Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 daha kuvvetlisini kullanıp kullanmamak insanına kalmış. marijuana bağımlılık yapmaz. amerikada içmeyen insan tanımıyordum, böle yılda 2-3 kere filan içilirdi max. bu tanıdıklarımdan sadece 1 tanesi daha üst birşeye geçti o da kokain. sora da bıraktı şimdi harvard law school'da : ) eet eğer hayatı çok boktansa depresyonsa, veya direk malsa, ne varsa içer yutar vs. fakat bunun marijuana ile alakası yok. kendi hatası. "bir üste geçmek" gibi bir kavram yok zaten, "abi ot yetmiyo koko mu içsem" diye birşey HİÇ yok. sigara değil bu, yavaş yavaş artırttıran bişi değil. eğer yeterince malsan "bütün gün şuursuz gezmek istiyorum ben" diyorsan geçersin "üst" e. kimse de burda ciddi ciddi için çok güzel bak filan demiyor. insanlar fikirlerini söylerken polis gibi gelip "yassah" demen çocukluk sayın ajan. herkes biliyor içmenin yasak olduğunu. eğer burdaki laflara da teşvik diyebiliyorsan sopranos u da yasaklayalım, mafya olmaya teşvik ediyor? 63454523 tane uyuşturucu ile ilgili filmi de yasaklayalım, uyuşturucuya teşvik ediyor? bilgisayar oyunlarını yasaklayalım hatta direk? ondan sonra gelip zeytinyağı gibi tepeye çıkmaya çalışmak baya iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Masticore said: Spiegel said: ahahah o ilk sayfada kova ogrenci isi tinerci isi diyen arkadas kopardi beni =) bu adamin yaptini herkes yapiyor amerikada partilerde genelde ama tabi boyle fotograf karesinde yer almasi, bir role model yani ornek biri olarak yapmamasi, kacinmasi gereken birsey... bunu yapicaksa bile cok gizli hic bir sekilde goruntulenemeyecegi bir yerde yapmali. sonucta unlu olmanin da sorumluluklari var; zaten bunu anlamayan, yapamayanlar ununu koruyamayanlar, silinip gidenler İyi kop sen. Amerika da ki kova zannediyosun buradakini heralde. Komiktir ingilizceye kova diye de geçmiyor tabi. Bildiğin pet şişe delip dibine cigarayı yerleştiriyorlar. Cektikleri duman'ınıda başka bir şişeye geri üflüyorlar ki bir daha çekeler. Yaptığımdan fln. degil uyuşturucu kullanmışlığımda yok (ortamdan dolayı kafa olmak hariç) hiç işim olmazda. Ama insanın yeditepede 10 arkadaşından 6 sı uyuşturucu madde kullanınca öğreniyorsunhemen gidip deniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Jadelith said: marijuana bağımlılık yapmaz. kimse de burda ciddi ciddi için çok güzel bak filan demiyor. insanlar fikirlerini söylerken polis gibi gelip "yassah" demen çocukluk sayın ajan. herkes biliyor içmenin yasak olduğunu. eğer burdaki laflara da teşvik diyebiliyorsan sopranos u da yasaklayalım, mafya olmaya teşvik ediyor? 63454523 tane uyuşturucu ile ilgili filmi de yasaklayalım, uyuşturucuya teşvik ediyor? bilgisayar oyunlarını yasaklayalım hatta direk? ondan sonra gelip zeytinyağı gibi tepeye çıkmaya çalışmak baya iyi. Ot savunmak adına hala saçma sapan laflar etmişsin. Marijuana bağımlılık yapar. Ancak psikolojik bağımlılık olabilir bu. Yapmaz demen cahillik olmuş yani. 2. olarak kuralları ben söylemiyorum. Bunu tamamen hazmet. Olan kuralı söyleyince batıyor birilerine problem bu. Kural da oranın buranın kuralı değil forum kuralı! Sen hala gelip amerika polisi bilgisayar oyunu falan diye saçmalamışsın. İstersen bir daha düşün kim zeytinyağı gibi tepeye çıkmak için kasıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 -007- said: Ot savunmak adına hala saçma sapan laflar etmişsin. Marijuana bağımlılık yapar. Ancak psikolojik bağımlılık olabilir bu. Yapmaz demen cahillik olmuş yani. 2. olarak kuralları ben söylemiyorum. Bunu tamamen hazmet. Olan kuralı söyleyince batıyor birilerine problem bu. Kural da oranın buranın kuralı değil forum kuralı! Sen hala gelip amerika polisi bilgisayar oyunu falan diye saçmalamışsın. İstersen bir daha düşün kim zeytinyağı gibi tepeye çıkmak için kasıyor. cahillik? ben sana gerçek dünyada olanları söylüyorum : ) eroine sigaraya fiziksel olarak bağımlı oluyorsun. "ot" da ise böyle birşey yok. psikolojik bağımlılık ise.... o zaman televizyon da, bilgisayar oyunları da, ehm seks de, sora ne bilim dizi izlemek de, hepsi bağımlılık yapar bunların. hatta spor yapmak da bağımlılık yapar. vs. liste uzar gider. forum kuralı olduğunu nerden çıkardın? yasalara aykırı olduğunu sanmıyorum bunu tartışmanın, çünkü dediğim gibi eğer burdaki olay özendirmek ise, o zaman digitürk ü çöpe atalım (weeds), sinema salonlarını kapayalım, hatta "ot"un ne kadar kötü kaka birşey olduğunu %100 bir inançla söylemeyen heryeri kapayalım. ha türkiyede hapse girme riski varken kullanmak mallık bence o ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 "Esrarın fiziksel bağımlılığı yok." değil. Bildiğim kadarıyla var ancak düşük seviyede. Ayrıca "bağımlılık yok" diyorsun. Burda tutup da psikolojik bağımlılık tiplerini tartışacak ya da bağımlı olmayı savunacak değiliz. "Forum kuralı olduğunu nerden çıkardın" diyosun. Şurdan çıkardım: Forum kuralları no 2. ona bağlantılı olarak TCK madde 190. Yasalara aykırı olan kısım "tartışmak" değil. Yanlış biçimde bilimsel olarak ters açıdan savunarak ya da savunmayarak uyuşturucu kullanımına teşvik katmak ya da dolaylı yoldan özendirmek kapsamına girerse hapis cezası alırsın diyorum yasayı göstererek. Burda karşı taraf açısından benim tehdit görülmemi de madde kullanımının beyne yaptığı kalıcı hasara bağlıyorum. Sonuçta bunu diyen ben değilim yasalar ve kurallar. Ek olarak ifadendeki "otun kötü olduğunu %100 inançla söylemeyenleri kapatalım" demen de komik. Otun yanlışlığı inançla değil bilimle ölçülüyor. Ayrıca problem yanlışlığının söylenmemesi değil, teşvik edilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 e bılmıosun işte. yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Benim ufak bi detayla alakalı bilgimin doğruluğunu referanslarla ayrıca tartışabiliriz ama bu tartışma olsun veya olmasın "esrar bağımlılık yapmaz" diyen adam komple yanlış. Esrar bağımlılık yapan bir uyuşturucudur. Bunu diyen ben değilim ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 canım, yapmıyor. neyi tartışıyoruzki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg alkol ile cannabis i karşılaştır bakalım. bilimle ölçülmüş, alkol hem daha fazla bağımlılık yapıyor, hem de daha zararlı. zaten benim demek istediğim de bu. "ot zararsız hiçbişi yapmaz" demedim, quote mining yapmışsın. ha, "the lancet" senin için yetersiz, veya güvenli bir kaynak değil ise bilemeyeceğim tabii : ) yasak konusunu ise anlatamamışım. burda kimse "iyi bişi al iç bak dene" demiyor. espiri yapan var, geyik yapan var, vs. ama uyuşturucu satıcısı değiliz, kimseyi ot içmeye teşvik etme gibi bir amacımız da yok. hatta sen çıkıntılık yapmasaydın bu konu çoktan 4. sayfaya geçmiş olacaktı. :/ ki, dediğim gibi bunu teşvik sayıyorsan, başka teşvik sayılabilecek fakat herkesin gördüğü izlediği 30bin yer var bu konu hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Şimdilik çakma bi kaynakla geçiştireyim kişisel çıkışları da, elimde tıp kitapları varken veririm sayfalık tatmin edici cevapları. said: Esrar hem bağımlılık yapıcı, hem de sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir ve bireyin yaşam kalitesini düşürür. Esrarı kendileri için bir sorun olmasına rağmen kullanmaya devam edenler %97 İş, okul ve diğer alanlarda kendileri için sorun yarattığını belirtenler %85 Önemli etkinliklerini esrar için bırakanlar %66 Bırakmak isteyen ancak bırakamayanlar %35 Çalışmaya alınan kişiler arasında bağımlılık oranı %70 Adolesan Sağlığı ve Gelişimi. T.C. Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü, UNICEF, Aydoğdu Ofset. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Şimdilik çakma bi kaynakla geçiştireyim kişisel çıkışları da, elimde tıp kitapları varken veririm sayfalık tatmin edici cevapları. said: Esrar hem bağımlılık yapıcı, hem de sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir ve bireyin yaşam kalitesini düşürür. Esrarı kendileri için bir sorun olmasına rağmen kullanmaya devam edenler %97 İş, okul ve diğer alanlarda kendileri için sorun yarattığını belirtenler %85 Önemli etkinliklerini esrar için bırakanlar %66 Bırakmak isteyen ancak bırakamayanlar %35 Çalışmaya alınan kişiler arasında bağımlılık oranı %70 Adolesan Sağlığı ve Gelişimi. T.C. Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü, UNICEF, Aydoğdu Ofset. Voys said: canım, yapmıyor. neyi tartışıyoruzki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eulogy Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Esrar fiziksel bağımlılık yapmmıyor, esrarın rahatlatmasına alışmak var yani psikolojik bağımlılık. Kokain ve eroin gibi maddelerin tedavisi klinikte yapılmaktayken, esrar bağımlılığı genellikle psikologlar tarafından çözülür. Sonuç olarak bağımlılık yapıyor diyebiliriz çünkü bağımlısı olmayan adam olduğu gibi olacak adam da olabilir, ve yasalar istisnalara göre düzenlenmezler. Esrar bağımlılık yapar dememizin sebebi bu. Ekstradan, absolutun ağırlığını koymasına rağmen hala çocuk gibi savunuyorsunuz, "kim buradan özenecek ki" diye. Olay o değil ki, 2 saçma sapan hava atan post yüzünden site kapanacak, adam onu dert etmiş, her biriniz saldırmışsınız. Eroin ve LSD dışında (bir de kristal çekmedim) her türlü hap ve bitkiyi denedim, eee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Patidaşlarım, size söylemek istediklerim var. Birinci esrarın sıgaradan daha zararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanan birşey değil, ama fiziksel bağımlılık yapıyor çünkü tütün ile birlikte içiliyor. Bu bağımlılık sadece tütünden geliyor ama ve kurtulmak sıgaradan kurtulmak kadar kolay. İnanmıyorsanız wikipedia'ya bakın. Sizin sorununuz gerçekliğiniz ile ilgili. Bir öykü anlatayım: 1485'de, Rothenbach diye bir kasabada bir kadın cadılıkla şuçlanmış. (İsmi yanlış yazmış olabilirim). Mahkeme kanıt yetersizliğinden sınama ile yargıya karar vermiş. Kadın'a kor bir demir çubuk tutmasını ve üç adım yürümesini söylemişler. Eğer üç gün içinde yara temiz kapanırsa serbest bırakacaklarmış. Kadın kendine çok güvendiğinden ben cadı değilim diye altı adım yürümüş, yara iyileşmiş, kadın serbest bırakılmış. Sonra bu olayı duyan iki donimik rahip olur mu öyle cahillik diye ortalığı yıkmış. Ya şeytan kor ile kadının eli arasına bir şey koymuşsa? Bunun üzerine tüm avrupayı saran akademik bir tartışma başlamış cadıların nasıl bulunacağı üzerine. Eğer öykü ilginizi çektiyse buradan devam edin: http://books.google.com/books?id=6IeeA1apBU0C&dq=Strange+histories&printsec=frontcover&source=bn&hl=en&sa=X&oi=book_result&resnum=4&ct=result Dediğim odur ki bu adamlar aptal değil. Aşırı rasyonel (kendi bilgileri ve gerçeklikleri içinde) bir tartışma yürütüyor, kanıtlar sunuyor, kitaplar yazıyorlar. Çoğunuz müslümansınız, tutupta buna olmaz demeyin, sizde Allah'a inanıyorsunuz yani, cadı ve şeytan inancından o kadar farklı değil benim için bu. Bu insanlar aptal değiller, sadece yaşamları onlara verilmiş gerçekliğe göre şekilleniyor ve yorumlanıyor (given reality kavramı). Günümüzde de aynı şey var. Hiç bir bilimsel kanıt olmamasına rağmen (Wikipedia'ya bakın diyorum yine) cannabis gibi, LSD gibi maddeler afaroz ediliyor, yasaklanıyor. Ama incelendiğinde bunun ortaçağdaki cadı inancından hiç bir farkı yok. İnsanlar ikisinde de inançlar ve varsayımlar üzerine hareket ediyorlar ve kendi inanç ve varsayımlarına uymayanları aptal olarak damgalıyor, dışlıyorlar. Bu maddelerden ölüm her zaman aşırı dozdan olmuştur. Ama bu maddenin şuçu değil. Aşırı doz C vitamini (mesela limon) de öldürür, aşırı doz saf oksijen de öldürür. Yani aşırı doz su bile öldürür, sorun bir doktora. Uyuşturucuya karşı savaşda hiç kimse normal dozlarda kullanımdan bahsetmez. Neden bir düşünün. Ve lütfen gelip de normal kullanım giderek artar, yetmemeye başlar demeyin, bilmediğiniz şeyler hakkında yorumda bulunmayın, okuduğunuz ve duyduğunuz varsayım ve inançları tekrarlamayın. Saykodelik maddelirin etkisi sıgaradan farklı. Birşey söylemeden önce her iki tarafı da dinleyin, Büyük Ağabey'in size verdiği herşeyi yutup bunları mutluluğa ve nefrete çevirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Jadelith said: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg alkol ile cannabis i karşılaştır bakalım. bilimle ölçülmüş, alkol hem daha fazla bağımlılık yapıyor, hem de daha zararlı. zaten benim demek istediğim de bu. "ot zararsız hiçbişi yapmaz" demedim, quote mining yapmışsın. ha, "the lancet" senin için yetersiz, veya güvenli bir kaynak değil ise bilemeyeceğim tabii : ) yasak konusunu ise anlatamamışım. burda kimse "iyi bişi al iç bak dene" demiyor. espiri yapan var, geyik yapan var, vs. ama uyuşturucu satıcısı değiliz, kimseyi ot içmeye teşvik etme gibi bir amacımız da yok. hatta sen çıkıntılık yapmasaydın bu konu çoktan 4. sayfaya geçmiş olacaktı. :/ ki, dediğim gibi bunu teşvik sayıyorsan, başka teşvik sayılabilecek fakat herkesin gördüğü izlediği 30bin yer var bu konu hakkında. Quote mining dediğin olay şu: Bariz diyorsun ki "esrar bağımlılık yapmaz" yani psikolojik bağımlılık gibi bir konuyu çarpıtmaya falan bile gidebilecek kadar cahilsin. Kİ fiziksel bağımlılığına girmiyorum bile. Yasakla alakalı olarak da diyorum ki o yasak sadece uyuşturucu satıcılarına ya da al iç diyene yönelik değil. Özendirecek nitelikte internet yayını yapmış olabilirsin buraya en ufak bir kelime mesaj bile atsan. İlla paragraf yazmana gerek yok yani, mesajındaki niyet gayet açık olabilir. Teşvik boyutuna girmeyeceksin. Çıkıntılık konusunda da tekrar etmek gerekirse aramızda yasalar yazılınca konudan çıkıp kişisel cevap verebilecek forum kullanıcıları var. Gerçek çıkıntı kim bir daha düşün istersen? Bir takım platformlarda düzgün sistemler oturmamış olması, her ortamda yasalara ya da kurallara göz yumulması gerektiği anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 anlatamıyorum sana bak şimdi, patlicanda'da nikotin var. nikotin bağımlılık yapan bişey. ama sen sokakta gezerken patlican krizi tutan bi adam gördün mü? kassan herşeyin çıkar bağımlılık % si. bazı gerçekler vardır, gözlük takıp kitap okumayla öğrenilmez. oralarda yazmaz. anlıyorum mücadeleni korkunç bişey gelıyor sana ama sen böyle uzattıkça, sana cevap gelecek bu konu kitlenene kadar devam edecek. suçsa şikayet et, mahkemeye ver beni diyorum. ben mahkemeye vermem ne işim olur banane dıyorsun. 2 mesaj sonra anayasa'dan alıntı yapıosun. -içenleri bıraktırmaya çalışıosan : 50 yaşında asosyal çocuk psikologu ağzıyla kimseyi bıraktıramazsın. Bırakan ya üf yeter çok içtim zarar gelmeye başlayacak diye bırakıyor ya da ailesine, sevgilisine, arkadaşlarına söz verip bırakıyor. -zararlarını anlatmaksa derdin, otçu baba dışında kimse şifa niyetine içmiyor zaten. bilen biliyor yıne yok yere yazı yazıosun kendını savunuosun. hiç bişey yazmasan kapancak gitcek konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Ohooo hala Hitler'e gelmemiş tartışma konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 ayrıca gerge çok beğendim yazını. rep olsam sana verirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 yahu kimene kimin ne ictiginden, herkesin kendi tercihi, surda tartismasi yapilcak seymi bu, alala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Voys said: anlatamıyorum sana bak şimdi, patlicanda'da nikotin var. nikotin bağımlılık yapan bişey. ama sen sokakta gezerken patlican krizi tutan bi adam gördün mü? kassan herşeyin çıkar bağımlılık % si. bazı gerçekler vardır, gözlük takıp kitap okumayla öğrenilmez. oralarda yazmaz. anlıyorum mücadeleni korkunç bişey gelıyor sana ama sen böyle uzattıkça, sana cevap gelecek bu konu kitlenene kadar devam edecek. suçsa şikayet et, mahkemeye ver beni diyorum. ben mahkemeye vermem ne işim olur banane dıyorsun. 2 mesaj sonra anayasa'dan alıntı yapıosun. -içenleri bıraktırmaya çalışıosan : 50 yaşında asosyal çocuk psikologu ağzıyla kimseyi bıraktıramazsın. Bırakan ya üf yeter çok içtim zarar gelmeye başlayacak diye bırakıyor ya da ailesine, sevgilisine, arkadaşlarına söz verip bırakıyor. -zararlarını anlatmaksa derdin, otçu baba dışında kimse şifa niyetine içmiyor zaten. bilen biliyor yıne yok yere yazı yazıosun kendını savunuosun. hiç bişey yazmasan kapancak gitcek konu Birincisi, tekrar etmek gerekirse benim seni ya da onu bıraktırma gibi bir amacım gayem yok, olmaz da. Çünkü bir çıkarım yok benim için zaman kaybından başka bir şey değil. Gözümde sen onu kullanan bir adamsan sonuçlarını da hakeden biri olmaktan öte geçmezsin. Ancak olayın tıp boyutu var o ayrı. İkinci olarak seni mahkemeye vermem yine benim açımdan zaman ve para kaybı. Bir çıkarım yok. Bunun sorumluluğu site yöneticilerinde. İlerde birileri tutup siteyi bilinçsizce şikayet edip kapattırırsa (bkz. ekşi sözlük, bkz. youtube) sorumlusu sizin kişisel yasadışı yanılgı ve saçmalıklarınız. Benim derdim sadece bu. Sitenin kapanmaması için sizin engellenmenizi tercih ederim. Şikayet edecek de değilim, yöneticiler görüyorsa bir şey yapar veya yapmaz. Üçüncü olarak burda esrarın zararlarını anlatan bir mesajım yok dikkat edersen. Bunu yaptırmak için kasmanı da madde kullanımının beyne verdiği kalıcı hasara bağlıyorum. Ben burda sadece cevap veren konumundayım. Birileri kuralları bahane ederek bana kişisel laf atıyorsa bunu kesene kadar cevap veririm, vermem de gerekir. Madde kullanımı her açıdan yanlış. Bağımlılık yapıyor. Bunu bir tarafınıza yazın. (Bunu vurgulamamın tek derdi de söylediğim gibi yasalar ve bilim) Gelip beyindeki resertörleri tutan ve mekanizmaları bozan bir uyuşturucuya cevaben "patlıcanda da nikotin var o da bağımlılık yapar" diyecek kadar komik duruma düşmeyin! Diğer mesaja cevaben kimsenin ne içtiğiyle de kimse ilgilenmiyor, yanlış yerlere gitmesin konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 sen kımsınkı cevap veren mertebe hissediyorsun kendini? nasıl bir sıfatın varki benım zekama yorum yapıyorsun? kendi kendine yetkili merci moduna gırıyorsun, çok fazla ezıyorlar sanırım senı arkadaşların. bunun adı eziklik psikolojisidir çünkü. benim mesajlarıma cevap vermesi gereken biri değilsin sen, cevap ver diye de yazmıyorum. boş konuşuyorsun dıyorum. boş konuşmanın sözlük anlamını çıkartıp ''hayır efenım boş konuşmak böyle bişey, benım yaptığım yarı boş konuşmak'' diyorsun. senin ayıkken yaşadığın bu kafayı, herkes yaşayabilse keşke. tutup başka bişey kullanmazdı kimse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 GERGE said: Patidaşlarım, size söylemek istediklerim var. Birinci esrarın sıgaradan daha zararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanan birşey değil, ama fiziksel bağımlılık yapıyor çünkü tütün ile birlikte içiliyor. Bu bağımlılık sadece tütünden geliyor ama ve kurtulmak sıgaradan kurtulmak kadar kolay. Etki * Esrarın kısa vadeli etkisi verdiği haz etkisi (high) yanında bellek ve öğrenme güçlükleri, algı bozukluğu, düşünme ve problem çözmede zorluk, koordinasyon kaybı, kalp hızında artış, anksiyete ve panik ataktır. * Esrar hayvanlarda “popcorn” etkisine neden olur. Yani kobaylar önce flasid bir şekilde yere serilirler daha sonra tek tek spazm oluşarak yerlerinden havaya sıçrayıp geri düşerler. Esrar: akut etkileri Anksiyete, huzursuzluk, paranoya Öfori (neşe hali), gevşeme, şakacılık Depersonalizasyon Zaman akışında subjektif yavaşlama Sersemlik, boşlukta yüzme hissi Bellek ve problem çözmede bozulma Denge bozukluğu Gözlerde kızarma Salivasyonda (salya salgısında) azalma, sık idrara çıkma, kalp hızında artış Sistolik hipertansiyon (büyük tansiyonda yükselme), Postural hipotansiyon (ayağa kalkınca tansiyon düşmesi) İştah ve susuzlukta artış, intraokular (göz içi) basınçta azalma, Analjezi (ağrı hissinde azalma) İllüzyon, hallusinasyon, psikotik eksitasyon, depresyon, panik Ters etki Bazı kişiler, başka intoksikasyon belirtisi olmadan, ters etki gösterebilir. Yoğun duygusal çöküntü, paranoya, hezeyanlar, depresyon, panik olur. Saatler, günler sürer. Nadirdir, genellikle ilk kez kullananlarda olur. Ağızdan kullanımda joint içildiği zaman olandan fazla görülür. Anksiyete ya da psikoza yatkın olan kişilerde daha fazla ters etki görülür. Flash-back (madde alındığında yaşanan duyguların madde kullanımı olmaksızın yeniden yaşanması) görülebilir. Duyarlılık Esrarın, olumlu ya da olumsuz etki yapması herediteye bağlıdır. Tek yumurta ikizlerinin üzerindeki etki diğer ikizlerden daha fazla birbirine benzer. Maddenin ulaşılablirliği, beklentiler, arkadaş etkisi, sosyal bağlar gibi çevresel faktörler de bu etkide önemlidir. Diğer taraftan, 18 yaş öncesi aile çevresinin esrarın kişiye etkisinde rolü olmadığını gösteren çalışmalar da vardır. Esrarın İnsan Vücuduna Etkileri Beyne etkisi Esrar, algısal bilgilerin hipokampusa girişini ve işlenmesini baskılar. Böylece öğrenme, bellek, ve algıların duygu ve motivasyonla entegre olmasını sağlayan limbik sistem etkilenir. Ayrıca hipokampusa bağlı olan öğrenilmiş davranışlar bozulur. Esrarın uzun süreli kullanımı beyinde diğer maddelerinkine benzer değişiklikler yapar. Akciğere etkisi Düzenli olarak esrar kullananlar, sigara tiryakileriyle aynı solunum problemlerini yaşar: Kr öksürük, balgam, kr bronşit. Kr kullanım AC dokusunu tahrip eder. THC içeriğinden bağımsız olarak, esrar ile alınan katran ve CO miktarı sigaradan 3-5 kat fazladır. Bu durum esrarın derin çekilmesine ve akciğerde tutulmasına bağlı olabilir. Kalp hızı ve kan basıncına etkisi Esrar, kalp hızı ve kan basıncını arttırır. Kokainle birlikte kullanıldığında bu etki çok daha belirgindir. Öğrenme ve sosyal davranışa etkisi Bir çalışmada yoğun esrar kullanan üniversite öğrencilerinde dikkat, bellek, öğrenme yetileri, esrarı bıraktıktan en 24 saat sonra bile bozuktu. Esrar kullanan liselilerin başarısı daha düşük, aykırı davranışları daha çok; suç işleme oranları, agresyon ve isyankarlıkları fazla; ebeveyn ilişkileri daha kötü, suç işleyen ve madde bağımlısı kişilerle arkadaşlıkları fazladır. Esrarın kendisinin agresyona ya da “amotivational syndrome” denilen isteksizlik ve uyuşuklukla giden bir hale neden olup olmadığı tartışmalıdır. Kanabis intoksikasyonu tedavisi Panik durumu ve toksik psikoz sakin bir şekilde konuşup ikna edilerek geçirilebilir. Benzodiyazepinler ve Haloperidol şiddetli belirtileri kaldırır. Kan ve İdrar düzeyleri Sigara ile içilince kanda bir kaç dakikada zirve yapar, saatler içinde hızla düşer. Oysa atılma yarı ömrü 30-50 saattir. Kanda hızlı düşüş dokulara yayılmaya bağlıdır. Ara sıra kullananlarda idrarda günlerce atılır. Kronik kullanıcılarda 1 haftadan fazla idrarda saptanabilir. Kanabis yoksunluğu * Tartışmalıdır. * Emosyonel labilite (duygusal değişkenlik), anksiyete, huzursuzluk, uykusuzluk, anoreksi (iştahsızlık), bulantı, kusma, ishal, tremor (titreme), hiperrefleksi (refleks artışı), terleme, salivasyon (salya artışı) görülür. * Aş erme (craving), yeniden esrar kullanmak için ani ve çok güçlü bir arzu sıktır. Tıbbi kullanımları - Antikonvülzan: epilepsi nöbetlerini azaltır. - Antiemetik: bulantıyı giderir - Analjezik: ağrı kesicidir - Kanserli hastalarda öforizan (neşe verici) - Astımda brokodilatör (solunum yollarını açıcı) - Glokom teavisinde göz içi basıncını azaltır. * Dronabinol (delta-9-THC) ağızdan alınır, diğer antiemetiklerden ve sigara olarak içilen esrardan daha az etkilidir. Netten basit bir kaynaktan alıntı. Şunu yapmak için kastırdınız helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Tekrar görüyoruz ki yasa ve kural kopyalayınca kişisel cevap verilmesi ve suçluluk eksiklik psikolojisiyle kişisel laf atmalar.. Ben senin zekana yorum yapmıyorum, beynindeki madde kullanımına bağlı mekanizmaya ve düşünce sistemine bağlıyorum bunu. Sana aptal falan demiyorum, zira aptallık (düşük IQ) farklı bi kavram Ben tıp öğrencisiyim sıfatım bu, ama o mesajı tıpçı sıfatıyla atmadım. O mesajda benim düşüncem ve yorumum yok. TC yasası ve forum kuralı var! Hala gelip sen kimsin edebiyatı yapmaya çalışıyorsun! İkinci olarak kişisel hakaretlerine hayran kaldım. O kadar suçlu psikolojisinde ezilmişsin. İşte bu da madde kullanımının sosyal etkisi olsa gerek. Voys said: sen kımsınkı cevap veren mertebe hissediyorsun kendini? nasıl bir sıfatın varki benım zekama yorum yapıyorsun? kendi kendine yetkili merci moduna gırıyorsun, çok fazla ezıyorlar sanırım senı arkadaşların. bunun adı eziklik psikolojisidir çünkü. benim mesajlarıma cevap vermesi gereken biri değilsin sen, cevap ver diye de yazmıyorum. boş konuşuyorsun dıyorum. boş konuşmanın sözlük anlamını çıkartıp ''hayır efenım boş konuşmak böyle bişey, benım yaptığım yarı boş konuşmak'' diyorsun. senin ayıkken yaşadığın bu kafayı, herkes yaşayabilse keşke. tutup başka bişey kullanmazdı kimse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 (2 üstteki mesaj'a) sen kasıosun çocuğum kımse kastırmıo senı manyak mısın nesın hayret bişey kastırtıosunuz dıo bıde alala kıl oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 YASSAH bitti gitti.. gereksiz tartışma olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Voys said: (2 üstteki mesaj'a) sen kasıosun çocuğum kımse kastırmıo senı manyak mısın nesın hayret bişey kastırtıosunuz dıo bıde alala kıl oldum yazık. edit falan gelir diye alıntılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar