Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Peugeot 308 Dizel

Direwolf

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar.

Peugeot 308'in 1.6 HDI 90hp ve 1.6 HDI 110hp seçenekleri ile ilgili olarak birkaç sorum olacak.

90hp'lik motorda Turbo kompresör varken 100hp'lik olanda Değişken Geometrili Turbo kompresör var. Birde 110hp'lik olanda FAP partikül filtresi var.

Sadece hız ve performansı mı etkiler bu özellikler? Turbo arızası malum oldukça masraflı bir olay. Hangisinde bu risk daha fazla olur.

90hp olan haliyle yakıt tüketimi açısından da cazip görünüyor.

110hp ile 90hp arasındaki 2500TL'lik farkı verip satın almaya değer mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

90 beygirlik motorda sadece intercooler olmasi lazim , ben kesinlikle turbo sesi duymadim 90 liklarda. yaniliyorda olabilriim tabii.

fiyata gelirsek; 2500 lira farka degmez bence,90liklarin cekisi gayet yuksek ve rahat devirlenen motorlar turbosuz dahi. Hatta gucu yola aktarmasi sinifindaki diger araclar kadar iyi olmadigi icin turbosuz modellerde turbo yuzunden pwr boost olmadigi icin daha dengeli bile diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen sacmalamisim hakikaten, 90 ile 110 beygirlik motor arasindaki farkin partikul filtresi degilde turbo yuzunden oldugu yanilsamasindan sonra birde aklima
psa-ford dld motorlarinin wiki sayfasi geldi;
The 1.4 L DLD-414 is generally non-intercooled
The 1.6 L DLD-416 always intercooled

akabinde haliyle su talihsiz turbosuz intercoolerli motor gibi bi icadim olmus oldu dikkate almayiniz efendim. :utan: :uzaklas:

p.s. adam gibi bi fiyat vermiyorlarsa 2500 liraya degmez diyorum yinede.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kesinlikle 110 hp alınmalı.
Zaten dizel olduğu için az yakıcak, en azından hızlanman gerektiği zaman hızlanma kabiliyeti olsun.
Ben 90 hplik auris kullanıyorum m-mod, o senin önemsemediğin 20 hp artışı olan bi motoru olsaydı toyota nın dizel, kesinlikle onu alırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...