xaty Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Uzun zamandır kullanmaya devam ettiğim bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibi: - Asus K8V Ana Kartı - 512 MB DDR Ram - ATI Radeon 9600 XT Ekran Kartı - AMD Athlon 64 3200+ İşlemci Soruna gelince, yukarıdaki özelliklerden de belli olduğu gibi biraz eski kaldı PC. Şuan en baştaki sorunum 512 Ram olması. Bunu arttırmak istiyorum. Ancak RAM DDR olduğundan yeni RAM biraz pahalı olacak ve ileride farklı yenilikler yapmak istediğimde yeni alacağım RAM'den de vaz geçmem gerekecek. Bu durumda aklıma gelen bir diğer çözüm Ana Kartı değiştirmek, ana kart ile birlikte DDR2 RAM kullanırım diye düşünüyorum. Ama kafama takılan soru da ana kartı değiştirdiğimde diğer parçalar ile uyumsuzluk çıkarır mı? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 6-7 ay once de bi arkadas benzer bi makineyle gelip upgrade onerileri istemisti, fikir vermesi acisindan konuya goz atmani oneririm. Maalesef asagi yukari ayni durumla karsilasicaksin. Okuduktan sonra sorun olursa elimden geldigince cevaplarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 2 seçeneğin var, ya parayı basarsın yeni sistem kasar 3 sene rahat edersin, veyahut 1gb ram eklersin seni bi süre daha idare eder. ama asıl kritik nokta bilgisayarını ne amaçla kullandığındır. eğer yeni çıkan oyunları falan oynamıyosan, sadece 1gb falan bi ram eklemen daha mantıklı olur...(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Maksimum 200 civarı bir yükseltme düşünüyorum şuanda. Daha fazlasını düşünmüyorum, ama bir taraftan da ileriye yönelik olsun istiyorum aldığım. Daha sonra alabileceklerimle problem çıkarmasın istiyorum. Ama kafama takılan tek sorun ekran kartı ve işlemcimin yeni alacağım ana kart ile problem çıkartıp çıkartmayacağı. KHaRoN dediğin başlığa baktım ancak arkadaş orada CPU değiştirmekten bahsetmiş, ben CPU'yu değil de RAM'i yükseltmek istiyorum, beraberinde de anakartı değiştireyim diyorum DDR2 ram kullanabilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 9600xt agp değil mi? ddr2 olup da agp olan kart var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Basliktaki anafikir anakarti degistirirsen socket in de degisecegi, socket degisirse islemcininde degisecegiydi. Ayni sekilde anakartin agp/pcie durumu da var. Sadece ddr ram alabilirsin yeni makine almadikca kendinde dedigin gibi. Anakart i maalesef degistirirsen yeni bilgisayar almak durumunda kaliyorsun. ikinci el olarak ddr ram bakar derim ben. Sifirina cuvalla para veriliyor hemde bulmasi zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 en mantıklısı 2 tane 512mblik veya tek bi 1gb ram alman olur. ben kadıköy exadan 2x512mb aldım abimin pcye bikaç ay oluyor, oem aldım okadarda pahalı deildi. 2. elde alabilirsin ama bi sorun çıkarsa elinde patlar yani bilemessin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Ben de önerilere takılıyorum. DDR-Ram almak dışında mantıklı bir upgrade yapılamaz o bilgisayara. Artık miyadını doldurmuş. Ram'i 1GB yada 1,5GB'a çıkartırsan baya farkedilir bir hız kazanırsın. Ama DDR-Ram'ler de çok pahalı, o yüzden değer mi bilemiyorum. İlla alacaksan ikinci el cidden çok karlı olur. Yada hiç para harcamayıp yeni bir bilgisayar için biriktirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 O makineye degmez. $oyle ki onboard ekran kartlari bile 9600xt yi 2 ye katlarken, 200 dolara amd i$lemci+amd board+2gb ram alirsin. Kaliteli onboard cozumleri daha sonradan alacagin ekran karti ile Crossfire X kombinasyonuna girmeni saglayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ama bu fikrimden vazgectim. 200$ a 2. el anakart+cpu+ekran karti+ram alirsin, daha mantikli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ornegin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 elindeki sistemi de 50 liraya verirsin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar