Drall Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Yaza kadar para biriktirip bisiklet alcam. eski bi bisiklet tavsiyesi konusuna baktım, sedona, kron ve trek tavsiye edilmiş genelde. öyle pro bi sporcu değilim, çok çabuk yorulurum hatta. ama süre süre kondisyon oturur sanırsam yerine. gerçi bunun sebebi bianchi bisikletimin -çalınan- (tartmadım ama tartsam rahat 20 kilo gelirdi heralde. modeli tornado, kaç kg nerden bakabilirim googleda bakiyim bi eniyisi) çok fazla ağır olması da olabilir belki bi ihtimal =P 4-5 senelik olmasına karşın faturası da duruyo zamanında 370e almışız eğer bi şekilde sigortadan güzel bi miktar para gelirse onu da eklerim almam kolaylaşır. marka/model tavsiye ederken fiyatını da yazarsanız çok hoş olur, bide türkiyede, mümkünse antalyada nerden bulabilirim sedona, trek yada kron satan yer. yahut tavsiye ettiğiniz başka bi marka varsa onlara da bakmaktan memnuniyet duyarım. teşekkürler şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 paran varsa mongoose al http://www.mongoose.com/MongooseFiles/ProductImages/300_197_2760_1_large.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 parası nedir? hangi modeli alıyim, nerden bulayım vs vs. çok pahalıymış galiba boşveriyim bunu napıcam. başta dedim pro bisiklet kullanıcısı falan değilim öyle rahat olsun gezeyim bol bol bisikletle. hadi para biriktirip 400-500 milyon veririm de daha fazlası beni aşar. 400-500ü de sigortadan para gelirse verebilirim yani. ki gelcek büyük ihtimal. oyüzden şöyle parasıyla(yada enazından parasına bakabileceğim bi linkle falan) bisiklet markası/modeli söylerseniz daha makbule geçer hmm genel bisiklet fiyatlarına baktım öyle 400-500 milyona bulmak zor sanırsam bisiklet, 500küsürlere de alabilirim biraz daha uzun süre para biriktirerek sanırsam. yahu yeşilbisikletin sitede en ucuz bisiklet £300; galiba. trex fx serisi hoşuma gitti, en ucuzu £340; yeşilbisikeltin sitede, normal fiyatı mı bu yoksa bu site biraz kazık mı? scott speedster'lar £660; dan başlıyo yav yuh! ingilizce bi sitede £359.99 ya gördüm; falandı bunlar, türkiyede %50 vergi mi koyuyolar yav? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 istanbulda oturuyosan bi alt geçit vardı böle yenikapıdan(sahil) taksime dönünce ilerde su kemerinde önce orda sürüylen bisikletçi vardı bi oaraya bak istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 malesef antalya. internette baya bi bakındım trekmiş sedonaymış falan getirten sadece biyer varmış. bi ay sonra sigortadan para gelince(gelcekmiş galiba mutlaka) gidicem oraya bakıcam. biara yolum düşerse de bakarım ama görmek amaçlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Arka amortisörü olan hibi bisikleti alma. Bıktırır seni bisikletten, hiçbi zevk alamazsın. bilimsel açıklaması her pedala bastığında o amortisörün esnemesi ve senin gücünün hatırı sayılır blümünün buna harcanması. o tarz amortisörler "downhill" bisikletlerinde olur ve o adamlr da zaten pedal basmazlar pek adından anlaşılavağı üzere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 evet biraz bakındım bütün bisiklet forumlarında öyle diyo. ben benim çalınan bisiklet alındığında vouhuuu falan diyodum 1 yaz bindim bidaha binmedim en son geçen yaz yine başladım bisiklete binmeye, şimdi iyiki çalınmış diyorum bu sayede sigortadan az para gelcek ki internetten bakıp adam akıllı bişeyler alabileyim =) şimdilik dikkatimi çeken modeller şunlar oldu: Scott Sportster P2 yada P3 bilemedin P5 falan Scott Sub 30 Classic(yada bu seri) Scott Speedster S60 FB Trek 7.3 FX (Yada bu seri) Sedona Borla Sedona 711 bunların da biraz fiyatı yüksek gibi oyüzden baya iyi para biriktirmem gerekiyo. bunlar iyidir ama şu az fiyata eniyisidir diyebileceğiniz bi bisiklet varmı? şehir içi yolda sürmek, kaldırıma inip çıkmak için falan kullanıcam en fazla. öyle 60/80km hıza falan çıkmam düşerim büyük ihtimal dengeyi kaybedip =D downhill falan yapmam, dağ tepe gezmem muhtemelen. bi arkadaş var gaza getirmeye çalışır ama en fazla örnekköye gider gelirim denize, o yol da baya yokuş inip çıkmalı. yani eski bisikletle en büyük derdim bacaklarımı öldürürcesine yormasıydı ve yokuş çıkarken nazilerin işkence aletlerinden biri halini almasıydı. yani buna göre seçmemde yardımcı olursanız çok hoş olur. teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Kısıtlı bütcenle scott ve trek e kadar çıkmanı çok tavsiye etmem, kaliteli kadrolar fakat muhtemelen fiyatına göre ağır olacaklar ve seri dışı çok parçaları olacak. Amoeba ve sedona aynı fabrikada üretilen güzel kadrolardır. Bu kadrolar üstüne (mesela amoeba scud ve sedona 711 kadrolarına) shimano deore ve alivio altına çok düşmemeni vede arka ve ön arttıcıda seri dışı parça olmamasına dikkat etmeni öneriririm. ikinci dikkat edeceğin parça teker göbekleri olsun ve dediğin parkurlarda hiç problem yaşamazsın. Krizle birlkite fiyatlar ne oldu bilmiyorum ama bu kadrolar üstüne deore+alivio karıştırmak 550 yi fazla geçmez gibi geliyor. Bu şablonda alternatifler üretebilirsen daha da yardımcı olmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 bisikletimi antalyadan aldım, zaten tek yer var alabileceğin evet :) ben geotech ascent 2 aldım, bütçem ona uygundu, ama ne istersen getirtebilir, deltabisiklet'in sitesinden fiyat bak o fiyata gelecektir bisiklet sana. bisikletçi de, 5m migrosun karşısına geçiyosun, bir arkada sokağa giriyosun, orada doğa sporları malzemeleri falan da satan bir yer var, yardımcı olacaktır iyi bir insan. istersen git ve orada bütçene göre model seçmene de yardımcı olacaktır. alt seviyede benim bisikletim de fiyat/performans oranında oldukça iyiydi, tavsiye ederim. bisikletim bu: http://www.deltabisiklet.com/new.aspx?_Args=ProductImage,2094,DeltaBisiklet,1580 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 hmm çok teşekkürler bilgiler için. ben de vazgeçtim trek ve scott'tan zaten. fiyatlara baktım da okadar verebilecek bütçem pek yok ya. zaten yazın alıcam, sedonanın yeni modelleri bikaç gün içinde katalog olarak gelicekmiş, martta da satışa sunulacaklarmış. bakıcam ordan bütçeme uygun olana, bi arkadaşla beraber alıcaz indirim yaparlar o sayede belki nakit alırsak bi de =) hatta şimdi baktım çıkmış yeni bisikletler! bakalım fiyatları bi göreyim ondan sonra bütçeyi ona göre çıkartıcam yaza kadar biriktiricem. borla yada 711d veya 711v alabilirim sedonadan. çok hoş görünüyolar ayrıca baya tavsiye eden olmuş. acaba bunların parçaları bahsettiğin kriterlere uyuyormu, pek anlamıyorum da bu işlerden =) teşekkürler şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Gec cevap icin ozur diliyorum. Gordugum kadariyla deore un altina bi kac ara seri cikmis, ustunde ve setin kendisininde de bir iki degisiklik var. Ben karistirdigim kafalari su sekilde toplamaya calisayim; Toplayacagin drivetrain muhtemelen 7lik bi set olacak, yani 9luk deore ve ustunden component toplayamayacaksin o yuzden bi onceki soyledigimi unutalim. Buna gore shimano nun sitesinden de bakabilirsin; 7 lik setler icinden (deore alti) arka attirici, vites kollari, mumkunse frenler ve gobeklerin olabildigi kadar deore a yakin olmasina dikkat et. Geri kalan komponentler kalite olarak es, agirlik ve hiz olarak daha dusuk olacaktir. Ki buda sizin icin problem yaratmaz sanirim. Masa icin ise mumkun oluyorsa kilitli olsun diyorum. Belki aldigin yer bi guzellik yapar. Yokuslu bi parkurda yakus cikarken gucun yarisinin amortisorlerin uzerinde kaybolmasini istemezsin emin ol. Birde benim cevremde cogu insanin cok uygun fiyatlara alisveris yaptigi, benimde arada sirada ugradigi erdoganlar bisikleti laf arasina sokmak istiyorum. Sedona ve amoeba kadrolar uzerine cok guzel takimlar toplarlar, su anda kriz dolayisiyla saniyorum %30-40 lara varan bi indirim soz konusuymus, birde turkiye ici kargo olayini onlar hallediyor. Bi telefonla gorus derim, cok ilgililerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 deore altı dediğin alivo mu oluyo acaba? erdoğanların sitede baktım da deorenin bi alt modeli olarak alivo vardı. bir de sedona 711v de falan altus var eskisinde, yenisine bakamadım şimdi çıkacak olanlara. neyse eniyisi yazın elimdeki paraya göre tekrar hortlatıyim bu konuyu, şimdilik boşa umuyo olabilirim böyle yok şöyle olsun yok böyle olsun derken =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Evet kotuden iyiye; tourney, acera/altus(bu serileri birlestirmisler), alivio, ardindan da deore gelir. Deore alti 8 lik setler,(onceki mesajda 7 yazmisim) Dedigin gibi daha sonra alacaksan tabi o zamana kadar ne degisiklik olur komponentlerde ve fiyatlarda bilmiyorum, ama guzel bi firsat da yakalarsan simdi degerlendirilebilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 pek anlamadığımdan bu işlerden fırsat güzel mi değil mi bilemiyorum işte =) aradığım bisiklet uzun yol/kısayol heryerde işimi görebilicek, yokuş yukarı çıkarken öldürmücek, üzerinde rahat rahat bol bol asfalt+toprak(dağlık taşlık değil normal toprak yol gibi işte) yolda gidebileceğim, kaldırımdan yavaşçacık inebileceğim(gidip de her kaldırımdan inerken bisikletten inip indirmiyim =/ ) bi bisiklet arıyorum yani en temelinde. bunun için de bütçem 500, bilemedin 600 ytl civarı. yani sence alacağım bisiklette kadronun üzerine shimano alivo set falan mı taktırayım? yoksa hazır marka/model mi alayım? hazır marka/modelse hangisi işte sorunum orda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Senin butcenle zaten iki opsiyonda muhtemelen ayni sonuca denk gelecek. Ayrica hazir setlerdede askeri nizam soz konusu degil, alacagin yer ilimliysa arka attiricinin alivio olmasini rica edersen olur, atla deve degil yani =] Dedigim gibi erdoganlar bisiklete bir telefon et, "butcem budur, istegim budur, bu komponentlere dikkat ediyorum" diyip bi fikirlerini al soyledikleri seyler az cok bu olacaktir. Uygun olursada alirsin, istedigini duyamazsan dedigin gibi yazi beklersin. Birde parantez icinde benim onerim genelde asfalt da kullacaksan 2.25/2.50 lik mtb lastikleriyle yorulma. 1.50/2 arasi semi slick lastik iste bisikletine ek olarak. madem daha tasa cikmayacaksin daha kullanisli olur senin icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 ok çok teşekkürler. bi hafta içinde ariyim madem erdoğanlar bisikleti. edit: buarada sedona 2009 modellerinden fiyatı geçen seneki modeller gibi olursa alabileceğimi düşündüğüm 2 ürün: Sedona SD-711 Kadro boylari: 14/16/18/20" SR Suntour XCM MLO kilitli masa AMOEBA Gidon-Bogaz grubu Shimano Altus 8'li vites-Fren kollari Tektro V Frenler Shimano C-50 ön, Shimano Altus arka vites KMC Z-51 Zincir Shimano FCM-191 ayna kol ve Shimano Acera Orta göbek Wellgo pedallar Alexrims Ace-17 cemberler Shimano Altus ön-arka göbek ve 8'li ruble Sedona Borla Kadro boylari: 14/16/18/20" SR Suntour XCM Masa AMOEBA Gidon-Bogaz grubu Shimano Altus 7'li vites-Fren kollari Tektro V Frenler Shimano C-50 ön, Shimano TX-30 arka vites KMC Z-51 Zincir Shimano FCM-151 ayna kol ve Shimano Acera Orta göbek Wellgo pedallar Joytec ön-arka QR'li göbek 711 kitlenebilir maşadan dolayı daha avantajlı göründü gözüme. diğer parçalarda da büyük bi fark vardır tabi muhtemelen ama okadarını bilemicem tabi =) ama 2008 sd-711 825, borla 500 milyon. böyle de bi fark var tabi =/ şimdi arka arttırıcı dediğin bunlardan hangisi oluyo? arka vites mi? ve bu iki ürün arasındaki yaklaşık 300 milyonluk fark, bu farka değecek kadar varmı? arka viteste, ayna kolda, ön-arka göbekte fark var bi. bi de sd-711de Alexrims Ace-17 cemberler diye bişey var o ne oluyo =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 kaydırmak için 800 ytl fazla deilmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 borla için o fiyat çok, 300 verilir bence o bisiklete en fazla 711 aradığın bisiklet olabilir ama fiyatı yüksek gelecektir söylediklerinden anladığım kadarıyla. önceki mesajımda bahsettiğim bisikleti tekrar düşün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 bisan, bemeiks, milliyet gazetesinin pejo marka bisikleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 funq said: borla için o fiyat çok, 300 verilir bence o bisiklete en fazla 711 aradığın bisiklet olabilir ama fiyatı yüksek gelecektir söylediklerinden anladığım kadarıyla. önceki mesajımda bahsettiğim bisikleti tekrar düşün :) evet fiyatlar biraz gözümü korkutmaya başladı gözlerim hayal dünyasından cebi delik olan gerçek dünyaya inince =D eniyisi geotechlere de bakayım, tavsiye ettiğin markaya da bi bakiyim. eniyisi aslında orda gidip denemek, biara migros taraflarına gittiğimde mutlaka oraya da uğrayıp denicem bi bisikleti. OogahBoogah said: kaydırmak için 800 ytl fazla deilmi kaydırmak için fazla evet(ki ben kaydırmayan, ön kaldırıp kızlara artislik yapmaya çalışmayan biriyim. 2-3 arkadaş kendi aramızda bisiklet sürüp takılan kişileriz, spor amaçlı yani bir nevi), ama ben günde 30-40 km tur atmayı düşünüyorum bisikletle haftada bikaç gün yazın. arkadaşla antalyayı bi uçtan bi uca gezcez falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 orada çok model bulamaayabilirsin, birkaç bisiklet oluyor dükkanda ama daha çok sipariş üzerine getiriyor. ayrıca orada göreceğin insanlar da antalya'nın tur meraklılarındandır, onlar da geziyorlar baya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 hmm ascent iyiymiş. oldu ki en kötü ihtimale karşı 600 milyon biriktiremedim diyelim. elimde 400 milyon var. şunu aliyimmi? http://www.deltabisiklet.com/new.aspx?_Args=ProductImage,2095,DeltaBisiklet,1583 yoksa yemeden içmeden kesilip para biriktirip ascent mi aliyim öyle bi durumda? yada 600 biriktirmişken biraz daha biriktir git sedona sd711 al mı dersiniz?(gerçi biraz daha denilen 200lira oluyo ama olsun =P) bi de şöyle bişey var ama parçalarını tam yazmamışlar, uyduruk da olabilir yani bilmiyorum (hoş sanki yazsalar çok iyi anlıcam uyduruk mu değil mi =D) parçalara bi baktım da şu azcık bilgimle bile ascentin ezip geçtiğini gördüm. kharonun dediğini gördüm arka aktarıcı alivio olsun dediydi ascentte alivio =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 ben de 711 istedim ama para sıkıntısı olmuştu :D alivio yeterli olacaktır arka aktarıcıda bence, ön aktarıcıda da genelde arka aktarıcının bir alt modelini kullanırlar ki zor bozulur zaten ön aktarıcı, o yüzden çok sorun olmuyor. gönderdiğin linkteki sherpa'nın aktarıcı modelleri niye yok anlamadım sadece shimano yazmışlar. eğer o kadar biriktiremezsen ikinci el bak derim bisikletforum'dan falan, tanınan bir insansa sorunsuz bir bisiklet alabilirsin o fiyatlara, satışlar çok olsa gerek kriz vakti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 süpermiş o zaman daha iyi bişi bile almalısın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 http://images.encyclopediadramatica.com/images/1/18/Mybike.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar