Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
İnsanlar imamhatiplere çocuklarını illede imam olsun diye göndermiyorlar. Birçoğu dinini de öğrensin diye gönderiyor o okullara. Bu yüzdenki orada okuyan öğrencilerin idealleri sadece imam olmak değil tam tersine , çoğu diğer normal liselerde okuyanlar gibi normal meslekler istiyor.
O öğrenci de diğer öğrenciler gibi çalışıp aynı sınavda aynı sürede aynı soruları yapıyor, hakkıyla.

Horizon said:
Bu arada meslek liseleri ile ilgili olarak , normal şartlarda mezun oldukları gibi doğru düzgün yerlerde iş bulabilmeleri gerekiyor. O yüzden ki doğal olarak oranın mezunları da üniversitelere eşit şartlarda girebilmek istiyorlar.

Oha mantaliteye bak. İnsan bu kadar da yüzsüz olmaz ki canım... İmam hatiplerde yüzsüzlük de öğretiliyor demek ki.

Aynı soruları aynı başarıyla yapabiliyorlarsa ÖSS'de aynı puanı almaları da gerekiyormuş.
Oldu canım, başka?

Aynı okulda okuyan, ama sözel - MF diye ayrılan öğrenciler bile aynı soruları aynı başarıyla yapmalarına rağmen farklı souçlar alıyordu.
Şimdi diyoruz ki, "sözel mf farkındaki tüm haklardan imam hatipler yararlansın, ama dezavantajlardan yararlanmasın".

İmam hatip liselerinin imam yetiştirmek için oluşturulduğunu bile bile imam hatipe gidiyorsun,
sonra yüzsüzce çıkıp "ama ben dinimi öğrenmek için gitmiştim oraya" diyorsun, normal okullardan daha fazla hak elde etmek istiyorsun.
Madem öyle olacak, diğer okullara gidenler enayi mi?
Sen dinini öğrenmek için gideceksin imam hatipe, diğeri dini dahil herşeyi öğrenicek, senden daha çok çalışacak, sonra "ama aynı soruları yapıyoruz" diyerek üste çıkacaksın.

Ehe ehe, ancak Türkiye'de olur böyle birşey zaten :)

Flameoffear said:
Yanlış bir iş olur bu. Meslek liseleri mağdur filan değil. Senin olayın o. Sen meslek öğrenmek için o liseye gitmişsin. Tercihin o yönde olmuşsa gelip de benim önümü tıkıyorlar diyemezsin. Çünkü sen bunu bile bile baştan bu tercihi yapmışsın. Sonradan ağlamanın mantığı ne.

İsterse gelip fazladan soru yazıp çözsün. Baştan üniversite okuyacağım diye girmemişsinki sen o liseye. Şimdi niye sızlanıyorsun. Aksine tek amacı üniversite okumak isteyen adamın önünü kesmeye çalışıyorsun.

Ulan ne zaman bir işimiz doğru olacak ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Müslüman , kuranıkerimi okuyan , bilen , başarılı bilim adamları. Geçmişteki bilim adamlarımız. Şu an mevcut olan bilim adamlarının varlığı

sir said:
kaldı ki einstein inançlı bi adamdı, newton da büyüye ve hurafelere inanan bi adamdı. o adamların bilim yapması engellenseydi ne olurdu?

Euehuhe.
Bilgisizlik ve umursamazlık birleşince böyle komik sonuçlar doğuyor tabii...

Bilim ile uğraşan adamların inançlı olup olmaması burda tartışılmıyor.
Ama bu umursamazlık sayesinde işi bu boyuta çekmişsiniz, tebrik ederim.

Einstein deniyor da, einstein'ın kim olduğunu biliyor musun acaba çok merak ettim.
Adam uzun süre bilimle uğraşmış ve bilim eğitimi almış birisidir.
Bu bilim eğitimini aldığı için bilim konusunda bu kadar başarılı olmuştur.

Sabah akşam papaz okuluna gidip bir anda "aa ben bilim adamı oldum" dememiştir.

İnsanların bilim adamlarının dindar olup olmamasıyla sorunu yok.
Sorunu "ama dindar bilim adamları da var" diye saçma bir tarafa çekerek saçmalamayın lütfen.

Burda imam hatip mezunu olup, dini eğitim alarak, kendini bir MF veya bir sözel öğrencisiyle eşit şartta görmesidir problem...

Ama tabii nedense iş hep "ama dindarlar da var, o zaman dini eğitim almasının ne sakıncası var"a getiriliyor.

E biz de biliyoruz dini, biz de dini eğitim aldık. "Müslüman , kuranıkerimi okuyan , bilen , başarılı bilim adamları" var lafı bu yüzden oldukça absürt ve saçma kaçıyor.
Sanki bilim branşlarına girenler hep ateist oluyormuş gibi...

Tabii Sabah gazetesi okuyan kişilerin böyle düşünmesi pek de anormal değil.
Kafa öyle eğitiliyor çünkü.
"Bilim adamları dinsiz olmalı diyorlar, ama dindar başarılı bilim adamları da var" gibi haberler sunuluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Şimdi günümüzde şunu anlamak lazım. İnsanlar imamhatiplere çocuklarını illede imam olsun diye göndermiyorlar.

Birçoğu dinini de öğrensin diye gönderiyor o okullara. Bu yüzdenki orada okuyan öğrencilerin idealleri sadece imam olmak değil tam tersine , çoğu diğer normal liselerde okuyanlar gibi normal meslekler istiyor.

Bu yüzden haksızlığı ortadan kaldırmak amacı ile çok iyi bir adım. O öğrenci de diğer öğrenciler gibi çalışıp aynı sınavda aynı sürede aynı soruları yapıyor , hakkıyla.

Erbakanın bir lafı ile imamhatipler toplumun bir kesiminde rejim düşmanı yetiştiren okullar gibi görünüyor. Çok saçma ve kel alaka. Devletin kurduğu okullar bunlar öncelikle onu unutmamak lazım.

Bana göre , tekrar ediyorum bana göre ki sanıyorum örnekleri birçok ülkede var. Kendi dinini bizim normal müfredattaki din dersi gibi değil de , daha geniş bir şekilde öğreten eğitimini veren ve aynı zamanda normal temel dersleri veren okulların olması kötü birşey değil. İsteyen gönderir , isteyen göndermez.

Bundaki sorun şu , bu tarz okullar devlet eli ilemi kurulmalı yoksa özel kolejler şeklindemi yapılmalı. Türkiyede iki türlüde çok eleştirisi olabilcek bir konu , bu zamanda. Ama normal şartlarda düşünürseniz özel kolejler bana çok daha mantıklı geliyor. ( Tabiki milli eğitim bakanlığı denetimi altında )

Horizon bu konuda nerde savunacak bu konuyu dıye arıyordum konuya gırdıgımde dırek ılk sayfada cıktın zaten...Tayyiple horizon yakında seriatıda getırır bu ulkeye demedı demeyın ...
Sosyal ağlarda paylaş

Bone bari alıntı yaparken okuduğun mesajın ne üzerine yazıldığını hangi konuda yazıldığını, neye cevap olarak yazıldığını , kontrol edip cevap yaz.

Onun dışında o alıntılayıp yazdığın cevaplar hepsi fos , daha neye ne dediğimi bilmiyorsun bi öğren önce. Kısaca saçmalamışsın herzamanki gibi.

Yüzsüzlüğüde sana iade ediyorum çünkü yaptığın yüzsüzlüğün ötesinde daha olayı anlamadan saçmalaman. Beynimiz var biraz düşünüp anlayarak , kavrayarak cevap yazalım.

Bu arada burada yaptığın bu daha anlamadan alıntı yapıp saçma sapan sataşmanın üzerine , istersen küfür et gene alıntı yapıp cevap yazmam sana. Hakatten tam olarak kavrayabildim seni. Değmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
http://w9.gazetevatan.com/Katsayi_sisteminde_degisklik_/248974/1/Gundem

Katsayı sisteminde değişiklik

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, katsayı sisteminde değişiklik yapacaklarını açıkladı.

ÖSS sonuçlarını CNN TÜRK'e değerlendiren YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, katsayı sisteminde değişiklik yapacaklarını açıkladı. YÖK, 21 Temmuz'da katsayı farklılıklarını ela alacak.

CNN TÜRK muhabiri Dicle Canova'ya konuşan Yusuf Ziya Özcan, 21 Temmuz'da yapacakları toplantıda katsayı konusunu değerlendireceklerini söyledi.

Heybeliada Ruhban Okulu ile ilgili soruya da cevap veren Özcan, okulun YÖK'e bağlı olarak yüksek okul statüsünde açılması gerektiğini kaydetti.

Yeni polemik bulamayınca eskileri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Kesin hükümet bişeyler çevirecek haftaya.
Türban tartışmasının da eli kulağındadır herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

çözülememiş sorunun ısınıp ısınıp gelmesinde şaşılacak bişey yok ki. bizim "hayır aslında bu sorun yok" dememizle de sorunlar yok oluvermiyor. çözülmedikçe de ısınır soğur ısınır soğur biz de mehter hesabı 2 ileri 1 geri devam ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

YÖK’te katsayı ve tarikat istifası!

YÖK üyeliğinden istifa eden Bülent Serim'in, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a gönderdiği istifa dilekçesinde sert eleştiriler yer aldı.

YÖK üyesi Bülent Serim, zehir zemberek bir dilekçeyle istifa etti: “Kararımda, YÖK Başkanvekili’nin ’Kuran kursları cemaat ve tarikatlara bırakılmalıdır’ yolundaki ifadesi ve YÖK Başkanı’nın ’Yeni sınav sisteminde farklı katsayı uygulaması kaldırılacak’ açıklaması son noktayı koymuştur”

ANKARA- YÖK (Yükseköğretim Kurulu) üyesi Bülent Serim görevinden istifa etti. Serim, istifasına gerekçe olarak dilekçesinde, “YÖK Başkanvekili’nin ’Kuran kursları cemaat ve tarikatlara bırakılmalıdır’ yolundaki ifadesi ve YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın basına yaptığı ’Yeni sınav sisteminde farklı katsayı uygulaması kaldırılacak’ açıklamasını” gösterdi. İşte, Bülent Serim’in zehir zemberek istifa dilekçesinden çarpıcı bölümler:

http://haber.gazetevatan.com/YOKte_katsayi_ve_tarikat_istifasi/249125/1/Gundem

Lise eğitimi üzerinde kökten değişiklikler yapılması gerekirken böyle tribünlere oynayan çapsız hareketlerle eğitim sistemi düzelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

benzine %7 zam.Herseyin fiyatı artacak.
Neymiş imam-hatipler üniversiteye giremiyormuş
Cehennemin dibine girsinler.

İmam hatip gibi,ucube,eğitimin ilkelerine tamamen ters okulları kapatıp,mesleki eğitime ağırlık vereceklerine,üniversitelere daha fazla tarikatçı girsin,mesleki eğitim iyice bitsin diye uğraşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

kapatsinlar meslek liselerini o zaman, normal liseye niye gitsin bir insan meslek lisesi dururken bu durumda?

meslek liselerini değil tabi de imam hatipleri kapatsınlar. sonra da meslek liselerini adam edecek düzenlemeler yapsınlar.

ortada zilyon tane imam hatip lisesi ve 100zilyon tane ihl mezunu varken "hayır efendim onlar imam olsun" diyerek katsayı davasını savunmak hiçbir derde deva olmuyor.

kapatılsın bütün imam hatip okulları, türkiye'nin ihtiyacına yetecek miktarda (ki islam dinine göre kadrolu imam diye bi kavramın olmaması gerekiyor aslında) 3-5 tane bıraksınlar onlar da imam yetiştirsin. oranın mezununa katsayı da koyarız ilahiyat dışında üniversiteye girmesine yasak da koyarız, kimsenin lafı olamaz artık. annebabaları tarafından "çocuğum din diyanet öğrensin, it kopuk olmasın" gibi düşüncelerle bu okullara gönderilen, henüz geleceğiyle ilgili bir seçim yapacak yeteneğe ve özgürlüğe sahip olmayan çocuklar akılları başlarına geçtiğinde hayatlarının ırzına geçilmiş olarak bulmazlar hiç değilse kendilerini.

"çocuğum it kopuk olmasın"'ı geçiyorum. böyle düşünceyle imam hatip seçen veliler imam hatip önü uyuşturucu satıcıları haberlerini hiç okumamışlar demek ki. ama "çocuğum din diyanet öğrensin" düşüncesinin de tatminini sağlayacak düzenlemeleri de paralel olarak yapmak şart bu okullara kilit vururken. sonuçta beğenelim ya da beğenmeyelim böyle bir istek var. devlet kendisi mi yapar (ki tercih etmem) veya yapanları ciddiyetle denetleyerek yapılmasının önünü mü açar veya başka bir çözüm mü bulur bilemem. zaten de toplum kesimlerinin yapmayı istediği bir şeyi yasaklayarak engellemek mümkün olmuyor. yasaklıyorsun yeraltından daha kontrolsüz biçimde devam ediyor. biz de yukarıda gözümüz görmeyince keyifle oturuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi olaya bakış açıları farklı.

İmam hatip mezunlarının össye, anadolu-fen lisesiyle aynı şartlarda girmesi.Kalkması gereken bu ucube okulların,daha fazla popularite kazanmasını sağlayacaktır.Katsayıyı bundan savunuyorum.

Dincilik gösterişle yapılan bir fetişizmdir.Kimin ailesinde daha çok türbanlı var.Kimin kızları kaç yaşında türbana girmiş.Kaç çocuğun imam hatipe gidiyor.Kaç kez hacca gittin.

Bunlar ne kadar iyi dinci olduğunu gösteren sorular.Ve bu fetişist bir yarıştır.Artık ekonomik çıkarla ödüllendirildiği için daha acımasız ve daha tehlikeli bir yarış.

Yani çocuğu dinini bilen,biri olsun diye gönderen %3 bile yoktur.Tamamen Cumhuriyete ve onun temsil ettiklerine karşı duyulan kin,ve gösteriş merakından bu okullara yollanıyor çocuklar.

Ayrıca laik bir devlet nasıl din eğitimi verir, ben bunu anlamıyorum.

Kuran kursu açıyorsun,imam hatip açıyorsun,okullarda din dersi veriyorsun sonra laik devletim.Pabucumun laiki.

Bu okullara hiç gittiniz mi?

Tamamen modern hayat tarzına karşı bir eğitim.Hepsi tek tip türbanlı küçücük kızlar.Erkekler kızlarla konuşmaz.Atatürk resmi altında,sallanarak kuran okuyan haremlik,selamlık sınıflar.Birey olmak asla desteklenmez.Tarikat,cemaat kültürü verilir.Sorunlu bir gençlik nasıl yetişir sorusunun cevabı buralar.

Ve bu okula giden çocuklara dikkat edin gülmezler fazla.

Biraz büyük resme bakmak lazım.

Gerçi bu,zamlar tartışılmasın diye yapılan bir taktik.Sonuçta birşey çıkacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de tenekecim ben bu okullar desteklensin tarzı bişey demiyorum ki. katsayı savunarak bu iş çözülmez diyorum. sen katsayı koysan da daha ağır şartlar koysan da şu yukarıda bahsettiğin durumlar varken (ki hepsine katılıyorum) bu okulların popülaritesini düşüremezsin. bu işin çözümü bu okulları kapatmaktan geçer. katsayı savunan siyasiler bu eforlarının bir kısmını bu okulların kapatılmasına harcasa da bunların kapatılması işi konuşulmaya başlansa artık.

şu an yapılan şey vatandaşa eziyetten başka bir şey değil. devletin bi kanadı bu okulları semirtir bi kanadı bu okullardan çıkanlara gavur muamelesi yapar. bu abukluktan kurtulmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu forumu 1 yıldır takip ediyorum mmo bölümü yüzünden,fakat arada bir girip baktığımda,ağzınızdan salyalar akıtarak,dine ve dindarlara saldıran bir grup olduğunu gördüğümde ağzım açık kalıyor,BAŞBAKANIN bir imam hatipli olması ve çankayada cumhurbaşkanının eşinin başörtülü olması sizi ne kadar cinnet aşamasına getiriyor,inanamıyorum gerçekten imam hatip öğrencilerinden birinden vatan haini mi çıkmış? bir tane ülke aleyhine çalışan bir casus mu çıkmış,benim babam 60 yaşında devletiyle milletiyle barışık olan bir adam beni yolladığı imam hatip lisesinde,daha iyi eğitim alayım diye bir iyiniyetinden başka ne niyeti olabilir bu adamın,düzeni değiştirmekmi? o zaman kıt beyinlerinizle abdullah öcalanda bu ülkede okudu ve bu ülkenin en tehlikeli insanı oldu,düz liselerde okuyan teröre daha yatkın diye bir varsayımla karşınıza çıksa birisi ne düşünürsünüz,tenekeadam özellikle sana diyorum,gerçekten içi boş teneke gibisin,kusura bakmayın ama ülkenin %80 inin sağ görüşlü olduğu bir ortamda,çatlasanız da patlasanız da herşey o %80 in istediği gibi gerçekleşecek,siz azınlık olarak isterseniz dağlara çıkabilirsiniz,bazılarının yaptığı gibi,yada ülke değiştirin en iyisi,amerika,rusya,kuzey kore v.s gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

Penthesilea said:

kapatsinlar meslek liselerini o zaman, normal liseye niye gitsin bir insan meslek lisesi dururken bu durumda?
... cok uzun sildim.
sufi, genel olarak katılıyorum. ama zaten "our boys" kurmadı mı imam hatipleri, kaldıracak güç göremiyorum o yüzden. benim asıl saçma bulduğum, kız imamhatip meslek liseleri. imam hatip meslek lisesinin amacı imam / hatip yetiştirmek. dinin kuralları gereği kadın imam yok. ama lisesi var. ilk kuranın elinden sıkacam, muhtemelen evren veya demireldir.
Sosyal ağlarda paylaş

özgürlük_dağlarda said:

tenekeadam özellikle sana diyorum,gerçekten içi boş teneke gibisin,kusura bakmayın ama ülkenin %80 inin sağ görüşlü olduğu bir ortamda,çatlasanız da patlasanız da herşey o %80 in istediği gibi gerçekleşecek,siz azınlık olarak isterseniz dağlara çıkabilirsiniz,bazılarının yaptığı gibi,yada ülke değiştirin en iyisi,amerika,rusya,kuzey kore v.s gibi..

Helal.

Beni İrlandaya bugün kabul etseler,arkama bakmadan giderim.

İçer içer yaşarım orada işte.

Hem orda kızlar teklif ediyormuş.

Ayrıca çok süper demokrasi kültürün var.

Saygı duydum.

Sana puanım 9 kanka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...