Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bolivya' da sosyalist anayasaya ezici onay...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:
Tüketimi azaltmak zaten eşit dağılım açısından gerekli. Belli kesimler tüketimi azaltacak ki ordan oluşan fazlalık dağıtılabilsin değil mi efendiler?

yoo. daha çok üretilecek, daha çok insan tüketecek. bu kadar basit.

said:
çok fazla kafaya takmaya gerek yok. kendi kendine yıkılacak o sevgili sisteminiz.

oldu.

said:
kapitalizmi tek sözcükle açıklamak gerekirse bu da açgözlülüktür.
bir sürü dinde günah sayılıyor ama sallayan yok.

evet komünistler/sosyalistler sallıyordu o dinleri, o nedenle tövbe edip imana gelmişler.

Farinal said:
düzgün konuşmayı bilmiyorsan hiç konuşma

forum kuralına aykırı konuştuysam şikayet edersin. kurallar çerçevesinde istediğimi derim, sana soran yok.

calimero, tahta sal yapıp meksika körfezine açılan insanlar var, o körfezin ne kadar büyük olduğundan haberdar mısın? oğlu bisiklete biniyor diye salla köpekbalıklarının olduğu, tayfunların kol gezdiği koca bir denizi aşmaya çalışan insan olabileceğini düşünüyorsan söyleyecek sözüm yok.

fidel 'istenmeyenleri' paketleyip yolladı ki yönetim de şimdi kardeşine geçti, tam anlamıyla bir kızıl krallığa dönüşecek mi göreceğiz. yıllarca sovyet sübvansiyonuyla beslendiler, o paralar suyunu çekince fidel kravat takıp new york'a gitti. şimdi gene rüzgar nerden eserse oraya meylediyorlar.

sahte düşler diyorsun, o sahte düşlerin ağababası çavez denen megalomanyak. referandumla hayat boyu başkan olmayı denedi, ağzının payını aldı ama hala uslanmadı. ömür boyu koltuğa yapışmaya çalışan adamın samimiyetine inanmam imkansız. inanan varsa da onun kendi saflığı.

law, dünyada açlık ve fakirlik varsa, bu insanlar ellerinin altındaki ekmek çalınıp bizim süpermarketlerde çürüdüğünden ötürü değil. verimli toprağı olmayan, endüstrisi veya hizmet sektörü bulunmayan coğrafyalar var. dahası buralarda devamlı fakirlik, dolayısıyla cehlaet ve sefaletin körüklediği iç savaşlar, çatışmalar yaşanıyor. gelişmiş ülkelerin yapabileceği çok şey var bu ülkelerin stabilize edilip, temel rayına oturtulması için. yoksa buradaki patates cipsini almışsın, oraya yollamışsın, dökme suyla değirmen dönmüyor.

özgürlüğü de sprite reklamı sandın sen galiba, gidin bir araştırın kızıl krallıklarda nasıl hayat sürüyor insanlar. sonra belki kendinize gelip şükredersiniz.

evet dasaa, eminim çok memnundurlar o yaptıkları için para aldıkları çocukları bedenlerini ya da onurlarını sattıkları için şimdi.
Mesaj tarihi:
Farinal said:
Sam said:
of of, tam komedi.

çe gidip elin bolivya'sında gebermese, muhtemelen buraya da gelecekti, türk askeri öldürmeye. eminim o zaman da şakşaklardınız siz gerçi. ne de olsa bu forumda "yoldaş stalin iyi ki türkleri sürdü sibirya'ya" diyen organizma bile gördüm

düzgün konuşmayı bilmiyorsan hiç konuşma

lölölölölööö

gebermek uyumak demek. o yüzden che her gün geberiyodu, niye düzgün olmasın ki
Mesaj tarihi:
Sam

Olay forum kurallarına aykırı hareket edip etmemek değil bunu sende biliyorsun. Bir çok insanın gözünde bir kahraman ve bir lider olan bir insana hakaret etmen sorun. Bu açıdan forum kurallarına aykırı davranmadın ama aslında yaptığında bir saygısızlık olduğu ortada, en azından o insanları rencide ettin. Kuralların arkasına sığınmak da zaten saçma.

Aman sakın bir che hayranı olduğum gibi bir fikre kapılmasın kimse nitekim değilim. Sadece samin duruma göre davranırım şikayet edilecek bir durum yoksa saygısızlıkda yaparım düşüncesine karşıyım.
Mesaj tarihi:
Sam said:
of of, tam komedi.

çe gidip elin bolivya'sında gebermese, muhtemelen buraya da gelecekti, türk askeri öldürmeye. eminim o zaman da şakşaklardınız siz gerçi. ne de olsa bu forumda "yoldaş stalin iyi ki türkleri sürdü sibirya'ya" diyen organizma bile gördüm

Merak etme, Türkiye'nin sosyalistleri, ulusalcıları bağımsızlıklarını her şeyin üzerinde tutarlar. Che gelip Tayyip'i öldürmeye kalksa, ülkemize dıştan müdahaleye karşı çıktığımız için gidip o şerefsiz insanı da savunuruz.
Mesaj tarihi:
abi

ona bakarsan bazı insanlar da che'yi bir kahraman olarak görülmesini saygısızlık olarak görebilir? adam doğrudan veya dolaylı kaç tane masum sivilin ölümüne sebep oldu.

her insanın saygı isteğine ok desek forumda hiçbişi tartışılmazdı
Mesaj tarihi:
nice insanların gözünde önem taşıyan, onların saygı duydukları, sevdikleri kişilere alabildiğince hakaret ediliyor, dalga geçiliyor forumda. hiçbir defasında seni bu kişileri uyarırken görmüş değilim.

o bakımdan seni samimi bulmadığım gibi teröristin birine "geberdi" demekte de bir sakınca görmüyorum. çe'yi kutsal değer olarak kabul eden birisi varsa uçan spagetti canavarı'na havale ediyorum onu.
Mesaj tarihi:
Oturup gece gündüz bunları takip etmiyorum denk geldiğincede eleştirimi yapıyorum. Burda geçen bir konu olduğu için ve yasak değilse yaparım demen zaten sahip olduğun mentaliteyi ortaya koyuyor. Acaba yaptığım şey doğrumu yanlış mı değilde, onlar yapıyor o zaman bende yaparım gibi bir çıkarımla hareket ediyorsun. Onlar yapıyor birşey olmuyor bende yaparım o zaman diyorsun kısaca. Ama bu temelinde yapılan şeyin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor her kim yaparsa yapsın.

Calimero

Bu arada insanlar ne yerse yesin bunda bir sorun yok ama tutup bunun bir sanayi kurulması saçma, ambalajı, reklamı felan hep çöp oluyor kısaca. Alır insan patatesi evinde kızartır yer.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
abi

ona bakarsan bazı insanlar da che'yi bir kahraman olarak görülmesini saygısızlık olarak görebilir? adam doğrudan veya dolaylı kaç tane masum sivilin ölümüne sebep oldu.

her insanın saygı isteğine ok desek forumda hiçbişi tartışılmazdı

Tartışılsın elbet, ama tartışırken hakaret etmek sadece sahip olduğunuz mentaliteyi ortaya koyar. Tartışma=hakaret edebilmek olmadığına göre o zaman herşeyi tartışabiliriz.
Mesaj tarihi:
yok gebermek bir hakaret değil ki?

vefat etti mi diyeceğiz masum insan öldüren birine anlamadım : )

yani öldü de denebilirdi evet, ama arada bir fark yok. bok yerine kaka demek gibi bişi, aynı anlama geliyor.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
yok gebermek bir hakaret değil ki?

vefat etti mi diyeceğiz masum insan öldüren birine anlamadım : )

yani öldü de denebilirdi evet, ama arada bir fark yok. bok yerine kaka demek gibi bişi, aynı anlama geliyor.

