Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia 5800 XpressMusic

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, bugün denedim, N serisinden değil bu alet kesinlikle. Çok kısa bir süre deneme şansım oldu, o symbian hantallığı yok söylediğimin aksine. Hız bakımından iphone dan çok az daha yavaş ama rahatsız edici bir yavaşlık değil. Babamın N70 i veya arkadaşımın N95 i çok çok daha yavaş kalıyor 5800 ın yanında.

Ayrıca ekranı da Omnia gibi değil, oldukça hassas, direkt algılıyor yani, öyle 10 kere basmakla uğraşmıyorsunuz.

Temin edebilirsem güzel bi inceleme yazıcam, bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bakmayın benim de bu kadar iphone la bunları kıyaslıyor olmama.

Nokia iyi bi markadır cep telefonunda. Bugüne kadar 6-7 tane nokia kullandım, hepsinden de memnundum. N80 im hariç.

N serisi nokia ya yakışmayacak derecede başarısız bi seri. Zamanın gerisinde kaldıklarını göre göre inatla öncekinden bir adım ileri gitmemiş cihazlar sunuyolar piyasaya.

"Symbian var aaaabeey gerekirse ben kodlarım bi program" mentalitesiyle insanlar talep etmese şu aletleri nokia da silkelenir gelir kendine de...

napalım renker zevkler, birinin çöpü başkasının hazinesi malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni firmware cikti gecen hafta, V20.0.012

touchscreen baya iyi kalibre oldu. bi kac tane hata giderildi, overall lag giderildi. program acma kapama artik daha hizli. Theme efekt leri hala yava$latiyor sistemi.

o degilde telefonda bir bug var buraya yazmadan edemiycem. Bi cok 5800 da, konusurken karsidakinin sesinin alcalip yukselme sorunu var. Bunun nedeni adamlar earphonu u ters takmi$lar montajda. acip duzeltiyosun, sorun cozuluyo asdfasd. cok aptal bi sorun. ama allahtan telefonun her yeri sokulebiliyor. buyuk nimet.

Bi kac tane theme denedim, cok ho$uma gitti valla theme ler. hatta buraya da koyayim mi diye du$unmuyo degilim. dur dur koyucam. simple ve iconlar modlanmami$.

1 (benim favorim)
2

evet telefonla gunde ortalama 15-20 dakika konu$arak, ara sira acarak 3. gune girdim 1 tik azaldi guc seviyesi. Olay ekrani kullanmamak ya da du$uk aydinlatma ile kullanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

hahahaha demagojiiiii

Adam gitar penası tornavida setiyle açıp yapıyor o işlemi. İllegal, yapılması istenmeyen bişey yani. En küçük hatada garanti dışı bozuk telefonla kalırsın elinde...

Böyle vida mida kullanılacaksa iphone un da pili gayet değişiyor. Altındaki 2 vidayı söküp arka kapağı çıkartmaya bakar.

ekranı bile değişir 3dk da...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar demagojiden ziyade hakkaten 5800 ile ilgili bilgileri paylaşalım, çok işe yarar bi topic oldu, acayip lazım olacak 5800 ile ilgili bilgiler.

Bu işlemi yapınca makina garanti dışı kalmıyor mu?
Ayrıca hakkaten iPhone da rahatça açılıp her şeyi değiştirilebiliyor, google da aratın.

MrMarvelous said:
Luriel said:
bence N serisi yavaş çalışıyo diyenlar kullanmamış kulaktan dolma sallıyolar genelde bende n95 var navigasyon dışıdna gayet hızlı çalışıyor. Pil ömrümde çok uzun.
bence sen ömründe başka telefon görmemişsin

buna katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
hahahaha demagojiiiii

Adam gitar penası tornavida setiyle açıp yapıyor o işlemi. İllegal, yapılması istenmeyen bişey yani. En küçük hatada garanti dışı bozuk telefonla kalırsın elinde...

Böyle vida mida kullanılacaksa iphone un da pili gayet değişiyor. Altındaki 2 vidayı söküp arka kapağı çıkartmaya bakar.

ekranı bile değişir 3dk da...

Vida mida kullanılmıyor zaten, tornavidayı görünce heyecan yapıp kapatıp kendi kendine sallamasyon çıkarımlar yapmışsın belli ki :p

Tornavidayı sadece hoparlörü telefondan hafifçe kaktırıp çıkartmak için kullanıyor adam, "ince uçlu bir materyal" yani sadece. Metal olması da hoparlörün uçup gitmesini önlüyor, ona yapışıyor mıknatıs etkisiyle. Pena da Nokia'nın klasik çıtçıtlı değişebilen kapağını kibarca kanırtmak için "ince ama yeterince sert bir plastik madde" benzer şekilde.

Garantiden de çıkartmaz, değişebilsin diye çıtçıtlı yapılmış kapağı çıkartıp, herhangi bir kablo veya yapışkan bağı olmayan hoparlörü çeviriyoruz sonuçta. Arkasını açıp vidalardan iyice içine girerseniz (ya da üstün bir başarıyla hoparlörü bozarsanız) anca çıkar garantiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
bence N serisi yavaş çalışıyo diyenlar kullanmamış kulaktan dolma sallıyolar genelde bende n95 var navigasyon dışıdna gayet hızlı çalışıyor. Pil ömrümde çok uzun.

Bu biraz efsanevi kaçmış ama yani. En büyük eksisi hız olan bir alete yepyeni bir soluk getirdin :p
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu saptirmayalim =

evet bir theme pack yaptim kendimce, hepsini denedim, guzel guzel cali$iyor. az cok karizmatik de diyebiliriz.

boyle lite olanlari sectim cunku her theme in ikon takimi war ama, her programa gore yok malesef. o nedenle default ikonlar.

Linkleri gormek icin lutfen giri$ yapiniz!!!11

$imdi bu aletin yaninda gelen kulakliklarla olmaz bu i$, gidip top quality bi$iler almak lazim. sennheiser cx200-300-350-400-500-550-55-95 den ba$layarak, westone 3 e kadar uzanan koca bir yol war. Ama $u bir gercek ki telefonun ses kalitesi gercekten iyi, cok temiz ses veriyor. tek sikinti izolasyonsuz kulakliklarla max db biraz kisik geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon geldi sonunda. Güzel alet. Biraz kurcaliym de incelemesini de yazacağım. Görüşmelerde ses problemi yaşamadım. Bi de abi bu alet mi rakip olucak iphone'a yapmayın allasen. Hiç oyunlarını oynayan var mı? Resmen nokia dalga geçiyor müşterileriyle, rezalet.

Diğer yandan alet güzel yaa. Ama ayfon ayarında bi alet değil kesinlikle.

Edit: Çok dağınık yazmışım. Kafam dağınık.
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar ekmek, o kadar kofte. =)

sonucta bu dokunmatik orta sinif bi telefon. i$lemcisi falan da oyle guclu degil ama iyi is cikariyo alet.

oyun oynamadim henuz, o kadar ilgisizim. Ama bir program kitligi oldugu dogru. Daha ziyade 16:9 optimize edilmis v5 programi yok.

roket hemen v20 firmware update..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...