Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] acele şöyle güzel bi omlet tarifi


Drall

Öne çıkan mesajlar

kuru kuru yumurta kırıp yemek istemiyorum. şöyle güzel bi omlet tarifi alabilirmiyim acep? evde bulunmakta olan malzemeler(omlet yapımında kullanılabileceğini tahmin ettiğim)

yumurta, ayçiçek yağı, zeytinyağı(malesef tereyağı yok ve margarinden nefret ederim var ama kullanmak istemiyorum), süt, un, hindi salamı, dana salamı, biber(malesef domates yok), beyaz peynir, zeytin(kullanılır mı ki =P) ve tava. bunların yanında mutlaka şu da olsun şöyle güzel bi omlet yap diyosanız komşulardan falan rica ederim. teşekkürler şimdiden

umarım açlıktan ölmeden önce cevap gelir =P

bi de makarna da varmış onu da yapabilirim ama sadece makarna da yemek istemiyorum =D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
tek kişilik omlet tarifi

2 yumurta bir kapta çırpılır. içine bir tutam tuz ve pul biber konur

biraz sucuk ve sosis kücük kücük kesilir.(isterseniz yeşil biber de ekleyebilirsiniz) sosis ve sucuk önceden yağlanmış ve altı kısık ateşte yanan kaba atılır. biraz kavurduktan sonra yumurta karısımı içine dökülür.

omlet pişerken tavayla temas eden yerleri katılaşırken üst taraflarında yumurtanın sıvıları kalır. bir spatula yardımıyla omleti bir köşesinden kavrayıp kaldırıp, tavayı eğersek yumurtanın sıvıları pişen yumurtaların altına gider. daha güzel olur:p.

omletimiz piştigi zaman yuvarlak bir şekildeyken bu yuvarlağın yarısına kaşar peynir konulur.ve spatula yardımıyla yarısından itibaren diger yarısının üstüne kapatılır.

kaşarlı sucuklu sosisli omletimiz hazır:p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...