Gebermek hayvanlar için kullanılan bir söz. Öldü denilebilir. Ama bir insana geberdi demek hakarettir. Kısaca aynı anlama gelmiyor.

Şöyle düşünmeye çalış evde bir sevdiğini kaybettin (bu örenğ verşyorum empati kurman için) bunu nasıl ifade edersin. X öldü çok üzgünüm, x geberdi çok üzgünüm.

Bal gibi ne demek istediğimi biliyorsun ama laf oyunlarına gerek yok be zorlama oluyor ;).
Mesaj tarihi:
Sorun nice, sunger bob, değil :). Konu bolivyadan açıldı, döndü dolaşdı sosyalizm insanlık için daha mı iyi olur noktasına geldi. Herkes bildiği oranda ortaya birşeyler koydu. Bir üye arkadaş bir diğerini konuşmayı bilmiyorsan konuşma diye uyardı. Bende burdan hareketle tartışmanın seviyesini düşüren arkadaşa bir eleştiri getirdim.

Orda che olmazdı, nice olurdu, sünger bob olurdu yine eleştiri getirirdim.
Mesaj tarihi:
@SAM

Sam said:
çe gidip elin bolivya'sında gebermese, muhtemelen buraya da gelecekti, türk askeri öldürmeye. eminim o zaman da şakşaklardınız siz gerçi. ne de olsa bu forumda "yoldaş stalin iyi ki türkleri sürdü sibirya'ya" diyen organizma bile gördüm.

Türk askeri bu ülkedeki demokrasiyi baltalayan kurum değilmidir sorarım sana darbelerle ? Ha öldürülmesi gerekmez.Bir sol görüşlü insan sebepsiz insan öldürmez.Ben sana güney amerika'yı örnek vereyim.Şili'de banliyolarda ordunun insanları kamyonlara yükleyip ölüme gönderdiğini biliyormuydun ? Sokaklarda zengin-ordu ittifakının fakir halka yaptığı zulümleri biliyormuydun ? Brezilya'da halen devam eden sömürüyü biliyormusun ? Hiç bir şey okumadan gelip konuşma buralarda bence.Senin savunduğun sistemin tarihi kanlı.

Sam said:
fakir insan kazanmak ister, kimse fakir kalmak istemez. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim yaşadığım dünyada insanlar kendileri ve aileleri için en iyisini ister akıl sağlıkları yerindeyse. kast sistemi vs alakasız yerlere sarkmayalım, çok zorlama oluyor.

Kusura bakma ama bilmeden konuşmakta son nokta.Ya sosyalizm komunizm seni aç bırakmak için değil aç bırakmamak için ortaya atılmış siyasi ideolojiler.Ey allahım diyecek söz bulamıyorum.Sen faturalara,kredi kartlarına,patronunun don-kilot parasına çalış.Elinde 5 kuruş para kalsın azıcık.Bunla sürdürürsün yaşamını.

Sam said:
sovyetler teknolojinin dibine mi vurmuştu? yapmayın lütfen rica ederim, sovyet teknolojisi dediğiniz olay devletin insan ve para kaynaklarını otokratik olarak belli sidik yarıştırma alanlarına kanalize etmesi ki ona rağmen hep gerisindeydiler yarışın. güncel hayatta kullanılan bir çöp geliştirmediler nerdeyse onca yıl boyunca. varsa yok tank tüfek, uzay ya da nükleer roketi. e otokrasi emredince çok daha alasını almanya on yıl içinde de yapmıştı, faşizmin başarısı mıydı onlar? ve bu sidik yarışı en nihayetinde o devasa imparatorluğu tek kurşun atılmadan batırdı ki tarihte ibret verici bir sayfadır sovyetlerin başarısızlığı. umuyorum ki gelecek nesiller onların beceriksizliğinden dersler çıkaracak, böyle saçmasapan, şişme balon ülkeler oluşturmaya çalışmayacaklar. dünyanın da anasını ağlatmayacaklar.

Yazık.Galiba ailesel olarak komunizme karşıtsın.Veya maddi durumun ortanın biraz daha üstünde.Bir kaç kaynak okuyup sahte yazılara aldanmışsın.Sovyetlerin ta o zamanlar miyop için ameliyat geliştirdiğini biliyormusun ? Peki CCCP'nin Rusya'daki kültürel düzeyi 2'ye katladığını.

Sam said:
estel, e peki komünistler ne yaptı o çocuk için? muhtemelen ülkesindeki aykırı isyancılara kalaşnikof yollamıştır iç savaş çıksın da kendi güdümlerinde ülkeye dönsün diye.

Kapitalizm çocukların bile emeklerini sömürür.
Komunistler ne yaptı kalaşnikof yollamaktan başka diyorsun.
Komunistler çocukları sömürülmesin diye kalaşnikofları kullandılar.Kimlere karşı ? Çocuklaramı karşı ?

Ama senin burada savunduğun sistem çocukları sömürmek için Füzeler atıyor lübnanlara,filistinlere.

Anlam karmaşası yaşıyorsun.Bence komunizmin özgürlüklerini kısıtlayacağını düşünüyorsun.Komunizm sana tek bir şeyi yapma der; " SÖMÜRME.EMEĞİN NEYSE ONU AL ".
Mesaj tarihi:
firatram arkadaşım sovyetlerin ne teknolojisinden ne bilimden bahsediyorsun.ben sahil kasabasında ikamet ediyorum ve hollywood filmleri izliyorum.sürekli olarak james bond sovyetleri alt eder.görmedin mi? ingiliz istihbaratındaki teknolojiyi daha ne göz ameliyatıymış bilmem ne.ne varsa kapitalizmde ve asgari ücretle geçinmekte var.
Mesaj tarihi:
law, forumdaki tek avanak iyi çocuk olamayacağım, kusura bakma. sabah akşam takip etmediğin halde ayda yılda bir attığım bir mesajı bulup üstünden edebiyat yapıyorsun. halbuki hergün sabah akşam benzer mesajları rastgele hangi başlığa girersen gir bulabilirsin.

çe'ye insan demek ise ben dahil bütün insanlara hakarettir, ben de senden özür bekliyorum şimdi. hadi bakalım.

"tartışmanın seviyesini düşüren arkadaş" diyorsun, daha dün bana "haysiyetsiz, şerefsiz" vs diyen insan modeli vardı bu forumda. sen gene yoktun ortada. kopup gitmişsin bu forumun gerçeklerinden. eloğlunun kemiği kalmamış teröristini savunuyorsun, belki forumda canlı bulunan tartışmacılara da aynı hassasiyeti gösterirsin bir ara.

firatram, benim savunduğum sistemin kanına bakana kadar kendi yazdığına bak. "sebepsiz yere insan öldürmez". evet gördük sebepler muhteşemdi, gözlüklüleri, eli nasır tutmamışları doğru ölüm tarlalarına. istenmeyenleri meksika körfezine. muhalifleri sibirya'ya. sakıncalıları ve ailelerini toplama kampı şehirlere. 20. yüzyılda faşizm ile yarışan ne kadar barbarlık varsa neredeyse hepsi aynı sınıf çatışması mentalitesi uğruna.

maksadını gerçekleştiremeyen, hayal dünyasından ötede çalışmayan fikirler. beleşe yemek güzel tabii ama gerçek hayat böyle değil. rüyalardan çıkıp biraz hayatın gerçekleriyle yüzleşmek lazım.

maşallah 'ailesel' tespit koydun. sırada ne var, aileme mi söveceksiniz? nedir olayınız? karşınızda kim konuşuyorsa onunla muhattap olun önce. sahte yazı deyince, sen onlara inanmışsın belli ki heh. zaten tekerleği, ateşi filan da sovyetler buldu kesin, kapitalistler kandırıyor bizi. ayrıca'daki rusya'daki kültürel düzeyi mezurayla mı ölçtün nedir? böyle dayanaksız sallamaktansa somut bir bilgi gösterseydin bari. hoş gerçi rusya dediğiniz gibi köylü memleketiydi, ikiye katlamak zor olmasa gerek birikimi heh. el atmışken bir de neden ve nasıl sefalet içinde çöktü onu da yazarsın.

pembe hayaller ve kızıl yalanlar dünyasına balıklama dalmışsın belli ki, bir doz gerçeklik: komünistler uydu devletler kurmak için yolladılar o silahları. o çocukların önemli bir kısmı da sovyetlerin sidik yarışından doğan iç savaşlar nedeniyle yaşanan kıtlıklarda o hale geldi.

düşünmüyorum, öyle. dünyada kalan tek tük kızıl krallıklar ve kızıl despotluklar da tez zamanda yıkılır dileğim o ki.

çok komiksin odi. (:P) benim ne teoride, ne gerçekte yaşananlara verdiğim örneklere ucuz slogan dışında cevap yok hala. varsa yoksa kaka patron ve varyasyonları. sen de kaka kapitalistlere yedirdiğin mmo aylığını iptal ettirip o parayı afrika'ya yollarsın artık, bekliyorum eheh.
Mesaj tarihi:
Che de bir insan aynen senin gibi dolayısı ile özür dilememi gerektirecek bir durum yok. Terörist savunduğum ise yine külliyen yanlış. Che hakkında fazla bir bilgim yok belki senden bile daha az dolayısı nasıl savunabilirim tam olarak bilmediğim birini ?

Hatalısın evet bunuda biliyorsun ama yine onlar yaptı bende yapacağım diyorsun, çıkış noktan hatalı.

Ve gerçekden polemik yaratmakdan öteye gidemiyor seninle diyalog kurma çabaları, tartışmakdan ziyade, ben haklıyım ekseninde döndürüyorsun bütün argümanlarını dolayısı ile ne senden birşeyler öğrenmek nede birşeyler öğretmek mümkün şu ortamda.

Ben başka topiklere yola alıyorum size sonsuz polemik deryalarında iyi bir rüzgar yakalayıp pupa yelken muhabbetler diliyorum.
Mesaj tarihi:
yoo, hatalı filan değilim. geberdi demekten çekinmeyeceğim tonla tarihi figür var, hepsi de milyonların kahramanıydı. hepsi insan yavrusuydu. çoğunun seveni var forumda. benim sevdiklerime, saydıklarıma da dur durak bilmeden saldıran, hakaret eden, alaya alan elini sallasan ellisi forumda.

senin gelip burda bir terörist için gelip sayfalarca çifte standartlı saygı edebiyatı yapman hatalı olan. ha yok kendine görev edindiysen, ki bu güzel birşey olur, diğer başlıklarda da benzer mesajlarını görürüm yakında. o zaman misyonuna duyduğum saygımdan ötürü değiştirebilirim sözümü. o zamana kadar sözlerinin değeri sıfır gözümde.

p.s: hitler, mussolini, stalin, mao, pol pot gibi kişilerin haklarını savunman gerekecek fikrimin değişmesi için, kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bundan sonra hitler, mussolini, stalin, mao, pol pot ve sam hakkında hakaret içeren veya hakaret ima eden mesajlar atmayalım bazen fikirlerine katılmasakda onları rencide etmeyelim.

Artık şirinleri görebilirim.
Mesaj tarihi:
rekabet doganin kanunu degil midir? onu yok sayarak doga icerisinde yasamini idame ettirmek -sistemler icinde gecerli bu- mümkün müdür? sistemlerde birbirleri ile rekabet etmez mi? biri kazanip digeri kaybetmez mi?
Mesaj tarihi:
Doğada ne olduğu zaten ne kadar önemli ki?

Doğayı sonuçta insanoğlu deli gibi kontrol edebiliyor ve sürekli insanın doğa üstünde kontrolü artıyor.
  • Yeni Oluştur...