fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Unity o yazdıkların ile ortaöğretim başarı puanı arasında zerre bağlantı yok. O salak ÖSS sistemi ile alakalı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Sosyallikle ortaöğretim puanının ne alakası var anlamadım. Sosyal adam lisede başarılı olmayacak da OSSde mi başaraılı olacak? İsteyen çatır çatır puanını alıyor, ortaöğretim puanını da ve istediği yere giriyor. Öğretim görevlileri daha farklı, istediğin kadar sistemi değiştir o hep öyle kalır. Çünkü o sosyal insanların genellikle akademik kariyeri tercih etmemeleriyle alakalı. Liderlikte daha çok para,imkan vs... var. Akademik alanda meydan asosyal tiplere kalıyo. Bu genelde tabii istisnalar da var.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: unity100, 12 Mayıs 2004 21:06 tarihinde demiş ki: ben hedeye adam yetistirmek uzere dodo kurdum, adam buna girdi hedeloheho olacak diye bir sey olamaz. devletin malini harcasa da, zahmet cikarsa da, masraf cikarsa da, olamaz. universiteden metalurji muhendisi olarak cikip, daha fazla geliri oldugu icin bankacilik yapan adama soruyor musunuz lan sen hani metalurjici olacaktin, laboratuar, masraf hodo ? diye ? hayir. o zaman burda da sormiycaksiniz. Onu metalurji okuyan adamı bankacı olarak işe alan hödüğe sorucaksın, yoksa herkes meslek seçiminde özgürdür. Meslek lisesinden mezunsun sonra bilgisayar öğretmenliğini mi bitirdin? İstersen NASA'da çalış kimse sana hesap soramaz, sen kendini kabul ettirebilirsen tabiki..[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Bence Düz lise = Gencin 3 senesini boşa geçirmesi. Orda öğrendiklerinin yarısından çoğu gerçek hayatta işine bile yaramıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 şimdi konu türkiyeye ters bir konu bence. öncelikle meslek lisesi neden var ? sorusuna yanıt vermek lazım. teorik olarak meslek liseleri, daha sonra üniversiteye devam etmeyip mesleki eğitim almak isteyen insanlara ait bir lisedir. yani en azından dakka başı referans olarak gösterdiğimiz avrupada böle. yani banane kardeşim ben akademik bişiler yapmayacağım, kendime bir dükkan açacağım, teknik servis hizmeti vereceğim vb. şeyler diyen insanlar avrupada bu tip liselere giriyorlar. ha şimdi diyeceğim ki, burdan çıkan insanlar avrupada torna işçisi olarak işe başlıyorlar yanlış anlaşılacak ama durum bu örnek aldığımız yerlerde. biz de ise çıraklık diye bir kurum olduğundan, meslek lisesine gitmeme ne gerek var ki çırak olacaksam diyor insanlar haklı olarak. bu ilk sorun. yani meslek lisesi, torna eğitimi dahi verse; isminden, eğitiminde ve de statüsünden dolayı, tornacılıktan daha üst bir şeyler vermesi bekleniyor ülkemizde. ancak örnek aldığımız cici avrupada bu tip insanlar, "minimum geçinme sınırı"nın altında yaşamadıkları için, bu tip bir hayatı seçerken gocunmuyor yada ne olacağını biliyor en azından. biz de ise, yaw çocuğu verelim meslek lisesine; üniversite okuyamasa bile elinde bir mesleği olur gibi bir yaklaşım olduğu için burdan mezun insanların beklentisi gün geçtikçe artıyor. ancak ve ancak madalyonun diğer tarafında ise şöyle bir gerçek var: ne türkiyede ne de dünyada bu tip meslek liselerinden mezun insanlar, bakalorya (sınavsız geçiş) sisteminde bile yüksek eğitime kabul edilmiyorlar. en azından daha çok tercih edilenleri. eğer bu insanlar, sınavlı yada sınavsız olarak 4 senelik, atıyorum bilgisayar mühendisliğine yada turizm işletmeciliğine kabul edilirlerse ortaya diğerleri açısından bir haksızlık çıkıyor çünkü diğer insanlar akademik bir eğitimi devam ettirebilecek şekilde eğitilirken [teorik] (bizdeki eksik taraflardan biri de bu zaten), meslek liseleri gerçek hayata [uygulamalı] dair eğitim veriyor. ha şimdi bana gelip ? yaw biz normal / anadolu liselerinden çok daha zor bir eğitim alıyoruz, üstüne üstlük bize senden sadece öğretmen olur diyorlar haksızlık derseniz. evet derim, ancak katıldığım taraf normal / anadolu sistemindeki yanlışlıklardır. evet siz bunu hakediyorsunuz demiyorum elbette, ancak türk eğitim sisteminin diğer bir sorunundan dolayı tüm meslek liseliler bu kötü / dezavantajlı durumun içinde. yani kimse sizlere, ilköğretim yıllarında gelip, çocuklar bakın meslek liseleri uygulamalı eğitim verir; normal liseler teorik eğitim verir; sonrasında sizleri böle alternatifler bekliyor vs. vs. gibi bir açıklama yapmadığı için bütüüüün meslek liseli arkadaşlarımın durumlarına (kardeşim dahil) üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimden. bütün bu konuların gündeme gelmesinin sebebinin ise meslek liselerinin durumu değil de, imam-hatiplerin durumu oluşu; ve arkasındaki kaygılar oluşu beni daha çok üzüyor. yani siz bir insanı bilmem kaç sene eğitiyorsunuz, sonra bunun lisans programı yok ki ? deyip işin içinden çıkıyorsunuz. bu bakımdan bu yasaya katılıyorum, ancak ve ancak esas hedefinin din kaygıları oluşu aslında nelerin daha önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. çok uzadı konu neyse bağlayalım. umarım kimseyi incitmemişimdir istemeden, ancak gerçekler bazen kabul edilemeyecek kadar acı oluyor. ben üniversiteye girerken de AOÖBP (ağırlıklı cart curt başarı puanı) çıkmıştı misal, e tabi senelerce yatınca 10 üzerinden 5,16 ile mezun olabilmiş ve deyim yerindeyse üçün birini almıştım ek puan olarak (o zamanlar E. Teziç müdürdü, evet haksızlık demekten başka bişi diyememişti adam bu sistemi açıklarken; sonra YÖK başkanı oldu, bak nerdeeen nereye :) ) yani aslında tüüüüm eğitim sistemini çöpe atıp baştan hesaplamak / planlamak lazım. ama bu sanırım asla olmayacak, bu sene meslek liseleri veryansın edecek onlara uygun yasalar çıkacak, seneye normal liseler için çıkacak .... böle devam edecek, biz de bu kaosun içinden nasıl kendimizi kurtarıp hayata atılacağımızı düşüneceğiz ... şeytan diyo sat tası tarağı, bas git alplerde ufak bir köyde sessiz sakin inek sağ, milka yap bütün gün ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 netterrorist valla alplerden geldim bugün öldüm ya Allahındağdaki köyü bile bizim yaşam kalitemisin 4862397 katını sağlıyo[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. In the name of the council ! La'unva Solmai @ Eclipse - SWG. LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Neterrorist +34583695929236578 desem yetmez.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: Saendul, 12 Mayıs 2004 21:48 tarihinde demiş ki: Sosyallikle ortaöğretim puanının ne alakası var anlamadım. Sosyal adam lisede başarılı olmayacak da OSSde mi başaraılı olacak? İsteyen çatır çatır puanını alıyor, ortaöğretim puanını da ve istediği yere giriyor. Öğretim görevlileri daha farklı, istediğin kadar sistemi değiştir o hep öyle kalır. Çünkü o sosyal insanların genellikle akademik kariyeri tercih etmemeleriyle alakalı. Liderlikte daha çok para,imkan vs... var. Akademik alanda