Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flight Simulator X

senko

Öne çıkan mesajlar

Hah toggie o eklentiyi soracaktım. Böyle internetten bi virtual airline'a üye olmadan single olarak da yolu taşıyıp ona göre puan falan almamı sağlayan bi eklenti var mıdır? Bu olur mu başka mı bulmak lazım öyle? Hani öyle yetemem ben VA'lere girmeye ama kendi kendime keyfine "18 wheels of steel" oynarmış hissiyle görev olarak yolcu taşıyacağım bir eklenti arıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya çok noob bir soru olacak ama eskiden ben bunu oynarken böyle ekrana bi tane GPS şeysi koyuyordum, uçağın rotasnı gösteriyordu haritamsı bir şey üzerinde ki rahatça buluyordum. Demin kalktım bombardier'la işte 2-d cockpit'teki sağda gps falan dediği yön gösteren yerde yeşil ok var ya o heading sanırım, mission'larda öle oluyordu. O yeşil okun yönünde gittim meğer tam ters yöne gitmem lazımmış geri döndüm sonra. Neredeyim nereye gidiyorum anlamamı sağlayacak gps olayı falan yok mu? Nasıl açarım varsa? Yada benim eskiden kullandığım şeyi nasıl açarım? Bi yardım eli uzatın :(
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ya çok noob bir soru olacak ama eskiden ben bunu oynarken böyle ekrana bi tane GPS şeysi koyuyordum, uçağın rotasnı gösteriyordu haritamsı bir şey üzerinde ki rahatça buluyordum. Demin kalktım bombardier'la işte 2-d cockpit'teki sağda gps falan dediği yön gösteren yerde yeşil ok var ya o heading sanırım, mission'larda öle oluyordu. O yeşil okun yönünde gittim meğer tam ters yöne gitmem lazımmış geri döndüm sonra. Neredeyim nereye gidiyorum anlamamı sağlayacak gps olayı falan yok mu? Nasıl açarım varsa? Yada benim eskiden kullandığım şeyi nasıl açarım? Bi yardım eli uzatın :(

abi şimdi kokpiti aç, panelde ufak düğmeler var yan yana 8-10 tane. Kare şeklinde ufak. Onlardan birinde o dediğin
Sosyal ağlarda paylaş

Buldum buldum, ama rotayı random uçuşa göre bırakıyormuş fspassenger, yada ben beceremedim. fspassenger'a göre Bursa'ya uçarken rotam İzmir'di :D

Daha öğrenecek çok şeyim var da piste doğru açıdan yaklaşmayı beceremedim bir türlü. Tabi ILS falan bilmediğimden bişey ypamadım, missionlarda şu yöne dön sonra şöyle yap diyo ya onda rahattım :)

Mesela uçuş esnasında iniş yapacağım pist belli olunca o pistin başına doğru bazı noktalar belirleyerk haritada falan bi plan yapsam gps'te o gözükse onu takip edip rahat rahat insem ne güzel olurdu..
Sosyal ağlarda paylaş

Olm ıls sistemi çok kolay lan. Zaten sana söylüyorlar kuleden sürekli, heading i x yap falan diye. Altimetreyi bilmemkaça çek diye. Sonra o gps açtığın düğmelerden map i bul. İneceğin havalimanına tıkla ordan ILS frekansını al gir onu radyoya aktif et. Al otoya herşeyi gogo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...