Suark Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 matematik herşeyin içinde, haliyle fiziğinde içinde derim ben. İçinde olmak için yaratılmış bişe zaten o, kendi başına bi anlamı yok pek. Ama çok işe yarıyor, ki matematik olmasa fiziğin pek uygulaması olmaz herhalde. Sadece soru cevaplar, o yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 2 + 2 = 4 evet ama ne yani çıbık mı, atom mu, fil mi. yoksa sadece rakamlar, işaretler neyimize yarıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ardeth said: dünyadaki fizikçilerin %90ı matematikçilerin yaptığı seviyede matematik yapamaz (bence diyeceğim, ama sebepsiz değil. yurtdışındaki üniversitelere bakın, string theory gibi ağır matematik isteyen çalışma alanları genelde matematiğin altındadır en iyi örnek olarak). fizikçilerin yaptığı matematik, dünya üzerinde var olan matematiğin %10u falan olsa gerek. yani matematikçilerin klasik mekanik ve elektrik fiziği bilmesi ile denk bir durum fizikçilerin bildiğin matematik. enteresan bakış açılarınızla dünyamı renklendiriyorsunuz gerçekten. ulan bir türk isterse dünyanın en önemli matematikçisi veya fizikçisi olsun, gene de konuşurken oran sallamaktan vazgeçemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nefermu Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 All science is either physics or stamp collecting Ernest Rutherford Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 matematik fiziksel olayları olabildigince eksiksiz tanımlamak icin kullanılan bir arac,ne fizik matematigin icinde ne matematik fizigin icinde fakat su da var ki ilerlemeleri birbirine baglı ornegin klasik mekanigin babası olan newton cok uzun zaman boyunca fiziksel kuramlarını anlatmakda zorlanmıstır cunku fizikci oldugu kadar iyi bi matematikci degildir,bu arada kimya nın çükü kesik mi onu niye katmadınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 ginaly said: Ardeth said: dünyadaki fizikçilerin %90ı matematikçilerin yaptığı seviyede matematik yapamaz (bence diyeceğim, ama sebepsiz değil. yurtdışındaki üniversitelere bakın, string theory gibi ağır matematik isteyen çalışma alanları genelde matematiğin altındadır en iyi örnek olarak). fizikçilerin yaptığı matematik, dünya üzerinde var olan matematiğin %10u falan olsa gerek. yani matematikçilerin klasik mekanik ve elektrik fiziği bilmesi ile denk bir durum fizikçilerin bildiğin matematik. enteresan bakış açılarınızla dünyamı renklendiriyorsunuz gerçekten. ulan bir türk isterse dünyanın en önemli matematikçisi veya fizikçisi olsun, gene de konuşurken oran sallamaktan vazgeçemiyor. damarlarımızda var sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 evladım kim kime dumduma kasma kendini bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Sly-One said: 2 + 2 = 4 evet ama ne yani çıbık mı, atom mu, fil mi. yoksa sadece rakamlar, işaretler neyimize yarıcak. 2 tane rakam + 2 tane rakam = 4 tane rakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Jadelith said: topolojiiiiiiii almadım ama math gre de gerekiyomuş fgddgfGerekmiyo. Mantikla cozersin zaten o sorulari, vakit harcama. Ayrica linear cebir bi b.k degil afedersin. Insanlarin matematik algisi dfq ve linear cebirden ibaretse, ki 4 sayfanin sonunda anladigim bu, bi gidin matematik kitabi alin, okuyun (yerse..).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ne topolojisi çalışacağına bakar. tanımlar için bir point set topoloji kitabının ilk konusunu okumasında fayda olabilir. manifold topolojisi çalışacaksa o konuyu çalıştıkça çok farklı alemlere de gidebilir. ama herhalde point set topoloji dersidir dediği. Bir de tabi lineer cebir var lineer cebir var. Hoffman Kunze'nin kitabı matematiksel açıdan oldukça iyi bir lineer cebir kitabı konuyu ilk görecek bir insan için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 yok vazgeçtim gre mre işadamı oldum artık. fen/math masteri için çok geç, o kadar ii tanıdığım hoca yok böhü : ( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 riglous said: Sly-One said: 2 + 2 = 4 evet ama ne yani çıbık mı, atom mu, fil mi. yoksa sadece rakamlar, işaretler neyimize yarıcak. 2 tane rakam + 2 tane rakam = 4 tane rakam de get. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Mühendislik için hepsi araç o yüzden, Mühendisler >> all Konuya ayak uydurayım dedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 yok mühendislik çok spesifik genelden spesifiğe gidiyoruz > kullanırken :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Venator said: Mühendislik için hepsi araç o yüzden, Mühendisler >> all Konuya ayak uydurayım dedim :) rerörörörerörrörerererrörörö çeviri: 10 paragraflık olur mu lan öyle şey yazısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Jadelith said: yok mühendislik çok spesifik belki adam endüstri mühendisi? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 HEY ben endüstri mühendisiyim :p yani operations research + econ, ama ossun : )) spesifik derken şunu demek istedim, teori yerine real world application kasıyo müh ler. sadece calc2 + ode + lin cebir + prob/stat filan kullanıyoduk, boş yere aldık onca mat dersini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ya içindesindir çemberin , ya da dışında yer alacaksın ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 o deil end. mühendisliği kadar gereksiz amaçsız mühendislik yok. sori bro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Şaka bir yana, eğer derin bir felsefi amaç peşinde değilseniz teorik bilimlerde sonuç her zaman uygulamaya gider. Konu "uygulama" denince de tavuk-yumurta ekseninde fizik ile matematik arasında çok ciddi bir fark kalmıyor açıkçası. Ayrıca ben elektrik-elektronik'in daha geniş çaplı olduğunu iddia da ettim hodri meydan hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nefermu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 endüstri mühendisliği sux Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 makina her türlü döver :p bilgisayar desen içinde, endüstri içinde, matematik fizik kimya içinde, kdv içinde, şükrü içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 elektrik elektronik makinadan her türlü daha iyi makinaya girceğime danaya girerim daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 abi icinde filan degil, seni kandiriyolar hep makine super diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ya can'ın bakış açısından bakarsak biyoloji de makinanın içinde sonuçta dünyada biyomekanik diye bir dal olduğu için bütün makinacılar otomatikman biyolog. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar