Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı bırakmak

Tron

Öne çıkan mesajlar

4-5 gündir sigara içmemeye çalışıyorum. Beni gören hayrola neyin var? demeye başladılar. Gerginlikten dolayı sol gözüm sekmeye ve miğde ağrısı yapmaya başladı. bu konuyu açmamın nedenide biraz kafa dağıtmak. Az önce yok ben ruhua ve zihnime sahip çıkamayan biri gibi hissettim, neredeyse lanet okuyup bir sigara yakıcaktım. Fakat 4-5 gün sigara içmediğim için psikolojikmidir artık bilemiyorum kendimi çok ferah hissediyorum... ve en önemlisi nefesimin kokmaması. Bunlar yüzünden karın kaslarımı sıka sıka çalışma odama girip kütük gibi masamın karşısına tekrar ve tekrar geçtim.

En kötüsü şu olsa gerek! iş güc tepenize binmiştir. şurada 2 dakka hava alip bir sigara yakim dersiniz. Yıllardır hava almanın yan kolu olarak sigara içiyorum. Şimdi böyle hava almaya çıkınca bir şey yapmadan bakınıyorum etrafa böyle sanki beyninizdeki tüm hücreler ölmüşde boş boş etrafa bakınmayı düşünün. hiç bir şey düşünmeden duruyorsunuz...! O kadar çok alışmışım ki! sigara içmeden nasıl hava alınır onu unutmuşum. vah vah vah...
Sosyal ağlarda paylaş

Bende sigarayı kendi irademle bıraktım az biraz yardımcı olayım. Günlerden bir gün kafaya taktım kendime gün belirledim ahanda 1 mayıs da sigarayı bırakacam dedim. Bir gün öncesinden bütün sigara stoğumu tükettim. Ertesi gün sigarayı bırakmış bir birey olarak dolaşacaktım.

Ertesi güne güzel başladım herşey normaldi. Öğleye doğru kaşıntı tutmaya başladı akşama doğru asabiyet ve göz kaymaları başladı ama inatçıydım erken yattım. Ertesi gün full asabiyet küfür ve kaşıntı ile kalktım. Fakat karadeniz damarı tutmuştu bi kere inat ettim :D

3-4 gün duvarları tırmalama bütün yatak döşek indirerek bir kaç izmarit parçası aramakla geçti. Ama evdekilere tembih etmiştim kaldırıp atmaları için. İşede yaradı.

1 ay sonra rahattım 10 kişinin sigara içtiği ortamda kendimi tutabiliyodum. Ama cidden 1 hafta boyunca ağlıyodum resmen. Kendime işkence ettim fakat huzurluyum mutluyum. 14 (ONDÖRT) kilo aldım sigarayı bıraktığımdan beri. Bu kadar kiloyu nasıl vereceğimi düşünüyorum.

Bu kezde boğazımı tutmak için inat edecem sanırım :D
Sosyal ağlarda paylaş

şu bir kaç haftayı atlatırsam herşeyin daha rahat olucağına inanıyorum. nikotin bantları filan bunların yalan şeyler olduğunu düşünüyorum. burada sizgaranın damağımızda bıraktığı tadı değil, vücüd hareketlerimizin alışkanlığı. Mesela dün farkettim ki! internette bir movie veya bir dvd film izlemeye kalktığımda kesin sigara yakıyormuşum. şimdide bir movie izlediğimde beynim direk sigaran nerede oraya bak diyor ve kaslarım sigaraya uzanma hareketine hazırlanıyor. Bence zorlanılan kısım bu. ...ve alışkanlıklarınızın sayısı ne kadar çok ise işiniz o kadar zor oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen hafta bu konuyu okudum, "ulan bende bi deniyim bırakmayı" dedim. şuan sigara içmediğim 5. günüm. sigara isteğim pek fazla yok. hatta sigaradan kurtuldum diyebilirim şimdiden.

allen carr - sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını okudum. cidden çok yardımı oldu tavsiye ederim.

konuyu açan arkadaşa ve giovanni'ye teşekkür ederim.
eyv.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...