Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 bir de spy programlar için Spy Sweeper var ve ad-aware ve sbybot s&d bulamadığı şeyleride bulabiliyor.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 norton antivirus norton utilites zone alarm pro [Bu mesaj orc_lord tarafından 14 Mayıs 2004 20:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Linux... Slackware mumkunse.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 bu topic'i yeni gördüm, hemen cevabımı veriyim: şu topici: http://www.paticik.com/forum/view.php?id=67928 boşuna yazmadım, ilk aşamada onu oku. İnternet'te korunma hakkında güzel bir yazı.. Sonra gerekenler: 1- Virüs'lere karşı koruma 2- Adware ve Spyware'lere karşı koruma 3- Trojan, wormlara karşı koruma 4- Hacker vs gibi bilgisayara girmeye çalışanlara karşı firewall İlk aşama, antivirüs, Sistem temizse, yeni formatladıysan, norton antivirüs kur. Eğer temiz olmadığından şüpheleniyorsan, Panda Online Scan ile bilgisayarını taratabilirsin. Ya da başka online scannerlar için: http://security.symantec.com http://www.blackcode.com/scan housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp sitelerine girebilirsin. Norton Antivirüs'ü her gün güncellemelisin. Buna karşın norton'a güvenin yoksa ek bir koruma için f-secure öneririm. Ayrıca bunların otomatik koruma programlarını aktif et eğer bilgisayarını daha iyi korumalarını istiyorsan. Bu belki pc'de performansı engelliyebilir ama sonuçta daha güçlü koruma sağlar.. Adware ve Spyware'lerin yol açtıklarını yazımda anlatmıştım. Ad-aware popüler program. Ancak herşeyi bulamıyor. Ayrıca popüler olmasının dezavantajı olarak, bu programı engelliyebilen ve kendini film çalan program olarak gösteren programlar mevcut (ciddiyim). Yanında mutlaka ama mutlaka Spysweeper kullanılması lazım. Trojan, dialer, worm gibi şeyleri artık antivirüs programları da farkedebiliyor. Mesela Norton Antivirus 2004 ile bu özellik eklendi. Çok daha güzel buluyor. Eğer bulup da temizleyemesse, Norton'un sitesine git (çıkan hata mesajında direk link olacak zaten) bi virüs hakkında bilgi edin. Nasıl korunma sağlıyacağını ve ona karşı ekstra bir "cleaner" programı ellerinde varsa söylerler. Mesela doom ve sasser gibi wormları bu ekstra ama çok küçük programları ile kaldırdım.. Firewall kullan, xp'nin bile firewall'u var, ama daha güçlü bi firewall da kullanabilirsin kendini daha bilgili hissediyorsan. Ancak programlarda, oyunda sorun çıkartabiliyorlar, ben kullanmıyorum firewall. Son Not: Mutlaka ama mutlaka programlarının (özellikle windows'un firması microsoft'un) en son yama sayfalarına ve güvenlik sayfalarına git internette. Bu sayfaları iyice oku, yeni çıkan her yamayı çek. Programlarının oto güncelleme özellikleri varsa onu kullan. Her virüs ve worm yayıldıktan sonra bunlar yama çıkartmaya çalışırlar, ya da virüsü nasıl engelliyebileceğini anlatan yazı yazarlar. Bu yazıları takip et..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 norton internet security, bannerları engelliyebiliyor.. ayrıca www.download.com'da banner block diye aratırsan birçok şey bulma imkanın var.. ama denemedim daha onları[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 kabloyum ama firewall kullanmıyorum :D norton firewall habire bik bik ötüyor uyuz oldum firewallara..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Mayıs 2004 01:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Bak hem kabloyum diyorsun vede Firewall kullanmıyorum diyorsun , ondan sonra bilgisayarın yine worm tarafından kapatılınca bık bık bık öteceksin. Makinana dışarıdan saldırı ihtimali muhtemel , ve bunu antivirüs programında kesinlikle engelleyemez haberin olsun ... Evde değilken arka planda dönen şeyleri bilemezsin[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 gereken her türlü yamayı çekiyorum. symantec (norton) un çıkardığı "hede cleaner" "hödö cleaner" programlarını çekiyorum. Microsoft'un yeni virüslere ve wormlara çıkardığı patchleri indiriyorum. Virüs programlarımı her gün update ediyorum.. Ama belli bir sınırı geçip, otomatik virüs korumaları, firewall'ları felan kullanmıyorum.. Kullansam daha güvenli olur biliyorum.. Ama firewallar iki saniyede bir "bik bik aha birşey buldum blockladım ama blocklayamamış da olabilirim sen yine de şunu oku" gibisinden mesajlarla kafamın şişmesini istemiyorum.. Herşeyi açınca, %100 güvenli PC'in olmuyor. Buna karşın PC çok yavaşlıyor, interneti kullanamıyorsun bile.. binlerce ayar yapıyorsun programlara, yine de pc'de herşey bik bik ötüyor, bi klasör açıcaksın diye binlerce program tarama yapıyor ondan sonra açılıyor. İnternet'te yama yapçaksın, bir süre sonra bakıyorsun bir dosya parçacığını 1 saattir çekememiş, meğersem virüs tarama programları kendi arasında "hayır ben tarıycam, yok ya ben tarıycam" tartışmasına girmiş. Eee sinir krizine giriyorsun sen de. Bir oyun oynuycaksın diye, arkaplanda dönen işleri engellemek için bu sefer de koruma programları yüzünden gene bir sürü dönen işin oluşması seni delirtiyor. Tüm otomatik portakalları kapatıyorsun, sadece günlük tarama yaptırıyorsun ohh diyorsun, hiç bir şey de çıkmıyor bu taramalar sonucunda güzel oluyor :D :D :D[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Yahu abicim sen daha firewalların çalışma mantığını bilmiyorsun , sen antivirüs ile falan karıştırdın herhalde ? Firewall sadece internet çıkışlarına bakar , senin dokümanlarından firewall a ne ? birşey yüklemek istediğin zaman bazıları müdahale ediyor , ha o ayrı ister kapatırsın ister açarsın. Bu arada Microsoft worm açıklarını wormlar çıkmadan kapatmıyor , bilgisayarının azına sıçıldıktan sonra sen patchini çeksen ne olur çekmesen ne olur ? 1 kere windows saçmaladımı çorap söküğü oluyor. Bu arada ayarlarını yaparsan firewall un gayet rahat çıkarsın internete ben 7/24 online ım , sürekli açık makinem ama internette sorun yaşamıyorum , iman gücümü var yahu ? ''Ama firewallar iki saniyede bir "bik bik aha birşey buldum blockladım ama blocklayamamış da olabilirim sen yine de şunu oku" gibisinden mesajlarla kafamın şişmesini istemiyorum.. Herşeyi açınca, %100 güvenli PC'in olmuyor. Buna karşın PC çok yavaşlıyor, interneti kullanamıyorsun bile.. binlerce ayar yapıyorsun programlara, yine de pc'de herşey bik bik ötüyor, bi klasör açıcaksın diye binlerce program tarama yapıyor ondan sonra açılıyor.'' Abi %100 olmasa bile lamerlara karşı sana güvence sağlanıyor, her programın açığı vardır, zaten hacker dediğimiz kişiliklerde kişisel kullanıcıları baz almazlar. Lamerlerde firewalları kıramazlar. Tabiki soracak abi sana hangi programın iternete çıkıp çıkmaması gerektiğini . Nereden bilsin program senin arkadaki wormu internete çıkarıp çıkarmak istemediğini. Sormasa o zaman firewall olmazdı dimi ? Aksi bir durumda şu bu bunu yapmak istiyor bak izin veriyormusun gibisinden sorular sormasa ohoo işimiz var ozaman ben beğendim bu programı kalsın yok gözüm şunu tutmadı bloke edeyim ... ''Eee sinir krizine giriyorsun sen de. Bir oyun oynuycaksın diye, arkaplanda dönen işleri engellemek için bu sefer de koruma programları yüzünden gene bir sürü dönen işin oluşması seni delirtiyor. Tüm otomatik portakalları kapatıyorsun, sadece günlük tarama yaptırıyorsun ohh diyorsun, hiç bir şey de çıkmıyor bu taramalar sonucunda güzel oluyor'' hala diyorsun scan mcan abicim bu virüs programı değil '' Ateş Duvarı '' bunu filtre olarak düşünebilirsin , nasıl arabanın egzozundan çıkan zehirli gazlar direk atmosfere verilmeden filtreden geçiyorlar , internetten sana gelen paketlerde filtreleniyor, hergün yüzbinlerce rastgele portscan yiyorsun haberin yok. Internetin yavaşlıyormuş firewall açınca ... Ne alakası var aksine arkaplandaki lüzumsuz şeylerin internete çıktığını görüp onları bloke ettikten sonra dosya indirme hızlarında artıyor o oranda. Lamerin teki sana dadanmadan akıllanmayacaksın ....[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 scan derken antivirüs programlarının scanlerini kastettim zaten.. bik bik ötenler ise hem antivirüs programlarının otomatik scan özelliği hem de firewalların onu bunu sormasından kaynaklanan dolayı çıkan dialog pencerelerini kastetmiştim.. Birkaç kere denedim tüm programların ayarlarını yapmaya çalıştım. Bu durumda ben paticikte tek bir mesaj yazamadım. Bir oyun açıp oynayamadım. Bir virüs programını update bile edemedim.. Bu yüzden otomatik scannerları ve firewall programlarının hepsini kapamak zorunda kaldım. Arkada bazı şeyler gizli gizli birşeyler yapmasın diye bu programları açıp onların gizli gizli koruma yapmasını istemiyorum. Çünkü ikinci durumda bilgisayar ve internete çok daha yük biniyor.. Bu yüzden şimdiye kadar firewall hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Sadece spysweeper ve norton antivirüs programlarıyla bilgisayarımı günlük olarak taratıyorum, bu da bana oldukça yetiyor. Ya boşver zaten ben hiç bi şeyden anlamam, sen ne kafa yoruyorsun benle :)[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Ya yoracağım tabi 1 kişi daha bilinçlensin yeter benim için. Antivirus açma zaten arka planda. Bu arada hangi firewall u yükledinde senin internete çıkmanı engelledi ? Firewall u 1 kere ayarlarsın ondan sonra birdaha ayarlamazsın. Internete çıkacak program , ilk çıkışında 1 kere sorar, bu programa bütün yetkileri ver ve izin ver dersin. Ondan sonra sorun kalmaz. Dışardan birisi sızmaya kalktığında ise huop sen kimsin ? der ve dışardan gelen saldırırlarda soru mesajı gelmiyor , o zaman işimiz var her ortscande ki dakikada 3 kere scanleniyorumdur, hepsine onay ver verme olacak sadece makinandaki programların çıkışı olduğu zaman sorar. Arkada gizli gizli birşeyler sürekli oluyor, windowsun ne yaptığını bilemiyoruz zaten orasını geçelim birkere de , Firewall olması ekstra güvenliktir , yani çektiğin yamalar senin bilgisayarını internet ortamına karşı güvenli yapmıyor , sürekli yeni açık bulunuyor çünki. Firewall kurmak çok mantıklıca bu durumda. Sen bilirsin ama , ben 1 kere daha dene derim. Sistemi de o kadar kastırmıyor bu günümüz firewalları.[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar