Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayyip: "CHP adayı İstanbul'da adres bulamaz kaybolur"

Bone

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
istanbul trafiğinde sıkışmamış adamdan büyükşehir belediye başkanı olmaz.

mevcut büyükşehir belediye başkanı çok mu trafiğe sıkışıyor?
sırf "bakın ben belediye başkanıyım" diye gidip her gün kasıtlı olarak istanbul trafiğinde mi sıkışıyor?

ankara büyükşehir belediye başkanının da böyle bir şey yaptığını görmedim. "bakın ben sizi çok seviyorum, o yüzden her gün yemeklerden sonra bir adet trafikte sıkışmaya çıkıyorum" demedi.

bir şehrin belediye başkanı olurken "trafiğe sıkışması gerekiyor, tüm sokakları ezbere bilmesi gerekiyor" kuralı olduğunu ilk defa senden duydum Sam.
"CHP adayı İstanbul'da adres bulamaz, o yüzden belediye başkanı olmaya hakkı yok" diyorsun da, Mevcut belediye başkanından tüm sokakları ezbere bildiğine nasıl eminsin? Ya o da "İstanbul'da adres bulamaz kaybolur" birisiyse?

Hani bi de çıkışıyorsun "posta mı dağıtacakmış... oh ben de yapayım böyle argümanlar" diyorsun,
Hani böyle kurallar şart ise, Başbakan'ın da Tüm şehirlerin sokaklarını, tarihini felan ezbere bilme şartı olması lazım. Hani Tüm Türkiye'yi yönetecek ya... Başbakan adayı olan adama önceden test uygulamaları lazım, her şehrin en meşhur yemeğini yedi mi yemedi mi, şehirlerde kaç insan yaşıyor, şehirlerin tarihi nedir vs diye...
Gerçi İmam Hatip mezunu birisinin başbakan olması bir tuhaf ya, ama ona da "oo ne biçim argüman, iyi ben de hiç su taşımamış adam belediye başkanı olamaz diyim" gibi karşılık vereceğinden korkuyorum.

Adres madres önemli değil, düzgün iş yapsa yeter.

Hatırlıyorum da, AKP'nin ilk icraatlarını "valla AKP zihniyetini hiç beğenmiyorum ama gayet düzgün çalışıyor adamlar" diye savunurdun. Şimdi AKP'den daha düzgün iş yapabileceği iddia edilen bir adam aday oldu belediye başkanı olarak, ama onu da "ohoo daha bi trafikte sıkışmadıysa bunu at çöpe" diyerek kötülüyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
Ged istanbul sonsuza yakinsiyor

istanbul burasi ya, basit bir anadolu sehri degilki.

istanbul en kalabalık şehir olabilir ama en geniş il sınırına sahip şehirlerin arasında bile değil.
"sonsuza yakınsıyor" demek dünyadan bihaber olduğunu gösterir.

"basit bir anadolu şehri değil" diyerek anadoluyu ve anadolu şehirlerini küçümsemek ne kadar yanlış açıdan baktığını gösteriyor.

matama said:
valla 2001 krizini daha onceki on cent krizlerini dusununce ecevit i sirf durust diye savunmak kadar bos birsey olamaz.

şunu da eklemiş olayım.
halen 2001 krizini Türkiye'deki gelmiş geçmiş en kötü kriz gibi lanse etmek ve günümüzdeki durumun çok daha rahat olduğunu iddia etmek kadar boş birşey olamaz.
2001 krizi biraz medya tarafından şişirilmiş bir krizdi. ancak şu anki rakamlara baktığınızda (dış borç, kapanan şirket sayısı, iflas eden insanlar, kredi kartı borcu vs) durumun 2001'e göre çok daha feci olduğunu görürsünüz. 2001'den en önemli farkı, şimdi basının neredeyse tamamı iktidarın kontrolü altında.
Sosyal ağlarda paylaş

bone bir kez daha aklın, mantığın, tarihin ve siyasetin sınırlarını zorluyosun.

2001 krizi şişirilmişti ne demek yaa ahahafhsdl bak krizden etkilenen birilerinin yanında böyle bi laf etme, falakaya bile yatırırlar seni. ayrıca hangi medya iktidarın etkisi altındaymış, hani şu bisürü kanalı ve gazetesi olan doğan grubu mu? türkiye 2001 krizinden daha kötü bir durumda değil şu an, rakamların büyümesi, ekonominin de büyümesiyle orantılı bişey. dış ticaret hacmine bakman yeterlidir.

istanbulun nüfusu 15 milyon civarında, anadoludaki birçok ilin toplamından bile daha fazla nüfusa sahip, dolayısıyla hepsinden daha büyük sorunları ve sıkıntıları var. kadir topbaş muhteşem bi başkan falan diyemem, ama kemal kılıçdaroğlunun neden iyi bir belediye başkanı olamayacağını daha önceki mesajımda da belirttim. 40 sene istanbulda yaşamış olmak bence kadir topbaşı istanbul konusunda daha "bilgili" kılan bir kriterdir.

yani bone, olacak iş var olmayacak iş var. hep olmayacak işleri, tutmayacak argümanları kovalıyosun. ne olur vazgeç, kendini de bizi de yorma artık..
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
matama said:
Ged istanbul sonsuza yakinsiyor

istanbul burasi ya, basit bir anadolu sehri degilki.

"basit bir anadolu şehri değil" diyerek anadoluyu ve anadolu şehirlerini küçümsemek ne kadar yanlış açıdan baktığını gösteriyor.

Gerçekten Anadolu şehirlerini küçümsemek niyeti olduğunu mu düşünüyorsun matamanın ?
Sosyal ağlarda paylaş

Peki biri bana kendi belediyesinin kararlarından haberdar olmayan adamın nasıl belediye başkanı olabileceğini söyleyin.
Göztepedeki cami olayını herkes hatırlıyor.Yardımcısı karar alıyor, belediye meclisi onaylıyor.Sonra topbaşa sorduklarında haberi yok.Kim bilir ne kararlar döndü böyle basına yansımadan.
Neyse size beledeye başkanı mutlaka adres göstermeli zaten devam edin.
Yolunu bulamayanların yolu olur inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bone bir kez daha aklın, mantığın, tarihin ve siyasetin sınırlarını zorluyosun.
yani bone, olacak iş var olmayacak iş var. hep olmayacak işleri, tutmayacak argümanları kovalıyosun. ne olur vazgeç, kendini de bizi de yorma artık..

niyeyse sürekli bana söylediğin bu lafları herkes sana söylüyor sir.
hınç mı çıkarmaya çalışıyorsun nedir anlamadım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
şunu da eklemiş olayım.
halen 2001 krizini Türkiye'deki gelmiş geçmiş en kötü kriz gibi lanse etmek ve günümüzdeki durumun çok daha rahat olduğunu iddia etmek kadar boş birşey olamaz.
2001 krizi biraz medya tarafından şişirilmiş bir krizdi. ancak şu anki rakamlara baktığınızda (dış borç, kapanan şirket sayısı, iflas eden insanlar, kredi kartı borcu vs) durumun 2001'e göre çok daha feci olduğunu görürsünüz. 2001'den en önemli farkı, şimdi basının neredeyse tamamı iktidarın kontrolü altında.

ilk olarak 2001 krizi kendi ürettiğimiz bir krizdi, hamdolsun kimseden yardım almadık :p tabii 90lardan beri gelen kötü yönetim var (bkz "ya düşecek, ya düşecek"), tamamen ecevitin suçu değil, ama başkalarının da suçu yok krizde.

ikinci olarak, kapanan şirket sayısı/iflas eden insanlar rakamlarını nereden aldın? neyle karşılaştırıyorsun? merak ettim

ayrıca verilerine gsmh & işsizlik oranlarını eklememiş olman da baya convenient : ) hoş kriz daha bitmedi, daha piyasaların toparlanmaya başlamasına var, ama kriz bitmeden böyle bir şeyi kimse ilan etmez, yaptığın hatalı olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

jadelith

kriz dunyadan kaynaklandigi icin su an esas yogunlugu hissetmiyor gibi gozukuyoruz

ama sunu soyliyim eger bir sekilde domino bir yikilirsa enkaz 2001 den coook daha buyuk olur bunu zaten herkez kabul ediyor

bu basimizdaki gaza gelip ona buna bagirarak garip bir sekilde tetiklemeye calisiyor krizi

gerci dun pazar oglen bir iki bankaci arkadasla kahve ictik, ozellikle yatirim bankacasi bunlar. bu tayyip bagirinca pozisyon almis herkes satmaya. ama herkes cok sasirdik tepki yoktu diyor onlara gore isler danisikli dovus.
Sosyal ağlarda paylaş

Normal şartlarda insanların üzüldüğü veya endişelendiği durumlarda tetikleme oluyor ama bu durum biraz farklı. Yaşadığımız olayda çoğu insan bunu destekledi yanlış görmüyorsam , ve bu insanlara göre kendimizi gösterdik prstij kazandık. Pek kriz tetiklemesi gibi olmuyor.

İsrailin tepkisinden korkanlar tabi aksi davranabilirler. Ama o da israilin yatıştıran açıklamaları ile bir kısım engellendi heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.8sutun.com/haber?id=9572

vah vah neler yapmış terbiyesiz kılıçdaroğlu, hem de tam 70 kişi peh peh peh
hakkaten akraba şirketi yapmış.

oğlu da 13 yaşında sigortalanmış, bak rezil kepaze adam
gerçi oğlu parttime çalışmış o dönem ama olsun babasının ssk'sından ssk'lanmış, yolsuzluk bu, ahlaksızlık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...