Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne gönderirsen gönder, sizden büyük ülke yok

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dragonmax said:
Snefru said:
Allahın yeryüzündeki gölgesi Tayyibim benim.
bu ne edepsizliktir ya... RTE'ı sevmiosunuz (OK ben de). AKP'yi sevmiosunuz (aynen ben de). Ama bu ne terbiyesizliktir arkadaşım, dinsizmisin nesin. bu nasıl söz ya. ben ki namaz bile kılmayı bilmem ama bu ne dengesiz bi söylemdir ya..

O söylem yüzyıllardır olan bir söylem halifelik Osmanlılara geçtikten sonra padişahlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır yani Snefru üretmedi bunu dolayısıyla bir saygısızlık düşünmemiştir.

Zillullah fil alem diye bilinir. Kanuni Sultan Süleyman kendisinden bu şekilde bahsedilmesinden hoşnut kalırdı. Düşündüğünün aksine adaletsizlik ve haksızlıkların karşısında durup O'nun düzenini ve kurallarını uygulamak, O'nun gönderdiği kuralları ve öğretiler bütününü korumak, O'na hizmet etmek ve O'nun yolunda ilerlemek gibi anlamları simgeler yani halifelik makamını öven, önemini vurgulayan bir sıfattır.

Dinsiz misin nesin söylemine girmeye gerek görmedim bu kadarı yeterli olur sanırım.
Mesaj tarihi:
allah kelimesinin geçtiği her geyikte birilerinin beynine kan sıçraması kadar komik bir şey yok. inancının kendilerine ait olduğunu anlayamayan kapasitesiz insanların işi bu da.
Mesaj tarihi:
doruk, birilerinin beynine kan sıçradı diye, neden senin beynine de kan sıçrıyo. bununla beraber kapasitesiz insan vs derken (ki umarım bunu bana söylememişssindir), senin cevap verme kapasiten de sadece hakaretle mi sınırlı. ayrıca mevzu sadece allah din vs diil. forumda çook ciddi bir anti-din akımı var, ve bu artık iyice saygısızlık boyutuna yönelmeye başladı. RTE gitmiş adamın tekine artislik yapmış, bunun yorumunu direk din üstünden yapıyosunuz.. ne alaka? sırf akp yi sevmiosunuz diye, iyi kötü herşeyi kötülüosunuz içine de dini karıştırıyosunuz..

bak aslanım, ben burda dağlarda sabah akşam nöbet tutuyorum bu ülke için. pusuya her çıkışımızda arkadaşlarımızla helalleşiyoruz, hem de her çıkışımızda. ben ne recep tanırım ne de tayyip. bi vatan bi de allah, gerisi yalan.. o yüzden, szlerin bu ülkede olan herşeye negatif bakmanız, her an ıyy din ıyy allah dedi ıyy bilmemne diye ağlamanız artık rahatsızlık vermeye başladı. sadece beni değil. varmı başka derseniz yüreği olan çıkar durur, evet ben de rahatsız oluyor diye..

ergenekonla orduyu zayıflatıp, pkkya deste olup,ülke içindeki kürtleri ve ermenileri destekleyip gazlayıp iç savaş çıkartmaya çalışıyolar, siz hala uyuyosunuz. iç savaşmı, nası yani saçmalama demeyin, çünkü gerçek bir olay ve ordu buna hazırlık yapıyor şuan. neden iç savaş çıkartılmak isteniyor ? çünkü ortadoğuda tam anlamıyla abd nin eline geçiremediği bir kaç ülkeden biri türkiye. türkiyeyi ise ancak böylesi bir durumla ele geçirebilir. nasıl? nato üyesi olmamız yeterli.. nato anlaşmasında yazar: nato üyesi bir ülkede iç karışıklık, iç savaş veya darbe olursa, yönetim kadrosu nato ülkeleri için tehdit oluşturacağı öngörülürse, natoya bağlı o ülkenin yönetimine nato ülkeleri (abd) el koyma hakkına sahiptir..

şimdi anlıyomusun neden dellendiyorum. biri çıkar din kötü ıyy, biri çıkar sağ kötü ıyy, biri çıkar sol kötü ıyy, biri çıkar kürtler geberin, biri çıkar yaşasın kürt dayanışması, biri çıkar ermenilerden özür diler, öteki olmayan krizi var etmek için birden 3000 işçi çıkarır ülke krize girer... gözünüzü açın olum gözünüzü..
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:
doruk, birilerinin beynine kan sıçradı diye, neden senin beynine de kan sıçrıyo. bununla beraber kapasitesiz insan vs derken (ki umarım bunu bana söylememişssindir), senin cevap verme kapasiten de sadece hakaretle mi sınırlı. ayrıca mevzu sadece allah din vs diil. forumda çook ciddi bir anti-din akımı var, ve bu artık iyice saygısızlık boyutuna yönelmeye başladı. RTE gitmiş adamın tekine artislik yapmış, bunun yorumunu direk din üstünden yapıyosunuz.. ne alaka? sırf akp yi sevmiosunuz diye, iyi kötü herşeyi kötülüosunuz içine de dini karıştırıyosunuz..

bak aslanım, ben burda dağlarda sabah akşam nöbet tutuyorum bu ülke için. pusuya her çıkışımızda arkadaşlarımızla helalleşiyoruz, hem de her çıkışımızda. ben ne recep tanırım ne de tayyip. bi vatan bi de allah, gerisi yalan.. o yüzden, szlerin bu ülkede olan herşeye negatif bakmanız, her an ıyy din ıyy allah dedi ıyy bilmemne diye ağlamanız artık rahatsızlık vermeye başladı. sadece beni değil. varmı başka derseniz yüreği olan çıkar durur, evet ben de rahatsız oluyor diye..

ergenekonla orduyu zayıflatıp, pkkya deste olup,ülke içindeki kürtleri ve ermenileri destekleyip gazlayıp iç savaş çıkartmaya çalışıyolar, siz hala uyuyosunuz. iç savaşmı, nası yani saçmalama demeyin, çünkü gerçek bir olay ve ordu buna hazırlık yapıyor şuan. neden iç savaş çıkartılmak isteniyor ? çünkü ortadoğuda tam anlamıyla abd nin eline geçiremediği bir kaç ülkeden biri türkiye. türkiyeyi ise ancak böylesi bir durumla ele geçirebilir. nasıl? nato üyesi olmamız yeterli.. nato anlaşmasında yazar: nato üyesi bir ülkede iç karışıklık, iç savaş veya darbe olursa, yönetim kadrosu nato ülkeleri için tehdit oluşturacağı öngörülürse, natoya bağlı o ülkenin yönetimine nato ülkeleri (abd) el koyma hakkına sahiptir..

şimdi anlıyomusun neden dellendiyorum. biri çıkar din kötü ıyy, biri çıkar sağ kötü ıyy, biri çıkar sol kötü ıyy, biri çıkar kürtler geberin, biri çıkar yaşasın kürt dayanışması, biri çıkar ermenilerden özür diler, öteki olmayan krizi var etmek için birden 3000 işçi çıkarır ülke krize girer... gözünüzü açın olum gözünüzü..

ilk olarak; senin için geçerli değilse üstüne alınmaman lazım, ikincisi; beynime kan sıçradığı falan yok, gayet rahatım. ne anti-din dediğin takımdanım, ne dinsizim, hakaret etme gibi bir amacım da yok. bahsettiğim olay günlük hayatta da dikkatimi çeken ve bana batan bir şey, sihirli sözcükler söylenince kararan gözler ve canavara dönüşen insanlar...

ayrıca ben hiç "ay din dedi ayy kıro" "ay bunlar hala müslüman mı bu devirde ayol" tarzı bir şey dememişimdir yani ne burada ne gerçek hayatta.

eğer kendimle ilgili ön yargılarına bir cevap verebildiysem mutlu oldum. şimdi sana tek tavsiyem, diğer insanların düşüncelerine tepki göstereceğin zaman daha rahat olman. hoşgörü büyük bir erdemdir. diğer konularda ise hiç bir tartışmaya giremeyeceğim zira buradan bir bilgi alış verişi yapabileceğimizi düşünmüyorum.
Mesaj tarihi:
Önce şunu diyeyim. Elelamin dini görüşü seni niye geriyor?

said:

Bu ülkede bir tek sen askerlik yapmıyorsun. Bir tek sen nöbet tutmuyorsun. Askerlik le konunun uzaktan yakından alakası yok.

Böyle her allah diyene "HÖYT" diye tepki verenler de rahatsızlık veriyor.
İlk mesajında yazdığın "Dinsizmisin" lafıda zaten karakter ölçünü göz önüne sunuyor.
Mesaj tarihi:
senin gibi karakteri ve inancı zayıf olanlar, ikide bir allah şöle din böle demeseler, zaten kimse durduk yere psikopat değil, doğru konuşun diye sizi uyarsın.. tek istediğim inancı olanın olmayana, olmayanın da olana saygı göstermesi. bukadar basit bişeyi yapamıyosan, nefes alman bile zarar okadar yani..
Mesaj tarihi:
benim göstermek istediğim de bu arkadaşım.. biri fuck allah yazınca kimse yadırgamaz. ama biri çıkıp da nediosunuz siz ya diyince 500 kişi topii post manyaa yapar. bi dönüp bakın kendinize. mahalle baskısımı yapıosunuz? paticik nası bi şekle doğru yol alıyo ?
Mesaj tarihi:
Senin inancın başkasını germiyor kardeşim. Ayrıca benim burda din "allah ehehe" diye mesaj attığımda görülmüş bir şey değil.

SEn müslüman olarak süper saygılısın sanki diğer görüşlerede saygı bekliyorsun. Hey alllahım. Önce bi kendinize bakında sonra başkasına laf atın.
Mesaj tarihi:
madem din allah heheühe yapmıyosun, lafım seni ne geriyo da, elimde hıyar var diyene tuz kapıp koşar gibi bana laf sokmaya geliosun.
onu bırak benim hangi inanışa saygısızlıımı gördünki bana saygısız diyebiliosun?
Mesaj tarihi:
Farinal said:
aaa ilk defa biri haksız olduğunu kabul etti özür bile dileyebilir çok heycanlıyım

yo hayır. belki tepkim kişilereymiş gibi oldu ama ben patideki son 2-3 aydır hızla ilerleyen anti din, anti milliyetçilik akımına ve bunu körükleyenlere karşı tepkiliyim.

ayrıca özür dileme konusu bana ters bişey gelmiyor ki. aklı mantığı olan hiçbir insan hiçbir şeye körü körüne bağlanmaz, gerekiyorsa özür de diler. zaten patideki kavgalar hep özür dilemeyi bilmeyen insanlar yüzünden büyümüyormu ?
--

@Flameoffear : teşekkür ederim, seni öpüyorum, kırdıysam özür dilerim.. hayatta herşeyi görmüştüm ama bir psikopatlığı görmemiştim. bu allahın dağında, hudutta öyle insanların arasına geldimki, psikopatlığı da görmek varmış kaderde dedim. galiba yavaş yavaş psikopatlık benliğime girmeye başladı. kırdığım insan olduysa kusuruma bakmasın arkadaşlar. 5 yıldır beraber shbet edip eğlendiğim insanları kırmayı hiç sitemem..
Mesaj tarihi:
dragonda haklı sizde haklısınız. gereksiz gerilmeler olmuş yine boşverın hiç konu hakkında yorum yazmayın kapansın bitsin 2 güne arka sayfa da düşer topic. hadi aldım topu eve gidiyorum ben dağılalım
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:
Snefru said:
Allahın yeryüzündeki gölgesi Tayyibim benim.
bu ne edepsizliktir ya... RTE'ı sevmiosunuz (OK ben de). AKP'yi sevmiosunuz (aynen ben de). Ama bu ne terbiyesizliktir arkadaşım, dinsizmisin nesin. bu nasıl söz ya. ben ki namaz bile kılmayı bilmem ama bu ne dengesiz bi söylemdir ya..

Aslinda bu dusuncenin bir benzeri islamiyetin kendi icinde var. Enel Hak derler buna, Tanri heryerdese o zaman tanri benim icimde de var. Ben Tnarinin bir parcasiyim, yani kendini tanrisallastirma var.

Tabii buna inananlarin derisi yuzulmus, idam edilmis o ayri mesele. Ama inananlar musluman yine yani.
Mesaj tarihi:
o tabir benim bildiğim katolik avrupa krallıklarında, kralın iradesini halkın gözünde tartışılmaz bir noktaya taşımak için kullanılan bir tabir. allah'ım demek değil; ama emirlerim allah'ın iradesi paralelindedir gibi bişe.

yoksa firavunlar gibi bir kendini tanrılaştırma yok orda.

islamiyette, insanın allah'ın bir yansıması olduğu gibi bir anlayış da var yanılmıyorsam. insanını yaratılışını anlatırken "ruhumdam üfledim" gibi bir anlatım var kuran'da bilemedim şimdi tam hangi ayette. buna dayanarak "ben allah'ım" diye ortaya çıkmak ne derece doğru tartışılır tabii. yakmak aşırı olsa da, en iyi ihtimal bir akıl hastanesine kapatılmayı gerektirebilir şahsın davranışlarına bakılarak.
Mesaj tarihi:
bunlar bir yana da birisinin kutsal saydığı bir kavramla uluorta dalga geçen, "banane ben hebele dininden değilim" kişi yarın aynısı kendi değerine yapılınca köpürüyor fruko gazoz misali. ne var ki forumda argüman gücü artık iyice "zergle ezme" kapasitesine göre ölçüldüğünden belli değerler sallanmıyor, başka şeylere laf değince hakaretin, tehdidin bini bir para oluyor.
Mesaj tarihi:
huun said:
o tabir benim bildiğim katolik avrupa krallıklarında, kralın iradesini halkın gözünde tartışılmaz bir noktaya taşımak için kullanılan bir tabir. allah'ım demek değil; ama emirlerim allah'ın iradesi paralelindedir gibi bişe.

yoksa firavunlar gibi bir kendini tanrılaştırma yok orda.

islamiyette, insanın allah'ın bir yansıması olduğu gibi bir anlayış da var yanılmıyorsam. insanını yaratılışını anlatırken "ruhumdam üfledim" gibi bir anlatım var kuran'da bilemedim şimdi tam hangi ayette. buna dayanarak "ben allah'ım" diye ortaya çıkmak ne derece doğru tartışılır tabii. yakmak aşırı olsa da, en iyi ihtimal bir akıl hastanesine kapatılmayı gerektirebilir şahsın davranışlarına bakılarak.

Bir anlamda tanrisallastirma var aslinda, zaten fikrin ozude oyle. Idm edilmelerinin sebebide bu.

Tanrinin yansimasi fikri neredeyse butun felsefelerde var. Hindulardan digerlerine kadar. Onda da aslinda yine farksiz bir sey tanimlanmaz, gunes gibidir derler mesela. Gunes nasil isigini isigini Dunya ya yolluyorsa, biz gunesi oyle hissediyorsak, gordugumuz dokundugumuz her canlida gunesin izlerini goruyorsak Tanri'da oyledir. Tanrinin yansimasida gunesin yansimasi, tabiatta gorunmesi gibidir.
  • Yeni Oluştur...