tunch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 merhabalar evdeki eski büro bilgisayarına format attım an itibariyle , elde win98 olduğundan yükleyim dedim. bu kadar zaman sonra garip geldi tabii. sistem celeron 667 , 256mb ram den ibaret. - bu sistemde ubuntu veya benzeri bir linux sürümü kursam , win98de verdiği performansı alır mıyım? - eldeki ethernet kartı biraz eski (xp otomatik olarak tanıyor gerçi) bu kartı tanıtmakta zorluk çeker miyim? - eğer kurarsam , linux üzerinde eski abandon oyunları oynamamı sağlıycak bir dos emülatorü mevcut mu? (biraz noob bir topik oldu ama mağlum , ben de noobum bu tip konulara :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Hepsine evet. Sonuncu'yu DOSBox diye arat. Ama Ubuntu kurma. Zor yol: Debian üzerine LXDE ya da düz bir *box (Openbox, Fluxbox, Blackbox) kur (aynı şeyi Gentoo ile de yapabilirsin). Kolay yol: CrunchBang kur. Bunu kullanırsan 98'den daha rahat olur. Ubuntu'nun Tüm özelliklerine sahip, sadece minimalist bir yapı ile kurulduğu için eski bir bilgisayarda daha rahat çalışır. Bu sistem bir 256 ram ister ama rahat çalışmak için. 128'de idare eder Gimp gibi programları kullanmaya, Onlarca eklenti ile Firefox 3 kullanmaya kalkmazsan. Firefox ile geliyor ama sen Midori yüklersen daha rahat edersin. Hem webkit kullandığı için, hem de çok az kaynal tükettiği için. Ama her hangi bir KDE programı yüklememelisin(ram yer). edit: 256 ram varmış zaten. Bu haliyle dene, Firefox kullanırken kasarsa Midori'ye geç. Midori rulez! Ben şu anki sistemimle bile hep kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 saol gerge.. peki KDE program ne oluyor? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Bu dağıtım GTK kütüphanesi ile çalışıyor. KDE ayrı bir kütüphane. Arabirim kütüphaneleri bunlar. Windows Aero ya da Windows XP gibi. Eğer ikisini karıştırsan ram'e iki farklı arayüz yüklenir. Kabaca böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 ok anladım sanırım.. yarın indirip denerim , fena değil gibi duruyor önerdiği şeyler. olmazsa 98e devam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 CrunchBang cidden gayet başarılı ilerliyor. LXDE mi OpenBox mı hala kararsız olsam da en azından daha az uğraştıracağı için CrunchBang güzel bir seçim olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 LXDE Openbox zaten. Hatta benin openbox setupımdan pypanel'i çıkartıp lxpanel koyarsan LXDE olur. Tek farkı o paneldeki otomatik yenilenen menü ve otomatik sezon yöneticisi (Openbox'daki manual bana yetiyor). Onun dışında LXTerminal kullanmışsın, Terminator kullanmışsın pek bir fark etmiyor kaynak açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar