Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 Ocak 2007'de ne olmuştu?

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Buyse said:
Gangren said:
İnsanların bu protestoya hakikaten inanarak katıldıklarını varsayıyorum ve söylediklerinin arkalarında durmaları gerektiğini düşünüyorum.

şunun için ne yapabiliriz mesela. onu da açar mısın?

şuna ben de yanıt bekliyorum ya aynen.Hepimiz Ermeniyiz sloganının "madem Hrant Dink ermeni diye vuruldu hadi bakalım biz de ermeniyiz sıkıyorsa gelin burdayız" anlamında söylendiğinin farkındayım diyorsun.sonra da arkasında durun diyorsun.
ben arkasındayım hala yaptığım protestonun.varsa münasip yerleyi yiyen gelsin karşıma çıkarsın silahını vursun
Sosyal ağlarda paylaş

19 Ocak 2009'da;

Hrant Dink'in ölümünün 2. yılında anma gecesinde Sezen Aksu sahne aldı.

Ergenekon soruşturmasında, adının geçmesini kaldıramayan, pkk kurşunuyla sakat bırakılmış askerin intihar etmesi sonucu öldükten sonraki cenazesine bir sanatçı bile katılmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

intihar eden asker hakkında işkenceden cinayete kadar türlü türlü soruşturmanın açılması, ama her ne hikmetse mahkemelerin "görevsizlik" kararı vermesinden, ve aynı zamanda bu askerin, TSK'nın çok yakın bi zamana kadar varlığını dahi inkar ettiği JITEM'in komutanlarından biri olmasından dolayı "sanatçılar" katılmamış olabilir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
intihar eden asker hakkında işkenceden cinayete kadar türlü türlü soruşturmanın açılması, ama her ne hikmetse mahkemelerin "görevsizlik" kararı vermesinden, ve aynı zamanda bu askerin, TSK'nın çok yakın bi zamana kadar varlığını dahi inkar ettiği JITEM'in komutanlarından biri olmasından dolayı "sanatçılar" katılmamış olabilir mesela.

ha yani ölmeyi haketti bunları yapmış olsa dahi, ki bilmiyoruz. humanizm ayağına kız kaldırmaya çalışan kimdi ya, terslik var bu konuşmada?
Sosyal ağlarda paylaş

mesajımın herhangi bi yerinde ölmeyi haketti demiş miyim acaba? bazen öyle demagoji dönüyo ki şu forumlarda, vay anasını sayın seyirciler diyorum başka bişi diyemiyorum..

ne bileyim, veli küçük öldüğünde onun cenazesine de katılmalı mı "sanatçılar"? az bi çalıştırın saksıyı yahu..

ha bi de amaç "kız kaldırmak" olsa %98i erkek bi forumda işim ne :P
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

PKK itirafçısına inanıp askeri suçlamak çok ilginç hakkaten. 10 sene bombala, sonra tövbe et, ben değiştim de, hikayeni yaz, itiraf ediyorum de, hooop herkes sabıkalı. Çok ilginç hakkaten. Adam bir de PKK nedeniyle sakat. Yuh be.

Neyse konuyu saptırmanın manası yok, yeri de burası değil.

Edit: Sakatlığını unutmuşum yazmayı
Sosyal ağlarda paylaş

adam suçlu olabilir, olmaya da bilir. bunu kesin olarak bilemezsiniz. ama şu kesin ki, o kadar çomak sokmuş bir adamın, elbet hakkında bir şeyler söylenecektir, buna inanıp inanmamak, öldükten sonra gereken saygıyı gösterip göstermemek, sizin sağ duyunuza kalmış bir şey. hani değer verilen bir insan olsam, aynı gece birine katılmam gerekirse, hrant dink'in gecesine katılmak aklımın ucundan dahi geçmez.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
Buyse said:
Gangren said:
İnsanların bu protestoya hakikaten inanarak katıldıklarını varsayıyorum ve söylediklerinin arkalarında durmaları gerektiğini düşünüyorum.

şuna ben de yanıt bekliyorum ya aynen.Hepimiz Ermeniyiz sloganının "madem Hrant Dink ermeni diye vuruldu hadi bakalım biz de ermeniyiz sıkıyorsa gelin burdayız" anlamında söylendiğinin farkındayım diyorsun.sonra da arkasında durun diyorsun.
ben arkasındayım hala yaptığım protestonun.varsa münasip yerleyi yiyen gelsin karşıma çıkarsın silahını vursun

"Madem Ermeni diye vuruldu"

Saçmalamışsın. Ermeni olduğu için değil, yazdıkları - fikirleri - belki de yapmak istedikleri birilerinin tersine gittiği için vuruldu. Aynı diğer suikastlerde olduğu gibi.

Bunun üstüne yine saçmalamaman için söylüyorum - ki daha önce de söyledim - öldürüsülmesi kesinlikle kabul görmeyecek bir hareket, nedeni ne olursa olsun. Sonuçta bir aile babasıydı herşeyden önce.

Son olarak, şu söylediğin cümle için, yani söylenecek çok şey varda, neyse..
Sosyal ağlarda paylaş

olay sadece itirafçının ifadelerine dayanmıyo, susurluk komisyonunun raporunda da kırca'nın adı var, üstelik diyarbakırda hakkında açılan dava var. JITEM'in bi önceki komutanı cem erseverdi, kurucusu da veli küçük, bilmem farkında mısınız..ve bu örgütün güneydoğuda nasıl eylemler yaptığını birazcık takip etseniz bilirdiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

hrant dink ermeni soykırımına inanan ve her fırsatta türklerin bu soykırım iddasında bulunan ermenilere saygı duymasını isteyen bir adamdı. heh yani bizim milletimizi kendileri gibi bebek katili olduğunu iddaa eden adamlara saygı duymamaı istiyorsa kusura bakmasın ben bunun altında bir art niyet ararım. bu yüzden bana göre beş para etmez bir adamdı. ölümünden önce kimse adını bilmezken birden bu ülkenin aydını oldu.ölünün arkasından konuşmak gibi oldu ama neyse.

ha bu söyledikleri, düşündükleri, yüzünden birilerinin öldürülmesi kabul edilebilir birşey değil. fakat bu cinayetin arkasında hangi güç varsa da amaçlarına ulaştılar.

şu cinayetten sonra gelişen olaylara baktığımızda, birçok vatansever insan ergeneokon adı altında devletin çeteleri arasında gösterilmiş ve vatanı için tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş insanı bile vatan haini olarak damgalayabilmiş.

kimin öldürttüğü belli olmayan hrant dink vesilesiyle dün hepimiz ermeniyiz diye bağıran insanlar, bugün ermenistandan özür dileme kampanyası bile başlatmış.

hrant dinkin öldürülmesindeki en büyük amaç tüm türk halkının suçluluk hissetmesiydi sanki bu olanlardan türk halkı suçluymuş gibi. bu son yapılanlara bakılırsa başarılıda olmuşlar.

birinin ilk sayfalarda yazdığı gibi turnüsol kağıdını kap gel beni de bu yazdıklarımdan sonra ırkçı olarak damgala. yazık....
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
MacLeod said:
heh yani bizim milletimizi kendileri gibi bebek katili olduğunu iddaa eden adamlara saygı duymamaı istiyorsa kusura bakmasın ben bunun altında bir art niyet ararım.

kendini damgalamışsın sen zaten

"bizim milletimizi"

kendileri gibi bebek katili

"iddaa eden"

zor değil anlamak gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
cinayeti onaylamasamda, amaclari ve bu amaclar dogrultusundaki hareketlerini sevmedigim birisi hrant dink.

Turkiyenin kaybı filan denilmis, kayıp filan yok bana göre.

hepimiz hrant dink ve hepimizde ermeni değiliz arkadaş.

Bu düşünceye sahip olmak için birazcık objektif düşünmeyi istemek gerekir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
CthuLhu said:
Buyse said:
Gangren said:

"Madem Ermeni diye vuruldu"

Saçmalamışsın. Ermeni olduğu için değil, yazdıkları - fikirleri - belki de yapmak istedikleri birilerinin tersine gittiği için vuruldu. Aynı diğer suikastlerde olduğu gibi.

Bunun üstüne yine saçmalamaman için söylüyorum - ki daha önce de söyledim - öldürüsülmesi kesinlikle kabul görmeyecek bir hareket, nedeni ne olursa olsun. Sonuçta bir aile babasıydı herşeyden önce.

Son olarak, şu söylediğin cümle için, yani söylenecek çok şey varda, neyse..

Katılmıyorum.

Onu doğru kabul etsek bile, bunun olmasına göz yumanlar ermeni diye yumdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki hiçbir olay , hiçbir suç , eli silahsız bir insanın ölmesini gerektirmez. Başından beri bu olayı soykırımı destekleyen , Türkiyeyi senelerdir 2 farklı kutuba ayırmaya çalışan insanların yaptığını düşünüyorum. Ben aslında 11 Eylülü de ladin'in yaptığını değil Amerikan'nın ırağa girmek için yaptığını düşünüyorum. Siz şimdi bana paranoyak filan diyebilirsiniz fakat Hrant Dink'in ölümünden çok kısa süre sonra müthiş bir kalabalığın toplanıp , eline gayet muntazam şekilde hazırlanan pankartları alıp dışarı çıkmasının çok irdelenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. evet bende tanımıyordum Hrant Dink'i ölmeden önce ve biliyorum ki bu forumda çoğu kişide tanımıyordu.
Açık konuşmak gerekirse ben bir insanın öldüğüne tabiki üzüldüm ama öyle elime pankartları alıp sokaklarda yürüyücek kadar , burda karşı görüşteki insanlara saldırıcak kadar üzülmedim. Burdaki çoğu insanında bu olayı abarttığını düşünüyorum , yani 19 ocakta ne olmuştu filan gibi çok büyük bir olay olmadığını düşünüyorum açıkçası. Hrant Dink türkiye'ye ne vermişte ölünce bu kadar yas tutuyorsunuz anlamıyorum. Şahsen ben Barış Manço öldüğünde daha çok üzülmüştüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...