Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altı Okka Başbakan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
NE MUTLU HAMASLIYIM DİYENE..

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.
*
Evlatlarımız kahpe pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani’ye, “eksküzmi” desin mesela... “Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın” desin... İsterdim.
*
Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, “İncirlik’e kilit vurdum” desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi’ni, “Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska’ya kadar yolun var, anca gidersin” desin... İsterdim.
*
Annan Planı’nı burnumuza dayadıklarında, kaldırsın telefonu, “Bizde güzel bir laf vardır dostum Kosta, senin anan güzel mi?” desin, şakayla karışık... Gitsin Kıbrıs’a, “Biz burdayız kardeşim, santim kımıldamayız, çok rahatsızsan ananı da al git” desin... İsterdim.
*
Bize turistik vize bile verirken bin dereden su getiren ülkelerde bölücüler cirit atıyor, AB çatısı altında konferans filan düzenliyor... İsterdim ki, çıksın Meclis kürsüsüne, “Toprağıma, milletime yönelik bu husumet bitene kadar, AB ile ilişkilerimizi askıya alıyorum” desin... “Benim için bitmiştir, daha gelmem Brüksel’e” desin... İsterdim.
*
Uzatmayayım... Kıskandım. Ömrüm boyunca özlemini çektim. Hamas’a nasip oldu.
*
Ne mutlu Hamaslıyım diyene.

Hürriyet
Yılmaz ÖZDİL
Mesaj tarihi:
yilmaz ozdile bin tane laf soyledim soylerimde ama duygularimi bu kadar guzel anlatan bir yazi daha olamaz.

ama bu yaziyi anlayacak entellektuel seviye ulasmamiz imkansiz, ortalik malkocoglu kayniyor.
Mesaj tarihi:
Hamas hariç doğru. Hamasla hiç bir alakası yok. Fakat milleti tek gaza getirebilecekleri nokta bu olduğu için oraya yükleniyorlar. Eminim bunu kendileri de çok iyi biliyor.

Google Translate`in cevirdigi kadariyla Israilin resmi devlet sitesinde bahsi gecen Qassam roketlerinin ilkel ve neredeyse hic zarar vermedigini kendi agizlarindan okuyabilirsiniz.
http://64.233.183.113/translate_c?hl=en&sl=iw&tl=en&u=http://www.oref.org.il/184-440-he/PAKAR.aspx&usg=ALkJrhgar8lYq2PrPXBsvaHDLeE-HJqt5w

Because of its primitive and Shmsgr MAKES create serial, usually no damage to its precise, therefore, likely to target at the large population centers - typically urban communities, so there will be a maximum possibility of injury despite the difficulty of exactly.
While Hhtfotztzot הקסאם creates noise, but not always in accordance with the damage.

Giovanni said:
Mete Çubukçu'nun geçen günkü yazısı okumaya değer[http://www.ntvmsnbc.com/news/473346.asp]:

Tüm tarım alanları, portakal, zeytin bahçeleri, büyük, küçük baş hayvanlar, fabrikalar, yani Filistinlilerin hayatlarını devam ettirtmek için ihtiyaçları olan herşey, kökünden sökülmüş, toprağa gömülmüş. Ağaçların sökülmesi ise geleceği yok etmekle eş anlamlı burada. Filistinliler için ağaç, kök salmak, toprağa sahip çıkmak anlamına geliyor.

İsrail saldırısında her şey planlanmış; kasıtlı ve bilinçli bir yok etme politikası yürütülmüş. Böylesine bir yıkımın sadece Hamas’ı hedeflemediği Gazze’de dolaşınca çok daha kolay anlaşılıyor. Yoksa, Tel Hawa semtindeki 15 katlı apartmanların gelişi güzel vurulması, en üst katların füzelerle delik deşik edilmesi, balkonlardaki insanların öldürülmesi ya da Cebel Seyit’teki portakal ağaçlarının kökünden sökülmesinin anlamı ne olabilir ki? Abed Rabbo bölgesinin, tek bir bina ayakta kalmayıncaya kadar bombalanması ve her türlü üretim alanının yerle bir edilmesinin Hamas’la ilişkisini anlamak da zor.

Hamas bahanesiyle dümdüz edilen Gazze’de hayatın zorluğu bundan sonra başlayacak. Binlerce binanın yeniden nasıl inşa edileceği, bu yıkımdan nasıl çıkılacağı belli değil. Ambargo nedeniyle, ev yapmak için tek bir torba çimento, tek bir demir parçası yok. İsrail’in, Filistinliler’in Hamas’tan uzaklaşmaları, Hamas’a tepki göstermeleri için düzenlediği bu planlı ve sistematik saldırının amacına ulaştığı söylenemez. Ama İsrail’in Gazze’yi yıkmayı başardığı ortada. Hamas’ın ne kadar direndiği ise tartışmalı. Dayak yeme pahasına 6 aydır ilk kez tüpgaz almak için kuyruğa giren bir Filistinlin söylediği gibi: “Ne Hamas ne de Fetih kaybetti. Kaybeden Filistin halkı oldu.”
Mesaj tarihi:
rica ediyorum hamas ı şu saçma sapan hasar vermeyen roket haberleriyle savunmayın ya.

hamas dediğiniz örgüt bir zamanlar neredeyse hergün intihar saldırısı düzenliyordu. Bunları inkar edecek haliniz yok herhalde ?

hasar vermiyor dediğiniz roketleri bugün PKK kullanıp istanbul da her akşam mahallelere saldırsa eminim hasar vermiyor diye dolaşırsınız dışarda. Yoksa korkudan evde mi kalırdınız ?

Bunların hiç biri israil in yaptığı orantısız saldırılara ve sivil kayıplara bahane bile olamaz. Ama burda gelip hamas hasar vermeyen roket atıyor diye savunmayın.

Bırakın artık bu başkasının teröristi iyidir bana saldıran kötüdür mantığını. PKK nasıl terörist ise Hamas da terörist bir örgüt. Seçimlerle gelmesi meşrutiyet kazandırmıyor. Yarın öbür gün kuzey ırak ta seçim yapılsa ve kürt halkı PKK ı temsilcisi seçse terör örgütü olmaktan kurtaracak mı ?
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Güzel yazmış. Duygularımıza tercüman.
Ve hayret bu sefer excel de yazmamış yazısını.

Yeni sistemle Hurriyet'ten direk copy paste yapılamıyor köşe yazarlarının yazıları. Sg-1 üşenmeyip yazmış sanırım. O yüzden aralıklar normal, yoksa Yılmaz Özdil yıldız koymadan, ara vermeden yazmaz. Bir de burada yazıların içeriğinden çok aralarda verilen boşluğa ve yıldıza kafayı takanlar çok, o yüzden sadeleştirmişte olabilir. Ayrıca yazı çok cuk. Kendi şehidine Hamas kadar önem vermeyen bir başbakanımızın oluşu çok acı.

edit:

mani said:

Bırakın artık bu başkasının teröristi iyidir bana saldıran kötüdür mantığını. PKK nasıl terörist ise Hamas da terörist bir örgüt.

Hamas, Dünya Terör Örgütleri listesinde 7. ya da 10. sırada imiş sanırım.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
Yeni sistemle Hurriyet'ten direk copy paste yapılamıyor köşe yazarlarının yazıları. Sg-1 üşenmeyip yazmış sanırım.

ne uğraşacam onla yav.

30 sn'lik bi google taramasıyla başka bi forumdan arak.

oraya nasıl koydular bilemiyecem.

ha yazı güzel, c/p'ye uygununu bulamasaydım belki bi boş vaktimde yazardım.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
NE MUTLU HAMASLIYIM DİYENE..

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.
*
Evlatlarımız kahpe pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani’ye, “eksküzmi” desin mesela... “Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın” desin... İsterdim.
*
Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, “İncirlik’e kilit vurdum” desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi’ni, “Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska’ya kadar yolun var, anca gidersin” desin... İsterdim.
*
Annan Planı’nı burnumuza dayadıklarında, kaldırsın telefonu, “Bizde güzel bir laf vardır dostum Kosta, senin anan güzel mi?” desin, şakayla karışık... Gitsin Kıbrıs’a, “Biz burdayız kardeşim, santim kımıldamayız, çok rahatsızsan ananı da al git” desin... İsterdim.
*
Bize turistik vize bile verirken bin dereden su getiren ülkelerde bölücüler cirit atıyor, AB çatısı altında konferans filan düzenliyor... İsterdim ki, çıksın Meclis kürsüsüne, “Toprağıma, milletime yönelik bu husumet bitene kadar, AB ile ilişkilerimizi askıya alıyorum” desin... “Benim için bitmiştir, daha gelmem Brüksel’e” desin... İsterdim.
*
Uzatmayayım... Kıskandım. Ömrüm boyunca özlemini çektim. Hamas’a nasip oldu.
*
Ne mutlu Hamaslıyım diyene.

Hürriyet
Yılmaz ÖZDİL

bunları deseydi nolurdu acaba merak ettim şimdi:S
Mesaj tarihi:
Hamas PKK ile birlikte Avrupa Birliği nin kabul ettiği terör örgütleri listesindedir. Ve bu listeyi avrupa birliğine adaylığı olan Türkiye de imzalamıştır. Ama Türkiye nin başbakanı bunu bile bile çıkıp Davos ta israil cumhurbaşkanı na Hamas ı barış görüşmelerine dahil edin onları muhattab alın demiştir.

Şimdi sormak istiyorum burdan Hamas ı destekleyen insanlara.

Hamas PKK ile aynı listede yer alırken ve bu listede TC devletinin imzası bulunurken Başbakanınızın Hamas ı destekleyen açıklamalarına ne diyorsunuz ? Bir terör örgütünü destekleyen Bir başbakan onurunuzu , gururunuzu kırmıyor mu ?

Hamas ın seçimle iktidara gelmesi yaptıklarını meşrulaştırıyor ise DTP nin PKK nın siyasi kolu olması aynı mantıkla PKK nın yaptıklarını meşrulaştırmıyor mu sizin mantığınızla ?

Bugün gazze de Terör örgütü Hamas ın bayrağıyla Türk bayrağı yan yana dalgalanırken içiniz sızlamıyor mu ? Hamas ın lideri RTE i desteklerken ve takdir ederken utanmıyormusunuz düştüğümüz durumdan ? Bir zamanlar muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için devrimler yapan bir ülke bugün terörist örgütlerin takdirini kazanır hale gelmiş.

BBC de PKK için "kurdish rebels" denildiği için sinirlenen sizler başbakan Hamas ı destekleyen açıklamalar yaptığında nasıl oluyor da sesiniz kesiliyor ?

Daha sayacak çok şey var. Masum sivil filistin halkını savunmak apayrı birşey hamas gibi terör örgütünü savunmak ve onun herhangi bir devlet tarafından muhattab alınmasını söylemek ve bunu savunmak bambaşka birşey.

Gene diyorum. Hamas ın yaptığı terör eylemlerine israil'in devlet terörü uygulaması savunulamayacak bir durum. Tepkini sen gene israil devletine koy. Yaptığın silah anlaşmalarını iptal et sonuna kadar desteklerim. Ama bunu yaparken hamas gibi bir terör örgütünü destekleme.
Mesaj tarihi:
mani said:

BBC de PKK için "kurdish rebels" denildiği için sinirlenen sizler başbakan Hamas ı destekleyen açıklamalar yaptığında nasıl oluyor da sesiniz kesiliyor ?

Burası en can alıcı yeri yazının bence. Buradan hareketle, RTE'nin her hareketini savunan adam çıkıp gene devam edecektir ama Hamas'ın terör örgütü olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Biz terör örgütlerine desteği kestiğimiz zaman PKK'dan şikayet edebiliriz, ama Hamas'ı destekleyen adam PKK'yı da mazur görücektir.
  • Yeni Oluştur...