LiquiD Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 hepimiz insanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 eeeööa takıntılı olduğumuzun takıntısını mı yaptık şindi[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: BombaciMulayim, 14 Mayıs 2004 00:34 tarihinde demiş ki: hepimiz insanız. Hepimiz insanız, ama bazılarını daha çok maymuna benzetiyorlar. Darwin yaşasaydı da görseydi peh.[signature][hline]I'm nothing without the people who are not me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Batı nın getirdiği bazı şeylerin sonuçları halkımızın hatalarını görmekle birleşince ortaya kendi toplumundan nefret eden ayrı bir toplum çıkıyor. Toplum toplum içinde bölünüyor... Aslında çok ciddi bir problem ama kimse farketmiyor. Sonuçları 50 yıl sonra ciddi boyutlarda görülücek bence...[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Türkiye RULEZ! OWNZ j00![signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 konuyu açan arkadaşa tüm kalbimle varımla yoğumla katılıyorum. uzun zamandır bu tür konular (lazları eleştirme, kendi soyunu eleştirme, türklerin kötü yanlarını yazıp dalga geçme) hakkında düşündüklerimi toplamış yazmış, kardeşim benim, gel öpüjem.[signature][hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki: goddammit arya mestırs! hadi şokoleti yemeye gidelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 said: n0body, 13 Mayıs 2004 23:03 tarihinde demiş ki: İyi o zaman bende misafirperverlik konusunda almanca öretmeninin anlattığı bişeyi anlatiim.... Almanyada hayatı anlatıyo : "Komşuların hiç birinin birbiriyle muhabbeti yok... Olsa bile evine davet etme en azından bir çay ikram etme gibi bi gelenekleri kesinlikle yok... korkuolar, "ya gelir evimden bişiler çalarsa" diye korkuolar hiç biri birbirine güvenmiyor bu konuda... Hatta bahçelerinde oturup yan bahçeyi izliyolar kıskanç kıskanç... Bahçede sizi görüolar selam vermiyolar falan. Benimde böle bi kaç komşum vardı.... Baktım hiç birinin konuşacağı yok falan ben merhaba dedim tanıştım falan bi kaç muhabbetten sonra evime çağırdım bi kahve içmeye. korka korka geldiler ... kahveyi içerken kurabiyeyi falan yerken içinde bişey var mı diye korktular... "Kesin bi çıkarları varki bizi evlerine çağırıolar, neyse öreniriz" diye geliolardı evime.... sonra alıştılar habire bize gelip "kurabiye partisi yapmıomuyuz, börek günü olmiyacak mı, çay vakti diilmi?" falan demeye başladılar... habire bi şey istiyolardı. Bizde her hafta bişeyler düzenlemeye başladık... ve onlar bi kere bile evlerine çağırmadılar bizi buna karşılık..... şimdi hangisini tercih edersiniz? böle aç, soğuk, güvensiz bi halk mı yoksa bizimki gibi bencil bi halk mı :)[ bu arada Tüm türk halkı böyle bencil değilki... Anadolu böylemi ya... cahiller ama sıcaklar.... ] ikisini kıyaslamak pek doğru değil. olsa olsa kişisel bi tercih olabilir ortada. "ben böyle bi toplumda yaşamak isterim" diye. çünkü batı toplumları bireycidir, türkiye ise diğer doğu toplumları gibi daha kollektif, daha birbirine bağlıdır. bunun iyisi kötüsü yoktur. siz burda "böyle şey olmaz olsun, sokakta ölsek dönüp bakmayacaklar" derken, onlar da gayet haklı olarak bizim toplumumuz için "böylesi olmaz olsun, ne yapsam konu komşunun ne diyceğini düşünmek zorundayım" diyebilirler.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- [Bu mesaj Zed tarafından 15 Mayıs 2004 02:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Eski bişey hepimizde biliyoruz bunu fakat ortama uyar diye dşündüm aradım gece gece..[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Biraz değişik bir yerden yola çıkıcam ama sadece benim fikrim.Türkiyedeki nüfusun büyük bir yüzdesi ezilmeye alışmış bir toplum olduğu için (özellikle doğudaki hierarşik düznden yada en basiti köylerde adamların karılarına yaptığı baskı ağalarının adamlara yaptığı baskı vs vs) mesela bir turist geliyor herhangi bir doğu şehrimizi yerlisi aman iyi ağırlayalım aman adımız çıkar aman bilmemkimler misafirini iyi ağırlalamış derler gibilerinden kuruntulara yer vermemek için olanaklarını zorluyorlar resmen misafirperverlik konusunda.. yani bu misafirperverliğimizin toplum olarak ezilmişliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ben[signature][hline] Nukem'in sarhoş haliyle icq muhabbeti.. Nukem-Ulan nie konuşmuyosun? 0bs-Champteyiz abi.. Nukem-Ulan iyiki bi şampiyon oldunuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 demek ki cana yakın olunmayıp da batılı toplum gibi yaşanınca gelişme gösteriliyo; ama çok yakınlaşıp içli dışlı olunca geride kalınıyo.. bu sav gerçek olabilir de olmayabilir de. ben bilemem. aklıma gelmişken söyliyim dedim. ha böyle dedim diye ben türkler'in cana yakınlığından, sıcakkanlılığından nefret mi ediyorum. kesinlikle hayır, aksine bununla gurur duyuyor, bizi biz yapan değerlerden biri olduğuna inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: Deedstyger, 15 Mayıs 2004 13:46 tarihinde demiş ki: demek ki cana yakın olunmayıp da batılı toplum gibi yaşanınca gelişme gösteriliyo; ama çok yakınlaşıp içli dışlı olunca geride kalınıyo.. tebrik ediyorum bu kadar yüzeysel olunabilir en fazla. gerçi az bi gerçeklik payı var. yalnız birey güçlü bireydir tadında. o kadar.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar