Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aegean said:
bilgisayar mühendisi demek, bilgisayarla ilgili ne iş varsa görürüm demek mi sanıyosun?

Ne yazdığımı anla önce. Genel görüş burada bir meslek hakkında bilgi almış bir insanın o mesleği yapması değil mi? O zaman bir bilgisayar, elektrik, elektronik eğitimi almış insanlar, bu bölümlere normal düz lise bitirmiş bir insana göre daha yatkındır. Yanlış mı bu ?
Mesaj tarihi:
Ya tamam verilmiyor da ben zaten o bölümden çıkan adam direk mühendis olsun demiyorum ki. Neden daha yatkın olduğu halde mühendisliğe okuma şansı olmuyor diyorum.
Mesaj tarihi:
okuma şansı olmuyor kısmını biraz daha acabilir misin? tam bilmiyorum ne gibi bi engel var önlerinde. ben yannıs mı hatırlıyorum benim dönemimde ilgili meslek liseleri kendi alanlarındaki bi uni tercih ederse avantajlı konumdaydı.

+ ne kadar isabetli bi yorum olucak tam kestiremiyorum ama genede mühendislik matematik zeka gerektiren bişey cünkü, klasik hoca geyiğidir türev-integral bilmeyen öğrencileri mühendisliğe yollamayın diye.
Mesaj tarihi:
bölümdekine yetecek kadar bilebileceğini sanmıyorum ben yine de açıkçası. kendi kendine çok çalışmıştır, öğrenmiştir. ben de teknik lisede bilgisayar okudum mesela, o açıdan biliyorum oralardaki eğitimi.
Mesaj tarihi:
Kendi bölümünüm ögretmenligine girebiliyorsun ama mühendisligine girerken çok fazla puanın kırılıyor, zaten bunu kaldırsalar adil bir sistem olurdu. Tamam ama zaten normal lise bitirip, mühendislik kazanmış her kişinin de, öss'de sorulan matematik, fizik dışında matematik ve fizik konularına hakim oldugunu söyleyemeyiz ki. Sonuçta oraya giren insanı mezun edecekler diye birşey de yok başarısız olursa, mezun olamaz bu kadar basit. Zaten benim en başından beri savunduğum bu sınav sisteminin değiştirilip, 2-3 aşamalı bölümlere özel ve gerekirse mülakat da içeren bir eleme sistemi konulması.
Mesaj tarihi:
e anlamadım yani meslek lisesinde okuyan adamın şimdi kendi alanında bir bolum secerken yine fazla puanı olacak ama kendi alanı dısında bolum secerken cok da bir sorun olmayacak, o zaman niye normal lise okuyoruz direk meslek lisesine girelim madem bu kadar avantajlıysa. bi daha okuyayım ben bu haberi bi gariplik var ama
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
"Ben teknik lise mezunuyum, bilirim eziyetini bla bla", buna tek bi cevap var, gitmeseydiniz teknik liseye arkadaslar.
teknik lise duz lise degildir, belli bi konuda uzman yetistirir. Alani ne olursa olsun, oyle bi temelden sonra, kendi alani disina cikilmamasi lazim zaten ilk olarak.

Ikincisi, imam hatipler bu ulkenin basindaki en buyuk belalardandir. Dinini bilen ogrenci yetistirme olayi kadar da duygu somurusu ve cirkin bir aciklama yok, duz liseye gidenler dinini bilmiyor mu? Imam hatiplerin kontenjanlari cekiceksin imam kontenjani + biraz da kadinlar icin hatiplik falan gibi bisey icin, gulluk gulistanlik olacak her yer.

Bu adamlarin amaclarina gelince, imam hatiplilerin hukuk bolumlerine girdigi bir gun bu ulke biter benim icin. Hepimiz icin biter aslinda.

+1
Mesaj tarihi:
c_a_p_t_a_i_n said:
Penthesilea said:
"Ben teknik lise mezunuyum, bilirim eziyetini bla bla", buna tek bi cevap var, gitmeseydiniz teknik liseye arkadaslar.
teknik lise duz lise degildir, belli bi konuda uzman yetistirir. Alani ne olursa olsun, oyle bi temelden sonra, kendi alani disina cikilmamasi lazim zaten ilk olarak.

Ikincisi, imam hatipler bu ulkenin basindaki en buyuk belalardandir. Dinini bilen ogrenci yetistirme olayi kadar da duygu somurusu ve cirkin bir aciklama yok, duz liseye gidenler dinini bilmiyor mu? Imam hatiplerin kontenjanlari cekiceksin imam kontenjani + biraz da kadinlar icin hatiplik falan gibi bisey icin, gulluk gulistanlik olacak her yer.

Bu adamlarin amaclarina gelince, imam hatiplilerin hukuk bolumlerine girdigi bir gun bu ulke biter benim icin. Hepimiz icin biter aslinda.

+1

teknik lise konusunda bu kadar kolay konusamazsın 13 yasındaki cocuğun kaderinin ailesinin o yastaki cocuk hakkındaki yargısıyla verilmesi kadar saçma birşey yok 13 yasındaki cocuğun ileride meslek sahibi olamayacağı okuyamayacağı nereden biliniyor maddi zorluk yasayan aileleri bilemem kaçış yolu olarak görürlerse ben bilgisayar anadolu meslek mezunuyum alan dışı adalet myo. dan dgs ile hukuka geçmeye çalışıyorum benim 3-4 seneme mal oldu bu meslek lisesi belası sırf ailem gönderdi diye...

imam hatipliler konusuna sonuna kadar katılıyorum hukuk bölümüne girmeleri konusundaki durumu da sonuna kadar katılıyorum ki su an adalette hukuka geçmeye çalışan bir sürü imam hatipliyi ilk elden görüyorum facia inanamazsınız görseniz kafa yapılarını yaptıklarını su an 160 kişi civarındaki sınıfımın 60-70 i imam hatipli

ÇÜNKÜ ADALET MYO. YU SÖZEL-1 E ALMIŞLAR!! bir çoğunuz da bunu bilmezsiniz
Mesaj tarihi:
İnsanlar imamhatiplileri genelleyerek öcü , rejim düşmanı , geri kafalı , dinci gibi sıfatların içine soktukça bu tartışma bitmez. Heleki bunu böyle düşünenler yurdumun üniversiteli gençleri ise , siyaset damarına işlemiş bu memleketin derim.

Bahsettiğiniz kafa yapıları hertürlü liseden çıkabilir , bunu kimse engelleyemez. İmamhatipliden senin düşünüğünün tam aksine bir insanda çıkabilir , senin yanı başında aynı sınıfında okuyan bir insanda tam düşündüğün gibi bir insan çıkabilir.

Sevmediğiniz ya da zararlı , tehlikeli gördüğünüz bir kafa yapısının önünü kesmek için kurunun yanında 276345 tane yaş da yansın diyorsanız diyecek birşey yok. Önceki mesajlarımda yazdığım gibi oraya imam olması için değil , normal eğitiminin yanında dini eğitiminide alsın diye gönderen aileler var. ( Açsın kitabı okusun evinde gibi laflar gayet sığ bir söylem. Kendi dersinin kitabını açıp okumayan bir öğrenciye aç kuranı kerim oku vs. diyemezsin ki onu evde kim öğretecek ona ).

Dikkat ediyorum dini düşman , tehlike olarak görülerek saçma yorumlar yapılmış. O insan okulda kuranı kerimini de öğrenmek isteyebilir. Şahsen ben küçükken öğrenemediğim için pişmanım. Böyle insanlar çoktur. Ama bunun yanında idealleri normal meslek olan insanlar var.

Genel olarak konuya dönersem. Ben bu tarz okulların devlet okulları olmasını kendimce desteklemiyorum. Özel okullar olması durumunda daha sağlıklı olacaktır. Hepsinin dışında Türkiye şartlarında meslek lisesi veya diğer liseler olsun , aynı şartlarda girilen bir sınavda , belli liselerin puanlarının kırılması tam anlamıyla hak gaspıdır bana göre. Buraya gelip o adam bunu okumuş , bunu okumamış demek sanki bu insan Türkiyede yaşamıyor gözlemi veriyor insana. Türkiyede düz lise üniversiteye hazırlıyorda , diğer liselermi hazırlamıyor ? O öğrenci de dershaneye gidiyor , aynı konuları dersleri görüp aynı testleri , soruları çözüyor.

Sonuç olarak eğitim sistemimizden dolayı , insanları daha lise çağında , hayatlarının en büyük dönemeçlerinin birinde , geleceklerini baltalamaktan başka birşey değildir sınavda puan kırılması.
Mesaj tarihi:
ya hangi imamhatip öyle değil? selena izleyip izleyip ütopik düşüncelere kapılıosunuz. keşke imamhatipler dediğin gibi aslında çok iyi niyetli sadece daha iyi din öğreten liseler olsa. hadi sadece %5 i bile böyle olsa. ama olmadığını sende bizde çok iyi biliyoruz
Mesaj tarihi:
imam hatipler, hocaları vs tarikat etkisinde kalmış (hatta ilk hedefleri olmuş) birimlerdir, resmi olarak imam, gayriresmi olarak tarikatçı yetiştirir (tanıdığım yirmiden fazla ışıkevi sakininin yarısından fazlasının imam-hatip kökenli olması sürpriz mi?).

tabi ki de hiçbir birey birbiriyle denk değil, ama burada tartışılması gereken birey değil ortam, imam-hatiplerin hiç de masumane yerler olmadığı çok açık, biata en ters ruhlu adam bile buralarda etkilenip yontulabilir.

ben de tarikat, cemaat lideri olsam ilk el atmak isteyeceğim yer buralar olurdu, potansiyel yüksek.
Mesaj tarihi:
Bazı liderlerin ABD nin yeşil kuşak projesi yüzünden ve salt oy kaygısıyla açtığı imam hatipleri ateşli bir şekilde savunan aydınlarımız Köy Enstitülerinden neden bahsetmez acaba.Köy Enstitülerini kapatan adamın resimlerini yollara asıp demokrasinin yıldızı,halk adamı diyenler de bu aydınlarla ittifak içinde değil mi?Sonra da çıkıp ağlaşırlar vay efendim harf devrimi halkı cahil bıraktı yok efendim 1 gecede okuma yazma oranı sıfır oldu diye.Hikaye.Halkı düşünseler enstitüleri komünist yuvası oldu deyip kapamazlardı.bence bu adamların bal gibide Cumhuriyet ile meseleleri var.Ali Kemallerin Sait Mollaların intikamını almak istiyorlar.
Mesaj tarihi:
Ya imamhatip zaten bence en baştan kalkmalı. Onun yerine şöyle öğrencilerin yazın gidebileceği dini okullar falan olabilir mesela, devlet denetimde. Çocuklarının din eğitimi almasını isteyen aileler oraya gönderir çocuklarını falan.İlerde olursa kendi çocuğumu böyle bir yere gönderip, yanlış şeyler ögretebilecekleri riskini almaktansa kendim bilgilendirir ama sonuçta seçimi ona bırakırım. Zaten merakla bekliyorum Türkiye eğitim sisteminde kökten bir değişikliğe ne zaman gidecek diye, eğitimin bir milletin geleceği olduğunu görecek insanlar ne zaman bizi yönetecek diye.
  • Yeni Oluştur...