Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c# string'in x. char'ı

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

aqu olur. ama tochararray en hızlı string reversion. bir de benim yazarken katı kurallarım vardır. bazı shorthand'lerden kaçınırım. string[] iyi bir yöntem değil bence.. zira şöyle de düşünebilirdik char a = "deneme"[1] ama hoş değil.

penth, bence c# notasyonu 10 numara.. c#'a yakın olan birisi için tochararray mantığı mesela; ortada bir conversion var ve kafada anımsattığı o aslında. yani sen charat() dediğinde de aslında önce convert.tochar(string) gibi bir işlem yapıyor sonuçta.. o yüzden c#'ta bu tip işlemler ToBlaBla gibi genelde. ne biliyim ya savunasım geldi ama öyle cidden.

edik: müm pişti olmuşuz. ama sana katılmıyorum ve laflar hazırladım adamım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de shorthand kodu sevmediğim kadar uzatılmış kodu da sevmem. eğer amaç bir char arrayi yaratmak değilse, misal loopta bilmemkaçıncı harfi değiştirmeye çalışmıyorsam, önce char array yaratım, oradan bir harfi almak gereksiz gibi.

tabi myString[2] gibi bir kodun kendi kontekstinde ne kadar açıklayıcı olduğu da önemli. açıp kodu okuyan adamın myString'in veri tipinin string olduğunu anlayamayıp "ne oluyoz lan" deme ihtimali varsa tabii ki tochararray ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tür durumlarda kendi yardımcı metodunu yazıp kullanmak lazım (Bu durumda charAt mesela). Array'e dönüştürmek gibi, normalde kod içinde olsa rahatsız edecek yöntemleri de saklamış oluyorsun böylece. Ayrıca ilerde aklına daha iyi bir yöntem gelirse merkezi olarak değiştirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Forza C++ :P
Zaten Framework olmasa C#'ın pek bi özelliği yok sanki. Canım çok framework kullanmak istedi mi (ya da kendi classımı yazmaya üşendim mi) gogo C++/CLI :P

Bu arada, .ToCharArray gibi bi metodu kullanmak çok sağlıklı değil gibi? Yani sırf o metod için demiyorum da, bu tarz "çevrilmiş" nesneleri ufak işlemler için (mesela indeksleme) başka formlara çevirme metodlarını kastediyorum. Boş yere işlem yükü sanki :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...