meydan asosyal tiplere kalıyo. Bu genelde tabii istisnalar da var. sosyalligin su alakasi var : sen diyorsun ki, kardesim, bak, sen simdi hayatinda en firtinali donemlerden geciyorsun ama, ben yine de senin bundan sonraki kaderini, bu firtinali donemdeki basarina gore belirleyecegim. sen istedigin kadar ergenlik sorunu yasa, hatta vucudunda olacak biyolojik degisimler yuzunden surun, ben yine de senin bu donemde derslerindeki durumuna bakacagim. ergenligi bir yana birak, bu donem kisilerin karakterlerinin temel olarak oturdugu bir donemdir, ve sen yok olarak adamlardan bu donemde kendilerini bulmalarini degil, kendilerini bir yana birakip matematige fizige vermesini bekliyorsun. Y A N L I S. ha bir de sosyal adamlar isteyince catir catir puanini aliyor ayagi da .ot ayagi, 1600 kisilik lisede 100 kisinin almasi hicbirsey ifade etmez. onemli olan cogunluktur bu olayda. neticede sen adami, neyi ne kadar ogrendigiyle yargilayacaksin. adam lise 1 de basarisiz gecirmisse bir donemini, ama lise ikideyken ya da universiteye hazirlanirken lise ikide ogrenilmesi gereken seyleri tekrarlayip cok iyi hazmettiyse ne olacak ? hicbirsey olmayacak. adamin lise 1 notu kepaze olarak kalir, adamin hayatini etkiler. burada sunu goruyoruz, bu sistem, kisilerin neyi ne kadar bildigini olcmeye degil, kisileri ELEMEYE yoneliktir. elemeye yoneliktir cunku universiteler azdir. eh iste bu mantikla hareket edilirse, katsayilarla da oynanir hede de yapilir hersey olur. maksat elemek degil, belli bir standardin uzerinde olup olmadiklarindan emin olmak olmalidir. oss nasil olmali ? daha dogrusu universite giris sinavi ? verirsin adamin eline ileride ilgili mesleklerde kullanilabilecek kavramlari test eden sorulari, adam cat cat cat yapar, gecer. iste boyle olmali. senin ne yapmis oldugun degil, ne yapabilecegin, neyi bildigin olmali.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: fedaykin, 12 Mayıs 2004 20:37 tarihinde demiş ki: Bunun eşitlikle şununla bununla uzaktan yakından alakası yok. Düz liseler üniveristeye öğrenci yetiştirmek üzere kurulmuş, meslek liseleri ise belirli bir alanda mesleki eğtim vermek üzere kurulmuş liselerdir. Örneğin bir meslek lisesinin torna tesfiye bölümünden mezun birisinin tornacı olması beklenir avukat olması değil. Şayet avukat olacaksanız gidersiniz düz liseye sonra okursunuz hukuk fakültenizi. Onu yapmayı hem torna tesfiye eğitimi alıp devlete onun laboratuvarıydı şusuydu busuydu çok büyük masraflar çıkartacağım ama benim paşa keyfim avukat olmak istedi dersen sonuçlarına da katlanmak zorundasındır. Yanımda olsan sarılır öperdim fedo. Üstüne sınırsız dürüm ısmarlardım. Budur işte. Yukardaki yazıyı birkaç defa okusun meslek liseliler.[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: bLaQ, 12 Mayıs 2004 21:49 tarihinde demiş ki: said: unity100, 12 Mayıs 2004 21:06 tarihinde demiş ki: ben hedeye adam yetistirmek uzere dodo kurdum, adam buna girdi hedeloheho olacak diye bir sey olamaz. devletin malini harcasa da, zahmet cikarsa da, masraf cikarsa da, olamaz. universiteden metalurji muhendisi olarak cikip, daha fazla geliri oldugu icin bankacilik yapan adama soruyor musunuz lan sen hani metalurjici olacaktin, laboratuar, masraf hodo ? diye ? hayir. o zaman burda da sormiycaksiniz. Onu metalurji okuyan adamı bankacı olarak işe alan hödüğe sorucaksın, yoksa herkes meslek seçiminde özgürdür. Meslek lisesinden mezunsun sonra bilgisayar öğretmenliğini mi bitirdin? İstersen NASA'da çalış kimse sana hesap soramaz, sen kendini kabul ettirebilirsen tabiki.. senin getirdigin arguman karsi arguman olarak antitez sundugun argumanin antitez olarak ortaya atildigi tartismanin ilerleyisi acisindan alakasiz olmus.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 yap 3 saatlik 180 soruluk zor bir sinav, puanina gore sirala adamlari. bittiiiiiiiiii.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: unity100, 12 Mayıs 2004 22:19 tarihinde demiş ki:senin getirdigin arguman karsi arguman olarak antitez sundugun argumanin antitez olarak ortaya atildigi tartismanin ilerleyisi acisindan alakasiz olmus. WÖEH bu cümle nea? :-o[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. In the name of the council ! La'unva Solmai @ Eclipse - SWG. LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 unity, kimse kimseyi hicbirseye zorlamiyor, meslek lisesine kimse kimseyi zorla sokmuyor. Doktor olacaksa BASTAN duz liseye gidecek, yok marangoz olacaksa meslek lisesine gidecek, din gorevlisi olacaksa da imam hatiplere gidecek. Ozellikle imam hatipte okuyan sikmabaslar saga sola yayilip doktor, avukat, hatta OGRETMEN oldugunda 'butun vatandaslar esittir' ilkesini super uygulamis olacagiz evet, peki sonra laiklik ne olacak?[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 sahsen ben suan süper lise de okuyorum ama süper mısınız dersenız bence değilim sırf bı sene hazırlık gordum ing. ing en ii mi onada hyr :) sunda yök üde yakındna takip etmiyorum benım gibi genişi var mıdır onuda bilmiyorum :)[signature][hline]|Forever Alone| |Pyro| [Bu mesaj Pyr0 tarafından 12 Mayıs 2004 22:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Unity ile bu şekilde inadım inat olduğu konuları tartışmamak gerekiyor. Zira damarı tuttuğunda ki şu an da öyle gözüküyor unity'nin yazdıklarını aynen yaz onu da quotelayarak itiraz eder.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Fedaykin, cok guzel anlatmissin, kesinlikle katiliyorum. Ayrica: teknik egitimle muhendislik egitimi arasinda cok buyuk farklar vardir. Muhendislik teknik egitimin cok otesinde ve de cok daha genis bir alanda formasyon gerektirir. Bu da cok dogaldir, cunku bir teknisyenin gorevi sinirli bir konuda var olani bilmek ve de olabildigince pratik sekilde uygulamaktir. Fakat bir muhendis gerektiginde var olandan yeni birsey yaratabilmelidir, bu da daha cok bilgi ve gorus gerektirir. edit: Fedaykin'in meslek lisesi konusundaki goruslerine katiliyorum, Unity hakkinda son dedigine degil :). [signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. [Bu mesaj edi tarafından 12 Mayıs 2004 22:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: Baggio, 12 Mayıs 2004 22:26 tarihinde demiş ki: unity, kimse kimseyi hicbirseye zorlamiyor, meslek lisesine kimse kimseyi zorla sokmuyor. Doktor olacaksa BASTAN duz liseye gidecek, yok marangoz olacaksa meslek lisesine gidecek, din gorevlisi olacaksa da imam hatiplere gidecek. Ozellikle imam hatipte okuyan sikmabaslar saga sola yayilip doktor, avukat, hatta OGRETMEN oldugunda 'butun vatandaslar esittir' ilkesini super uygulamis olacagiz evet, peki sonra laiklik ne olacak? zorlamaz olur musun, su anki sistem anladigim kadariyla universiteye resmen orta ogretim basari puanina gore aliyor, sanki ozellikle bu sekilde filanca kesime ket vuralim ya da filancasini one cikaralim diye sinav asiri kolaylastirilmis, alinabilecek maksimum puan kisitlanmis. 300 puan max aliniyor, ve sorular o kadar kolay ki, orta karar kasan her yarismaci hatri sayilir bir puan getiriyor. soyle bir baktim netten universitelerin gecen seneki puanlarina, resmen universiteler 3-4 puan farkla adam aliyor. bunu da oobp belirleyince, su anki sistem de resmen bir istedigini sok istemedigini sokma sistemi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 bende süper liseye gidebilirdim ama gitmedi bilgisayarcı olacam dedim atl bilgisayara gittim nitekim amaç bilgisayarcı olmak olabilioz mu hayır elime benim bilgisayar programcısı , mühendisi hedesi hödösü diploması geçmiosa ben ne anladım bu işten ben demiorum ki meslek liseleri her alana gidebilsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: fedaykin, 12 Mayıs 2004 22:28 tarihinde demiş ki: Unity ile bu şekilde inadım inat olduğu konuları tartışmamak gerekiyor. Zira damarı tuttuğunda ki şu an da öyle gözüküyor unity'nin yazdıklarını aynen yaz onu da quotelayarak itiraz eder. ne alaka iste bi post once izah ettim. bi incele su anki sinav sistemini bak ne goreceksin. artik en kotu universiteler dahi 310 puan, en iyi universite 370 lerde. eskiden biri 350 puan olurdu digeri 620. ozellikle sinavdan alinabilecek puani 300 le limitlediler, geri kalani tamamen ortaogretim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: edi, 12 Mayıs 2004 22:28 tarihinde demiş ki: Fedaykin, cok guzel anlatmissin, kesinlikle katiliyorum. Ayrica: teknik egitimle muhendislik egitimi arasinda cok buyuk farklar vardir. Muhendislik teknik egitimin cok otesinde ve de cok daha genis bir alanda formasyon gerektirir. Bu da cok dogaldir, cunku bir teknisyenin gorevi sinirli bir konuda var olani bilmek ve de olabildigince pratik sekilde uygulamaktir. Fakat bir muhendis gerektiginde var olandan yeni birsey yaratabilmelidir, bu da daha cok bilgi ve gorus gerektirir. edit: Fedaykin'in meslek lisesi konusundaki goruslerine katiliyorum, Unity hakkinda son dedigine degil :). yaniz bi de butun bunlar bitbit bit, su bir gercektir ki muhendis, her zaman icin toplumda teknisyenden daha yuksek sinifta, hatta onu otoritesi altinda tutan pozisyonda oluyor, e boyle olunca da teknik lisedekiler mal mi daha asagi pozisyonda yasasinlar. tabii ki istiyiveriyorlar muhendis olmak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: edi, 12 Mayıs 2004 22:28 tarihinde demiş ki: Fedaykin, cok guzel anlatmissin, kesinlikle katiliyorum. Ayrica: teknik egitimle muhendislik egitimi arasinda cok buyuk farklar vardir. Muhendislik teknik egitimin cok otesinde ve de cok daha genis bir alanda formasyon gerektirir. Bu da cok dogaldir, cunku bir teknisyenin gorevi sinirli bir konuda var olani bilmek ve de olabildigince pratik sekilde uygulamaktir. Fakat bir muhendis gerektiginde var olandan yeni birsey yaratabilmelidir, bu da daha cok bilgi ve gorus gerektirir. edit: Fedaykin'in meslek lisesi konusundaki goruslerine katiliyorum, Unity hakkinda son dedigine degil :). sanırım bu konudaki prosedürleri pek ii bilmiosun bizim buradan mezun olduğumuzda bildiklerimizi düz liseden giden kişilere aynıları öğretecekler hiç bi fark yok burada 3 programlama dili + flash + html + php + yüksek derecede donanim mimarisi gösteriliyor çok rahat bir şekilde yaratıcılığı ortaya serer her bişiide yaparız ayrıca meslek liselilere tamirci gözüyle bakmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 e iyi de Unity, teknisyen tabiki de muhendisin otoritesi altinda olacak gerektiginde, bu cok dogal, zaten teknisyenin yetistirilme amaci da odur.