Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev soruları

b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bu aralar üç arkadaş eve çıkmayı planlıyoruz.şöyle biraz araştırdım da 700-800 arası sahibinden baya bir ev çıkıyor..
şimdi bizim temiz depozito ve ilk kiraya verecek ve 1 ay geçinebileceğimiz paramız var birikmiş daha sonra ay ay da para gelio neyse sorunumuz eşyalar..

eşya almak harbici dert. 3000 tl bi kota koyduk sizce nası? 10 taksit halinde almayı düşünüoruz herşeyi yani herkese ayda 100 tl gibi bi eşya parası çıkıyor..

ucuz eşya nereden bulunur.özellikle beyaz eşyalar, tv ve yataklar,koltuklar önemli.nereden bulunur ucuz ve ortalama kalitede..
spot falan bişiler okudum nedir onlar yaw?

not: büyük ekran tv istiyorum ben bıdıbıdı ediolar ucuz bulup yapıştırmam lazım.. (lcd,crt,plasma hiç fark etmez basıncı düşmez..)
Sosyal ağlarda paylaş

il belirtmemişsin ama
istanbuldaysan kadıköyde fln beyazeşya için spotcular var böyle genelde sıfır olarak satılmış daha sonra müşteri tarafından beğenilmemiş ürünlerin tekrar satılması spotçuların yaptığı iş.
benim bildiğim kadarıyla bu, işte atıom kapıda fln ezik oluyor kargodan kaynaklanan ya da accuk çizik fln
çok çok ucuz olii böyle yarı fiyatına fln bulabilirsin azcık araştırarsan bulabilirsin .
Sosyal ağlarda paylaş

en buyuk hata ortak parayla esya almaktir ogrenci evinde

herkesin 1000 lirasi varsa herkese bir gorev yuklegin deyin ki sen salon takimini alacaksin, sen tv, sen buzdolabini falan. Obur turlu evden kesinkes olacak ayrilmalar da buyuk dert yasarsiniz. tabi bu arada mesela salon takimini alan millet ustunde manyaklik yapmasina kil da olabilir oda ayri bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 senemi öğrenci evinde geçirmiş biri olsrak bi kaç nacizane tavsiyem var...ortak eşya alma...1 kişide bile pc yoksa internet bağlatma...bulaşık temizlik vs olaylarda taviz verme...sıcak su sorununu kışa bırakma...sigara alkol vs hususlarda kendi özel alanına tecavüz ettirme...3 kişi 2 oda 1 salon eve çıkma...esnafa borc yazdırma... aklıma gelenler bunlar. Bu arada eşya o kadar masraf edilmesi saçma bence öğrencisin neticeden damatlık yada gelinlik ev düzmüyosun ama yinede keyfin bilir.Şimdiden başarılar...
Sosyal ağlarda paylaş

9 yaşından sonra 8 sene yatılı okuduğum kişilerhepsi o yüzden öyle sorunlar olmaz..olsa da çözülür dert değil.tek derdim ucuz şeler işte
tv hariç 2. el pek istemiorum ama spotçuları araştırcam kadıköyde tutçaz evi (kadıköy ilçesinde genel olrak :D)
Sosyal ağlarda paylaş

ikea' da ucuza kapatabiliyorsun. benim odam çok kaliteli bir baza (ikea değil) haricinde 400 e mi ne geldi gardrop, kütüphane masa ot çöp ile. ailemin evindeki odamdan eksiği de yok pek.

"öğrenci evi" diye foseptik çukuruna çevirmeyin evinizi, dendiği gibi gelin damat evi döşemiyorsunuz ama gidip de örümcek ağlı yayları çıkmış, bu yatağı getirin yenisini x liraya götürün yatağından almayın.

her birinizin ayrı odası olacaksa kendi alır odasının eşyalarını.
salonun kanepesi, masası, televizyon ve sehpasına ise ortak ayırırsınız.
mutfak ve tuvalete eklemeler/düzenlemeler yapacaksanız da aynı şekilde.

büyük ekran tvye bıdıbıdı edilmesi normal, neticede hepiniz kullanacaksınız ve orta noktada buluşmanız lazım. ucuza kapatabileceksen ikna et.

bir de, çamaşır ve bulaşık makinası alın.
hepiniz evinde disiplinli bir şekilde elde bulaşık yıkamış bireyler değilseniz yalan olacak elde yıkarız işi, baştan söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...