Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flight Simulator X

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
huun said:

multide yok işte uçuş planı. çok saçma yapmışlar, boş boş uçuyorsun.

yok öyle birşey var elbette o olmadan bir yerden bir yere nasıl uçacaksın. sürekli kekan gibi harita açıp bakman gerekir. ister oyun içinden istersende oyuna girmeden kendine oluşturduğun flight plan ı çift kişi olarak koordineli şekilde kullanabilirsin.

LTAC'nin denizden yüksekliği pistin en yüksek noktasında herşey standartlara uygunsa 3125ft'dir. havanın dew point'i ve HPa sı değişirse yerel irtifada yani QNH buna göre değişir.

bunun adı chart bu sayfa düzeneği ile dünyadaki inilebilen tüm pistlerin ayrıntılarını görebilirsiniz. hepsi için vardır. etc.
Mesaj tarihi:
Biz FL12 ile yaklaştık. Tabi yakalamaz :)

LTAC'ın etrafı çok tehlikeli. Hep dağlık. Dağları görünce 9 bin feet vardır dedim deniz seviyesinden yüksekliği.

Göz kararı yaptım. 2 737'ye mal oldum asdsa
Mesaj tarihi:

IVAO olayına sardırıyosanız bide airline company ve style lazım :)

vakit vardı yaptım dahada geliştirilebilir çok fantastik yapılabilir eskiden vakit varken uğraşırdım böyle şeylerle özlemişim :D çok keyif aldım tavsiye ederim.

Mesaj tarihi:
senko said:

ben anladiydim bi gariplik oldgunnu zaten, 3125ft ise cok cok yuksekten seyretmisiz biz, o yuzden de ne ils alabildik ne de saglam inebildik.

haha 12000 feette 300 knotla uçurdun bizi; ama uyarmıştım. o zaman oyun dışından mı bulacaz bu chartları orayı anlayamadım
Mesaj tarihi:
Gerek yok charta. Yani singledan bir flight plan yaratıp inilecek pistind kaç feetde olduğuna bakın ayrıca rotada kaç feetnde gittiğne bakın.

Bu bilgiler doğrultusunda multide uçun bence.
Mesaj tarihi:
Bu ivaoda peki atc olmayan bir pistden kalksak ve yine atc olmyana bir piste insek. Şirketde var nasılsa güzel olur aslında.
En azından olayı kavrayana kadar.
Mesaj tarihi:
pati airlines super olmus. bu arada ivao dediginiz nedir ya? cok geride kaldım ben ağke. bi de abi fspassenger'da mukemmel sekilde piste inmeme ragmen hep arkadaki sag lastik patlıyor, anlamadım ne iskenceymis arkadas.
Mesaj tarihi:
toggie said:

pati airlines super olmus. bu arada ivao dediginiz nedir ya? cok geride kaldım ben ağke. bi de abi fspassenger'da mukemmel sekilde piste inmeme ragmen hep arkadaki sag lastik patlıyor, anlamadım ne iskenceymis arkadas.

Mükemmel inememişsindir :D Ben mükemmel inince 150 puan falan mükemmel indin bonusu alıyorum sdfdsf
Mesaj tarihi:
İvao ya kayıt oldum, program felan herşeyi kurdum. Guide okuyorum, mikrofonum yoktu atc ile konuşmak sorun olacakdı ama gerek yokmuş yani, gerekli program kuruldukdan sonra text ilede bağlantı kurmak mümkün atc ile.

Guideları okuyorum şimdi bakalım.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

toggie said:

Mükemmel inememişsindir :D Ben mükemmel inince 150 puan falan mükemmel indin bonusu alıyorum sdfdsf

yahu sıfır sorunla iniyorum iste. ne yapmak gerek lastikleri kaybetememek icin anlamadım.
Mesaj tarihi:
ivao yerine vatsimi öneririm şimdilik. ivao eğer sınıflandırma yapmak gerekirse daha ciddidir sıkılırsınız baştan, jargonu bilmeniz lazım birde çok pimpirikliler gereksiz derecede.

vatsimde başlarsanız boş meydan yada en azından kalabalık olmayan ama kulesi olan meydanlarda uçmanız daha kolay ve daha öğretici olur.
  • Yeni Oluştur...