Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvenli bir sistem için neler yapmalıyız?

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

ARkadaşlar biliyorsunuz internetten giren virüs,trojan,backdoor,worm vs vs şeyleri.Bunlardan korunmak için hangi programları kullanmalıyız?Lütfen sharky den bir liste istiyorum.
Bİrde şu bannerları göstermeyen programın adını söyleyin.(Malum sitelere girince dert oluyor)[signature][hline]İndim yarin bahçesine,
Parsellenmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

ad-aware i bende kullanıorum
özellikle bilgisayar netteyken sana bulaşan küçük küçük reklamları ( ki bunlar biriktikçe acaip yavaşlatıor makinayı.. mesela benim böle bi programdan haberim yokken baya bi cookie birikmiş.. sadece icq um acık oldugu halde dial up ta saatte 25 mb alıordum 20 mb yolluordum.. neyse efendim sora ad-aware yaklaşık 2000 tane buldu sildi) temizliyor..

parantez uzun olunca düştü tabi cümle..
ehemmm
nortona nedense ben bi türlü ısınamırom
acaip kastırıo makinamı
cart curt herşeye bişiler dio

sildim giti
Sosyal ağlarda paylaş

Ben E-trust kullanıyorum ama Auto Download bir işe yaramıyor.Herseferinde aynı dosyayı indiriyor.

Ama yinede iyi bir antivirus programı.[signature][hline]
_o_ _o_ _o_ _o_
..| ....|.....|.....|
./ ./ ../ ../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..
Powered bY Korax & Pascal.
Pati halay ekibi kurucuları ve başları..
Sosyal ağlarda paylaş

Her seferinde aynı dosyayı indirmiyor, aynı dosyanın güncelleşmiş halini nidiriyor zira adamlar her gün update yayınlıyorlar. En güçlü yönlerinden birisi de bu zaten. Hatta aynı gün içinde birden fazla update yayınladıkları bile oluyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiye ederim,norton 2004 yükledim virüs girdi ve direk nortona saldırdığı için nortonu çalıştıramadım bile :D format atmak zorunda kaldım.[signature][hline]
_o_ _o_ _o_ _o_
..| ....|.....|.....|
./ ./ ../ ../
Tey,Tey,Teyyy..
Sosyal ağlarda paylaş

İyide abi,ben her auto-download dediğimde sürekli indiriyor :) yani yaptıktan sonra tekrar yapınca yine indiriyor.[signature][hline]
_o_ _o_ _o_ _o_
..| ....|.....|.....|
./ ./ ../ ../
Tey,Tey,Teyyy..
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman senin sistemde bir sorun var, kaldırıp yeniden yükle.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yine denedim bende aup_2596 isimli bir dosya indirmedi, seninkinde bir sorun var.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

bende Version: 7.0.139 var. Xp ile uyumlu bu versiyonu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

trojan için zaten ad-aware çek onu da download.com'da bulabilirsin.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Ad aware iyi programdır hepsini siler.
Bunun yanı sıra firewall kurman şart !

hele hele sürekli nette açık bırakıyorsan bilgisayarını , eve gelir bir bakarsınki ekran sonsuza dek kara...

said:
MrMedia, 13 Mayıs 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
sonra bi anti-virüs programı ben norton kulanıyorum wala acaip memnun um , fakat çok feci sıkıştırıyo bazen bilgisayari,

Nortonu sürekli aşada açık bırakmana gerek yok hocam.
Service lerini kapatırsan aşadan kalkıyor, ayrıca güzel bir sistem düşünmüşler, bilgisayar sürekli açıksa sen idle iken yani bilgsyarın başında yok iken kendisi gelip update ediyor, veya 3 saatin üzerinde idle kalırsan işlem yoksa arkada, kendi kendisine bi reg scan ve sistem scan yapıyor. Sonrada abi bak sen yokken ben bunları bunları yaptım şöle böle oldu arka planda bu itler iş çeviriyorlarmış enseledim diyor sende bir kemik atıyorsun seviniyor falan...

Ayrıca service lerini kapattıktan sorna aşadan yok oluyor fakat update olayı hala devrede oluyor ve kendisi arada gelip update ini scanini yapıp kapatıyor kendi kendisini...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

firewall olarak zonealarm bence ideal. Hem amatör bir güvenlik için yeterince iyi ve kullanımı da çok kolay. Profosyonel güvenlik istiyorsan zaten donanımsal bir şeylere geçmen gerekir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...