pasaktaylan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Greeny said: faiz haramdır. basit düşünün, bankaya ne kadar verdiğin önemli değil. hakkın olmayan parayı alıyorsun, iddia haram, piyango haram, loto haram vs. söylenen şey belli, " alınteri olmadan elde edilen kazanç, haramdır". ayrıca, 2 topic öncesinde allah yok diyenler yorum yapmasın mümkünse. saçma çünkü, hiç ilginiz olmayan, inanmadığınız şeyler konusunda (din için geçerli) yaptığınız yorumlar saçma oluyor. nerdrage değil bu, muslumrage de değil. laf sokmuyorm. siz de sokmayın mümkünse. yazılan - çizilen şeyler belli eğer inanıyorsanız. inanmıyorsanız, zaten allah yok o yüzden no problem. di mi? ne alaka hakkın olmayan parayı alıyorsun. iyi düşün bakalım senin paran orda işleniyo adam karakaşına karagözüne vermio faiz biraz düşün öle konuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 bu mantıkla kira da haram, hisse senedi de haram, tahvil de haram...haram da haram... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pasaktaylan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 fenris said: bu mantıkla kira da haram, hisse senedi de haram, tahvil de haram...haram da haram... nefes almak bile haram sonuç olarak onu biz yaratmadık emek harcamadık mauahah ne saçmaya bu kadr safmıyızya valla Aziz Nesin'i birkez daha saygıyla anıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalender Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 hmmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 From: [email protected] To: [email protected] CC: [email protected], [email protected] Subject: Faiz düzenlemeleri hk. Sevgili Allah, Gönderdiğiniz son sürümün eula'sında faizin haram olduğu söyleniyor. Ancak ramazanda tutmadığımız 1 günlük oruca %5900 faiz uygulanıyor ve 60 günlük kefaret orucu yükümlülüğü altına giriyoruz. Kurumunuz kefaret orucu faizlerinde bir düzenlemeye gitmeyi düşünüyor mu? Değilse faiz mevzuatındaki bu çifte standart hakkında bir açıklama yapabilirmisiniz? We're looking forward to hear from you, Best regards, Kulunuz, ginaly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 cinali çocuğu koymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 ginaly (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 hahah gece gece çok güldüm be(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pasaktaylan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 süper ya >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 ahaha çok iyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 ginaly said: From: [email protected] To: [email protected] CC: [email protected], [email protected] Subject: Faiz düzenlemeleri hk. Sevgili Allah, Gönderdiğiniz son sürümün eula'sında faizin haram olduğu söyleniyor. Ancak ramazanda tutmadığımız 1 günlük oruca %5900 faiz uygulanıyor ve 60 günlük kefaret orucu yükümlülüğü altına giriyoruz. Kurumunuz kefaret orucu faizlerinde bir düzenlemeye gitmeyi düşünüyor mu? Değilse faiz mevzuatındaki bu çifte standart hakkında bir açıklama yapabilirmisiniz? We're looking forward to hear from you, Best regards, Kulunuz, ginaly. From: [email protected] To: [email protected] Subject: RE: Faiz düzenlemeleri hk. Kulum ginaly, Öncelikle gönderdiğimiz son sürümün eula'sını okuduğunuz için teşekkürler. Faizin haram olması konusu tarafımızda şiddetli tartışmalara yol açmış, sonunda haram olması kararlaştırılmıştır. Ramazanda kaçırılan oruç üzerinde en fazla tartışılan konu olmuş, sonuç olarak faiz kapsamından çıkarılarak "Kâr/Zarar ortaklığı" kapsamına alınmıştır. Kaçırılan her oruç günü için uğranılan zarar sabit olduğundan ötürü, "60 günlük kefaret orucu" değiştirilmemiş olup, tutulan her oruçtan kazanılan kümülatif sevapların dinimize ortak olan müminlere her ayın 8'inde eşit olarak dağıtılmasına karar verilmiştir. For further questions, contact [email protected] Allahınız, Allah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 albaraka türk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 oha adam orucu nerfledi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Greeny said: faiz haramdır. basit düşünün, bankaya ne kadar verdiğin önemli değil. hakkın olmayan parayı alıyorsun, iddia haram, piyango haram, loto haram vs. söylenen şey belli, " alınteri olmadan elde edilen kazanç, haramdır". ayrıca, 2 topic öncesinde allah yok diyenler yorum yapmasın mümkünse. saçma çünkü, hiç ilginiz olmayan, inanmadığınız şeyler konusunda (din için geçerli) yaptığınız