Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

kitap sıkıntı lan. en büyük sıkıntı dilediğin kitabı bulamamak. kısa sürede kitaba ihtiyaç olduğunda tr'den temin edemiyorsan ya da aradığın bi kitap 70ytl falansa ve senden o an için bi sürü kitabı taraman isteniyorsa pdf rullaz!

tabi kütüphanelerde yoksa.

bu olay çok konuşuldu gerçi. onlara da yazmışımdır.

kısaca;

dizilerin indirilmesine karşı değilim. indie muzik labelları çok uygun fiyatlara albümlerini dağıtıyorlar, bedava albümlerle ünlenip canlı performanslarla parayı kazanan da bir sürü de grup var. zaten müzik sektörünün kısmi olarak şu andaki ve yakın gelecekteki para kaynağı albümlerden çok performanslar, canlı yayınlar, diğer haklar (endorsement türevi) vs. olacak. yazdığım yazıların bi tanesinde bununla ilgili sektördeki önde gelen adamların görüşlerini vermiştim sanırım. onlar da şimdilerde şarkılar üzerinden albüm dışı kazançların fazla olduğunu söylüyordu mesela. aynı şekilde diğer gelirler de yüksek. bilgisayarlar programlarına gelince paranız yoksa, varsa eşdeğeri bedava bir ürün gidin o muadilini kullanın. indie programları yazan bi sürü amca var. iyi işler çıkartıyorlar cidden. bazen okulun düşüncesizliği olur, "bunu yap ulan!" derler. gidip de 1000ytl programa veremezsiniz. master, doktora değilseniz vermeyin de zaten. delilik olur o.. master doktora falan iseniz ya da ingilizceniz iyiyse programa neden ihtiyaç duyduğunuzu yazıverin. anlatın firma yetkilisine sayın hede hödö, işte şöle bi iş için ihtiyaç var. öğrenciyim vs diye. limitli süreli kullanım için yardımcı oluyorlar. süre yetmezse de uzatabiliyorlar. öğrenci sürümüne %20 indirim yaparız 800$ derlerse gidin korsan kullanın. var öle bi iki mal firma. vicdan azabı falan duymanın lüzumu yok. zaten mezun olunca kullanıp da para kazandıracaksınız.

filmlerde korsan biraz muallak geliyor bana. harcanılan parayı ürünle eşdeğer görememekten kaynaklanıyor bu görüş. kesinlikle yasal değil, orası ayrı bişi. bi de sinema olayı tamamen farklı bi deneyim. taklit etmesi biraz zor. sdf dizileri artık adamlar koyuyorlar zaten. başka ne var korsan? hah normal okunacak kitaplar.. bilmiyorum. öle çok da maori kızı selifuia ve 100 palmiye yaprağı gibi kitaplar okumaya fırsat bulan/yaratan adam değilim. ha bi de korsan oyun geyiği var. lan korsan ala ala ülkeyi adamdan saymıyorlar. bak o konu da sıkıntılıyım. sadece alanlar değil satanlar da ayrı alem. gta iv çıkar. adam ürüne ayrı paket hazırlamaz.. gta iii + san andreas + vice city + gta iv special paketler falan hazırla ayrı ayrı.. kâr edeceğin uygun fiyatlarla çıkar işte.

öle bişiler..
Sosyal ağlarda paylaş

huun programlarin hepsinin education versiyonlari var

cok cok daha ucuza veya uygun fiyatli.

onun disinda herkese burs falan demis biri

heralde herkese burstan falan bahsedilmiyor, ama durust olun gercekten bursa ihtiyaci olupta alamayan kac kisi var bu ulkede. neyse ulkede zaten pis bir uckagitci mantigi var, hersey herkese kazik atip kendini akilli gorenlerle dolu ortalik, sonrada bir halt beceremeyince parasi olana ne kadar goturmus serefsiz diyoruz. boktan muhtar seciminde bile ulan ilerde bir ihtiyacimiz olur tanidik muhtar secelimde isimize gelir diyoruz, acaba bu muhtar mahalleyi ne kadar gelistirir degil.

diyorum o kadar boktan bir mantigimiz varki, eminim surada korsani savunanlar su hayatta deger kazanicak, muzik, yazilim, film yapsa en buyuk korsan karsiti olurlar.(utan lathspell). Oturup yaptiginiz haltin hirsizlik oldugunu bilin, bununla gurur duymayin. Pisman insan en azindan duzelme umudu olan insandir, piskin insan bir boka yaramaz insandir.
Sosyal ağlarda paylaş

olaya yanlış yerden yaklaşıyosunuz bence. lathspell in dediği de parasızlıktan çok reel satın alma gücündeki fark. yani "pis fakirler korsan kullanıyor" değil olay. parası olan da kullanıyor.

malların ne fiyata geldiği, dışarıya oranla ne fiyata satıldığı filan...

yerli albüm fiyatları bi kaç yıl önce korsana karşı düşürülmüştü. e nooldu, battı mı plakçılar? (gerçi en son crossfire almıştım yerli. pek popüler fiyatları bilmiyorum şimdi nasıldır.)

bi de korsan roman kaldı mı ya? axedice korsanlara çeviriyodu bi ara ona sormak lazım :P

ders kitaplarını biz de hocalar fotokopi çektirtiyo zaten.hatta fotokopi odasıyla aralarında tartışma çıkıyor o yüzden.

bi de bozuk düzeni en sondan başlayarak düzeltemezsin. yani vergilendirme, fiyatlandırmada, satın alma güçleri arasında fark varsa, sen gidip "korsan kullanma herşey güllük gülistanlık" olsun dersen abes olur.

bi de her konu nasıl dönüp dolaşıp matama nın aslında ne kadar muhteşem bi insan olduğuna geliyo ya? :P
Sosyal ağlarda paylaş

haahahah
hayır analmadığım,kaybedenin olmadığı bir olaya bu akdar sinirlenmek için

1)babanın warner bros olması lazım

2)işsiz olman lazım

bazılarımız ünide 3 saatten fazla uyumamış,zeytini 2 ısırıkta yemiş,helal olsun onlara.onlar ayfonuna itunesdan satın alsın şarkıları,benim dl'm niye o kadar sinirlendiriyorki onları?

dlmi yapıyorum ve yapacağım,bi önceki sayfada açıkladım mantıklı bir şekilde,haklı/haksızmıyım,suç/suç değilmi umrumda bile değil.YAŞASIN KÖTÜLÜK nidaları atmıyorum warez kullanırken.

distirbitörler kaybetmiyor,downlaod etmesem o filmi hiç izlemem büyük ihtimal,yada o albümü hiç dinlemem.izleyemem/dinleyemem çünkü.
illa dinleyip izleyeceklerimi dl etmiyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

gelir seviyen dusukse alma dinleme oynama bu kadar basit ya, nasil sacma sapan birsey

sanki ilac bu dedigin sey. zorunlu tuketim malzemesi degil ki.

bold kısma katılmıyorum. fakir / gereksiz pahalı bulan adam da bunları yapmak ister engelleyemezsin yani.

bu yüzden korsan var.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
neyse ulkede zaten pis bir uckagitci mantigi var, hersey herkese kazik atip kendini akilli gorenlerle dolu ortalik, sonrada bir halt beceremeyince parasi olana ne kadar goturmus serefsiz diyoruz.

Ülkedeki bu pis üçkağıtçı mantığı zaten korsanın en büyük sebebi. Yalnız olaya sondan değil baştan bakmaya başlamak lazım. Yurtdışında 10€'ya satılan hedeye ben niye 50€ vermek zorundayım ki? Bir ülke sofra tuzundan %18 KDV alıp pırlantadan almıyorsa, ederi 10€ olan hedeye 50€ verip seni tatmin edeceğime gider korsan kullanırım.

"Paran yoksa alma dinleme oynama" mantığını savunup sonra götünle okuyosun diye kıvırmak da güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Film olayi icin ise karisik dusunuyorum, sonucta filmmaker olma yolundayim, ilerde film yaptigimda ne gibi bir strateji izlerim bilmiyorum. Muhtemelen DVD cikaricam. Ama cikaricaksam adam akilli icerik saglarim. Yoksa kullanici orjinale yonlenmez, suclamamda. Extra, dolu dolu icerik olmasi lazim.
dl un dvd satışlarına büyük bi darbesi var mı? bi de torrent sitelerinde filmini görmezsen üzülmez misin? :P
Sosyal ağlarda paylaş

Şu devirde; müzikçinin albümden, filmcinin dvd'den, oyuncunun cdkeyden, programcınında serialnumberdan kazandığına inanan varsa gözlerinden öpeyim..

Yabancı sermayeler için Türkiye'nin pazar payı olduğu düşünmüyorum. Türk yazılımcısı parasını şirketlere yazarak, türk müzikçisi konserler vererek, türk oyun yapımcısı yurtdışında çalışarak, türk sinemacısıda vizyondan ve reklamdan parayı kırmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

sırf bu sebeplerle linux'a geçtim zaten.
internete çok para veriyorum(z) ve film kiralama işi de aslında korsan bir iş. film satın alacak kadar param da yok. tv alternatifinden netteki bir diziyi indirmenin çok da bir farkı olmadığını düşünüyorum. müzik zaten allahlık. para vermiş olsam hdd'imdeki müziklerin 100 de birini bile satın almadım. tabi bu çok derin bir konu. adamlar bu konu için siyasi parti bile kurdular. belki de müzik ve film gibi şeylerin telif hakları tekrar gündeme gelmeli. ancak crack ile bir oyunu oynamak bir programı kullanmak nedense daha yanlış geliyor. özetle böyle şeyler düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlar konusunda , spore gibi yapsalar gider para bayılır alırım oyunu. yani oyundan daha fazla zevk almamı sağlayacak ek seçenekleri online sunsalar. ama adamlar bir oyun çıkarıyor patch macth hakgetire ondan sonra korsanı var diyerek ağlıyorlar. mp3 konusunda ise, radyodan dinlediğimizde korsan o zaman. şöyle yapalım ben tatlıses dinlemek istemiyorum radyoda, kulağıma ban kodumu koyacam? yok annem istediğimi çeker dinlerim. warez konusunda ise, teknik desteği olmayan bir programı rahat rahat ta kullanırım. teknik destek verecekse (ki mikrosoftun yaptığı gibi üzgünüz yardımcı olamıyoruz ürünü aldığınız yeri arayın cevapları) iyi vemeli yoksa paramı hakedemez. günümüz internet dünyasına şöle okkalı bir ban koyarlarsa iş değişir. indiririm dinlerim, silerim. bir kötü huyum arşiv tutmam .
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bir program yazdınız diyelim işiniz bu,
bunu parayla satarak hayatınızı idame ettireceksiniz diyelim,

bu programın başka yaşama alanı, başka türlü para kazandırma şansı yoktur.

ama film müzik öyle değil. ayrıca alternatifi olmayan bir program yok. yani kırmak zorunda değilsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

haydari said:
şimdi bir program yazdınız diyelim işiniz bu,
bunu parayla satarak hayatınızı idame ettireceksiniz diyelim,

bu programın başka yaşama alanı, başka türlü para kazandırma şansı yoktur.

Yurtdışı için konuşmuyorum. Türkiye'de programlama yapan biri şirketten maaşını alıyor. Kopyalanabilirlik yada kopyalayamama olayını şirketin başları düşünüyor. Bunun içinde yeterince sıkı önlemi alıyorlar. Aranız korsan hastane otomasyonu kullanan varmı? Yada korsan internet kafe otomasyonu?

Freelance çalışıyor isen, yine tedbir almak kolay. Yerinde kurulumu sen yapacağın için çoğaltılmasını engelleyecek çok yöntem denersin.

Yurtdışı geyiğinde zaten yeni teknoloji geliştiriyorlar bu konuda. Edius 3 adlı yazılımı her program için ayrı tasarlanmış bir usb ile çalıştırabiliyorsunuz. Bir nevi cdkey görevi görüyor. Yani programdan 30 tane çoğalıtıyım diyipte usb'den sokulan aparatı çoğaltamıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...