Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir evin gideri en düşük nasıl sağlanır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi şimdi şöyle su ısıtıcıyla banyo yaptığımız dönemde elektirik 60 70 arası geliyodu. sonrada 35 40 a düştü. hiç bişey değişmeden nerdeyse

kombi de ise şuan da bi banyo da 1.5 metreküp gaz gidiyor. şu an da 1.5 metreküp gaz 1.5 tl civarında. mesela eskiden olsa 0.75 tl giderdi. ki ucuzlayacak yine gaz. ordan hesapla kombi daha mantıklı.

burdaki banyo tam teşekküllü bir banyo olarak ele alındı tabi, duş değil
Mesaj tarihi:
Draenyth said:
ginaly saol yazdıkların için kâh güldüm kâh bilgilendim ^^ artık sayaçlar pek manuel değil ya . Benim derdim suyun kendisinden çok suyu ısıtmak . Bunun için şofben mi kullanmalı yoksa şok ısıtıcılar iimidir o konuda ne tavsiye edrsiniz

eğer banyo yaparken çok su harcıyorsan;

kazım > şofben > elektrikli termosifon > ani su ısıtıcı.

eğer banyo yaparken az su harcıyorsan;

kazım > elektrikli termosifon > ani su ısıtıcı.

eğer banyo yaparken çok az su harcıyorsan;

kazım > ani su ısıtıcı

eğer banyo yapmıyorsan;

kazım.
Mesaj tarihi:
bu ani su ısıtıcıdan ne çok çektim öğrencilik zamanı motelde kalırken... ortak duşda ani ısıtıcı vardı, 2de buz gibi olurdu 3de ılık. ama arkadaşın dediği gibi cidden 7000 volt u, düğmeyi çevirdiğim an hissediyordum. ampul %70 daha az ışık vermeye başlıyordu:S. kaç kere sigorta attırdığımı bir ben bilirim:P. ve kışın o soğukta dışarı çıkıp sigortayı tekrar açmak. bohohoyyyy. kış günlerinin en berbat zamanı banyo zamanıydı 2 sene önce :/
  • Yeni Oluştur...