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 ee peki unity neden bunu burada bize bik ibkliyorsun işin gücün yoksa git çeşitli derneklerle meslis önünde protesto et bir şey yap ne bilim gir kafana yatan bir partiye onları örgütle protestonu yap kamuoyunu bilgilendir... hem biz ne kadar çözüm sunsakta sen yine muhalif duruma geçeceksin benim kendi fikrimde şudur bence eğitim konusunda gerçek bir devrim yapıp alman eğitim sistmei üzerinde biraz oynayarak türk eğitim sistemine geçirelim ileride eğer ki yüksek bir statü sahibi olursam uygulanması için destekleyeceğim işlk şey bu oalcaktır lise insanın yeni yeni düşünce olarak geliştiği bir dönemdir ve bu öss zırvası yüzündne gençlik tam bir düşünce yetisinden yoksun moloz sürüsüne dönüştürülmektedir yapılabilinecek tek şey köklü bir değişimdir gençler karanlıkta kalmasın gençler aydınlasın ve onları yönetenlerin aslında ne kadar iyi ve ne akdar kötü olduklarını görsünler bende "Türkiye İslam Cumhuriyeti" ni kurmak istesem ben de moloz bir gençlik isterim karşımda ama öyle değilim YAŞASIN LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞASIN ATATÜRK İLKELERİ YAŞASIN DEVRİMLER YAŞASIN DEVRİMCİLİK RUHU[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Unity ya böyle bir sorunu tam sınav öncesinde yaşarsan ve kafan çok karışık olduğu için sınavda iyi yapamazsan o zaman haksızlık değil mi? Her insan lise 1'de kendini bulmak zorunda değil, gayet de bu olay lise 3'e sarkabilir. Yani benim demeye çalıştığım ergenlik falan ii de bi yere kadar. Haklısın, bu dönemde insaların denenmesi saçma buna aynen katılıyorum. Fakat bu sadece bizim ülkede olan bi sorun değil. Liseden universiteye gideceksen mutlaka bi seçim yapılır bu maalesef o dönemdeki başarına göre oluyor. OSS de bu doneme girer. Bu sistem bana göre çok saçma, çünkü insanın başına herşey gelebilir bu süre içerisinde ve haksızlığa uğrayabilirsin. Ama bir gerçek de var ki o da kimsenin elinde daha iyi bir sistem olmadığı. Bu genel olarak söylenmiş bişey, sadece Türkiye'ye ait degil. Esas saçmalık hayatının 3 saate bağlı olması. Ortaöğretim başarı puanı en azından bunu biraz azaltıyo, bundan bence daha ii bi adım. Ha daha iyi bi sistem bu sınavın lisede her yıl yapılması olurdu, veya lise 3 yılında ayda / iki ayda / altı ayda bir OSS sınavları yapılır sene sonunda en yüksek yaptığın sınav alınır ve ona göre yerleştirilirsin. Bu çok daha mantıklı. Unity'e bi noktada katılıyorum, o da sınavın zor olması gerektiği. Bi ay sonra OSSye girecek biri olarak söylüyorum, kasan birinin sınavda 300 yapamamasının tek sebebi insan olması. Malum, insanlar hata yapmak için yaratılmış. Güya dersaneleri kırmak için sınavı kolaylaştırdılar tam tersine dersaneler coştu.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2004 said: edi, 12 Mayıs 2004 22:36 tarihinde demiş ki: e iyi de Unity, teknisyen tabiki de muhendisin otoritesi altinda olacak gerektiginde, bu cok dogal, zaten teknisyenin yetistirilme amaci da odur. e iste kardesim dogal olarak adam da oyle olmak istemiyor niye istesin. 'benim yetistirilme amacim bu, ben daha dusuk kademede yasayayim' kim der ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar