Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan beyni ve sınırları...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Ok bu konuyu araştırcam.. (Zamanın somut olup olmaması) Ama bana hala somut gibi gelio, mantıım o yönde yane..

Ben araştırıp, düşünürken sende bana zamanın somut olmadıını kanıtla.. :)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..

[Bu mesaj Dungeon_Master tarafından 14 Mayıs 2004 21:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 14 Mayıs 2004 21:00 tarihinde demiş ki:
Ben araştırıp, düşünürken sende bana zamanın somut olmadıını kanıtla.. :)

bilimin kabul ettiği zaten soyut olduğu, senin bize kanıtlaman lazım iddianı.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen saçmaladın die kesip atmayın, biraz araştırın, düşünün, tartışın.. Eer bilim ööle kabul ediyosa bana ööle olduunu gösteren bi kaynak gösterirsen sevinirim.. Çünkü şu anda aklım biraz daınık, yavaş yavaş toparlıorum..

Öncelikle öörendiim zamanın ne somut ne soyut olduudur. Somut deil, çünkü gözle görülemez, kulakla duyulamaz, hissedilemez.. Öte yandan soyut da deil, çünkü zaman olmazsa yaşadığımız dünyadaki hiçbir somut şey varolamaz, hiçbir somut olay gerçekleşemez. (En basitinden insanların "yaşlanmasını" düşünün. Duyu organlarımızla algılayamasak da (Aslında bu konudada düşünmem lazım. Yaşlanmayı duyu organlarımızla algılayamaz mıyız?) hissedebiliriz. (Deriyle deil, düşünce olarak, his olarak) Ayrıca dolaylı yoldan da görebiliriz. (Ama bu bakarak görmek deil, izleyerek görmektir) Sonuç olarak birim zamanda bi yaşlanma söz konusudur. Yani zaman olmasaydı yaşlanma olmazdı) Ama zamanın da olmama gibi bi olayı yoktur. (Cidden "zamanın olmaması durumu" düşünülemez. İnsan düşününce kafayı yiyor..)

Ayrıca dolaylı yoldan zaman ışık hızına bağlıdır. Çünkü zaman hızla alakalı bi kavramdır. Mesela Einstein'ın izafiyet teorisine göre ışık hızında giden bi cismin(geminin) içinde zaman kavramı yoktur.(?) Yane o geminin içindeki insan yaşlanmaz, zamanın hiç bi etkisi görülmez,vs,..
Ama aynı teoriye göre hiç bi cisim ışık hızına çıkamaz. Çünkü ışık hızına çıktıı anda kütlesi 0 olmalıdır. Kütlesi 0 olan bi cisimden de söz edilemez. Yani ışık hızına çıkarsak enerjiye dönüşmüş oluruz. Söz konusu teoride fotonlar(Somut şeylerdir :) ) için zaman kavramının olmadığından(?) da bahsediliyor..

Ayrıca kaynaklarda sürekli gördüüm zaman tanımınıda yapiim..
"The physical quantity measured by clocks"
Soyut şeylerin ölçülemeyeceği düşünülünce zamanında soyut olmadıı düşünülebilir..

Şu anda düşüncelerim tam netleşmedi. Yani zaman "Somut bir kavramdır" iddiamı geri alıyorum.(Zaten almıştım :) ) Zaman ne somut ne soyut bi kavramdır. İzafi bi kavramdır.. Ama yinede araştırıcam, düşünücem...[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 14 Mayıs 2004 20:48 tarihinde demiş ki:
unity işkembeden sallamak da insanların gözlemi altındayken olumsuz etkileniyor sanırım? :)

eger bundan onceki ilk postuma yonelik bir argumansa, iskembeden sallama durumu benim argumanimda soz konusu olmadigi icin bu argumaninin korelasyonu sifir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

valla konuyla ilgili söyleyeceğim pek fazla bişey yok ama blackchaos ilk sayfada "aborşist kavimleri" demiş.onun aslı "aborjin kabileleri" olacak, düzelteyim dedim.bu arada, ulan teknoloji geliştikçe insanın beyninin daha azını kullandığı ortaya çıkıyor...bi zamanlar bu oran %36'ydı?e şimdi %3'lerden felan bahsediyoruz??alla alla...[signature][hline]-Bak koçum...
-Buyur abi?
-Eskiden buralar dutluktu.Buralara kurt inerdi.
-Eee abi?Sonra noldu?
-Ne mi oldu?Dutlar gitti, kurtlar kaldı...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wikipedia fi tarihinde demişkii...
...The pyramid was constructed of limestone, basalt, and granite stones from two to four tonnes in weight each...

Meali:
....Piramitler herbiri 2-4 ton arası olan, kireçtaşı, bazalt ve granit taşlardan inşaa edilmişlerdir...

2-4 ton arası. o kadar da ağır değil heh :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Thore, 14 Mayıs 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
tamam güzel de %100'ünü bilmediğimiz bir şeyin %3'ünü kullanığımızı nasıl biliyoruz ?

Bende bu konuya katılıp, merak ediyorum. Ayrıca kapasite dediin herkese göre deişmio mu? (Kullanımda olduu gibi..)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

kim insanın beyninin daha çok kapasiteye sahip olduğunu kanıtlayabilir ki? bu tahmin edilen... büyük ihtimalle de doğrudur, ama bence kanıtlanması zordur. eğer kanıtlansa bile şu anda %3'ünü kullandığımızı nasıl söylüyorlar? herhangi bir kanıt var mı acaba? bana çok saçma geldi. benim düşüncem sadece % olarak değil. bence insanın beyninin ve zekasının farklı aşamaları var. (insan değil de canlı). insanlar ve belki de bazı maymun türleri 1. aşamayı geçmiş durumdalar. alet kullanmayı, daha iyi haberleşmeyi, cansız varklıklara kendi işlerini yaptırmayı başarmışlar. belki 3 yıl sonra belki 3 milyon yıl sonra insan beyni bir sonraki aşamasına geçecek. o aşamada ne olacağını ne düşünebiliriz ne tahmin edebiliriz. çünkü insan sadece bildiğini, gördüğünü düşünebilir. (en basit örnek: herkes uzaylıları iki gözlü iki kollu ve hatta 3 boyutlu hayal eder) bu aşama belki de uçmaktan veya 2 metre ötedeki bir kaşığı bükmekten daha ötedir. belki boyut farklılığı vardır... kim bilebilir? (bu dediklerim tamamen benim salladığım teorilerdir)

zaman ile ilgili de bir-iki bir şey söylemek istiyorum. şimdi somut kavramının en yaygın tanımı "elle tutulabilir gözle görülebilir cisim"dir. soyuta verilen örnekler de rüya, hayal vs. olmuştur hep. ama bence somut kavramı sadece duyularla sınırlı değil. somut, insanın düşüncelerinden bağımsız olandır. soyut, insanın aklında yarattığıdır. beyninde dönen düşüncelerdir. verilen örnekler gibi, rüya hayal vs. bu kavramlar insan olmadan var olamaz. ama zamanın insanla veya herhangi bir canlıyla, düşünceyle alakası yoktur. bir şekilde ortaya çıkmış olan ve bizim seviyemizdeki canlıların fark edebildiği bir kavramdır. bence kesinlikle soyuttur.

1) ölçülebilir
2) düşüncelerden bağımsızdır.

bence somut. gerçi burda biraz "eee soyut değilse somuttur" diyo gibi oldum ama algılayabileceğimiz başka bir kategori şu an için yok.[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 14 Mayıs 2004 14:05 tarihinde demiş ki:
o noktaları birleştirirsem kansere tedavi mi buluyorum?

%3'ünü kullanıyorsak sadece iyi, %97'i çıkarır yerine bilgisayar donanımı koyarız ileride. beynin fiziksel bir sınırı var hiçbir zaman aşılamayacak, bunu aşacağız biz teknolojik olarak er ya da geç. o vakit birşeyler eklemek istediğimizde beynimize ya davlumbaz kafalar gerekecek ya da beynin bir kısmını çıkartmak..

ahah :) Süper bir söylemdi sam...

said:
BabacumMostors, 14 Mayıs 2004 18:29 tarihinde demiş ki:
bende azimle sçarak lüleli 13ok yapıyorum
hem pramitlerden daha çok emek istiyor :-P

brak şimdi pramitleri zibidi seni otur clubberlığınntarihini oku iki sene sonra sınaw yapacam seni

:lol:[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...