yorumlar saçma oluyor. nerdrage değil bu, muslumrage de değil. laf sokmuyorm. siz de sokmayın mümkünse. yazılan - çizilen şeyler belli eğer inanıyorsanız. inanmıyorsanız, zaten allah yok o yüzden no problem. di mi? şurda greeny banlanmassa, kimse gelip bana forum kuralları okuyun demesin. dinsizse dinsiz, dindarım diye geçinme sende allahını seversen. aferim sana din fln, ama forumdan kimse seninle ilgilenmiyor.. evet sinirlendim. tekrardan. şurda greeny banlanmassa, kimse gelip bana forum kuralları okuyun demesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Bone said: senko said: çok tartışmalı bir konu faiz olayı. sonuçta haketmediğin bir kazanc elde ediyorsun Faiz haram denilmesi çok saçma. Hani Kuran'da böyle birşey yazdığını da görmedim -gerçi o zamanlar şimdiki bankacılık hizmetleri var mıydı o da ayrı soru- ama "bakın biz dinin en iyisini biliriz" diyenler ortada çılgınlar gibi "faiz haram" diye bağırıp çağırıp duruyor. Adı faiz değil X, ama faizle benzer sistem bulmuşlar, islam bankalarında onu kullanıyorlar. ee faiz günahsa bu ne diyorsun, "bu X sistemi" diyor, adı farklı yani. Faizin nesi haram yahu. Hani bankacılık okumadım ama bildiğim kadarıyla bankaya para yatırdığın zaman o banka o parayı işletiyor. parayı geliştiriyor ve bu şekilde kar elde ediyor. faizli yatırma sisteminde ise bankaya yatırdığın paranın üstüne faiz geliyor. sistem bu, parayı değerlendirme sistemi. bu sistem hangi mantıkla haram denilcek ki? dolandırıcılık yapmıyorsun, kapkaç yapmıyorsun, hırsızlık yapmıyorsun. bildiğin ekonomi sistemi kullanılarak parayı değerlendirme meselesi. e madem ekonomi sisteminde paranın değerlenmesini hırsızlıkla eş tutuyorsunuz, bankaya para yatırmak da aynı harama giriyor. çünkü para yatırdığın zaman sen faiz almasan da, banka bu parayı işletiyor ve bunun üzerinden kar elde ediyor. yani "haram" para kazanıyor. sen de faiz almasan da "haram"a ortak olmuş oluyorsun. aslında düşününce, günlük hayatta her para kullanışında haram iş yapmış oluyorsun. ekonominin çarklarını kullanmış oluyorsun çünkü. odiflame said: faiz haram kar payı haktır.bir fethullah hadisidir.fethullahın 40 hadisi kitabında yazar. Tefecilik her dönemde vardı. Faizle para vermek her dönem vardı. Faiz yeni çıkmış bir kavram değil. Ayrıca “Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların, ‘Alım-satım da tıpkı faiz gibidir’ demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.” (Bakara, 2/275) Kur'an da yok değil var. Ve olayın aslı şu : Banka paranızı işletiyor ama size kar vermiyor. Size vereceği para sabit. Kar etsede zarar etsede size vereceği parayı en baştan belirliyor. Bankaya faiz için para yatıran insanın herhangi bir riski söz konusu değil. Risk yoksa ticaret yoktur ve haramdır işin özü bu. Aynı şekilde bankadan kredi alıyorsunuz. O parayla ticaret yapıyorsunuz ama belki zarar ettiniz. Sonuçta zararda etseniz karda etseniz banakaya önceden belirlenmiş parayı ödüyorsunuz. Sonuçta iş kar ve zarar ortaklığını barındıran. Riski paylaşan sistem değil. Enflasyon oranında faiz ve benzeri unsurlar fıkıhın alanına girer ve serbesttir. Yani ben bir malı satıyorum. 12 taksit yapın dediğinizde enflasyon oranını hesaba katmam faiz olmaz. Yani islam bu işe şöyle bakar. Siz faiz alıyorsanız o para mutlaka birilerinden zorla çıkarılmıştır ve birilerine zarar verme ihtimali vardır. Ben faiz alayım yardım yapayım demek, para çalıp cami yaptırayım demekle aynıdır. Ayrıca hindu değilim ve ineklerin kutsallığının tartışıldığı bir ortamda da konuşmuyorum. Grenny haklı bu konuda inanmıyorsanız gelip "Sizin inancınız fail. Olmaz öyle şey" demeniz mantıksız. İnanmıyorsanız sizle bunu tartışacak bir durum yok saygıyla yollarımıza ayrılmamız lazım. İnanmadığınız halde konu hakkında bilginiz varsa söylersiniz başımızın üstünde yeriniz var ama trollemek ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 bu faizin gunah olmasinin sebebi su degil miydi; birine borc verdin mesela, o kisi daha sonra sana borcunu geri oderken bir de faizini istersen gunah. ilk sayfayi okuyup geldim yazdim buraya gardaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 o zaman bankadan kredi aldigim zaman, o krediye faiz uygulamamalari lazim, yanlis miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 bankalar günahkar bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 albaraka turk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 o değil. bu durumda faizi alan banka bu elde ettiği paraları çalışanlarına maaş olarak dağıtıyorsa bu çalışanlar evlerini haram parayla geçindiriyor diyebilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 faiz ticarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 burtonesk said: o değil. bu durumda faizi alan banka bu elde ettiği paraları çalışanlarına maaş olarak dağıtıyorsa bu çalışanlar evlerini haram parayla geçindiriyor diyebilir miyiz? Tabii ki diyemezsiniz cunku arada uygun bir illiyet bagi yok. Arkadaslar zorlamayin bu kadar size sacma ve abuk gelecek bir durum muhtemelen yoktur Islam hukukunda. Yuzyillarca uygulanmis uzerinde milyonlarca kisinin kafa yordugu sistemler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Abicim kolayi var babani kafala parayi albaraka ne biliyim kuveyt turk felan gibi yesil bankaya yane katilim bankasina yatirin faiz almayin KAR PAYI ALIN. O haram deil cunku onnar senin yerine yatirim yapiyor yatirimdan kar payi aliyosun. Kesinlikle faiz degil. (Ama akilli davranin eger paraniz 50000 YTL den fazlaysa farkli sahislara ait hesaplar arasinda dagitin gerekiyosa bankalara dagitin devletimizin bir kisinin bir bankadaki toplam parasina verdigi garanti 50000 ytldir banka batarsa 1 milyon ytlende olsa 50k 50 kn da ola 50 k alirsin ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Aket-Atum said: Greeny said: faiz haramdır. basit düşünün, bankaya ne kadar verdiğin önemli değil. hakkın olmayan parayı alıyorsun, iddia haram, piyango haram, loto haram vs. söylenen şey belli, " alınteri olmadan elde edilen kazanç, haramdır". ayrıca, 2 topic öncesinde allah yok diyenler yorum yapmasın mümkünse. saçma çünkü, hiç ilginiz olmayan, inanmadığınız şeyler konusunda (din için geçerli) yaptığınız yorumlar saçma oluyor. nerdrage değil bu, muslumrage de değil. laf sokmuyorm. siz de sokmayın mümkünse. yazılan - çizilen şeyler belli eğer inanıyorsanız. inanmıyorsanız, zaten allah yok o yüzden no problem. di mi? şurda greeny banlanmassa, kimse gelip bana forum kuralları okuyun demesin. dinsizse dinsiz, dindarım diye geçinme sende allahını seversen. aferim sana din fln, ama forumdan kimse seninle ilgilenmiyor.. evet sinirlendim. tekrardan. şurda greeny banlanmassa, kimse gelip bana forum kuralları okuyun demesin. 1- sen ilgileniyorsun canıms o bana yeter. self fail olmuşsun. 2- niye banlanacam onu çözemedim. küfür etmedim, hakaret etmedim. zamanında laf mı soktum, utandığın yönlerini yüzüne mi vurdum nedir epey kızgınsın bana. sevmeyebilirsin de, banlanmam için bir sebep gerekiyor, o mesajımda birşey göremedim. muhtemelen sen de göremedin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Penthesilea said: Greeny said: faiz haramdır. basit düşünün, bankaya ne kadar verdiğin önemli değil. hakkın olmayan parayı alıyorsun, iddia haram, piyango haram, loto haram vs. söylenen şey belli, " alınteri olmadan elde edilen kazanç, haramdır". ayrıca, 2 topic öncesinde allah yok diyenler yorum yapmasın mümkünse. saçma çünkü, hiç ilginiz olmayan, inanmadığınız şeyler konusunda (din için geçerli) yaptığınız yorumlar saçma oluyor. nerdrage değil bu, muslumrage de değil. laf sokmuyorm. siz de sokmayın mümkünse. yazılan - çizilen şeyler belli eğer inanıyorsanız. inanmıyorsanız, zaten allah yok o yüzden no problem. di mi?o ne demek ya? ben eminim senden cok dini kitap okumusumdur, din hakkinda konusamaz miyim? inanmak ile bilmek baska seyler. inananlarin hepsi biliyor olsaydi zaten bu halde olmazdi dunya. abi senin gibilere lafım yok zaten, kaç kişi var ki senin gibi okuyup yorum yapan. sen de biliosun ki şurdaki insanların çoğu, alkol masasında allah yok diip müslümanlara küfreden tiper. ve din bilgileri lise ve ortaokuldaki din kültürü ve ahlak bilgisi dersiyle sınırlı. benim hatam gerçi, biraz daha spesifik olmam lazımdı. benim bahsetmek istediğim kısmı anlamışsındır umarım. bilgili adama ne diyecem abi, helal olsun derim. ama işte bilmeden, önce "allah yok lan" sora "faiz günah değil" diyen tipler. ama tabi konuya geri dönersek, faiz günahtır. yazılmış birşey çünkü. bu arada birisi, banka senin paranı işliyor o yüzden faiz günah değildir demiş birisi. olay o zaten, banka işliyor sen değil. senin alınterin ile kazanılmış para değil. ha şimdi aket sağolsun, dinci yaptı beni. ona da bi açıkklık getiriyim eğer birileri buraya kadar okuduysa. dinci değilim, paramı faize de yatırdım, alkol de içtim. ikisini halen de yapıorum öptüm mujx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar