Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Şişmiş durumdayım derken sakın kimse kilo anlamında anlamasın sıkıntı anlamında o kadar şişmiş durumdayım ki anlatamam. böyle tanımayan etmeyen insanlar daha doğrusu herşeyimi bilmeyen iç dünyamı yapımı falanımı filanımı bilmeyen insanlar benimle konuştukları zaman sanki bankada 300 milyon dolar param var süper lux villada oturuyorum tarzında rahat konusabilen bi insan gibi bişi sanıyo benı ama aslına bakarsan öyle diil ve herşey üst üste gelmeye devam ediyo. şiştim derken bu sene ÖSS senesi dedik senenin en başında annemize dedik ki planlı çalışıcam ana sorun yok falan benimde istediğim oydu zaten ama gel gelelim bu durum söz konusu olamadı. o kadar garip bi durum ki evde bi baba görevini yerini getirebilicek bi insan yok he bu duruma bakarsak annemlede bi ana oğul ilişkisinden iki kanka modunda bi ilişkimiz var. gerçi annemin gücünün kuvvetinin yetmediği her işe ben yetişiyorum. evde temizlik yapıyorum bazen ütü yapıyorum bazı denyo arkadaşlarım geliyo eküemeküekeümeükü tarzında gülüyolar senin adın bundan sonra emir diil emine olsun tarzında salak spastik laf ebeliği yapıyolar yine hadi onlarıda kırmıyım diyorum cunku içleri kötü değil aksine öz salaklıklarının kurbanı oluyolar. akılları sıra şaka yapıp etrafını eğlendiricek tipler. arada lazım oluyolar kalsın onlarıda kırmıyorum etmiyorum. velhasıl öss konusuna geri dönelim planlı programlı calısıcaz dedik deniyim dedim bakiyim ders çalışmak nasıl bişi diye bi bakıyım dedım. bu konu neden bu duruma geldi derseniz eğer 4. sınıftan lise 4. sınıfa kadar bi kere bile kitap açıp ders calısmamış , sınavlara bile sınavdan bi ders önce defterdeki tek tük notlara bakarak sınava hazırlanan ve okulun en hızlı diyim yanlış konuşmiyim dory abla kızmasın sonra :) en hızlı kişiliklerinden birisi olmama rağmen her sene bi teşekkür bi taktir gibi övgü almaya sebep olan belgeleri evimize getirmeyi biricik annemizin yüzünü güldürmeyi başardık. bu kadar civcive rağmen açıp kitabı önüme koydugumda sorulara baktığımda içimdeki şeytanın böyle dürtmek yerine beni sandalyeden attığını napıyosun olm sen tarzında bi itikleme sergilediğini fark ettim. içimde ne kadar ders çalışma isteği olmasına rağmen bi gram olsun oturupta bişeylere kitlenme isteği de yok. çok garip bi cümle oldu farkındayım ama yapamıyorum yani kısacası ne olursa olsun ben bu ders çalışma sanatına esir olamıyorum. Ben esir olamadıkça dersanedeki hocalar sanki içimden konustuklarımı duyuyolarmış ve inadına yapıyolarmış gibi günde 200 soru 300 soru bilemedin 500 soru çözün diye kanayan yarama parmak basmayı bırak resmen çiğneyip geçiyolar. Arka sıramda oturan %51 denyo %49 iyi bi çocuk var. birazcık saftirik bişi ama iyi muabbeti var. Çocuk oturup anlatıyo yok 500 soru cozdum yok 600 soru cozdum falan. çocuğuda inceliyorum. herhangi bi kız arkadaş ortamı yok. ne biliyim böyle oturup arkadaşlarıyla geyik çeviricek ortamı vardır ama saatlerce akşamın 12-1 ine kadar ortam yapıcak bi olanağı yok. bende buna nazaran diyorum ki e arkadaş bu insan böyle , yapıcak hiç bi atraksiyonu olmadıgı ıcın oturup ders çalışıyo yani içindeki şeytanın daha farkında değil :) ne kadar millet planlı calıstım onu yaptım bunu yaptım demesıne rağmen bütün ÖSS stresi ile ders calısan arkadaşlara baktığımda dış dünyayla bi bağı olmayan şişe dibi gözlük tipler görüyorum etrafımda. Sakın bunu benim için yada bunu okumak için değerli vaktini ayırıp lütuf gösteren arkadaşlar için bi tabu olarak algılamayın. Bu benim etrafımda gördüğüm şeyler. Tabi ki insan hem sosyal hayatını hemde ders ortamını kurması gerek. zaten başka türlü olabileceğini sanmıyorum. Herneyse ben bunları yapamıyorum. Sadece ders calısmak geyiğide değil. Evde büyük bir para sıkıntısı var. Babam olucak denyo kişilikten eve bi gram katkı yok. Zaten aslına bakılırsa ondan bi beklentide yok. 4 ayda bir anca telefonda konusurum o kadar. son 2 3 yıldır ehüehehehüeüheü modundan cıkıp evet abi bak harbi bu para işleri zormuş diyecek kıvama geldiğim ve o ortamıda yaşadığım için şu para denen meretin ne kadar zor şartlarda kazanıldığını ve bi o kadarda kolay harcanabileceğinin farkına vardım. sonunu getiremiyorum bi türlü çünkü felaket durumda sıkıntım var belki bunları okuyunca arkadaş ne yazdın ki ne sıkıntın olsun daha ne sıkıntıları var insanların sağlığın yerinde tarzında cümleler geçebilir tabiki insanın tek sıkıntısı ders tarzında şeyler olsun. Allah hepimize bol kazanç sağlık huzur mutluluk nasip etsin. Ama gel gelelim şu anda yapmam gereken yani insanların benden beklediği şu ders çalışma olayını gerçekleştiremiyorum. yapamıyorum yani. yapmakta istemiyorum aslına bakılırsa. hem isteyip hem istemiyorum. öfff bitmiyo. felaket gelgitler yaşıyorum içimde bu aralar. ergenlik dicem ergenlikmi kaldı lan yeter artık diyorum kendime. neyse. değerli vaktini ayırıp bunu okuyana teşekkür ediyorum. eğer bana bi çözüm yolu çıkar yolu evet lan sende bendensin tarzında diyebilicek birileri varsa ellerinden öperim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Eheheh sen de bizdensin hacı normal bişi bu ya. Ama bankada 300 milyon doları yoksa babanın veya senin, çalışman gerekiyor hakkaten. Yeterli para yoksa, o paranın olmamasının yarattığı boşluğu çalışmayla kapatıp iyi bi yere girebilmek lazım. Ünili olamamak berbat bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Şu anda aldığın puanlar senin istediğin yeri kazanmana yetecek durumdaysa çok az ders çalışarak durumunu koru sene sonunda istediğin yere gir.Ha eğer ki yetmiyorsa anlattığın dertler çoğumuzun başından geçen şeyler :).(Ders çalışmak konusunda.)Bende ders çalışamıyordum iki senede girdim.Benimde notlarım fena değildi ama öss de yetmiyor işte.Kendini zorlayacaksın.Hani oturup 500 600 çözme ama günde 100 150 tane çözsen (gerçi şu saatten sonra 200 250 yi bulsan yeridir) muhtemelen yeterli olur eğer dediğin kadar vasıflı isen.Üstelik o kadar soruyu çözüp sosyal hayatta yaşayabilirsin çok zaman almaz.Ama tabi ki bu sorular türkçe sosyal değil fen ve matematik olacak sadece :).Tek çıkarı var kendini kasacaksın arkadaşım başka türlü kazanamazsın öss yi.Zeka ile almıyorlar öss ye ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 ünili olamamak.. bütün mesele bu işte :) kazanabilicekmiyiz kazanamıcakmıyız. bu gidişle sonumuz hayır diil gibi duruyo ama yine her zamanki gibi cepten yiyip bişiler yapabilirsek ne mutlu bana. bişeyi merak ediyorum özel bi üniversiteye burslu girebilmek için ne yapmak gerekiyor yani bi bilginiz varmı? varsa eğer bana bi şekilde öm den falan ulaşabilirmisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Valla cok normal bişey, ama 30 yaşındayım ve universiteyi bitiremediğim için adam gibi bir işim yok, sürünüyorum. Ne yap ne et, ders çalış, bide üniversitede geçen zaman elinden kayıp gittikten sonra, gerçek hayat acıtıyor. Allahtan af çıktı da 4 dersimi bitirip 30 yaşında hayata merhaba diyeceğim. İş işten çoktan geçti ama zararın neresinden dönülse kardır. Ders iğrenç bişey ve mezun olduktan sonra da ne kadar kullandığın meçhul, ama roketin dediği gibi ünili olamamak kötü bişi, mutlaka kas gir ve bitir, mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 ÖSS den hayvan puan yapıp özel üniverstenin burslu kontenjanına yerleşmen gerekiyor. Ya da üniye giricen, ilk seneler parayla okuyacaksın, sonra notlarını yüksek tutacaksın, oradan burs alacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 bildiğim kadarıyla ilk 5 e yazdığımız zaman havadan %25 geliyomuş. 270 puanla arkadaş %75 bursluya tutuodu puanım tutmaz diye yazmadım dedi. ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum valla. Of klavyeye kafa atıcam o derece felaketteyım yarın sabah saat 8.30 da dersane var hızlandırma geyiği bugunde gitmedim yarında gitmicem. ne kadar öğrenciysemde insanımda birazcık ara verdım kendıme. yeter harbi yetti bu iki sene bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Hangi üniversite bu merak ettim? 270 puanla nereye girilir ki zaten doğru dürüst 4 yıllık programa bile girmek zor. Bir de ilk tercihe yazarsan yüzde 75, çok yani, sanmıyorum. Bir de bu burslarda güvenilirlik de önemli. Şimdi bir bilkent ya da sabancı bursiyerini yarı yolda bırakmaz, ama atıyorum bir apartman özel üniversitesi burs verip, okula bağlayıp, 2. senende yarı yolda bırakabilir. O yüzden en garantilisi ösym bursu denilen bi önceki mesajımda bahsettiğim burs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 saolasın roket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Tıbbi destek al abi bunun ilaçları var. Bi psikiyatr a görün ders çalışmak istiyorum ama başına oturunca dikkatimi toparlayıp çalışamıyorum de. O sana verir gerekeni. Sonra atarsın o ilaçtan bi tane, oturursun testin başına, anaa bi bakmışsın 6 saattir test çözüyosun gıkın çıkmadan 1000 soru çözmüşsün bile falan... Kendi kendinizi dizginleyemiyorsanız tıbbi yardım alın. Bazı kişilerde bu ilaçlar durgunluğa sebep olabiliyormuş. Ya da devalı kullanma gibi sozunlulukları olan ilaçlar var. Ama bana sorarsan geleceğinden daha önemli değil bu yan etkiler. Sağlıklı bi simitçi olacağıma ilaç bağımlısı bi mühendis ya da işadamı olmayı yeğelerim yani Bu kadar yazdım şunu da belirteyim ki ben ilaç falan kullanmadım. Ama bu konudaki görüşüm budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 vazgeç bu sevdadan.. sen de bizim gibi semih cumhuriyeti vatandaşısın.. ve diz yeri yapmış eşofmanınla mutluluğu yakalamalısın (çok samimiyim bu konuda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 ders konusunda aynı durumu yaşıyorum bende. tam senin tarif ettiğin gibi. geçtiğimiz aylarda oturup 12 tane türkçe sorusu çözdüm çektiğim çileydi resmen. ilk 3 soruyu çözdüm dayanamadım doğru-yanlış kontrol ettim. 3 soru daha çözdüm yine aynı durum... 9. soruyu çözdükten sonra kalktım kum torbasına daldım... 12. soruyu çözdüm kalemi attım kalktım çay demledim yemekteyiz adlı programın başına kuruldum. aynı şekilde 4 senelik lise hayatım da bir kez olsun 2 gün öncesinden sınava çalışmadım ya son gün yada hiç çalışmadım...alışamadım tempoya ama çalışmam gerektiğinin bilincindeyim istiyorum da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Bende bir öss mağduruyum sizin gibi. Senin bahsettiğin gibi bende şu lise hayatında oturup ne ortalama kastım ne okula önem verdim aynen sınavdan bi gün önce bi kere okuyup sınava girerdim hep. Gel gelelim hayatı boyunca doğru düzgün ders çalışmayan adam nasıl günü gününe çalışmaya başladı 1) Gazetede tarihe baktım 4 Aralık olmuş benim hiç bişey yaptığım yok öss nağmına sadece dersaneye git gel evde açıp bakmadım falan ordan bir gaz 2) Hatun sınıf yükseldi ben kendime küfretmeye başladım hergün sen salaksın yapamıyorsun hiç çalışmıyorsun falan.. İşte 5 aralık akşamı eski can kayboldu ve yerine düzenli çalışan biri geldi adeta baştan yarattım kendimi. Sürekli kendimi motive ettim sıkılınca hadi olum 1 sayfa daha azcık daha öyle öyle sayfalar konular bölümler bitti.. Evet başta soru çözmek çok zor içim bayıldı resmen, ama sonra bomboş soru bankalarını kastım bayram tatilinde o koca 9 günde herkez dışarda dolaşırken eve kapandım verilen 2.7k soruyu bitirdim.. Sanki bi yerden bi şey gelmişti(ne deniyodu unuttum hani şu peygambere inen). Hayatımda çözmediğim kadar soru çözdüm şu 3 ayda buna oks de dahil.. Bi anda sınavlarım, denemelerim yükselmeye başladı ben gittikçe daha motive olmaya başladım coştumda coştum iyi sonuçlar gelince. mesela şöyle bir örnek veriyim benim ilk fen sınavım -0.5 netti(2 doğru 10 yanlış), son fen sınavım 22.25 net.. Aradaki farkı görüyormusun? Bana bunu eylül ayında söyleseler hayatta inanmazdım.. Böyle sonuçlar sürekli yükselince hedeflerimde yükseldi. Sene başında bahçeşehirdi sonra yeditepe oldu şimdi sabancı.. Düzgün çalışmaya başlıyınca herşey çok güzel oluyor inan bana hatununada zaman kalıyo arkadaşlarla geyik yapmayada dolaşmayada.. Önemli olan bir düzen oturtmak sonra geri kalanı geliyor.. biraz uzun oldu ama.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kickapoo Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Bi de öss sonrası var. Asıl dert tasa üniversitede başlıyo.Eğer ki kendinizi üniversitede disipline edemesseniz benim gibi 1 okuldan atılır,ikincisine girer 25 yaş bunalımlarına elinizde koca bir SIFIR ile kucak açarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Beyler bugünden itibaren başlıyor muyuz günü gününe çalışmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 hayat zor valla hele bide para sorunu varsa Allah yardım etsin herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 OogahBoogah said: hayat zor valla hele bide para sorunu varsa Allah yardım etsin herkese amin ki ne amin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 simdi okudum. calısmak istersen, basarmak istersen kotu seyleri gorup onları calısamamana bahane yapmak yerine, olasılıkları gorup cozum bulmaya calısırsın. evde baba yok, ekonomik durumunuz o kadar iyi diil. bunlar hos seyler diil ama ders calısmanı engellicek seyler de diil. aksine dusumları degistirip guzellestirebilmek icin ders calısman ve adam olman gerek. bu gercegi hatırla ve bununla motive et kendini. calısmamak icin bahane arama, problemleri cozmek icin cozum bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 O X soru cozdum geyigi yapan insanlari takma. Bi kere 200-250 soru ustu cozmek ruh hastaligi. Dogru konulardan, kaliteli testlerden soru cozeceksin. Daha cok zamanin var bi ilk olarak sakin ol. Otur bi, bolumunun tum konulari koy onune. Sonra bi plan yap her haftaya dagit konulari. Haftalarda da, once konulari calis, sonra testlerini coz. Ama bos gecirdigin gun olmasin her gun calis. Bu demek degil her gun 600 soru coz, veya bi gun dinlen ertesi gun 600 soru coz 300 300 gibi olsun. Her gun kir kicini otur basina kitaplarin, bilincli bi sekilde sinava kadar tum konulari bitir. Daha zamanin var, sakin ol. Ve uzun bi sure bu eziyeti cekicen diye de panik yapma, goz acip kapayana kadar geciyor. Ilac falan filan gibi seyler kullanma, sende sadece motivasyon eksikligi var bence. 5 ay da kariyi kizi birakiver, universiteye bi kapagi at ondan sonra ipimle kusagim, penisimle testisim seklinde gezersin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar