Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet ucuzluyor (gören de birşey sanacak!)

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

İnternet ucuzluyor
İndirimle ilgili yasal düzenleme tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek

Sözkonusu düzenlemeyle, internet üzerindeki ÖİV sabit hatlarda yüzde 15'den yüzde 5'e düşürülüyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili yasanın Maliye Bakanlığı tarafından hazırlandığını, komisyonlara sevk edileceğini kaydetti.

Erzincan'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının özel iletişim vergisinde yapılacak olan indirim ile ilgili soruları cevaplandırdı. Bakan Yıldırım, 2009 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda özel iletişim vergisinin internet üzerinden hem sabit hat hem de GSM olmak üzere yüzde 5 indirileceğini açıkladığını hatırlattı.

Konunun bir yasa değişikliği konusu olması sebebiyle, yasa hazırlık çalışmalarının Maliye Bakanlığı tarafından tamamlandığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde yasa komisyonlardan geçecektir. Bu kararda bir değişiklik yoktur, her ne kadar kriz ortamı devam etse de bu karar uygulanacak. Amacımız; geniş halk kitlelerine internet kullanımını yaygınlaştırmak ve böylece Türkiye'nin bilgi toplumu hedefini 2013'ten önce gerçekleştirmek. Bu yasayı çıkarırız, bir sıkıntı olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Budur

Valla deli ucuzlama var Allah razı olsun bu hükümetten. Ben bu kadarını beklemiyordum. ÖİV %15'ten %5'e iniyor ne demek abi? Vay vay vay.
Sosyal ağlarda paylaş

zam yaptık deseler ne yazardın çok merak ediyorum.

ayrıca tt biliyorsunuz özelleşti, sadece türk telekomünikasyon kurumunun her yıl belirlediği baz fiyat aralığı var. hükümet olsa olsa vergiyi indirir ya da arttırır artık. alışın şu devletçi olmayan ekonomi gerçeklerine ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten tt özelleştikten sonra devletten daha ne bekleyebiliriz ki? Evet, internet hala pahalı, hala sorunlu; ancak devletin konuyla ilintili vergi gelirini bu kadar kısarak yaptığı desteğin ötesinde herkesin internet parasını cebinden ödemesini de bekleyemezdik.

Fantezi kurma hakkım saklı kalmak üzere çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. (vergideki indirim de brüt olarak faturalara yansıyacaksa tabi ki)
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar da demedim, küfrettirmeyin beni, X gibi nedense bu arada benim mahalde internet

ama mutlu olmanız için ne gerekli? net ücret indirimi mi?

ben de ütopik kurgudaki anarşizm olsa mutlu olurdum ancak ben anarşistim bu dünyada diyenlerle sizin yaptığınız gibi dalgamı geçiyorum.

alakasız mı? hayır hiç değil
Sosyal ağlarda paylaş

ben anlamıyorum Polyanna tartışmasını
internet kazık ve dandik diye, ulaştırma bakanı malın önde bayrak sallayanı diye vergi indirimine bu kadar tepkiliyseniz;
a- internet kullanmayın
b- kendi altyapınızı oluşturun yahut yurtdışından saplama yapın (?) tt kullanmayın
c- internete bağlı kaldığınız kadar süreyi hesaplayıp dial up üzerinden kendinizi ücretlendirerek ttnete ödemede bulunun.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
ya değerini bilin internetinizin. gayet süper sorunsuz çalışıyor. % 10 indirimde gayet büyük bi olay yani. sırf bok atmak için konuşmayın alasen. adamlar internet beleş olcak yarın deseler, 4 Mbit'i beleş verseniz nolcak diye çıkacaksınız.

ahahaha

of kıme gore neye gore ıyı calısıyo ahaa oldum gulmekten burda.

değerını bıl aga bunu bulamayanda var!!!
Sosyal ağlarda paylaş

oha bedava olcak internet desene vay vay vay

sanki paramızın da karşılığınıda alabiliyoruz. paso çalışma var maşallah.

buda şey gibi olcak. doğalgaza 1 yılda %82 zam yapıldı % bilmemne indirim yapılsın diye hala toplantılar yapılıyor. sonra ben halkımın cebinden parasını alan biri değilim diyor.

aynı hesap hiç bi farkı yok.

1 kere ben telefon faturamdan neden TRT ye pay ödüorm. o zaman reklam almasın trt.

özel iletişim vergisi veriorz telefonlarımız dinlenio filan dsad

ama olsun internet feci uzulamış HELAL
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...