali bence ssd kullanmaktır ama öyle bir seçeneğin yok ise harddiske de kesinlikle fan takmanı öneririm. evet işlemciye termal macun da sür tabi ki. ayrıca ne olursa olsun belirli sürelerde bir bilgisayarı açıp tozunu alman gerekir. mesela 6 ayda bir. tabi bulunduğu ortama göre değişir bu. ama 7/24 açık bir pc için 6 ay bile fazla bence. 7/24 açık diyorsun ama haftada bir windows mutlaka restart isteyecektir. Haftada bir atmasan ayda bir mutlaka lazım çünkü saçma sapan sebeplerden windows rami dolduruyor. linux kurabiliyorsan çok daha iyi olur. 3 ayda bir restart filan yeterli olabilir kanımca. güvenlik güncelleştirme olaylarını iyi ayarla benim windows server makinam arada bir kendi kendine restart atıyor, güncelleştirmeleri yüklediği için. mümkünse şifre koyma, yeniden başlarsa otomatik açılsın ve programlar otomatik başlangıçta çalışabilsin. yine mümkünse bios'tan elektrik kesintileri ve geri gelmelerinde otomatik açılmaya ayarla. bios cpu sıcaklık ayarlarını filan iyi yap fan durursa filan cpu yanmasın. şimdilik aklıma gelen bunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Antalya tedasin ana makinesi var duzenli olarak abone bilgilerini kayiteder-yedekler.O odada surekli bi klima 16 derecede calisir mesela tabi ekstrem ornek bu dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 @Brigand Ya bilgisayarı açıp bırakıp 1-2 ay yok olma durumum yok zaten. Restart vs her türlü yapacağım. HDD ye fan mantıklı onu yapayım. Klima olayı extrem biraz evet hehe, aşar beni bi de gerek yoktur kanımca. Güvenlik kamerası kartı için bilgi için teşekkürler. Ona dikkat edeyim, intell centrino nun en düşük hızında bi işlemi alsam mesela (centrino muydu şu son çıkanlardan bir önceki) (düşük hız = az ısınma diye düşünüyorum), her yola gelir herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 SSD fiyatlarını düşünürsek sürekli video kaydedecek bilgisayara pek uymaz bence. Sabit diskin mümkün olduğunca büyük olması lazım sonuçta. SSD'lerin bir kaç GB'ları bile uçuk fiyatta. Düzgün bir kasa ve iyi bir soğutma sistemi ile görürsün işini. Çok da kafa yormaya gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 SSD ne bu arada :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 said: SSD (ingilizce: Solid State Drive türkçe: Katı Hal Sürücüsü), veri depolamak için geliştirilmiş mekanik disklerin yerini alacak veri depolama aygıtıdır. Mekanik disklerdeki artan rpm (revolutions per minute) daha fazla performans ve beraberinde sıcaklık problemi de getirmiştir. Problemlerin çözümünde kullanılan teknikler artık son limitlerine gelmiştir. Mekanik diskler artık yerini yavaş yavaş kendisinden tamamen farklı ve potansiyeli oldukça yüksek olan SSD (Solid State Drive) yani Katı Hal Sürücülere bırakmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 ekren akarti kesinlikle al almassan program cok sorun cikariyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar