-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Kişi bazında ele almıyorum ben. Eğitim süreci olarak diyorum orda dikkat edersen. O yüzden demiştim başa dön oku diye... Kişi bazında ele alırsan eğitim hakkında sonuç alamayacak çarpıtmalar yapabilirsin. Ama bu eğitimlerin birbirlerine göreceli olarak ağırlık açısından kıyaslanamayacağı anlamına gelmez. Tıp eğitimi makinadan daha ağır ve zor. Bunu demek için makinada okumaya gerek falan yok değil mi? Bugün sokaktaki cahil adam bile biliyor tıbbın neden en ağır eğitim olduğunu. Bunu da tartışmayalım istersen? Voys said: iddialı biçimde yok desem patlican örneğini nie vereyim arkadaşım? varsada patlicanın niktoninin yaptığı bağımlılık kadar yapar dıyorum. esrar bağımlısı diye bi insan modeli yok Voys said: canım, yapmıyor. neyi tartışıyoruzki? Voys said: Voys said: ASFKSGFAJSHFJAS MASADAN DÜŞTÜM Düşme masadan dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 of bence salaksın sen açık açık soylıyım. topici okuyan moderasyonda haklı bukur benı. ben sana dıyorumki bağımlılık yapmaz. sen bana 1-2-3-4-5 diosun. ben sayılı soylemıyorum. esrar bağımlısı die bi insan bulamazsın sokakta dıyorum. varsa da zorlamıştır kendını tek tüktür. bilimsel olarak böyle boş boş konuşup 0.00000151 miktarda bağımlılık yapıo bu da 1 e denk gelıo demekki bağımlılık yapıo cahilsin falan dıosun, bende sana kullanımını görmüş ya da bilen biriyim. nasıl etkıledıgını teoride değil prtaikte bılıyorum. kola bakıp anatomi çizmeyle ya da okul okumayla alakası yok bunun. hala dıyorum bağımlılık yapmaz, kağıt üzerinde mıylarda 1 yapıo olmasıda bağımlılık yaptıgını göstermiyor. dünyadaki herşey zorlasan bağımlılık yapar çıkar analtabılıo muyum demek ıstedıgımı salak arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drencrom Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 adam o kadar madalya almış bi alem yapmayı çok görüyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 uzman doktor gökben hızlı said: Esrar en sık kullanılan yasadışı maddedir. Dünyada 200–300 milyon kişinin düzenli olarak esrar kullandığı düşünülmektedir. Haşhaş ve Marihuana, ikisi de kenevir bitkisinin ürünleridir. Türkiye'de ve diğer pek çok ülkede bulundurulması ve ticareti suç olmasına rağmen, bu maddelerin kullanımı giderek artmaktadır. Esrarın en yaygın kullanılma biçimi sigara şeklinde içilmesidir. Sigara şeklinde kullanıldığında esrarın etkisi birkaç saniye ile birkaç dakika içinde başlar, yarım saatte zirveye ulaşır ve yaklaşık 3 saat sonra sona erer. Esrarın çoğunlukla kullanım esnasında coşkuya, kendini bırakmaya ve sersemliğe neden olur. Çoğu kez ses ve renklerin algılanması fazlalaşır. Esrar, sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir ve bireyin yaşam kalitesini daha kısa vadede düşürür. Esrar, bedende yağ dokusunda biriktiğinden hafıza kaybına, öğrenme ve solunum bozukluklarına neden olabilmektedir. Esrarlı sigaraların dumanında normal sigaraya göre daha fazla miktarda katran bulunur. Ayrıca esrar içenler dumanı içlerine çok derin olarak çekerler ve uzunca bir süre içlerinde tutarlar, bu nedenle daha tehlikelidir. Fakat uzun süreli kullanımda olumsuz duygularda da artış olur. Kişide hafıza, dikkatte ve tepkilerde yavaşlamaya sebep olur. Olaylara karşı kayıtsızlık miskinlik, eylemsizlik gözlenebilir. Genetik yatkınlığı olan kişilerde psikotik bozukluklar ortaya çıkabilir. Son yıllarda araştırmalar şizofreni, gelişimi ile esrar kullanımı arasında bir ilişki olduğuna işaret etmektedir. Son bir yıl içinde esrar kullananlarda şizofreni gelişme riskinin 1.6 ile 1.8 kat daha fazla olduğu bildirilmiştir. Kullanıcıların pek çoğu esrarın doğal olduğunu, bağımlılık yapmadığını ve sigaradan daha az zararlı olduğunu düşünürler. Ancak bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Sanılanın aksine esrar ile psikolojik bağımlılık oluşabilir. Esrar kullanımını takiben benzer yasadışı yollardan kokain ve eroin gibi ağır maddelere bağlanma tehlikesi de artar. Esrar kullanıcıları ara sıra esrar almanın zararlı olmadığını savunurlar. Bu da sık rastlanan bir yanlış düşüncedir. İnsanlar genelde ara sıra kullanarak başlarlar. İlerleyen dönemlerde daha önceki yaşadıkları etkiyi elde etmek için her seferinde kullandıkları miktarı arttırmak durumunda kalırlar. Bu durum madde talebinin artması anlamına da gelir ki bu da bağımlılığa götüren yoldur. Aralıklı da olsa uzun süre kullanım mutlaka bireyin ruhsal ve kimyasal yapısında değişikliklere yol açar. Uyuşturucu kullanımı sadece kullanan bireye değil, tüm topluma zarar verir. Esrar gibi maddelerin kullanımı arkadaşlar arasında bulaşıcı bir şekilde yaygınlaşır. Esrar için harcanan para her zaman mafyayı besleyen ve insanların sömürülmesine aracılık eden paradır. Uzm. Dr. Gökben Hızlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 patideki, "esrar içiyorum coolum lan siz hala sigara için paçozlar" diyen tipler doluşmuş gene. abov Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 ahah küfür geldi hanııım kilit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 bilkent edu tr said: 4. Esrar, Bağımlılık Yapar mı? Esrar hem bağımlılık yapıcı, hem de sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir ve bireyin yaşam kalitesini düşürür. Esrar, bedende yağ dokusunda biriktiğinden hafıza kaybına, öğrenme ve solunum bozukluklarına neden olabilmektedir. Esrar ile ilgili bilinmeyen gerçekler: Esrarı kendileri için bir sorun olmasına rağmen kullanmaya devam edenler %97 İş, okul ve diğer alanlarda kendileri için sorun yarattığını belirtenler %85 Önemli etkinliklerini esrar için bırakanlar %66 Bırakmak isteyen ancak bırakamayanlar %35 Çalışmaya alınan kişiler arasında bağımlılık oranı %70 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Ben de senin zekan hakkında düşüncelerimi söylersem cidden direk kovulabilirim burdan, o yüzden sana sadece kurallar sebebiyle insan gibi yaklaşmaya çalışıyorum. Öncelikle terbiyesiz bir insansın, kim olursan ol net ortamında tanıdığın ya da tanımadığın insanlara hakaret etme hakkını sana kimse vermiyor. Aynı şekilde ben de senin zekan ve kapasiten hakkında iyi düşünmüyorum ancak bunu dile getirişimiz arasındaki fark da ikimiz arasındaki seviye ve kalite farkını gayet ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Yaptığın terbiyesizliklerden sonra hala gelip patlıcan matlıcan diyerek bilimsel bilgileri yok sayarak esrarın bağımlılık yapmadığını iddia edebiliyorsun. Şu noktadan itibaren yönetim müdahale etmezse Türkiye'nin sayılı kaliteli platformlarından biri olan Paticik'in bu hale geldiğini gördüğüm için gerçekten üzülürüm. Sayfalardır bana kişisel hakaret yoluyla esrarı savunan insanlara esrarın bağımlılık yaptığını anlatmaya çalışıyorum. 0.0000001 lik bir etki bile varsa bağımlılık vardır. Yok diyemezsin. Bağımlılığın dereceleri olabilir, minimum düzeyde de olabilir. Bu bağımlılığın olmadığı anlamına gelmez. Biz bunları öğrenmek için senelerimizi hayatımızı veriyoruz siz kimsiniz bize ders veriyorsunuz! Voys said: of bence salaksın sen açık açık soylıyım. topici okuyan moderasyonda haklı bukur benı. ben sana dıyorumki bağımlılık yapmaz. sen bana 1-2-3-4-5 diosun. ben sayılı soylemıyorum. esrar bağımlısı die bi insan bulamazsın sokakta dıyorum. varsa da zorlamıştır kendını tek tüktür. bilimsel olarak böyle boş boş konuşup 0.00000151 miktarda bağımlılık yapıo bu da 1 e denk gelıo demekki bağımlılık yapıo cahilsin falan dıosun, bende sana kullanımını görmüş ya da bilen biriyim. nasıl etkıledıgını teoride değil prtaikte bılıyorum. kola bakıp anatomi çizmeyle ya da okul okumayla alakası yok bunun. hala dıyorum bağımlılık yapmaz, kağıt üzerinde mıylarda 1 yapıo olmasıda bağımlılık yaptıgını göstermiyor. dünyadaki herşey zorlasan bağımlılık yapar çıkar analtabılıo muyum demek ıstedıgımı salak arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 eet gateway drug lafı geçer literatürde. ama bir şey diyeceğim. alkol de yasak olsaydı ona da gateway drug denecekti. cannabis in bir suçu yok. siz bunu yasadışı yaparsanız insanlar illegal yollardan satarsa bunu, yanında gerçekten etkisi olan, bağımlılık yapan şeyleri de satar. cannabis almaya giden bu ikisini aynı kategoriye sokar (yani aynı zamanda mal da olması gerekiyo), ve diğerini de alır. eğer cannabis de legal olsaydı, alkolden daha az sorun yaratan bir madde olurdu. peace : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 -007- said: Biz bunları öğrenmek için senelerimizi hayatımızı veriyoruz siz kimsiniz bize ders veriyorsunuz! yannız allah için tıp okuyosun ha, kibirden geçilecek yer kalmamış. kuzenim amerikada kalp cerrahı (hatta başarılıdır baya, master vs parasını hükümet verdi notları iyi diye), kaç senedir bu konuları tartışırım bir kere bile "sen nası benle konuşursun lan, dohtorum ben sus ayağımı yala" demedi : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 açık açık kanunen satılması yasak maddeleri savunan insanları da gördük vay anasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Jadelith said: -007- said: Biz bunları öğrenmek için senelerimizi hayatımızı veriyoruz siz kimsiniz bize ders veriyorsunuz! yannız allah için tıp okuyosun ha, kibirden geçilecek yer kalmamış. kuzenim amerikada kalp cerrahı (hatta başarılıdır baya, master vs parasını hükümet verdi notları iyi diye), kaç senedir bu konuları tartışırım bir kere bile "sen nası benle konuşursun lan, dohtorum ben sus ayağımı yala" demedi : ) Sokakta it kopuk tabir edilen esrarkeş tayfası dünyanın hiçbir yerinde doktorlara ayar vermiyor, veremez de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Buyse said: açık açık kanunen satılması yasak maddeleri savunan insanları da gördük vay anasını. şu anki türkiyedeki bütün yasalar mükemmel ve hiçbirinin tartışılmaması lazım diyosun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 -007- said: Sokakta it kopuk tabir edilen esrarkeş tayfası dünyanın hiçbir yerinde doktorlara ayar vermiyor, veremez de. eet ama sen doktor diilsin dosdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Jadelith said: eet ama sen doktor diilsin dosdum cidden yüksek derece anlama problemi olduğunu düşünüyorum bazı arkadaşların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Jadelith said: Buyse said: açık açık kanunen satılması yasak maddeleri savunan insanları da gördük vay anasını. şu anki türkiyedeki bütün yasalar mükemmel ve hiçbirinin tartışılmaması lazım diyosun yani. google da 2 dk esrar ve bagımlılık yazarsan 213123123 tane sonuca ulaşabilirsin. saçma sapan işler yapmayın. keşseniz keşliğinizi bilin gidin gizli gizli için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 bikaç ay sonra bi sene olacak : ) istemiyorum zaten yaş baş meselesi eğer tartışamayacaksanız, hiçbirşey demeyin bari de konu bitsin. laf sokucam argüman sunmadan son mesajı atıcam diyosanız, siz bilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Ben söyleyeceğimi söyledim. (11. sayfada) Sadece Buyse'ye o yazdıklarının bilimsel kanıtlar olmadığını söylemek için yazıyorum bunu. Yani Harun Yahya'yı haklı bulan doktorlar da var. Şaçma birşey tartışıyorsunuz. Siz zararlı derseniz zararlı, yararlı derseniz yararlı olmuyor. Gerçek şu ki: tam olarak ne yaptığı bilinmiyor. Uyuşturucuya karşı savaş açanların yazdıkları zararlar alırı dozda karşılaşılanlar. Bakın: A vitamininin zararları. 1 gram alsanız bunlardan fazlası oluyor hatta. Zehir tam. birth defects liver problems, reduced bone mineral density that may result in osteoporosis coarse bone growths skin discoloration hair loss excessive skin dryness/peeling (desquamation) idiopathic intracranial hypertension Signs of acute toxicity include nausea and vomiting, headache, dizziness, blurred vision, and loss of muscular coordination. Siz de bana bir gram THC'in zararlarını yazıp, zehir bu, aptal mısın diyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Buyse said: açık açık kanunen satılması yasak maddeleri savunan insanları da gördük vay anasını. Tüm kanunlar doğru olsaydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Buyse said: google da 2 dk alkol ve bagımlılık yazarsan 213123123 tane sonuca ulaşabilirsin. saçma sapan işler yapmayın. keşseniz keşliğinizi bilin gidin gizli gizli için. fixed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 ee burda alkol bağımlılık yapmıyor diyen mi var? ama siz esrar yapmıyor diyorsunuz komik duruma düşüyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 GERGE said: Buyse said: açık açık kanunen satılması yasak maddeleri savunan insanları da gördük vay anasını. Tüm kanunlar doğru olsaydı... adam öldürmek de suç. aslında olmaması lazım. çünkü tüm kanunlar yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Buyse said: ee burda alkol bağımlılık yapmıyor diyen mi var? ama siz esrar yapmıyor diyorsunuz komik duruma düşüyorsunuz. yok bağımlılık yapmıyor demiyorum. fiziksel bağımlılığı yok, olsa bile sporun da fiziksel bağımlılı var diyebiliriz o zaman diyorum (ki bu konuda yazı okudum, spor yaparken salınan kimyasallara bağımlı olunabiliyormuş) sen "keş herifler yasal olmayan şeyi tartışıyorsunuz" diyosun, sonra buna kanıt olarak bağımlılığı gösteriyorsun. ben de, daha önce bilimsel kanıdını gösterdiğim (daha doğrusu prestijli, peer-reviewli bir dergiden alıntı yaptığım) birşey olan "alkol hem daha fazla bağımlılık yapar hem de vücuda daha zararlıdır" tezini savunuyorum. alkol içen biri cannabis e laf edemez, onu söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Buyse said: adam öldürmek de suç. aslında olmaması lazım. çünkü tüm kanunlar yanlış. tüm kanunlar yanlış nerde demiş? göstersene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Esrar fiziksel bağımlılık yapmıyor, esrar içerken kullanılan tütün bağımlılık yapıyor. THC bağımlılık yapmaz, nikotin yapar. Zaten bir sarma esrar'ın zararı diye sayılanların %90'ı sıgaradan geliyor. Cannabis'i direk yemeğe falan koyarsan normal dozlarda bilimsel olarak kanıtlanan hiç bir zararı yok. Ayrıca o saydıklarınızın neredeyse hepsi, kısa vadeli etkiler, bedende kalıcı hiç bir şey bırakmıyorlar. Aynı şekilde hayatınızda ilk kez 4000 metrelik bir dağa falan çıkarsanız da bir sürü kısa vadeli saykodelik etki ile karşılaşırsınız, ama bunlar uzun vadede etkili olmaz. Aynı bir kadeh kızmızı şarap içmek gibi (ki doktorlar bile bir kadeh içildiğinde yararlı olduğunu söyler uzun vadede), içtiğinizde biraz rahatlarsınız, hafif sevindirik olursunuz hatta, belki biraz başınız döner ama uzun vadede hiç bir kötü etkisi olmaz bedeninizde bir anormallik yoksa bozuk bir karaciğer gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar