DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Şimdi elimizde 1 adet Dvd Writer var. Çalıştığından 100% eminim çünkü vista'da kullanabiliyorum. Dolu Dvd/CD taktığım zaman sistem bunu tanıyor ama otomatik mount etmiyor. Boş dvd takıp yazmaya çalıştığımda ise "no available disc" hatası alıyorum. Kaldı ki boş dvd'de mount edilemediğinden Linux üzerinden dvd yazamıyorum. Ayrıcana USB Storage Device olayınıda çözemedim. Otomatik değil manual bile görmüyor sistem. "pacman -Syu" denediğimde Kernel26 lazım deyip yapmak istediği updateleri yapamıyor. Linux pro'su arkadaşlardan yardım bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Önce pacman -Syu dediğinde verdiği hatayı tam olarak yaz. Hangi kernel versiyonu kullandığını da söyle. DVD için de k3b ya da brasero yükle (birinciyi tavsiye ederim) sonra da dvd+rw-tools paketini yükle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 USB işi biraz daha karışık. Hal ayarlarını yapacaksın. Buradan. Sorun çıkarsa burada sor, cevap veririm. Permission'lara aşırı dikkat et, sorunlar %80 oradan çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 said: bash-3.2# pacman -Syu :: Synchronizing package databases... core 32.1K 44.2K/s 00:00:01 [#####################] 100% extra 390.0K 51.4K/s 00:00:08 [#####################] 100% community 356.7K 52.4K/s 00:00:07 [#####################] 100% archlinuxfr is up to date :: Starting full system upgrade... :: Replace netkit-telnet with core/inetutils? [Y/n] y :: Replace iproute with core/iproute2? [Y/n] y :: Replace atl2 with core/kernel26? [Y/n] y :: Replace wlan-ng26 with core/kernel26? [Y/n] y yresolving dependencies... looking for inter-conflicts... error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies) :: ipw3945: requires kernel26<2.6.26 Hata bu. Sanırım kernel versyonu 2.6.25. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Önce: said: pacman -R ipw3945-ucode ipw3945 ipw3945d İle çakışan dosyaları kaldır. Sonra bu paketi yükle: http://www.archlinux.org/packages/core/i686/iwlwifi-3945-ucode/ Sonra: /etc/rc.conf dosyanı aç ve ipw3945'i modullerden, ipw3945d'yi deamonlardan kaldır. Modullere iwl3945'i ekle. Wireless'i tekrar configure etmen gerekebilir. Artık kerneli update edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ok. Oldu şuan kernel'i update ediyor. O hal'ile alakalı sayfada dediklerini adım adım yaparke .../hal start kısmında FAIL oluyor HAL başlamıyor. KDE kullanmamın hal'ın fail olması ile bir alakası olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 KDE kullanıyorsan HAL zaten başlamıştır. Şu yolu izle: said: /etc/rc.d/dbus stop /etc/rc.d/hal stop /etc/rc.d/hal start Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar