Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik /gg

Chaz

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
evet yerin açıklanmasına 3 gün kaldı. Askere giden arkadaşlara bazı sorularım olacak :D

1. Gitar falan çalmışlığım vardır gazinoya girmek için uğraşsam beni neler bekliyo orada acaba?
2. Yabancı dilin bir faydası dokunurmu?
3. Pc biliyorum desem direk yazıcımı yaparlar? + yazıcı ne yapar hangi programlar kullanılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaz said:
evet yerin açıklanmasına 3 gün kaldı. Askere giden arkadaşlara bazı sorularım olacak :D

1. Gitar falan çalmışlığım vardır gazinoya girmek için uğraşsam beni neler bekliyo orada acaba?
2. Yabancı dilin bir faydası dokunurmu?
3. Pc biliyorum desem direk yazıcımı yaparlar? + yazıcı ne yapar hangi programlar kullanılır.

1- gazinoya girebilirsin ama gazinoda sanma ki sadece gitar çalacaksın. bizim ordaki gazinodaki çalan elemanlar garsonluk da yapıyordu, resepsiyonda da duruyordu. bizim ora garip bi yerdi ondan olabilir tabi bu. ama gece gec saatlere kadar gitar çalabilirsin. ha bu arada gitarla çok değişik şarkılar çalarsın, türkü falan çalabilirsin :)

2- yabancı dilin faydası olabilir ki şöyle, yabancı dil bilenleri turistik yerlere gönderiyorlar acemilikten sonra diye biliyorum. onun bi sınavı oluyor ona giriyosun. ama bu dediğim olay sadece kısa dönemlere olabilir. jandarmaya da ait olabilir. bizde sınav falan olmamıştı(hava savunmaydım ben). turistik yerlere gidersen büyük ihtimalle rahat olursun. sahil jandarma falan olur, plajlarda dolanırsın herhalde. öyle bi askerliği kim istemez di mi :)

3- yazıcı yaparlar mı bilemem, ordaki yazıcının durumuna bağlı, mesela yeni bi yazıcıysa ordaki muhtemelen seni yazıcı yapmazlar. yazıcılar excell ve word den başka bişe kullanmaz(eğer karanet üzerinden bazı yerlere bağlanmıyorsan). yazıcı olursan nöbet te tutmassın büyük ihtimalle. yazıcılığın o iyi yanı var ama yazı işleri çok olan bi yere gidersen de çk küfredersin.
Sosyal ağlarda paylaş

2- yabancı dilin faydası olabilir ki şöyle, yabancı dil bilenleri turistik yerlere gönderiyorlar acemilikten sonra diye biliyorum. onun bi sınavı oluyor ona giriyosun. ama bu dediğim olay sadece kısa dönemlere olabilir. jandarmaya da ait olabilir. bizde sınav falan olmamıştı(hava savunmaydım ben). turistik yerlere gidersen büyük ihtimalle rahat olursun. sahil jandarma falan olur, plajlarda dolanırsın herhalde. öyle bi askerliği kim istemez di mi

oha inanmam. 3. hatta 4. dilimi öğrenmeye kasayım bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaz said:
jandarma her yerde kebap benim bildiğim abim askere gittiğinde ağrı / doğubeyazıt diye yusuf yusuftu fakat çokral askerlik yaptı geldi

rahatlık açısından:
1-hava
2-deniz
3-jandarma
4-piyade
Allah piyadelere sabır versin yav.

ama şöyle bişe var, askerliği nerde yağtığın önemli değil, kimle yaptığın önemli derler. psiko bi komutana denk gelirsiniz, en kral yerde hayatınız cehenneme döner.
Sosyal ağlarda paylaş

yetemenk said:
jandarma çıkarsan o sınav kesin var onu söyliyim. ama kısa dönemlere, ama uzun dönemlere. bi arkadaşım o şekilde (kısa dönem) antalyaya gitmişti. kış oldugu için de çok rahattı ;)

seninle ayni donem gittik askere (319).. ben de jandarmaydım ama kimse bana oyle bir sınav yapmadı walla =P.. hicbir baska sehirde jandarma olarak askerligini yapan arkadasımdan da oyle bir sey duymadım.. oluyordur da baska naneleri vardir onun.. herkese yapmazlar..

bu arada, yazıcı olma Chaz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...