roket adam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Şimdi efendim bunu nerden buldum bilmiyorum. Birden bu isimli başlığa ekşi sözlükte bakarken gördüm, ve işte bu dedim içimden, yıllardır yaşadığım bu lan benim! "yapilmasi gereken is haricinde herseyle ugrasma durumu. mesela odev/tez/proje hazirlama zamanlarinda sozlukte asiri vakit gecirilmesi. mukemmeli yaratmak isteyenlerin icine du$tugu durum. yapilacak i$e ba$lamadan once o i$in mukemmel olmasi icin nasil olmasi gerektigi tasarlanir. dolayisiyla i$e ba$lanamaz. i$e ba$lanmadikca i$ insanin gozunde daha da mukemmelle$ir. mukemmelle$tikce daha da ula$ilamaz olur. ula$ilamaz oldukca, i$e ba$layacak $ahis bunalima girer ve ertelemeye ba$lar. dolayisiyla yapilacak i$ son anda yeti$tirilir ve de mukemmel olmaktan cok uzaktir. kontrol altina alinmaya görevlendirilmeye karşi istemsiz direnme şekli. freelancer gibi bir oyun bu konuya örnek oluşturabilir. şöyleki oyun içinde belirtilen görevleri yapmaktansa "dur şu haritanin siniri nerde bitiyor bi bakayim" yada "güneşe ne kadar yaklaşabiliyormuş?" gibi meraklari tatmin etmeye çalişmak procrastination belirtisidir. ensede boza pişiren patron sendromundan yırtmak için freelance çalışmayı tercih eden, az buçuk geniş bir işverene denk geldiyse eğer hiç ideal olmayan bir ikilinin yarısını oluşturan, teslim tarihi yoksa asla sonuca ulaşamayan kişilerin sendromudur bu. bir haftasonu başına otursa bitecek bir öykü çevirisini arayıp soran olmadığı için altı aydan uzun süredir süründürüyor olabilir mesela bundan mustarip kişi. * faydası yok mudur, vardır, kişi yalancılık konusunda sınırlarını deneyebilir mesela bu sayede. mükemmelliyetçi olarak başladıkları hayatlarına yetinmeyi bilen, kalender kişiler olarak devam ederler, bu da faydadan sayılabilir belki." Ek olarak şu videoyu vereyim, mesela, daha iyi anlaşılsın: http://motionographer.com/media/nexus/400Procrastination_final_H264_low.mov Bir video daha var, o da güzel, ama ilki daha güzeldi: http://www.youtube.com/watch?v=4P785j15Tzk&feature=related Zamanında hiç bir maddi getirisi olmadığı halde sayfalarca inceleme yazabilen ben, şimdi bu işten para kazanmaya başlayınca çok çok çok çok zor yazmaya başlıyorum, bir sürü iş yapıyorum yazmadan önce, nasıl yazacağımı planlarken yazmayı unutuyorum. Freelance olarak çalışmak uymuyor bize. Ve evet, teslim tarihi olmayan işlerin yapılma süresi artı sonsuza yakınsıyor genelde, başlasam da yarıda bırakıyorum. Tarihi olanlar da son 6 saatte yapılıyor. Örnek Procrastination Akış Şeması http://www.largefriendlyletters.com/wp-content/uploads/flowchart1.jpg Var mı bu olayı kendine yakın bulan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Evet son 1 aydır şu looptayım şahsen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 useniyorum, o halde yarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 pırokırasçineyşın diyebilen kaytarmıyodur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 aquila said: useniyorum, o halde yarin. bu süpermiş (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 looped^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Procrastubation diyoruz biz ona burda bi de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 aquila said: useniyorum, o halde yarin. evet sloganımız bu. ama üşeniyorum değil de, üşenmiyorum aslında işi yapmak için oturuyorum bilgisayar başına, öyle saatler geçiyor. üşenme değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 üst düzey zekama rağmen bir türlü başarılı olamamamın sebebini buldum lan oley. nerde tedavi ettircez bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Hayatımı bu döngü yönetiyor desem yeridir. Social Network yerine "online games" de yerleştiriyoruz sadece, bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 ortaokulda ve lisede böyleydim.. hala biraz kaytarıyorum üşeniyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 ağır vakalardanim , tedavisi varmıymış (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 tedavisi Productive Procrastination madem is kaytariyorum, bari diger islerimi yapiyim ya da yararli bir sey yapiyim diyip kendini gelistiricek kitap okumak, puzzle cozmek gibi seyler Beni cok etkiliyordu, artik kaytaracagim zaman diger odeve basliyorum, iki uc odev arasinda boyle gidince nihayet bisiler cikiyo ortaya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 aynı zamanda çok mu zeki oluyomuş bu Procrastinationcılar? bildiğin tembellik/konsantrasyon eksikliği işte yeni terime ne gerek var sdf (ikincisi bende de var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Deacon said: üst düzey zekama rağmen bir türlü başarılı olamamamın sebebini buldum lan oley. nerde tedavi ettircez bunu? ahahah süpermiş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Hayır abi tembellik değil. Tembel adam işi olunca işi yapmayıp gider yatar uyur falan. Fiziksel olarak daha az yorucu şeylere yönelir. Bu elemanların problemi, işin nasıl yapılacağını planlamaktan asıl işi yapamamak. Yan unsurlara daha çok önem veriyorsun yani. Verdiğim ilk videoyu izle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 hevesli ama tembel diyelim o zaman. bir şeyi yapmaya hevesli olan adam da aklında bir sürü fikir üretir, sürekli tasarlar ama bunları yapmaya gelince üşenir. bana makul bir açıklama gibi geldi. ayrıca yatıp uyuma ne yani, gidip oyun oynamak, internette dolaşmak, televizyon izlemek, dışarı çıkmak sana daha eğlenceli olan herhangi bir şeyler uğraşmak, o fikirleri hayata geçirmek yerine bildiğin kaytarmak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Ooo iyi karizmatik bi isim de bulmuşuz. Tembelsiniz ulan. edit: önümdeki birkac mesajı görmedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 http://img230.imageshack.us/img230/6719/procgu3.jpg Not: ben yapmadım. feysbuhta buldum. eksi repleri bana vermeyin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 fikir güzel ama tınısı kulağa daha hoş gelen bi cümle bulmak lazım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Arada fark var Tembellik ve konstantrasyon eksikligi bir ozelliktir, sifatlari vardir Procrastination in sifati yok diyim anlayin, tembellik ve konsantrasyon eksikligi bir cok sebebinden biridir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 neydi o laf? hah dont call me lazy, i'm motivationaly challenged. aynı bınun gibi: said: Bu elemanların problemi, işin nasıl yapılacağını planlamaktan asıl işi yapamamak yani iş yapmamak için çok iyi bir sebepleri var: işin nasıl yapılacağını planlamak. kabul bazı insanlar faaliyet adamıdır, bazıları kafa adamıdır; ama kafa adamı diyebilmek için birisine işleri birşekilde yürütebilmesi lazım. yapılan iş yoksa tembelsindir. geri kalan herşey bahanedir. kendin yaparsın, başkasına yaptırırsın onu bilemem. sonuca ulaşan iş lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 oha buyum ben dedirtti okurken =D şuanda çarşambaya kadar yetiştirmem gereken 10küsür andaç daha var. yazamıyorum bitürlü. mükemmeli yaratamıyorum =P o değil de 2 haftadır derse elimi sürmedim ben nebiçim össyim daha 240ı geçemezken nası 282 yapmayı planlarım LANETOLSUN dedim şuan =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 hmm ben bunu biraz araştırıyım. bir çok kişi gibi ben de kendime yakın buldum =) bana "şu işi yap" denildiğinde genelde kaçıyorum ve o zamanımı bireysel çalışmalarıma ayırıyorum. ya da bir şeyler okuyorum falan.. sonuçta işi yapmamış oluyorum ama başka bir iş yapmış oluyorum. lakin başka bir işin "benden iş bekleyen kişi" için anlamı yok. okulda da böyleydim, işte de.. sonuçta buna tembellik deyin, kaçmak deyin. ne derseniz deyin. teşhisi doğru yapmak lazım ama. sadece tembellik demek, sebebe işaret etmez ki. edik: şu mükemmeliyetçilik bölümünde asıl kendimi buldum. bir iş yapılacaksa, mevcut bilgimle başlamak yerine hep araştırıyorum. ama bir süre sonra araştırmalarım içinde boğuluyorum. eylemden korkar hale geliyorum vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar