Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

interraila gitmek istiyoruz da.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Pasaport sorun değil ya, kontrol sırasında bi selam çakar bi de 20lik atarsın memurun cebine rahat rahat çıkarsın.

Şimdi şu sitede gerekli olan evrakları tamamla http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=116. Sonra en yakın emniyet müdürlüğüne sabah saat 7 gibi git sıraya gir. İki üç güne alırsın pasaportunu. Bu arada tercihen Fransa (ama italya olur yunanistan olur sana kalmış) konsolosluğunun yan kapısına git, vize için gerekli evrakları öğren. Bunları eksiksiz bi şekilde tamamla. Pasaportunu aldıktan sonra sabah saat 5de fransa konsolosluğunda olacak şekilde kendini ayarla. Sıra numarası al, büyük ihtimalle ertesi güne kalacaksın. Ertesi gün de en geç 7de orda ol, içeri gir işlemlerini yaptır. 2 güne vizen elinde.

Bu arada vize dediğimiz pasaporta eklenen bi belge. Tatil bileti gibi bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz de üniversiteye başladığım yıl liseden arkadaşlarla gidelim, şöyle kalır buraya gideriz diye heyecanlandık. Sonradan adam başı 3000 lira gibi bir hesap çıkarttı çok sevgili bir arkadaşım vaz geçtik. Zira gidiş dönüş uçak biletiyle beraber tatil yapmak daha kolay ve hesaplıydı asdfa
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
benim şmdibi sorum var sevgili arkadaşlar.şu listede mesela 4.grup ücretleri var.ben 20 yaşındayım.bu 3 günlük seçersem 69 YTL ye Çek cumhuriyetine gidiyorum ve dönüyorum Türkiye'ye doğrumudur ? bu 3 günlük seçebilmem demek 1 ay içerisinde o biletle 3 sefer tren kullanabiliyo olmam demek dimi ? illede diğer memleketleri gezmek zorunda diilim yani.Interrail bileti alınca vize almakta kolay oluyomuş diye duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Valeronla pmden konuşuyorduk ama genel sorular sorduğu için hem bildiklerimi buraya yazayım başkaları da okusun, hem diğer interrailcılar da bişeyler yazsın burdan devam edelim.

Şimdi interrail biletleri eğer türkiyede satılmıyorsa bence en mantıklısı yurtdışından sipariş etmek gibi, vize alırken biz interrail yapıp gelicez diye belirtmiş oluyorsunuz işleri kolaylaştırır. Ha bilet olmadan sıkıntı olmayabilir, vize konusu çok tartışmalı bu günlerde, vize olmadan da öğrenciysen falan (ama eğitim için gidiyosan) girebiliyosun galiba onu bi araştırmak lazım.

Yine vize alırken otel rezervasyonu mevzusu, rasgele bi hostel bulup internetten yaptırıp bi çıktısını alıcaksınız yada adamlardan size faks çekmelerini isteyeceksiniz. Bunsuz olur mu olur, biz garantilemek istedik.

Şimdi 10/22 diye satılan biletin olayı belli kullanım günlerinin olması ve bi saatten sonra çalışmaması galiba. Bence kesinlikle interraila uygun bilet değil çünkü gündüz gezer gece yolculuk yapar trende uyursun mantık budur. Ama, bu bileti alıp da kontrol falan olmadığı için rahat rahat gezenleri de biliyorum. Tamamen sizin insiyatifinize ve şansınıza bakar.

Tren yolculukları ülkeden ülkeye değişiyor almanyada aynı mesefe çok kısayken italyada biraz daha uzun sürer. İstanbuldan madride gitmek diye bi olay yok ama hehe o 5 gün sürer. Zaten olay her durakta gezerek seyehat etmek. Zaman konusunda da şöyle bi örnek vereyim biz paristen direk madride gitmiştik 13 saat falan sürdü toplamda. Tabi gece yolculuk yaptık yataklı trende uyuduk falan çok koymadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:
nası gidio millet ? nası durduruldu ya ?

TCDD internet sitesinde yer alan bilgilere göre, "ikinci bir bildirime kadar Interrail bilet satışları durdurulmuştur" . Neden olarak da, TCDD'nin elektronik bilet satış sistemindeki sorun gösteriliyor. Bu yüzden, Avrupa'ya trenle gitmeyi düşünen ve bu konuda bize soru soran arkadaşlarımıza bu durum önemle duyrulur.

Kaynak: http://www.tcdd.gov.tr/yolcu/avrupa.htm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...