Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sherlock Holmes (2009)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
darkrider teşekkürler bilgi için bilmiyodum +rep:P
huun neyini sevmedin abi filmin? ben gayet unutmadım sahneleri aklımda? senaryo ve kurgusu olarak bence başarılı bi film..

insanları büyüye falan inandırarak hükmetmek isteyen bi adam ve onu durdurmak isteyen sherlock holmes? tam o dönemlerde din ile insan kullanılması şeysi?

Mesaj tarihi:
Muhteşem bir film bence. Uzun zamandır bir filmi ilerrki sahneye atlamadan izlememiştim.

9/10
Robert Downey Jr Muhteşem, Jude law hakeza.

Hatunlar süper, hem oyunculuk, hem fizik, hem seksapel açısından.

Gerçekten güzel, paranıza veya kotanıza değecek bir indirim/izlenim.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
süper filmdi. En güzel kısmı ise resmen kitaplara sadık kalınmasıydı. Yani olaylar gelişir sonunda Holmes anlatır, kitaplarında hep böyledir. Baktığı, ellediği herşey bir ipucu olması filan.

Çok beğendim filmi. Guy Richie geri dönüyor :D
Mesaj tarihi:
ben de sonunda izleyebildim, direk super filmdi...

kitaplardan cok fazla fark yoktu, en bariz fark irene adler'dı zaten =), tamamiyle farklı bir karakter olmus eheh, acaba "a scandal in bohemia"dan farklı bir hikayede de mi geciyor boyle biri olarak dedim de, ben rastlamadım baska bir hikayede, watson'ı da orduda bir tek doktorluk yaptı diye biliyordum, adam asker gibi maasallah =), beklemiyordum holmes kadar atletik olmasını ehueh, yine de cok basarılı filmdi...

son olarak MORIARTY !!! bir sonraki film daha da efsane olmalı =)...

Mesaj tarihi:
dizinin ingilizcesi çok değişikti eski ingiltere ingilizcesi galiba çok zorladı yau bide hızlı hızlı konuşup durdular.

neyse hdsi çıkınca bir daha izlerim
Mesaj tarihi:
aslında görsel efektler bayağı havada kaldı büyük patlama sahnesi hariç :D

guy ritchie'nin ve olası ekibinin tecrübesizliğine bağladık, filmin gerisi de harikaydı kurtardı görsel efektlerdeki amatörlükleri gerçi
Mesaj tarihi:
kfg said:

kitaplardan cok fazla fark yoktu, en bariz fark irene adler'dı zaten =), tamamiyle farklı bir karakter olmus eheh, acaba "a scandal in bohemia"dan farklı bir hikayede de mi geciyor boyle biri olarak dedim de, ben rastlamadım baska bir hikayede, watson'ı da orduda bir tek doktorluk yaptı diye biliyordum, adam asker gibi maasallah =), beklemiyordum holmes kadar atletik olmasını ehueh, yine de cok basarılı filmdi...

adler sadece 1 hikayede varmış zaten kitaplarında. çok önce okuduğumdan bende hatırlamıyorum hangisiydi şimdi. ama dergide okuduğum yazıda 1 tanesinde diyordu sadece. filmde de olması bence lazımmış güzelde olmuş dediğin gibi :)

Mesaj tarihi:
Sherlock Homes hikayelerini okumuş biri nasıl film kitaba sadık der yahu? Karakterler çok değişmiş, filmlerde birebir uyarlama aramam, kitaptan farklı olması filmin değerini düşürmez. Ama açıkça söyleyeyim yazılı Sherlock Holmes filmden kat kat üstün bir sanat eseridir ve o yüzden de yazılmasından 120 yıl geçmesine rağmen hala okunabiliyor. 2130 yılında şu filmi kim izler yani :).
Mesaj tarihi:
film cok iyi, karekterler de cok iyi ama evet, kitapla pek alakasi yok. Ama guzel bir yorum bence. Kitapla zaten benzesemez, boyle disardan farkli bi yorum daha guzel olmus o yuzden rhaatim ben.

Ayrica herif cok guzel adam dovuyor. ben de oyle dovmek istiyorum.
Mesaj tarihi:
neremle okuduysam yanlıs anlamısım, sorry... =)

edik: yalnız sherlock holmes'un kitaptan cok bagımsız bir yanını goremedim ben, irene adler direk farklı biriydi zaten, watson'ı o kadar atletik beklemiyordum o kadar =)...
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT said:

kfg said:

adler sadece 1 hikayede varmış zaten kitaplarında. çok önce okuduğumdan bende hatırlamıyorum hangisiydi şimdi. ama dergide okuduğum yazıda 1 tanesinde diyordu sadece. filmde de olması bence lazımmış güzelde olmuş dediğin gibi :)

a scandal in bohemniada vardı işte

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
çok güzel olmuş film. olayı çözerken bir anda devasa logic skip yapıp EHU EHU BU BURDA BU BURDA X MARKS THE SPOT DEMEKKİ BİR SONRAKİ ADIM BURASI XDDD yapmasalar kusursuz film derdim

9/10
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...