KapIKulu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Feamer said: KapIKulu said: Sotto said: Evet oldukça belli sistemi bildiğin. Bana o zaman faizin olmadığı bir sistem öneriver, güzel bir makale hazırlayalım, yeni bir devrim yaratalım sfsdfsfs... İktisattan aldığım AA'ları yüzüne çarparım :D Ayrıca özel ilgi alanım Osmanlı iktisadı. Dediğim gibi çay ısmarlayın anlatayım. işte osmanlının neden batığının canlı örneği, ticaret, faiz haram, eee gayri müslümler yapsın, müslüman ne yapsın bir şey yapmasın, sonra para lazım oldu ne yapalım, ermeni, yahudi, rum tefeciden para alalım sonra.... sonrası malum işte Canım kardeşim kusura bakma da çok yanlış biliyorsun. Osmanlı faiz yemediği için battı tezi saçma ötesi. Mesajlarında bir arzu, istek, iştiyak varda bilgi biraz eksik gibi. Çay teklifim geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 KapIKulu said: Aluriel said: sdeceokuyangenç said: kimden faiz alyosan ona söyle sana faiz verceğine yardım etsin rızasıyla banka öyle çalışmıyor malesef :( ölürse ölsün artık napalım. ben vazgeçtim yardım etmekten, bu kapıkulu aklımı çeldi. günaha girmeye gerek yok. Öyle deme ahirette bana çok teşekkür edeceksin :D tamam gidip ekmek çalıyorum bizim mahalle bakkalından birazdan. zaten durumu da kötü bakkalın işleri kesat, yan sokağa market açıldı geçenlerde. şimdi hem bana günah yazılacak, hem bakkal zarara girecek. hep senin yüzünden bunlar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 KapIKulu said: Feamer said: ha paradan katma değer kazanamasın ama demirden, tahıldan, tahtan kazanabilirsin, öylemi? Ben demiyorum Allah diyor. Dediğim gibi Allah yok din yalansa senin için sonuna kadar haklısın. boşuna Allah da iftira atmayın, burada kimse senin anladığın faizciliği övmüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 şakirtler başladı yine siz bilmionuz ben biliyommma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 sdeceokuyangenç said: Aluriel said: sdeceokuyangenç said: kimden faiz alyosan ona söyle sana faiz verceğine yardım etsin rızasıyla banka öyle çalışmıyor malesef :( ölürse ölsün artık napalım. ben vazgeçtim yardım etmekten, bu kapıkulu aklımı çeldi. günaha girmeye gerek yok. tamam ben anaparamla yaparım yardımı. param olmasada olduğu kadar. peki şimdi o adama yardım edemediğim için bana günah yazılmaz mı? faizden gelen parayı versem iyiydi ya herkes win :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Aluriel said: hep senin yüzünden bunlar hep. Senin gibi 3-5 kişi daha ayarlasam kendi cemaatimi bile kurarım. (:P) Yapma işte böyle aklımı çeldin bak... Feamer said: boşuna Allah da iftira atmayın, burada kimse senin anladığın faizciliği övmüyor... Çay... Forum değil. bombilo said: şakirtler başladı yine siz bilmionuz ben biliyommma Lan ben forumun en eski şakirtiyim(!) ve kesinlikle senden daha iyi biliyorum. Ayrıca hinduizim de inek kesilir mi sorusuna hayır cevabını veren adama "Ama çok cici hayvan, etini yiyoruz biz" tribi atmayın. Soru İslamiyette faiz haram mı? Haram. Cevap yazmak için harcayacağınız zamanın onda birini googlesanız ciddi yazılar var, ayetler var. Cumartesi günü balık tutulması yasaklanan yahudi kavminin cuma gecesi ağ serip pazar toplamasına çevirmeyin işi. Haram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 haram ama ölsün mü aç adam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Aluriel said: sdeceokuyangenç said: Aluriel said: sdeceokuyangenç said: kimden faiz alyosan ona söyle sana faiz verceğine yardım etsin rızasıyla banka öyle çalışmıyor malesef :( ölürse ölsün artık napalım. ben vazgeçtim yardım etmekten, bu kapıkulu aklımı çeldi. günaha girmeye gerek yok. tamam ben anaparamla yaparım yardımı. param olmasada olduğu kadar. peki şimdi o adama yardım edemediğim için bana günah yazılmaz mı? faizden gelen parayı versem iyiydi ya herkes win :( ben sordum sana yazılmıyomuş iyisin yine hadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 kapıkuluna yazılır mı peki? o engel oldu yardım etmeme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Ne meseleymiş arkadaş 1300 yıldır açıklığa kavuşamadı. Bide başörtüsü farz mı var, o da dillere destan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 kutuplarda oruç var bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Aluriel said: kapıkuluna yazılır mı peki? o engel oldu yardım etmeme. du sorıyım. he ona yazılmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 gg no re Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 konu leş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 KapIKulu said: Feamer said: KapIKulu said: Sotto said: Evet oldukça belli sistemi bildiğin. Bana o zaman faizin olmadığı bir sistem öneriver, güzel bir makale hazırlayalım, yeni bir devrim yaratalım sfsdfsfs... İktisattan aldığım AA'ları yüzüne çarparım :D Ayrıca özel ilgi alanım Osmanlı iktisadı. Dediğim gibi çay ısmarlayın anlatayım. işte osmanlının neden batığının canlı örneği, ticaret, faiz haram, eee gayri müslümler yapsın, müslüman ne yapsın bir şey yapmasın, sonra para lazım oldu ne yapalım, ermeni, yahudi, rum tefeciden para alalım sonra.... sonrası malum işte Canım kardeşim kusura bakma da çok yanlış biliyorsun. Osmanlı faiz yemediği için battı tezi saçma ötesi. Mesajlarında bir arzu, istek, iştiyak varda bilgi biraz eksik gibi. Çay teklifim geçerli. vaktim olsa olabilir ama, öyle bir şey zaten iddia etmiyorum, dediğim gibi senin faiz ile anladığın burada söylenenden farklı, senin dediğin gibi yaparsak kimse bir şey üretmez, islam üretmeyin yatın mı diyor, veya buna çözümün nedir? o kada AA almışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 şimdi şöyle yapalım, ayetlerin ortalama bir çevirisi ile bahsedilen "faizin" ne olduğunu açıklayan ayetler: BAKARA: 188. Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin. AL-İ İMRAN 130. Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. NİSA 29. Ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali müstesna, mallarınızı, bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda (alıp vererek) yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah, sizi esirgeyecektir. 161. Menedildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık. bu günkü "faiz" ile benzerliği nedir bu haramın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Aluriel said: kapıkuluna yazılır mı peki? o engel oldu yardım etmeme. Bana yazılmaz senin suçun hep. Ayrıca 2. Kişi ölüme götürecek bir zaruret durumunda ihtiyaç ölçüsünde faiz alabilir. içtihadı varmış. Yine sıyırdın iysin. Feamer said: şimdi şöyle yapalım, ayetlerin ortalama bir çevirisi ile bahsedilen "faizin" ne olduğunu açıklayan ayetler: BAKARA: 188. Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin. AL-İ İMRAN 130. Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. NİSA 29. Ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali müstesna, mallarınızı, bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda (alıp vererek) yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah, sizi esirgeyecektir. 161. Menedildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık. bu günkü "faiz" ile benzerliği nedir bu haramın. Sen şu yukarıdakileri cidden okuyup, nüzul sebeplerini ve zamanlarını inceleyip o dönem ki faiz bu değildir diyorsan anlayışında sıkıntı var. Ayrıca Kuran o yıllardaki problemleri çözdü bu faiz artık yok diyorsan o daha yanlış. Yok ben doğru anladım ama işime gelmiyor diyorsan o şirktir, küfre gidersin. Bu çok çok daha yanlış. Ve arkadaşlar patide ki senelik islamiyet tartışma dozumu doldurdum. Müslüman mahallesinde salyangoz satım mevsimi kapanmıştır. Kepenkleri kapattık. Bir daha da gelmem bu topiğe. Özel mesaj ve yüzyüze olması şeklinde bu konu hakkında görüşmeye açığım. Görüşmek üzere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 sdeceokuyangenç said: keşke bu kadar beyin yoksunu olmasaydın da senin yorumunada cevap verilseydi 600'lü yıllarda değil , 2000'lerde yaşadığımızı anladığınız zaman belki siz körü körüne Müslümanlar'da insan olabilirsiniz. Ama uslu çocuklar olmanız lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 tamam şimdi elindeki klavyeyi sakince bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 KapIKulu said: Aluriel said: kapıkuluna yazılır mı peki? o engel oldu yardım etmeme. Bana yazılmaz senin suçun hep. Ayrıca 2. Kişi ölüme götürecek bir zaruret durumunda ihtiyaç ölçüsünde faiz alabilir. içtihadı varmış. Yine sıyırdın iysin. Feamer said: şimdi şöyle yapalım, ayetlerin ortalama bir çevirisi ile bahsedilen "faizin" ne olduğunu açıklayan ayetler: BAKARA: 188. Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin. AL-İ İMRAN 130. Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. NİSA 29. Ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali müstesna, mallarınızı, bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda (alıp vererek) yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah, sizi esirgeyecektir. 161. Menedildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık. bu günkü "faiz" ile benzerliği nedir bu haramın. Sen şu yukarıdakileri cidden okuyup, nüzul sebeplerini ve zamanlarını inceleyip o dönem ki faiz bu değildir diyorsan anlayışında sıkıntı var. Ayrıca Kuran o yıllardaki problemleri çözdü bu faiz artık yok diyorsan o daha yanlış. Yok ben doğru anladım ama işime gelmiyor diyorsan o şirktir, küfre gidersin. Bu çok çok daha yanlış. Ve arkadaşlar patide ki senelik islamiyet tartışma dozumu doldurdum. Müslüman mahallesinde salyangoz satım mevsimi kapanmıştır. Kepenkleri kapattık. Bir daha da gelmem bu topiğe. Özel mesaj ve yüzyüze olması şeklinde bu konu hakkında görüşmeye açığım. Görüşmek üzere... ayetler gayet açık ve net, sen de biliyorsun nelerden bahsedildiğini niye kıvırıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 kar payı veren faizsiz kazanç yapan bankalar var paranızı onlara yatırın ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Kar payı gibi çoğu şey bizim şark kurnuzı tüccarların kendilerini ve sözde taptıkları tanrılarını dolandırmaya çalışmasından ibaret. Hard core arap ülkelerinde faiz kullanmadan bankacılık yapıyorlar. Yine silah, domuz, alkol vs. gibi kuranda tutulmayan şeyler alım satım malzemesi olarak kullanılmıyor. Bu nedenle arap şeyhlerinin görgüsüzce gidip her yerden arazi aldığını, araba vs. aldığını görürsünüz. Çünkü o ülkelerde mülk alımı ticarette kar etmenin en önemli yolu. Paran bekledikçe değer kazanmıyor. Değer kazanacak bir mülke çevirmek gerekiyor. Haa bence faiz bilmem ne kullanımı mantıksız bir iş değil. Bütün ekonomi yıldan yıla değerlenen veya değerini kaybeden rakamlarla dönüyor. Çok beğendikleri arazi işinde bile yıldan yıla değerlenen arazinin faizden temelde hiçbir farkı yok(tabi alım satım işlerinin ekonomiyi parayı bankada tutmaktan çok daha pozitif etkilediği gibi bir gerçek var). Sadece ekonomik sistemleri bozmadan kendilerini kandırmaya çalışıyorlar o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Faiz var diye geldim ama harammış :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Çapraz kurlar, döviz onlarda durum ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Biz hala burda Hızır idi Yunus idi Hızır idi Yunus idi gibi, helal idi haram idi helal idi haram idi tartışalım, şu WoT ları memlekete faydalı bir iş için döktürmeyelim. Konuyla ilgili eyyorlamam ise, tonla insan söyledi Peygamber zamanında var olan ve haram ilan edilen faiz, bugünkü tefecilerin uygulamasına karşılık geliyor. Bankaların gerek borçlularından aldığı faiz, gerekse mevduat yatıranlara ödediği faiz ise insanları bilerek zor duruma düşürmek için belirlenmiş bir şey değil, piyasa koşulları sonucu oluşmuş ve insanların hür iradeleriyle baştan anlaşarak kabul ettiği bir faiz. Dolayısıyla haram değil. Hadi selametle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar