Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu minik atom islemcili az enerji tuketen,dusuk fiyatli laptoplar?

Korax

Öne çıkan mesajlar

Evet bu atom islemci ile falan alisan 300-400 euro civari fiyatlari olan,sadece boyle 1-2 ay uzak biyere gittiginde maillerine bakip,msn acip,muzik dinleyip,film izlemek icin falan kullanabilecegin laptop'lar hakkinda bilgisi olan varmi?Boyutlarida baya minik oluyo sanirsam onlarin,ekranlari falanda,bi tane alayim diyorum 1-2 ay sonra biyerlere gitmeden.Oyun falan oynayim derdim hic yok,makul fiyatli olsun,gittigim yerde maile bakmak icin beni internet cafeye falan gitmek zorunda birakmasin,yolda muzik dinlemek icin isime yarasin,hatta mame falan oynayim arada bi, varmidir tavsiyesi olan fiyat performans bi alet?
Sosyal ağlarda paylaş

ASUS EEE PC 1000H

10" 1024 x 600 Çözünürlükte LCD Ekran
# Intel Atom N270, 1.6Ghz, 512 KB Ön Bellekli / 533mhz FSB Hızında İşlemci
# 1GB DDR2 667 Mhz Ram
# 80 GB Hard-Disk
# Tümleşik Intel GMA 945 Ekran Kartı
# Wireless 802.11b/g/n
# Bluetooth
# WebCam
# Windows XP İşletim sistemi
# 1 x VGA port,
# Kart Okuyucu
# 3 x USB
# 1450gr
# 6 Hücreli 6600 mah Pil

pil ömrü yerine göre özellikleri kısıldı mı 4 ile 6 saat gidiyormuş denenmiş.

pm den attım ayrıntılı incelemesini.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
ama bana sorarsan netbooka para vermek yazik ya.

Bence pek değil. Ya ilk düşündüğünde ufacık ekran, hiç bi kabiliyeti yok net dışında, napacan bunu bilider değer mi diyor insan, gidip 15.4 inç mainstream laptoplara yöneliyor. Sonra 15.4 ü okuldan eve starbaksa otobüse taşıyamayınca anlıyor netbukun olayını.
Sosyal ağlarda paylaş

yetemenk said:
amd nin çözümleri çıktıysa (athlon 2650e) onlara yonelinebilinir. performans olarak bayagı onde atom sistemlerden ve sadece 1-2 watt fazla yakıyo
dh de incelemesine bakmıştım bugün.

link varsa super olur,bi arastiriyim olmazsa onuda.

Esh said:
acerinkiler iyi gordugum kadariyle.

ama bana sorarsan netbooka para vermek yazik ya.

Ya aslinda oylede,simdi evde yeterli bi desktop var.Isimi gucumu herseyi bunla hallediyorum,laptop alirsam iyi bisey almam lazimki bi isime yarasin.Ama iyi biseyinde tasinabilirligi zayif oluyo.Yani zaten tatile gitmisken yada trende,ucakta biyerde yolculuk yaparken oturup bilgisayarla is guc yapcak degilim.Amac maillara bakiyim,msn'e giriyim,muzik dinleyim,film izleyim,kolay tasinabilir olsun,yer tutmasin falan filan ha bide fiyati makul olsun tabi.

Geriye kalan performans isteyen herseyi desktop'ta hallediyorum zaten genelde.Bide baksana zaten abi ozelliklere 1.6 ghz 533mhz fsb 512kb falan,daha 4-5 sene oncesine kadar celeronlarin hala durdugunu hatirlarim yani hehe,yeter artar bile bu alet tasinabilirligi cok onemli enbasitinden.

Cok tesekkur ederim arkadaslar tavsiyeler icin,makbule gecti sanirsam asus'a yonelicem.

buarada haciyatmaz cok tesekkur ederim tekrar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Macbook'larla bu netbook'lar arasinda cok fark var. Ilk basta sag click olayi. 10 dakikalik yolda macbook'u cikarmaya usenirsin, ama netbook'u cikarmaya usenmezsin.

Eger netbook alacaksan 7" alacaksin, pil omru uzun olanini alacaksin. RAM'leri de kontrol et, Mhz'si dusuk olan takabiliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung aldım ben babama, beyaz falan şirin bişey, pili 6 saat dayanıyor ortalama. RAM yükseltme için de güzellikler yapmışlar, üzerinde tek 1GB RAM stickle geliyor, böylece diğer slot boş oluyor ve 2x 512MB'yi çöpe atıp 2x 1GB almak zorunda kalmıyoruz. Ayrıca RAM takmak için servise götürmek zorunlu değilmiş, üstün başarı gösterip takarken bozmazsanız garantiden çıkarmıyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğin Samsung'dan ben de aldım bir iki ay önce. Samsung NC10. Dün eBay'e koydum satıyorum. Kötü olduğundan değil. Bir hevesle aldım, sonra bir işime yaramadığını farkettim. Boşuna masada duruyordu öyle.

Korax said:
Evet bu atom islemci ile falan alisan 300-400 euro civari fiyatlari olan,sadece boyle 1-2 ay uzak biyere gittiginde maillerine bakip,msn acip,muzik dinleyip,film izlemek icin falan kullanabilecegin laptop'lar hakkinda bilgisi olan varmi?

Bu netbook'ların bahsettiğin işler için zaten. Msn açıp, müzik dinleyebilirsin. Mail'lerine bakıp nette gezebilirsin. Film de izleyebilirsin ama o ekranda pek zevk alamazsın.

Aslında bu tür işler için 12" yada 13" tercih ederim, daha rahatlar çünkü. Ama onların hafif olanları 10" netbook'lara göre kat kat pahalı. Netbook için 300-400 euro veriyorsun. Hafif 12"-13" netbook'ları için en az iki katını veriyorsun. Dolayısıyla netbook'lar uygun fiyata işini görmüş oluyor.

Asus EEE 1000H veya Samsung NC10'a bak. İkisi de çok iyi. Farklarını özetleyecek olursam:

Samsung NC10:
- Tasarımı daha şık
- Pil ömrü 7-8 saati buluyor
- Bluetooth yok
- Touchpad çok küçük, gerçekten çok küçük
- Asus'a oranla birazcık daha sessiz

Asus EEE 1000H:
- Pil ömrü bir kaç saat daha az
- Bluetooth var
- Touchpad Samsung'a kıyasla daha büyük
- Linux versiyonları da var,
- XP ile alsan bile sonradan linux kuracak olursan sürücü sorunu yaşamıyorsun

Sonuç: Pil ömrü ve touchpad en büyük farklılıkları. Deneme imkanın varsa touchpad'lerini denemeden alma derim. Samsung'u çok sevmeme rağmen touchpad cidden sinir bozucu (parmaklarım büyük de birazcık).
Sosyal ağlarda paylaş

Bende hafif ve küçük bari netbook alayım diye araştırmaya başladım sonra baktımki netbookla aynı fiyata 12inç hafif cok güzel bi notebook var adı: "MSI PR200 T7250"
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodawards&maincat_no=135&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1208&result_id_page=2
Red dot dizayn ve biçok dergiden bestbuy ödüllü bir cihaz, ben exadan 1000liraya aldım bikaç ay önce ve şimdi link vereyim diye tekrar girdim kaldırmışlar satıştan:D zaten bişi biraz tutarsa, fiyat performans oranı iyiyse direk kalkıyo piyasadan bi üst modeli geliyo, cok daha pahalı olarak. şu an T7500 modeli gelmiş teknik olarak cok az fark var ama fiyatı maaşallah katlamış...
MSI diye aşağılamayın 1000liraya anca bu makineyi alırsınız, artı gayette iyi bi cihaz. film, oyun, autocad, proengineer herşeyi çalıştırıyorum. neyse ben özelliklerini yazayım siz değerlendirin:
İşlemci : Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, Intel GM965 Express Chipset
Bellek : 2 GB DDR2 667mhz, max 4gb
Sabit Disk : 160 GB - 5400 RPM
Ekran Ölçüsü : 12.1 inch, WXGA, 1280 x 800, Amazing Crystal Vision
Ekran Kartı : Intel Graphics Media Accelerator X3100, 384 MB
Pil Tipi : 8 Hücreli Li-Ion
Pil Ömrü : 4-5 Saat
Ağırlık : 1.8 kg + çanta + mouse
Ağ Ara Birimleri : Gigabit LAN
Veri Protokolü : Wireless 802.11a/b/g - Bluetooth
Modem Tipi : Fax Modem
Genişleme Yuvaları : 3 x USB 2.0 - 1 x IEEE 1394 Firewire - VGA Çıkışı
DVD+/-RW, 1.3mp entegre kamera, mikrofon var, vista premium yüklü gelio ben XPye çevirdim, dediğim gibi ben 1 milyara aldım kampanyadaydı exada, dolar düşüktü bikaç ay oluyo, birde mouse hediye etti satan eleman saolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...