Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

13. Cuma Kutlu Olsun

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Hmm nerden kaynak gösterelim yani?
Siz bana İstanbul'la ilgili olduğunun kaynağını daha güvenilir bir yerden getirin bende kabul edeyim...
İstediğiniz hristiyana sorun,13 neden uğursuzdur diye size o cevabı verecektir merak etmeyin...
Tamamen İsa'nın son yemeği ile ilgili olan bir olay...

Birde şu var 13.cuma ile 13'ün genel olarak uğursuz olması farklı şeyler...Mesela uçaklarda dikkat ederseniz 13. sıra yoktur,Apollo 13'ün hikayesini biliyoruz vs bunun gibi bir sürü örnek var...
Sosyal ağlarda paylaş

Ama işte çıkış yeri Hristanylıktır...Müslümanlıkta 13 uğursuz diye birşey yok,hiç duymadım hatta tek sayılar iyidir dualar tek sayılarda okunur(yanlışsa düzeltin)..
İtalyanlar için mesela 17 uğursuzdur,ama 13'ün yaygın olması çok yerde kullanılması,bir sürü şeye konu olması ve günlük hayatta da karşımıza çıkmasıdır(uçak)...
Bu da tamamen "Last Supper" ' a dayanır..
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
13'ün uğursuzluğu Last Supper evet ama 13. Cuma olayı Tapınak Şövalyelerinin 13. Cuma'da katledilmesinden geliyor. Ben öyle biliyoprum en azından.

Kaynak da Discovery Nat. Geo. belgeselleri falan işte :D

İşte evet o yüzden 2'si farklı...Yani zaten 13 uğursuz biliniyor,ve o cuma olunca olay,13.cuma diye geçiyor...
Yoksa ayın yedisindeki cumada olsaydı katliam 7.cuma uğursuz olmayabilirdi,çünkü 7'nin öyle bir hikayesi yok...
(Mantık yürüttüm)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...