mep Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Ardeth said: hiç bir uygulaması olmayan ama sadece 100 yıldır çözülemediği için çözülen bir problem sebebiyle bir sürü para ödülü alan insan örnekleri gördüm/okudum. Donald Knuth mu ne vardı bi ara allanmanyagı, 10 tane soru sormuş bu, soru basına $1,000,000 mu ne veriyoduHint bi matematikçi de çözmüş bunun soruların 2 sini sanırım, almamış ama paraları o da ayrı bi manyak :S bu adam o değilmiş ben gregory perelman dan bahsedyordum adam hem rus hem poincare varsayımını çözmüş, (dabıl feyıl) parayı almama olayı doğru yalnız :) almam uleyn tipi var zaten adamda :)o edit: bilgi yanlışı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 onun sorduğu sorular pratik içerikli de olabilir ama bilgisayar bilimcisi zira o adam. ama matematik bilgisi de sağlam tabi sırf zevkine çok garip bir yerden de sormuş olabilir heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Matematik diğer bilim dallarındaki durumların anlatıldığı bir çeşit global dildir. Matematik amaç değil araçtır, fizik, kimya vs. amaçtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 ben de onu diyecektim, kimse dememis, cekindim.. matematik dil degil mi yahu? fizik ise bildigin bilim. matematikte gorecelilik var midir ki bilim olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ardeth said: konuya cevap olarak da, benim gözümde matematik bir dildir. ben dedim zaten niye çekindin sdf. ama sorarım size bu dünyada dil bilimi diye bir şey yok mu? biri gidip de misal bir dilin kökenini araştırdığı zaman, o adamın dilin kullanışına ne gibi bir faydası oluyor ki? adam sadece merakettiği bir soruya cevap veriyor sevdiği bir konuda araştırma yaparaktan vs ama fark etmediğiniz bir nokta var bence, bu dünyada herkesin amacı bilim yapmak değil. bilim oldukça uluslararası ve bence din kadar yaygın bir amaç evet ama yine de herkesin amacı değil. şu dünyada iki kelam mühendislik, fizik bilmeyen insanlar baya iyi matematik yapabiliyor. matematiğin kullanım amaçlı çalışıldığı kadar da çalışılmıyor o konular derseniz ona da katılabilir ama matematiği amaç olarak kullanan yok demek komik. eğer bir terim kargaşası varsa ortada terimlerinizi doğru seçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 off tam sinalık konu lan. sürekli refresh yapiosundur sina şimdi bu konuyu sen ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 adam kendine cevap veriyo artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Mortis said: off tam sinalık konu lan. sürekli refresh yapiosundur sina şimdi bu konuyu sen ^_^ iki bilgisayar açtım birinde sürekli bu konu açık duruyo her saniyesini takip ediyorum akıttığım salyalar eşliğinde sdf vaktim olursa mehmete de atıcam konuyu anlatsın matematik nasıl bir hayat amacı olurmuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 matematik sadece bi araçtır fizikte aslında bi araçtır asıl amaç ulaşılmak istenilen şeyin bu araçlarla doğru bir şekilde yapılmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 topiği okumadım ama sina ne diyosa ben de onu diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Bakis acisindan dolayi birbirinize girmissiniz, olmamis. Binanin icindeki bir oda sizin bakis aciniza gore binayi kapsayan da olabilir, bina odayi kapsiyor da diyebilirsiniz. Aynisi fizik ve matematikte de gecerli. Amac/arac olayina girmenin konu icin bir faydasi oldugunu dusunmuyorum, zira fizik amac, matematik arac olsa ne yazar? Ayni mantikla fizik de bana gore dunyada olanlari aciklamak icin sadece bir arac. O zaman fizik de herhangi bir seyi kapsamiyor. Olay kapsayip kapsamamanin oldukca disinda aslinda. Sonuc olarak varilmasi gereken nokta sorulan sorunun yanlis oldugu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 her matematikçi fizik yapamaz ama her fizikçi matematik yapmak zorundadır.. bu kadar basit ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 dünyadaki fizikçilerin %90ı matematikçilerin yaptığı seviyede matematik yapamaz (bence diyeceğim, ama sebepsiz değil. yurtdışındaki üniversitelere bakın, string theory gibi ağır matematik isteyen çalışma alanları genelde matematiğin altındadır en iyi örnek olarak). fizikçilerin yaptığı matematik, dünya üzerinde var olan matematiğin %10u falan olsa gerek. yani matematikçilerin klasik mekanik ve elektrik fiziği bilmesi ile denk bir durum fizikçilerin bildiğin matematik. enteresan bakış açılarınızla dünyamı renklendiriyorsunuz gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 riglous said: Amac/arac olayina girmenin konu icin bir faydasi oldugunu dusunmuyorum, zira fizik amac, matematik arac olsa ne yazar? Ayni mantikla fizik de bana gore dunyada olanlari aciklamak icin sadece bir arac. O zaman fizik de herhangi bir seyi kapsamiyor. İşte zaten bireyler boyutunda bu olayın göreceli olduğunun kesin olduğunu belirttim ama arkadaşlar bireyler boyutunda amaç olmasını istemiyormuş, dünya çapında bir fenomen olmasını istiyorlarmış :/ ne diyeyim matematik zaten oldukça zor bir alan dünya çapında fenomen olması mantıken zor sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ardeth said: yani matematikçilerin klasik mekanik ve elektrik fiziği bilmesi ile denk bir durum fizikçilerin bildiğin matematik. bunun dememin sebebi de matematik bölümünün aldığı matematik derslerinin içeriği 2. sınıftan itibaren mühendislik ve fizikten ayrılmaya, yer yer soyutlaşmaya ve zorlaşmaya başlıyor. Aynen bir çok matematikçinin ikinci sınıfa kadar mekanik, elektrik, termodinamik alması fizikçilerle beraber fakat sonra fizikçilerin kuantuma geçmesi gibi. Aslında daha dünyadaki fizikçilerin önemli bir kısmının bilmediği grup, ring vs gibi yapıları bile 1. sınıfta öğrenmeye başlıyorlar. Alakası yok yani calculusla türevle diferansiyelle. Ha onları da görüyorlar o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 matematik > kimya > rest xkcd de bunun gibi bişi vardı. kimya orda mıydı emin diilim ama o da benim eklentim ossun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 bu arada şimdi farkettim. ardeth kendi kendine gonuşuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Herseyin temeli matematiktir ve bundan dolayi da herseyi kapsar. End of Story GG. kisaca: Matematikciler > Fizikciler ; yani kisaca, Azmo >>>>> Ardeth. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 ama matematik aşırı bayık. linear algebra bayık. finalinde 1 tane sayı yoktu adam şekil olsun diye soru numaralarını bile roma rakamı yapmış. terbiyesiz çekik nolcek. pde filan da sux. hatta calc 2 den sonrasını direk öğrenmeye gerek yok theoretical fizik okumuyosan, unutuyosun zaten. ode'yi bile unutmuştum kitaplardan bakarak çözüyodum 4. sene derslerinde gereken ode yi. kısaca math > all ama math suk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ardeth said: dünyadaki fizikçilerin %90ı matematikçilerin yaptığı seviyede matematik yapamaz (bence diyeceğim, ama sebepsiz değil. yurtdışındaki üniversitelere bakın, string theory gibi ağır matematik isteyen çalışma alanları genelde matematiğin altındadır en iyi örnek olarak). fizikçilerin yaptığı matematik, dünya üzerinde var olan matematiğin %10u falan olsa gerek. yani matematikçilerin klasik mekanik ve elektrik fiziği bilmesi ile denk bir durum fizikçilerin bildiğin matematik. enteresan bakış açılarınızla dünyamı renklendiriyorsunuz gerçekten. ya ardeth anlayışına hayranım ben de. fizikçilerin matematik seviyesinden bahsetmedim.. zorunlu olarak matematik yapmak zorundalar onu dedim. anlatmaya çalıştığım şuydu. matematikçiler fizik yapmak zorunda değillerdir ama fizikçiler matematik bilmek zorundadılar çünkü fiziğin çoğu şeyini açıklamak matematikle mümkün. yani matematikle fizik iç içedir aslında. tabi fizikçiler açısından. matematikçiler de az çok fizik bilmelidir ki bazı olayları daha rahat açıklasınlar kendi dilleriyle. yani ikisini birbirinden ayırmak etle tırnağı ayırmak gibi bişey bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 valla söyleyiş tarzından genel bir "tüm fizikçiler tüm matematiği bilir ama matematikçiler genel olarak fizik bilmez" anlamı çıkardım yanıldıysam kusura bakma ama o cümleyi oku bir daha gerçekten o yönde bir cümle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Azmodai said: Herseyin temeli matematiktir ve bundan dolayi da herseyi kapsar. End of Story GG. kisaca: Matematikciler > Fizikciler ; yani kisaca, Azmo >>>>> Ardeth. :) azmo kimse söylemedi galiba ama ben soyut cebir, (matematik bölümünden) lineer cebir, fourier analizi, kompleks analiz gibi dersler aldım. seneye de real analiz, topoloji, fonksiyonel analiz gibi derslerle devam edeceğim. eğer saf matematik okumuş olsaydın bir şey diyemezdim ama malesef sen de saf matematik okumadın sorry sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 herseyin temeli matematikse teorik olarak hicbirseyi kapsamaz ondan sonra gelenler onu kapsarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 topolojiiiiiiii almadım ama math gre de gerekiyomuş fgddgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Azmodai said: Herseyin temeli matematiktir ve bundan dolayi da herseyi kapsar. külliyen yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar