Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sefa sirmen: her mahalleye kur'an kursu açacağız

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

üniversitede rejim düşmanı olan çarşaflı, chp'de rejim kardeşi olunca zaten olayın çivisinin çıktığı anlaşılmıştı.

o değil, chp bu kafayla kendi kemik kitlesinden de kaybedecek gibi geliyor bana. ondan sonra 20 sene daha burda akp, şeriat muhabbeti çekecez.
Sosyal ağlarda paylaş

kalender said:
sg-1 said:

Yani bi almanca, bi bilgisayar, bi dans, bi elişi kursu insanlara gündelik hayatlarında yardımcı olacak birşeyler verebilecekken, din veya kuran kursu ne verebilir?

Sg-1 önemli bir noktaya değinmişsin. Kurduğun cümle, bu ülkede yaşanan siyasi mücadeleleri panoramik bir biçimde ele aldığımızda, ortaya çıkan kavganın özütü oluyor ( derdimi daha kolay anlatabilmem için almanca-bilgisayar gibi şeyleri toptan bilim ve sanat olarak adlandırdım ) . Ama bu yaklaşım bence hatalı. Neden dersen :

" pozitif bilim ve sanat dururken, din ve benzer disiplinler insana ne verebilir ? " argümanının karşıdaki insanlarca

" din dururken, bilim ve sanat insana ne verebilir ? " olarak geri dönmesidir diyebilirim.

Başta söylediğim gibi, bu ülkede yaşanan olaylar hep bu argümanların meyveleridir, keşke taraflar az daha hoşgörülü, az daha saygılı olsa.

işin felsefesinde değilim, ne bilimi reddederim ne dini.

benim burada kastettiğim sokaktaki vatandaşımın buna neden ihtiyaç duyabileceği, almanca olsun, bilgisayar olsun, insanlara balık vermek yerine balık tutmanın öğretildiği her türlü kursu desteklerim, dans da misal insanların sosyalleşmesine aracı olabilecek bir olgudur. ama kuran kursunun bireye ne vereceğini (hadi Türkçe öğretilse, açıklansa, izah edilse neyse, ama bildiğin dümdüz arapça okumanın öğretilmesinden bahsediyoruz) anlayamıyorum.

tabi ki bu benim şahsi görüşüm, birileri talep ediyor ki bu kurslar da arz ediliyor. o zaman chp akp farketmez, durmak yok yola devam.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
kalender said:
sg-1 said:

Yani bi almanca, bi bilgisayar, bi dans, bi elişi kursu insanlara gündelik hayatlarında yardımcı olacak birşeyler verebilecekken, din veya kuran kursu ne verebilir?

Sg-1 önemli bir noktaya değinmişsin. Kurduğun cümle, bu ülkede yaşanan siyasi mücadeleleri panoramik bir biçimde ele aldığımızda, ortaya çıkan kavganın özütü oluyor ( derdimi daha kolay anlatabilmem için almanca-bilgisayar gibi şeyleri toptan bilim ve sanat olarak adlandırdım ) . Ama bu yaklaşım bence hatalı. Neden dersen :

" pozitif bilim ve sanat dururken, din ve benzer disiplinler insana ne verebilir ? " argümanının karşıdaki insanlarca

" din dururken, bilim ve sanat insana ne verebilir ? " olarak geri dönmesidir diyebilirim.

Başta söylediğim gibi, bu ülkede yaşanan olaylar hep bu argümanların meyveleridir, keşke taraflar az daha hoşgörülü, az daha saygılı olsa.

işin felsefesinde değilim, ne bilimi reddederim ne dini.

benim burada kastettiğim sokaktaki vatandaşımın buna neden ihtiyaç duyabileceği, almanca olsun, bilgisayar olsun, insanlara balık vermek yerine balık tutmanın öğretildiği her türlü kursu desteklerim, dans da misal insanların sosyalleşmesine aracı olabilecek bir olgudur. ama kuran kursunun bireye ne vereceğini (hadi Türkçe öğretilse, açıklansa, izah edilse neyse, ama bildiğin dümdüz arapça okumanın öğretilmesinden bahsediyoruz) anlayamıyorum.

tabi ki bu benim şahsi görüşüm, birileri talep ediyor ki bu kurslar da arz ediliyor. o zaman chp akp farketmez, durmak yok yola devam.

Kuran kursları, dinini öğrenmek isteyen insanların inandıkları dini anlayabilmeleri için atılan küçük bir adımdır. İlkokul 1. sınıftaki çocuğa okuma yazma " ali ata bak " falan gibi anlamsız temel şeyler aracılığıyla öğretiliyor. Kimse de " Ali ata bak " ın estetiğini tartışmıyor :)

Aynı şekilde kuran kursları da çok çok çok temel bir eğitim veriyor. Tabiki eksiktir, falandır fıstıktır fakat beklenen şey " islam'ın kubizmle bağlantısı " ayarında olmadığı için, bence çok büyük bir sorun değil. Ama haklısın, daha güzel olabilir formasyon :)

Asıl soruna geliyorum şimdi, müslümanlar neden dinini öğrenmek ister ? Kuran kursları neden gereklidir ?

Müslümanların yaptıkları ibadetlerin asıl amacı, olgun insan olabilmektir. Zaten Mevlana'nın referans ettiği " hamdım-piştim-yandım " üçlemesindeki "yanmak", yapılan ibadetlere işaret eder.

Başa dönüyorum, kuran kursları çok temeldir ve dini anlamak için atılan küçük adımlardır. Yine referans edilen "yanmak" ın trainingidir yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
din alerjim yok. ha saçmalık, ama herkesin saçmalama özgürlüğü var tabiy. benim de saçmaladığım konular vardır, başkalarını rahatsız etmediği sürece saçmalarım da istediğim kadar : )

cami kalmasın demiyorum, ezan olmasın da demiyorum.

ama etilerde oturuyorum, her allahın sabahı yanımdaki iki (ve uzaktaki X) camiden ezan geliyor. ve 30,000 köpek de alınıp ulumaya/havlamaya başlıyor. ve uyanıyoruz normal olarak.

etilere 1 cami neyimize yetmiyo anlamıyorum. veya en kötü camiler kalsın, 1inden ezan gelsin sadece.

Ben de etilerde oturuyorum cuma günü 2 cami ancak yetiyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
başlık çok başarısız, üzgünüm ama bu başlıkla anca haber türkte yazar olunur jadelith

TÜRKİYEDE FACEBOOK YASAKLANDI!!! adlı yazını bekliyoruz.

verdiğim linkte başlık böyleydi.

benden bişi bekleme, haber post ederken orda ne yazıyorsa aynen koyuyorum.

ki şu anda okudum habertürk de aynı başlığı atmış.

bana suç atmadan bi araştırın plx (td)
Sosyal ağlarda paylaş

e sen düzelt başlığı o zaman kusura bakma.

haber türk tespitim de doğruymuş görüldüğü üzere

Ayrıca verdiğin linkte başlık:

CHP'li Sefa Sirmen'den seçim vaadi:

olması gerektiği üzere. Senin başlık diye koyduğun şey yazının içinde geçiyor ki yazının içinden tek bir cümle alıp onu başlık yapmak her zaman hoş olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...