Farinal Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ben felsefe okumak istiyorum ancak maksimum ea2 yapabildiğim puan 200 civarı olduğu için devlet imkansız gibi gözüküyor. koç yarı burslu 290 diyordu geçen sene giriş ösym sitesinde okuldan 60 küsür alıcam büyük ihtimal bu yüzden çok çalışıp 220-230 yaparım belki diye düşünüyorum koç yarı burslu için ama sanırım bursu korumakta çok zormuş derslerin çok iyi olmalıymış? diğer özellerde bu bölüm nasıldır? genel olarak bu konuda bilgiye ihtiyacım var hangi okulun ki nasıldır gidilir mi gidilmez mi diye. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 kusura bakma ama 12.5 milyar verip koçta arkeoloji/felsefe okumak bana saçma geliyor, okyuacaksan devlette oku, hazırlık+4 sene min. 62.5 milyar para vereceksin sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Ben de bir çılgınlık yapıp sayısaldan felsefe seçmeyi düşünüyorum bazen ama lisede öğretmen olmayıp ne yapabilirim mezun olunca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 koçta ortalama gerekmiyor bursu korumak için, ama okulu uzatmaman lazım. çünkü hz okursan 5 sene, toefl verirsen 4 sene burslu statüsüne sahipsin. ilk 2 sene çoğu dersler ortak olduğu için iyi çalışman lazım, ayrıca bir dönem içerisinde 2 vize, bir final ve sayısız sunum+makale+proje hazırlaman lazım dolayısıyla ilk 2 sene çok değilse de düzenli çalışman gerekiyor ortalama-ortalama üstü bir öğrenci olmak için. evet sadece felsefe için koça para vermek saçma gelebilir ama şu da var ki eğer iyi bir ortalama getirirsen diğer bölümlerle çift anadal yapabilirsin. bir de tarih ve felsefe genel olarak okuma yükü çok fazla alanlardır, biliyorsundur muhtemelen ve bu koçta da böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 antik yunan felsefesi, ahlak felsefesi, matematik felsefesi ve bilim felsefesi eğlenceli daha da bilmiyorum zaten belli olmaz eğer puanının düzeltirsen bir şekilde, boğaziçini tavsiye ederim iyi gibi (ama sen yine de araştır kendi bölümüm değil zira) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 devlet imkansız gibi abi ypamıyorum mat2 falan ya :/ felsefede sevdiğim için istiyorum ezdiniz ama :D zaten öğretmenlik falanda yapamam ben ya sadece istediğim için okumak istiyorum. belki okulda kalırım akademik kariyer falan :D hazılrık geçilir o problem değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 felsefe çok zevklidir.eğer gerçekten seviyosan derdin ya abi öss den kurtuliim ne gelirse gelsin değilse.mutlaka çabala git derim.illa boğaziçi olması gerekmez devlette ankara daki üni.lerinde puanları felsefe bölümleri çok yüksek değildi benim zamanımda pek değiştiğini de sanmıyorum.izmir üni.de iyidir.mezun olunca iş bulma imkanına gelince dersanelerde felsefe gurubu öğretmenlikleri var okullarda da var yani kasıp üni.de de kalabilirsin ama bölüm zevklidir hele felsefe harbiden zevklidir.go go fight ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Farinal said: devlet imkansız gibi abi ypamıyorum mat2 falan ya :/ felsefede sevdiğim için istiyorum ezdiniz ama :D zaten öğretmenlik falanda yapamam ben ya sadece istediğim için okumak istiyorum. belki okulda kalırım akademik kariyer falan :D hazılrık geçilir o problem değil zaten. filozof olursun belki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Açık konuşmak gerekirse devlet üniversitelerinin felsefe bölümleri (Boğaziçini ayırmak lazım burada) istediği yere girememiş, açıkta kalmamak için felsefe seçmiş insanlarla dolu. Belki sen gerçekten felsefe okumak istiyor olabilirsin ama isteksiz insanlarla dolu bir sınıfta ders görmek cidden berbat bir duygu olsa gerek, zaten hocalar da saçmalamaya başlıyor sınıf bayat balık gibi hocaya bakmaya başlayınca. Ha dersen ki, felsefe bölümünde okurken şimdiki gibi savsaklamam işi (össde 200 puan yapıyorum diyorsun ve yükselt diyenlere de yapamam diyorsun, buradan çıkardım işi savsakladığını) diyorsan da en azından ismi olan düşük puanlı bir üniversiteyi tutturmaya bak. Böylece ileride iyi bir okulda akademik kariyer yapma şansın olabilir. Tabii kolay bir şey değil, akademisyen olarak kalmak. Derslerinin iyi olması bile yetmeyebiliyor çoğu zaman. Hem devlet üniversitelerinde çok nadir araştırma görevlisi alacak yer oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 eet savsaklama doğru yani tembelim abi kendimi biliyorum max max maximum 220 olur anca :D gerçi aklıma yeni fikri geldi ışık üni bana yüzde 50 indirimli olcak mezun olduum için siyaset bilimi varmış bnm asıl istediğim bölüm giderim şileye kafa dinlerim kampüste paşalar gibi :D en kötü durum senaryom bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 ışık lisesi mezunuysan ilk 5'e yazarsın işte, 50% burslu okursun. diğer 50%sini de EA'dan alıver zaten, baya düşük puanı, paşalar gibi 100% burs =). ha ben de okurdum da 7 senedir ışıkta okuduğumdan baygınlık gelmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Oha paralı felsefe okumak. Marx görmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Syn said: ışık lisesi mezunuysan ilk 5'e yazarsın işte, 50% burslu okursun. diğer 50%sini de EA'dan alıver zaten, baya düşük puanı, paşalar gibi 100% burs =). ha ben de okurdum da 7 senedir ışıkta okuduğumdan baygınlık gelmişti. iyide bildiğim sadece yüzde 50 aldın diyelim öbürü olmuyor yani ikisinden birini seçiyorsun bursların için. mesela babam mezun benim ışıktan oradanda bursum var başarıda var ikisinden birini seçiyorum sanırım yanlış hatırlamıyorsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 ha orasını bilemeyeceğim ama birleşebilir herhalde ya, 50% öss'den alsan, baban mezunsa indirim alsan olur bence, bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 başka bi bölüm seç. felsefe dersleri alırsın sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 ben sosyoloji istiyorum galiba odtü sosyoloji falan çook kral olur hatta ama korkuyorum da ya ikna etsenize beni8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar