SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Yahu arkadaşlar bi düşündüm önce paticik.com bölümüne açayım diye ama burası daha mantıklı geldi ne bilem. Biz burda ermeni soykırımı, askeri darbe, yoq annan planını falan konuşuyoruz. ne bilem burda tarihte olan olaylar, Türk tarihi flm konuşmak bana daha mantıklı gelirdi. tamam bu olayların tarihle alakası var ama ne bilem paticik forumlarında Güncel başlıklı bir bölüm açılsa daha iyi olmazmıydı....[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 burada zaten esasen tarih konuşuluyordu ama sonradan bazı arkadaşlar konuları birbirine bağlayıp günümüz politikasına da çevirdi olayı. bence sadece ve sadece tarih konuşulmalı ama yöneticiler farkında gelişmelerin, onların uygun bulduğu şekilde devam edecek bu bölüm. ama o dediklerin için yeni bir bölüm açılmaz..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 sam haklı politika bölümüne çevrildi(her ne kadar o esekligi bende yapsamda) aslında güzel bi moderator lazım buraya ama o kadar tarafsız birini bulmak çok zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 tarihle politika ! asla ! birbirinden ayrilmaz, ayrilmayacak. ciksan huguenot katliamlarini tartissan o bile bugunun fransiz politikasina baglanabilir. onun icin cok kasmayin birakin akip gitsin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 haaa bir de oyle bir moderator gerekir ki, hot tarihi dediginde ondan anlamasi gerekecek. yoksa tutar, bu konu hede diye aslinda indocini tarihiyle alakali bir konuyu komunist muhabbet diye kapamaya kalkabilir. bulamazsiniz oyle bir adam, sallayin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Arkadaşlar Adı Üstünde TARİH. Politika ile tarih alakalıdır ama aynı değillerdir. Politika ya da güncel bölümü yok tamam ama o zmn nie buraya açıon topici git Konu Dışına aç. Hem tarih patinin en az tutulan bölümlerinden biri maalesef. Eğer topicine msj atılmasını istiosan git konu dışına aç daha iyi değilmi ??[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Burada tarihin yanında politika tartışılsa diyecek bir şeyim olmazdı, hatta daha da verimli olurdu. Ama buradaki tartışmalar bir süre sonra üyelerin politik görüşleri ve sonra da kişiliklerine yöneliyor, çoğu zaman kırıcı oluyor, öz eleştiriden ve hoşgörüden uzaklaşıyor ve bu da ortamı geriyor. Sonuçta üyeler tarih bölümünden soğuyorlar ve burada adam gibi yazı yazabilecek ya da moderator olabilecek pek çok kişi tarih bölümünden kopmuş oluyor.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. [Bu mesaj Napoleon tarafından 09 Mayıs 2004 01:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 vietnam gibi bir konunun polemige kaymayabielcegi gibi bir onermeyi bir kisi ispat etsin. edemezsiniz. tarih cogu acidan muglaklik icerir. ozellikle yakin tarih. devlet sirlariyla doludur, bazi olaylar soylentidir, ozneldir. cok uzak gecmiste de elde yeterli bilgi olmamasi nedeniyle kesinlik olmaz. ornegin birisi ciksa dese neanderthal adaminin bunca sene bir maymun olarak bilinmesi donem avrupasinin avrupanin insanligin merkezi olduguna zuppece inanciydi, bu bir saptamadir, tarihi bir gercek degildir. sene 1863 te 'avrupanin insanligin merkezi oldugunu tasdik ve tespit anlasmasi' imzalanmamistir. boyle bir sav fransada pariste londrada ve berlinde bazi zuppe cevrelerin tum fiillerinde gozlemlense bile, bunu avrupa geneline maletmek ne kadar dogru olur, kimse bilemez, bilemeyecek, mutemadiyen bu konuda tez yazacak mezuniyete giden tarih ogrencileri. onun icin, siyasi dusunce ve ideolojiler tarihten ayri olur demek tamamen B O S bir savdir. ideolojiler olmasaydi, zaten tarih hic olmazdi. sizin dusundugunuz tarih bolumunde su sekilde konusmaniz gerekecek : Post : sene 1453 te istanbul alinmistir. Reply : Istanbul alinirken konstantin olmustur. Reply : istanbulu alan osmanli padisahi fatih lakapli sultan mehmettir. Reply : son bir arastirmaya gore istanbul fethedildikten sonra italyaya goc olmustur. eeeeeeeeeee ? ne gerek var polemige ? zaten kronolji yapan tarih sitelerinde var bunlar. bilmem anlatabildim mi. gerci ben artik ara sira ugrayip gidiyorum buraya oyle laga luga etmiyim kullanan sizsiniz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barasar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 emin ol ki arada sırada uğradığın hissediliyor.şöyle bi en son uğradığın zamandan şimdiye bir göz gezdir.aşağı yukarı hala bıraktığın gibi olduğunu fark edeceksin. aslında güncel adında yeni bir bölüm açılabir tabi (ya da politika :-) ) gerek var mı işte bunun hakkında bir şey söyleyemem.[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 İçim bir tuhaf oldu, elim klaveyeye gitmiyor ama bunu yazmak zorundayım ki unity sonuna kadar haklı :-P[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pascal Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Arkadaşlar Eğerki uzak tarihi tartışmak istiyorsanız bu konu hakkında ciddi araştırmalar yapmış olmanız gerekir. Çünkü o dönemde yaşamadınız ve Tarih kulaktan dolma bilgiyi kabul etmez. Yakın tarih içinse hiç okumamış olsanız bile dönemi yaşıyor olmanız konuyu tartışmak için bi nebze kabul edilebilir bi durum. Ancak Tarih tartışılacaksa yakın uzak fark etmez.[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ...| ....| ...| ./ ./ ./ ./ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blitz Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Walla Unity'nin msgını fedaykin den önce okusaydım herlade aynı şeyleri yazardım. Bende bi an için kendime şaşırıp ilk defa Unity'ye katılıyorum...[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 bu topicği imzasında ''Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik'' yazan birinin açması garip değilmi sence.neden rahatsız oluosun ki siyasetten?[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Politikayla ilgili bir konu açmak istesem; bunu tartışabilecek seviyede olanların Tarih bölümüne uğradığını bilirim ve bunun için tarihe açarım.[signature][hline]unity100, 12 Mayıs 2004 22:19 tarihinde demiş ki: senin getirdigin arguman karsi arguman olarak antitez sundugun argumanin antitez olarak ortaya atildigi tartismanin ilerleyisi acisindan alakasiz olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: Natural_Jedi, 13 Mayıs 2004 19:36 tarihinde demiş ki: bu topicği imzasında ''Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik'' yazan birinin açması garip değilmi sence.neden rahatsız oluosun ki siyasetten? ülkeyi sevmemin siyasetle ne alakası var anlayamadım ben vallaha senin düşüncelerin beni alakadar etmez ama ben yurdumu karşılıksız seviyorum.[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Forever Çaykur Rize !!! Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 burasu buranin en boktan bolumu herkez kendini kral saniyor, herkez kendi bildiklerinin ustune bilgi yok saniyor, herkez kendini dis goruslere kapamis, tek noktaya bakmis gidiyor, hicbirsey sonuca varmiyor cok kotu[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 ben baya bişiler ögrendim burda okuya okuya pek yazmasamda[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pascal Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Bu bölümün sorunu bişey bildiğini sanmak değil. Bişey okumadan bişey bildiğini sanmak. Kaynaksız işkembe-i kübradan sallayarak bişey bildiğini sanmak. Tarih konuşurken kaynak belirtmek lazım.[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ...| ....| ...| ./ ./ ./ ./ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 tarih cok onemli birseydir. once, bazi donemlere merakla baslar. filmlerden ya da romanlardan gaza gelinir. sonra o donemle ilgili bit bit okunur. zaman icerisinde o donemle ilgili ogrenilenlerde, cok etkileyen bir faktor goze batar, ama bunun koku baska bir donemde ya da ulkenin tarihindedir. boylece buna da yonlenilir. ve iste bu sekilde surer gider. fakat asil onemli olan sey, belli bir sureden sonra, birikimin bir esik degeri gecmesi, tabiri caizse patlama yapmasi sonrasinda, bir donemle, bu donemle ilgili olaylarla ilgili genel bir idrak, anlayis kazanilir. bu idrak donemi anlamanizi, yorumlamanizi saglar. ve bu noktadan sonra, kisileri ve olaylari degil, siradan insanlari merak etmeye baslarsiniz. evet danlar ingiltereyi isgal etti, danelaw diye bir bolge olustu, keltler vardi. peki SIRADAN insan nasil yasardi ? mesela. iste bu sizin ilgi donemin dinamiklerinin cogunu anlamis, ve artik donemin detayina indiginizin isaretidir. sonra gorursunuz ki, gecmiste olan seyler aslinda gunumuzu haddinden fazla etkiliyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 unity +1 dicemde kendime inanamıyorum =p[signature][hline];;suitfly icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Tarih bölümü benim bütün paticikte en severek takip ettiğim bölüm. Zira bu bölümde cidden bilgilerin mücadelesini yaşıyabiliyorsunuz. Evet arada sırada işkembeden sallamalar da olmuyor değil ama diğer bölümler ya teknik konuların tartışıldığı yada sırf işkembeden oluşan yerler. Burada cidden bri şeyler öğrendiğimi hissediyorum ki bence öğrenme işlemi bir konuyu tartışırken onun hakkında araştırma yapmaktır. O sebepten benim bu forumda belkide en sevdiğim adamlardan birisi unity zira onunla tartışırken bir çok zaman araştırma yapıp üstüne elli kez düşünmem gerekiyor. Ne yazık ki bu forumdaki diğer bir çok kişi ile tartışırken buna hiç ihtiyaç duymuyorum. Birde bu bölüme bir moderatör atanmasına karşıyım zira bu şekilde çok çetrefilli konuların cidden hakkını verebilecek bu forumda bence sayılı insan var ve onlarda zarten tartışmalarda genellikle taraf oluyorlar. Evet belkide en hakaret vari tartışmalar burada yaşanıyor ama bu bile bence bu bölümün başarısını gösteriyor. Tabii ki futbol bölümünün tartışmalarına dönmediği sürece. Tartışma işini bu yaşıma rağmen ben bile hala tam olarak öğrenebildiğimi iddia edemeyeceğim ama bu ve benzeri alanlar sayesinde her geçen gün daha iyiye gittiğimize inanıyorum. Yoksa düttrürkten iki konu üzerine saçma bir muhabbet yaparken tabii ki tartıma çıkmaz, öyle olunca da tartışma kültürü konusunda kişide bir gelişim olmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 ben de fedo'ya +1 diyeceğim, tööbe tööbe.. okutalım biz forumu bişiler oluyor, hayırlı saatlerde olsunlar..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 bende tarih bölümünü severek okuyorum pek fazla yazmasamda beğeniyorum.[signature][hline]i love this game! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Swz imzanda ''ben bu ülkeyi karşılıksız sevdim''yazmıyor. BİZ yazıyor.biz derken bi siyasi parityi kassediyosun ki imzanın eski halinde parantez içinde ÜLKÜCÜ GENÇ lik yazıyor eski attığın msg lara bakarsan daha iyi hatırlarsın.ülcülükte bi partiye has bişey o yüzden direk siyaset yapmayı çok sewdiğin kanısına varıyorum.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 bkz. imzam[signature][hline]Nobody is Perfect Im Nobody Forever Çaykur Rize !!! Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar